- Det er spennende å se hvordan kroppen forandrer seg

Intervju16.09.2015Joachim Pedersen0

Nathalie Marie Dahl Naalsund er klar for høsten konkurranser.

Nathalie Marie Dahl Naalsund er ingen debutant. Hun har deltatt før. Nå skal hun i ilden igjen under høstens konkurranser.

Quick facts:
Navn: Nathalie Marie Dahl Naalsund
Bosted: Trondheim
Alder: 23 år
Høyde: 160 cm
Vekt: 53-54 onseason/60 offseason
Arbeid: Kostholdsveileder for Naalsund Coaching
Sivilstatus: I forhold
Sponsor: Bodyfitness og Din Naprapat og helseklinikk i Trondheim
Klubb: Kaliber FKK

Nathalie er ei glad og utadvent jente som bor i Trondheim. Hun studerer ernæring og er kostholdsveileder for sitt eget firma Naalsund Coaching.

- Utover det elsker jeg trening, og jobber stadig for å utvikle meg både som person, men også innenfor fitness. Jeg elsker utfordringer i hverdagen og det å trå utenfor komfortsonen min, så da passer også denne sporten meg ypperlig, nikker Nathalie bekreftende.

Jobbet knallhardt i 3 år

Nathalie har vært på diett en stund nå og skal delta i høsten konkurranser hvor hun denne gangen ønsker hun virkelig å knive om 1. plassen.

- Jeg har igrunn ingen forventninger for hvordan dette skal bli, men man skal jo ikke legge lokk på at ønsket om å vinne er stort. Det er 2,5år siden sist jeg stilte, og denne gangen har jeg fått optimalisert og kjørt diett på en annen måte enn sist. Denne gangen er jeg jo også med for å virkelig konkurrere, sier hun.

Det har tatt henne nærmere 3 år å sitte igjen med det resultatet hun har nå. Hun har jobbet hardt for å optimalisere fysikken sin gjennom denne perioden og har også vært på noen dietter.

- Fitness handler jo i like stor grad om å få en god fysikk som det å deffe seg lavt i fettprosent, forteller Nathalie.

Det mest spennende med denne sporten synes Nathalie at det er når man ser forandringer på kroppen fra en dag til en annen.

- Og ikke minst hvordan de ulike næringsstoffer påvirker oss nå inn mot slutten før konkurranse. I tillegg er det jo også veldig spennende å se hva som ligger i en når det virkelig står på de siste ukene før konkurranse med mye kardio og kutt i dietten, sier hun.

Liker å trene hardt

Nathalie har ekstra fokus på skuldre da hun ønsker å bygge mer.

- Nå kjører jeg en 3splitt, her har jeg mye fokus på skuldre spesielt - da jeg kjører dag B i splitten to ganger i løpet av uken. Dagene er delt inn i bein, skuldre & triceps og rygg & biceps. I tillegg kjører jeg nå for tiden 1,5time kardio hver dag og foretrekker å dele denne opp. 1 time fra morgenen og en halv time etter styrketrening. Noen dager gjør jeg også mer, men det er fordi jeg har lyst. Ellers kommer jo daglig bevegelse i form av husmorplikter inn i bildet, så en aktiv hverdag er fellesnevner for meg nå, smiler Nathalie.

- På toppen av alt dette kommer jo selvsagt poseringstrening inn. Vi har 1 poseringstrening innad i teamet i uken, utover det så bruker jeg litt tid fra morgenen å gjøre meg vandt med høye hæler og det å sette poseringer.Poseringstreningene er i prinsippet for å se hva man burde jobbe mer med, så innarbeidingen er det viktig at man tar godt hånd om selv, sier Nathalie.

Nathalie liker runde og fyldige skuldre og hun elsker å trene de. Ellers er hun mest fornøyd med både bein og skuldrene. Også bredden i ryggen er noe hun ikke klager over.

- Jeg har drevet med idrett så lenge jeg kan huske. Jeg spilte fotball aktivt fra barneårene av. Når jeg ble 17-18 begynte interessen for styrketrening å komme, og jeg kunne disponere dagene litt mer slik jeg ønsket det, sier Nathalie.

Spiser det hun foretrekker

Dietten består av mat hun foretrekker å spise. Selv om hun har fått macrofordeling av coachen sin, styrer hun dietten selv.

- Det går mye i kjøtt om dagen etter kutten på dietten. Men jeg spiser både godt og variert enda. For mer tips rundt hva jeg spiser så er jeg å finne på instagram «fitnessnutalie». En høydag kan for eksempel bestå av pannekaker, kjøttmåltid med bakt potet, havrelomper i ulike kombinasjoner. Lavdagene mine består av laks, kjøtt og mye grønnsaker nå for tiden. Jeg ligger på 1500 kcal på lavdager og 2100 kcal på høydager, forklarer Nathalie.

- Jeg benytter meg av proteinpulver, zma, pwo og bcaa. I tillegg til tilskudd av magnesium ved støle muskler. Jeg benytter meg av Nuclear Pharma sine produkter. Jeg anbefaler først og fremst et godt og variert kosthold også kan man prikke inn med kosttilskudd - da er det viktig å vite at dette ikke skal erstatte maten man spiser. Jeg benytter det for å bedre søvnkvaliteten, ha god og nok energi på trening - og ikke minst for å lage meg gode pannekaker, ler Nathalie.

Nathalie startet dietten sin mot høstens konkurranser den 1.juni. Hennes favoritt diettmat er følgende: Quesedilla, pannekaker, biff av storfe med baktpotet (og lett bearnesaus og maispure), laks med fetaost.

Hvilken matrett gleder du deg mest til etter dietten?
- Ettersom jeg ikke har hatt noe store carvings under denne dietten så vet jeg faktisk ikke, kanskje en god biff? Eller pizza? Vi får se hva hodet har lyst på til den tid.

Det sosiale - null problem

For Nathalie går det i grunn veldig fint for samboeren er også bitt av denne basillen og de lager mye mat sammen.

- Utover det får jeg fine turer med hunden og deltar gjerne på sosiale begivenheter med funlightgelen min. I forhold til familie så deltar jeg jo sosialt, selv om jeg ikke spiser som de for øyeblikket. Jeg har jo hele tiden hatt som mål å utvikle meg som person så jeg ser ikke det sosiale i sammenheng med mat om jeg kan si det slik. Det sosiale er sosialt nok for meg, smiler Nathalie.

Nathalie liker ikke å sammenligne seg med noen, men hun ser opp til både Nicole Wilkins og Mette Stensland. Det er to flotte forbilder for henne.

Støttespillere

I samråd med Arve Kristoffersen får Nathalie ukentlig formsjekk og endringer som måtte gjøres på planen.

- Han er en utrolig god coach som spiller på lag med deg og er godt behjelpelig for at jeg skal få nå målet mitt. Det hadde vært artig å sett hvor langt man kan nå innenfor denne sporten, smiler Nathalie.

Nathalie trener på Kaliber Gym og beskriver miljøet slik:
- Kaliber gym er helt utrolig, og nå som jeg bruker mye av tiden min der så blir det såklart som et andre hjem. Det er alltid mye positivitet og energi på gymmet - så bare det er en motivasjon i seg selv. Mange hyggelige mennesker som er der for deg og ønsker å hjelpe deg frem. Uansett hvor tunge dagene måtte være på diett er det alltid noen som kommer å klapper deg på skuldra over innsatsen du legger ned. Det er også flott at dette har blitt et gym for alle sammen.

Noen du vil takke til slutt?
- Denne takkelista kommer nok til å bli lang, da det er mange jeg ønsker å takke - men jeg skal fatte meg i korthet. Først og fremst ønsker jeg å takke Kaliber FKK og Kaliber gym for et utrolig godt team og treningsmiljø. Også coachen min Arve Kristoffersen som alltid har hatt troen på meg gjennom denne dietten, står på og virkelig ønsker atletene sine det beste. Han hjelper meg veldig til å holde hodet kaldt i tunge perioder. Jeg ønsker også takke min snille og gode kjæreste Joakim som støtter meg gjennom hverdagen. Han har hele tiden hatt troen på meg og holdt meg motivert gjennom denne oppkjøringsperioden, samtidig som at han støtter meg gjennom tykt og tynt. Ikke minst vil jeg takke min flotte familie og fantastiske venner som støtter meg gjennom denne perioden. Dere er alle gull verdt, avslutter Nathalie.

Treningsforum ønsker Nathalie lykke til!


Joachim Pedersen 

Joachim har vært ansvarlig redaktør siden han startet opp Treningsforum i 2001. Han begynte å trene vekter i ungdomsårene og har over 15 års erfaring med trening og kosthold. Joachim har lang fartstid innen fitnessbransjen og brenner for det han driver med.

Stem på Anne-Cathrine Westby for covergirl på Maxim Magazine og $25.000 dollar i premie.

Kristin (24) er i kanonform

Intervju31.08.2018361

Denne jenta har mageruter så store at gutta blir misunnelig.

Comeback på Mette Ulseth

Intervju23.03.2018186

Nå skal Mette Ulseth ta comeback i en PRO konkurranse.

Hanne er klar for å vise muskler

Intervju22.03.2018108

Hanne Lulu Holst stiller for siste gang - denne gangen i Bodyfitness.

Kristin (24) er i kanonform

Intervju31.08.2018361

Comeback på Mette Ulseth

Intervju23.03.2018186

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!