Anders (26) kjemper for mamma

Intervju17.09.2015Pernille Borchgrevink0

Bak Anders Andersen Endresen (26) sine pulserende blodårer og store muskler skjuler det seg en trist og rørende historie.

Denne historien er grunnen til Anders Andersen Endresen fra Tønsberg vil gi alt som debutant i bodybuilding under høstens konkurranser.

- Jeg gjør dette for mamma, sier han.

Et mammahjerte

For ikke så lenge siden ble Anders sin mor diagnostisert med en dødelig form for kreft. Beskjeden om morens sykdom snudde livet til Anders på hodet. Da Anders bestemte seg for å realisere drømmen sin om å stille bodybuilding og å jobbe seg oppover til de store konkurransene som Arnold Classic og Olympia, var det moren som ble hans største fan.

- Mamma ble så stolt av meg da jeg fortalte det. Hun sa at drømmen hennes var å se meg vinne og å komme meg hele veien til de store konkurransene i USA. Mamma er min motivasjon og jeg skal klare dette for henne, forteller Anders.

Fant trygghet

Da Anders bestemte seg for å stille fant han det som har vært en hjelpende hånd i nøden.
- Team Toppform tok meg imot med åpne armer. De har fått meg til å føle meg trygg og ivaretatt. Coachen min, Kenneth Foss, er helt fantastisk. Jeg kan ringe og sende meldinger til alle døgnets tider. Han behandler oss som om vi skulle vært barna hans. Tenk å være pappa for så mange dietthuer, han fortjener all respekt, sier Anders.

Søvnløse netter

Å kunne oppfylle moren sin ønske er det som driver Anders gjennom treningsøktene og de tungene timene hvor kroppen stritter imot. Han innrømmer at dietten har vært tyngre enn han hadde forestilt seg.

- Nå nærmer konkurransen seg og jeg ligger på 1600 kalorier om dagen, noe som er veldig lavt. Jeg har mye vondt i hodet og er svimmel nesten hele tiden. Det verste er vell alle de søvnløse nettene fordi magen rumler så mye.
Så du har ikke sprukket på dietten?

- Nei, eller noen få peanøtter da, men det er ikke så farlig, sier Anders og ler.

Skummelt

Anders har øynene festet på målet om å nå langt innenfor bodybuilding. Tanken på morens ønske hjelper på nervene som kommer snikende fra tid til annen.

- Jeg gruer meg litt til å stå på scenen foran alle de menneskene. Det kommer nok til å gå fint når jeg først står der, men tanken på å gjøre det er ganske skummel. Jeg er fornøyd med formen og gleder meg til å se hvordan det kommer til å gå på konkurransen.

Treningsforum takker Anders for at han delte sin historie og ønsker han lykke til på scenen og veien videre innenfor kroppsbygging.

 


Muskuløs kinesisk sensei

Fitness09.02.201926

Han kan minne deg på Master Roshi fra Dragon Ball.
Mannen som kanskje ikke kunne gå igjen er allerede på trening!

Kvinnelig russisk Hulk

Diverse03.02.2018194

Hun veier mer enn 100 kg og er en av verdens største kvinner.
Er man bare stor og muskuløs betyr ikke alltid det at man klarer å ta hvem som helst.

Muskuløs kinesisk sensei

Fitness09.02.201926

Kvinnelig russisk Hulk

Diverse03.02.2018194

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!