Elise er på streng diett og har jobb på Pizzabakeren

Intervju18.09.2015Joachim Pedersen0

Elise Lee Gundersen skal for første gang delta i Bodyfitness.

Elise Lee Gundersen er på en streng diett og med en jobb på Pizzabakeren Mariero hvor fersk pizzalukt svever i lokalet kan hun konstatere at det har vært litt av en utfordring.

Quick Facts:
Navn: Elise Lee Gundersen
Bosted: Stavanger
Alder: 22 år
Høyde: 162 cm
Vekt: 57 kg
Arbeid: Pizza Bakeren Mariero
Sivilstatus: Samboer
Sponsor: Nordic Power
Klubb: Stavanger Fitnessteam/City Gym

Debutant fra vestlandet

Elise skal delta for første gang i bodyfitness og med mange utøvere på deltakerlisten har hun virkelig lyst til å vinne selv om hun vet at det er mange gode utøvere.

- Målet har jo vært å vinne, men er klar over at jeg har hard konkurranse. Det er mye følelser nå på slutten og dagene varierer veldig. Men palleplass hadde vært veldig gøy, smiler Elise.

- I begynnelsen av året kom jeg i kontakt med min Coach Mette Stensland og ble med i Team Total Package. Det var da jeg bestemte meg for å gå all in, sier Elise.

Elise synes det er utrolig spennende og se hvordan man kan forme sin egen kropp med trening og kosthold.

- Jeg har lært å pushe meg selv mye lengre enn det jeg trodde jeg var i stand til og jeg får testet grenser samt pushet meg selv til ett helt nytt nivå, forteller hun.

Aktiv jente

Elise har alltid vært en veldig aktiv jente! Hun har holdt på med mange forskjellige idretter, deriblant hestesport som alltid har vært hennes store lidenskap.

- Styrketreningen begynte jeg for alvor med når jeg møtte samboer min i fjor sommer. Ellers har jeg blant annet spilt fotball, svømming, innebandy, og drevet aktivt med ridning, sier Elise.

Nå trener Elise en rullerende treningssplitt på 9 dager med både tunge baseøvelser og isolasjonsøvelser. I tillegg har hun fokus på prehab-trening og egenbehandling, for å holde kroppen frisk gjennom konkurranseoppkjøringen.

- Vi har også gradvis økt kardioen gjennom dietten og for å komme ned de siste kiloene gjør jeg nå kardio to ganger om dagen, alle dager bortsett fra høydager, sier Elise.

I tillegg til dette trener Elise posering litt hver dag og på fellestreningen hver søndag på City Gym med klubben.

- Jeg liker å trene hele kroppen! Men bicpes og skuldre er favorittene. Det er de jeg også er mest fornøyd med på min egen kropp.

Carb Cycling

Elise følger en streng konkurransediett med carb cycling som innebærer både medium høy, medium og lavdag kcal-messig.

- Gjennom dietten har det for det meste gått i havregryn, egg, kylling, torsk, litt laks, søtpotet, ris og brokkoli/grønnsaker. Jeg bruker også ulike kosttilskudd fra Nordic Power. Fra tidlig av i dietten har vi kjørt "Carb cycling", hvor matmengden varier mellom høy, medium og lavdag. Nå kjører vi på ganske hardt de siste ukene og fyller på med høydager ved behov. Den eksakte kalorimengden fokuserer jeg derfor ikke på.

Disse produktene bruker Elise fra Nordic Power som hun mener er garantert best i smak: kaseinproteinpulver, hydrowhey proteinpulver, vitaminer og mineraler, BCAA, L-glutamin, L-carnitin, grønn te ekstrakt, Udos choice og ZMA.

Diettstart på våren

Elise har vært på diett siden 8. mai og det er havregryn med sjokoladeproteinpulver fra Nordic Power som stikker ut som favoritten på diett. Hun blander dette sammen og laker pannekaker.

- Jeg gleder meg til å gå i butikken å kjøpe hva jeg vil og spise det etter diett. Men pizza har absolutt vært ett savn. Jeg jobber på Pizzabakeren Mariero og det har vært litt av en utfordring å jobbe i den gode pizzalukten gjennom dietten. I tillegg gleder jeg meg til å kunne spise mamma sine hjemmelaga middager og min samboers mat fra hans hjemland, smiler Elise.

Elise synes det er en stor utfordring å kombinere fitnesslivet med familie/venner samt det å være på en diett i utgangspunktet.

- Det har nok gått ut over stemningen i huset av og til. Jeg merker jeg blir mye fortere sliten og vil helst bare få dagene til å gå. Jeg er ikke like sosial som jeg kanskje pleide å være ettersom jeg er så fokusert på den jobben som skal gjøres, men det får tas igjen etter dietten, sier hun.

Motivasjonsfaktoren

Det er Mette Stensland som er Elises forbilde. Uten henne hadde hun aldri klart de tunge hverdagene forteller Elise.

- Hun er en helt fantastisk coach som får fram de beste sidene av meg, støttet meg, og har lært meg så ufattelig mye gjennom denne reisen. Trenger du coaching anbefaler jeg Mette - ingen tvil, sier Elise.

- Det som motiverer meg er å se resultatet av disse 20 knallharde ukene jeg har kjempet meg gjennom, men ikke minst og få fullført denne dietten og stå på scenen, det er den største motivasjonen, forteller Elise.

Akkurat nå konsentrer Elise seg om høstens konkurranser som er rett rundt hjørne. Dette er første gangen hun står på scenen og hun gleder seg til hele opplevelsen.

- Jeg tror erfaringene jeg gjør meg her vil påvirke de langsiktige målene mine. Akkurat nå er det fullt fokus på høstens konkurranser. Ellers trener jeg på City gym i Sandnes. Miljøet der er veldig bra! Det er utrolig deilig å kunne komme på trening når du har en dårlig dag og ha folk som løfter deg opp og deler erfaringer fra tidligere. Jeg vet at folk stiller opp og er veldig takknemlig for måten jeg ble tatt imot på, smiler hun.

Noen du vil takke til slutt?
Vil starte med og takke min sjef Ann Iren Øen Lithun for respekt og forståelse gjennom hele dietten! Vil også takke foreldrene mine for å ha holdt ut med meg, og min kjære mor som har måttet hjulpet meg med matlagingen! Samboeren min Ilhan Krupa som virkelig fikk meg til å bestemme meg for at dette skulle gjøres og at jeg kan! Og selvfølgelig mitt forbilde, mentor og coach Mette Stensland sammen med Joakim Hetland. Dere er fantastiske, fitnessforeldrene mine, avslutter Elise med et smil.

Vi takker for intervjuet og ønsker Elise lykke til!


Joachim Pedersen 

Joachim har vært ansvarlig redaktør siden han startet opp Treningsforum i 2001. Han begynte å trene vekter i ungdomsårene og har over 15 års erfaring med trening og kosthold. Joachim har lang fartstid innen fitnessbransjen og brenner for det han driver med.

Stem på Anne-Cathrine Westby for covergirl på Maxim Magazine og $25.000 dollar i premie.

Kristin (24) er i kanonform

Intervju31.08.2018390

Denne jenta har mageruter så store at gutta blir misunnelig.

Comeback på Mette Ulseth

Intervju23.03.2018203

Nå skal Mette Ulseth ta comeback i en PRO konkurranse.

Hanne er klar for å vise muskler

Intervju22.03.2018113

Hanne Lulu Holst stiller for siste gang - denne gangen i Bodyfitness.

Kristin (24) er i kanonform

Intervju31.08.2018390

Comeback på Mette Ulseth

Intervju23.03.2018203

Treningsprogram til marinejeger

Trening16.06.20191187

Slik trener du for å bli marinejeger.
Arnold går undercover på Golds Gym i Los Angeles.

Brød eller ikke brød på diett?

Kosthold13.06.2019492

Brød er en mye omdiskutert matvare. Skal man ha brød eller ikke brød på diett?
Bob Jones var på diett i 1 år uten å fortelle noe til familien.

3 proteinrike godbiter du bør prøve

Kosthold11.06.20191526

Pannekaker, minipizza og kanelkake - alt laget av naturlig proteinrike ingredienser.