Norway Open 2015

Fitness20.09.2015Rita Immerstein0

Med over 300 deltakere gikk Norway Open 2015 av stabelen.

Norway Open 2015 er Norges største sportsfestival som skulle igjen trekke skuelystne og nysgjerrige publikummere til Fredrikstad. Flere nasjoner var representert i lørdagens konkurranse og det var forventet nye rekorder både i deltakerantall og publikumsbesøk.

Under årets Norway Open kommer dessverre ikke Treningsforum til å kjøre LIVE-sending for i siste liten fikk vi beskjed om at vi hadde mistet den tillatelsen. Det blir dessverre heller ikke lagt ut noen video i etterkant fordi arrangørene av Norway Open har bestemt at det skal kjøres enerett på dette. Derimot vil vi fortløpende legge ut stillbilder og reportasje fra det som skjer på både på og bak scenen. Følg med og hold deg oppdatert for vi gir deg intervjuer og stemningsrapport underveis.

LES OGSÅ: - Norway Open 2014

- Se bilder av Athletic Fitness, Bodyfitness, CBB, Bikiniftiness, Bodybuilding, Mens Physique og Womens Phsyique

Krediter @Treningsforum, #Treningsforum, www.facebook.com/Treningsforum når du bruker bilder på sosiale medier.

Dessverre ingen bilder etter Bikinifitness-debutant. Vi måtte kaste inn håndklet. Konkurransen startet kl 09:00 og varte helt til ca kl 01:30 på natta. For første gang i Norge varte konkurransen langt utenfor det normale.

Høyoppløste webbilder 

Etter stor pågang fra atleter for større bilder har du nå mulighet til å sikre deg høyoppløste webbilder til salgs her for kun kr 99,- per bilde. Disse blir sendt ut med engang uten logo og kan brukes fritt på sosiale medier.

 

Intervjuer underveis

Intervjuer som ble gjorde under konkurransen av Pernille Borchgrevink.

Vibeke Hermansen er tilbake på scenen

I 2012 gjorde Moss-jenta Vibeke Hermansen rent bord i både Norge og tok gull under Loaded Cup i Danmark, nå er hun tilbake på scenen i enda bedre form.

- Jeg har kost meg og gjort andre ting, men nå følte jeg at det passet for meg å gå på scenen igjen.

Vibeke er kvinnen bak Team Obsessed som har stilt opp med flere gode utøvere siden klubben startet i 2011. I dag er det Vibeke som skal smøres inn og dra på seg bikinien og det gleder hun seg veldig til.

- Denne gangen har jeg gjort alt selv. Jeg er veldig spent på hvordan det kommer til å gå, det er mange gode deltakere med i dag.

For Vibeke er målet og ta med seg enda en gullpokal hjem, men hun innrømmer at det er vanskelig å se seg selv før en konkurranse.

- Jeg har fått flere tilbakemeldinger om at jeg er i bedre form nå enn da jeg stilte i 2012. Jeg har litt mer muskelmasse og fysikken har blitt bedre. Jeg ser jo meg selv i speilet hver dag, så det er ikke så lett å vite akkurat hvordan jeg ligger an.

Selv om Vibeke går for gull gjør går hun ikke bare på scenen for å vinne.

- Det viktigste for meg er å ha det gøy, man skal jo trives med det man driver med, sier hun og smiler.

Treningsforum ønsker Vibeke Hermansen lykke til på scenen!

Svensk gulljente Michaela (27) til Norge

Svenskejenta Michaela Augustsson (27) tok gull under det svenske mesterskapet forrige uke. I dag ser vi henne på scenen i Athletic fitness -165 cm.

- Det er veldig spennende å være her i Norge, opplegget her er annerledes enn hva jeg er vant med i Sverige. Her kjører de blant annet alle styrkemomentene etter hverandre noe som gjør at man ikke får noe særlig med rom til å slappe av litt imellom. Jeg er veldig eksplosiv så det blir spennende å se hvordan det går på styrkemomentene for min del.

Michaela debuterte i Atheltic fitness i 2014 og har deltatt på tre konkurranser i Sverige med to gull og et sølv, noe hun er veldig fornøyd med.

- Jeg tror jeg har gjort det så bra fordi jeg er på toppen i det meste, jeg har bar fysikk og er god på alle styrkemomentene.

I dag konkurrerer Michaela mot syv andre jenter, og nå mens Treningsforum snakker med henne ligger hun og slapper av på en matte bak scenen mens hun venter på at runden med styrkemomenter skal starte. Sammen med henne som støttespiller har hun blant annet kjæresten Kristian Sewel som også har erfaring fra scenen.

- Det er Kristian som coacher meg. Jeg stiller for en svensk klubb som heter MM Sports som også har en del norske utøvere. Jeg syntes det er spennende med internasjonale konkurranser slik som denne fordi det blir ofte et høyere nivå. Det er mange bra utøvere her i dag, så det blir veldig spennende å se hvordan jeg gjør det.

Treningsforum ønsker Michaela lykke til i dag!

Mejid Ghaderi (26) fra Oslo

Han er tidligere fotballspiller, men da en lyskestrekk hindret han i å spille begynte han å bruke mer tid på styrkerommet. 10. desember bestemte Mejid seg for å gjøre alvor ut av sin nye hobby. I dag blir han for første gang å se på scenen i Mens physique og mye har skjedd siden desember.

- Da jeg bestemte meg for å stille veide jeg bare 67 kilo, i slutten av mai hadde jeg gått opp til 90 kilo. Etter dietten er jeg nå nede på 80 kilo. Jeg bygget mye av grunnlaget gjennom fotballen noe som gjorde at jeg hadde lett for å legge på meg muskler. Jeg har også en veldig høy forbrenning noe som var en fordel under dietten.

Selv om Mejid er debutant har han høye forventninger til seg selv og egen prestasjon både i dag og om en uke under NM i Oslo.

- Jeg går for seier, jeg sa til coachen min at jeg ikke ville gå på scenen med mindre han mente at jeg var klar og hadde muligheten til å få pallplass. I dag skal jeg gi 100 prosent, jeg føler at jeg ar gjort alt jeg kunne klart på forholdsvis kort tid. Nå er jeg klar til å vise det frem.

Mens physique har blit en populær gren siden det kom til Norge og i dag står det hele 26 utøvere på deltakerlisten.

- Jeg vet veldig lite om konkurrentene mine her i dag, så det blir spennende å få målt meg opp mot noen andre på scenen.

Etter NM er over skal Mejid bruke tiden på venner, familie og hunden sin for de siste ukene har han kun brukt til å fokusere på konkurransene.

- Jeg gleder meg til å spise mye og bare kose meg. I dag har jeg både min bror og en god venn med meg bak scenen, noe som betyr veldig mye for meg.

Treningsforum ønsker Mejid lykke til på scenen i dag!


Svenske Camilo Opaza kjempet mot ti andre på scenen i dag i Classic bodybuilding -180 cm. Det ble pallplassering på Camilo i dag og han dro hjem med pokalen for en velfortjent 3.plass.

Christine Risjord tok gull i Womens Physique

Det var en strålene Christine (33) som kom av scenen etter å ha fått 1.plassen i Womens Physique.

- Det føles helt fantastisk ut. Jeg har virkelig jobbet hardt for den plasseringen, sier en rørt Christine til Treningsforum som møter henne med gratulasjoner bak scenen.

Christine debuterte i Womens Physique i våres og fikk en 2. plass og en 1.plass i Sandefjord open og Oslo GP.

- Når jeg stilte i Sandefjord var det jo bare meg i klassen, så det var en litt flau 1.plass. Når jeg stilte i Oslo var vi bare to, I dag derimot var det en fin line- up med flere deltakere. Alle var i veldig god form, noe som gjorde det enda mer spennende. Nå endelig fikk jeg den 1.plassen eg har jobbet så hardt for.

Christine har jobbet for denne plasseringen i 1,5 år og formen hennes er imponerende. Christine stilte først for Team Toppform, men startet kort tid etter sin debut teamet Progym Hokksund sammen med kjæresten.

- Nå gleder jeg meg veldig til NM neste uke, sier en smilende Christine.

Treningsforum gratulerer Christine med en velfortjent seier og gleder oss henne på scenen igjen!

Kristian Weiskopf (26)

Et nytt ansikt på scenen i dag var Kristian Weiskopf (26) fra Frogn. Treningsforum møter 26-åringen når han nettopp er ferdig med styrkemomentene.

- Nå venter jeg bare på om jeg er videre til finalen. Jeg var faktisk ikke nervøs når jeg stod på scenen, jeg har hatt flinke coacher som har forberedt meg godt.

Kristian stiller for Team Toppform og det var en av deltakerne fra klubben som motiverte han til å ta steget.

- En av mine gode venner Henrik Flo Larsen som også stiller i dag var vel den som overbeviste meg til å stille. Vi snakket lenge om det, men jeg følte at jeg måtte bli klar først. I dag føler jeg at jeg er klar og jeg har gjort mitt så langt. Dette blir jo litt som en prøverunde så får vi se hvordan jeg gjør det i dag.

Det krever mye planlegging når man er på diett og dette har Kristian fått skjenne på.

- Det er så mye tid som går med på å planlegge og gjøre klar måltider. Jeg startet på dietten i juli og har gått ned rundt 5 kilo siden det.

Sjekk ut @kristian_estuardo på Instagram for mer om Kristian sin hverdag som fitness-utøver.

Treningsforum ønsker Kristian lykke til!

Raymond Brandhaug (25) overrasket alle

Det var trangt om sceneplassen da Mens Physique +178 cm debutantene gikk på i dag. En som imponerte dommerne med sin flotte fysikk var Raymond Brandhaug.

- Jeg bestemte meg for å stille for 4 uker siden, og har gjort alt selv, sier en sjokkert Raymond etter å ha gått av med 1.plassen i sin klasse.Raymond har lenge vært i god form og holdt en lav fettprosent. Kun kort tid før konkurransen bestemte han seg for å hoppe i det.

- Jeg tenkte hvorfor ikke. Jeg har fulgt med på de tidligere konkurransene og lært meg hvordan det gjøres på egen hånd.

Raymond hadde ingen forventninger til hva dagen skulle bringe, og det kom som et sjokk for han da de ropte hans navn under ettermiddagens finale.

- Jeg hadde ingen forventning. Jeg trodde ikke jeg kom til å nå helt til finalen engang og da jeg i tillegg endte opp med å vinne i klassen min så ble jeg veldig overrasket.

Vinneren av debutantklassen skal videre og konkurrere i sin høydeklasse i Mens Physique, noe som betyr at vi får se mer til Raymond utover dagen.

Treningsforum ønsker Raymond lykke til og gratulerer med seieren!

Bikini-debutant Marielle (23) vil bli større

For 1,5 år siden bestemte Marielle Notland seg for å stille i bikini fitness, og i dag er tiden kommet for at hun skal smøres inn i brunfarge og ta på seg sin glitrende bikini.

- Jeg har fulgt en del med på tidligere konkurranser og bestemte meg for at på den scenen skal jeg stå en dag. For seks måneder siden tok jeg kontakt med 24 fitness og har fått hjelp på veien mot scenen.

Selv om Marielle er debutant hindrer ikke det henne i å drømme større.

- Jeg vil jobbe meg oppover til å bli større slik at jeg kan stille i bodyfitness. Nå er jeg fortsatt ganske liten, så vi får se hvordan det går. Jeg er fornøyd med å ha kommet meg helt til scenen.

For mange av utøverne blir det en lang dag bak scenen med mye venting. Bikinifitness er sist ut på scenen i dag og Marielle merker at nervene begynner å komme.

- Jeg merker det på kroppen nå at jeg gruer meg, men det blir kjempe spennende.

Treningsforum ønsker Marielle lykke til!

Patrick Alexander skal til Olympia

Patrick Alexander Paulsen har vi sett tidligere på scenen under Sandefjord Open, Oslo GP og Loaded Cup i Danmark. Der sanket han inn en 1.plass og to 3.plasser i Classic bodybuilding. Denne sesongen skal Patrick Alexander leke med de største gutta. I dag stiller han nemlig i bodybuilding +90 kilo og neste uke står han på scenen under Arnold Classic.

- Jeg følger drømmen, dette er det jeg elsker å drive med. Planen var å stille i Classic i dag, men vekten var for høy.

Patrick veide inn på 91 kilo, en kilo mer enn tillatt for hans høyde i classic bodybuilding. Patrick tok utfordringen på strak arm og hoppet over i byggeklassen +90 kg.

- Jeg har veldig respekt for de store gutta og det blir en ære å stå på scenen sammen med de i dag.

30 oktober skal Patrick stille i Olympia amatør og denne gutten er virkelig kommet for å bli i denne sporten.

- Selvfølgelig er det noen negative sider med denne sporten, man blir ganske selvsentrert. Når jeg er på diett blir jeg jo sliten, fordi jeg er en person som elsker å spise og trenger det overskuddet. Det er tungt å føle at man må si nei til de rundt seg fordi man er sliten eller må trene osv. På den andre siden gir denne sporten meg så mye glede.

Treningsforum ønsker Patrick Alexander lykke til på scenen i dag sammen med de største gutta!

Julie (24) gikk fra overvektig til bikini fitness

En av debutantene i bikini fitness -163 cm er Julie Patricia Solvang. For tre år siden bestemte hun seg for at hun en dag skulle stå på scenen i bikini fitness, men veien dit har ikke vært enkel.

- Før var jeg litt overvektig og det har tatt en del tid å komme dit jeg er i dag.

For tre år siden veide Julie 70 kilo og bestemte seg for å endre livsstilen totalt.

- Jeg tok kontakt med en personlig trener som hjalp meg med trening og kosthold. Derfra har jeg jobbet hardt mot kiloene og klarte til slutt å komme ned på 55 kilo før jeg begynte på konkurransediett. Nå har jeg gått ned enda fem kilo og er stolt over hva jeg har oppnådd.

For Julie er det å stille opp i dag en seier i seg selv og det skal hun ha skryt for.

- Nå føler jeg meg endelig klar for å gå på scenen, også får vi se hvordan det går. Jeg har egentlig ingen forventninger, det er jo første gang.

Lykke til på scenen Julie!

Bilder fra Norway Open 2015

- Se bilder av Athletic Fitness, Bodyfitness, CBB, Bikiniftiness, Bodybuilding, Mens Physique og Womens Phsyique

Krediter @Treningsforum, #Treningsforum, www.facebook.com/Treningsforum når du bruker bilder på sosiale medier.

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Reportasje underveis

Vi oppdaterer dere underveis og vil spesielt fokusere på utøvere som kommer ut til første sammenlikning. De ligger ofte i toppsjiktet og får derfor tre først frem for dommerne før de endelig bestemmer seg for en endelig rekkefølge.
Første klasse ut er AF damer -165 cm

I denne klassen er det 7 utøvere. Elise Christoffersen ser ut til være i god AF-form. Det samme gjelder Ingrid Volden - begge fra Norge. Sandra Henrikson er også i slaget! Første sammenlikning; Anne Christiansen fra Danmark, Micheala Augustsson fra Sverige, Sandra, Ingrid og Elise blir trukket ut til første sammenlikning. Alle atletene får kommet fram og vist seg og det er et godt tegn. Rask runde og neste klasse kommer ut.

AF damer + 165 cm
Det er 9 i klassen og de kommer forventingsfulle ut på scenen. Lone Gilje ser ut til å ha utvillet sitt fysikk siden i fjor. Noe mer ujevn form på jentene, noe som ikke er uvanlig i de høye klassene. Første sammenlikning: 8, 10, 12, 15 og 16 - Anneli Simonsen, Marthe Nomerstad, Annelin Frøysland, Sigrid S. Hoven og Lone Gilje.

AF herrer -178 cm
14 utøvere presser seg sammen på scenen. Både Norge, Sverige og Danmark er representert. Fem utøvere kommer frem av gangen for at dommerne skal få se dem litt mer nøye etter sømmene. Jim Kullenstjarna fra Sverige er hard og definert i formen. Morten Rasmussen ser ut til å ha en fysikk som skapt for styrkemomenter, men det gjenstår å se. Første sammenlikning: 17, 21, 22, 27, 31 - Jim Kullenstjarna, Mohammed Hamad, Jeremy Ines Ismael Nassen og Morten Rasmussen. Neste sammenlikning: 19,23, 28 og 29 - Mikael Hamrin, Fredrick Bentzen, Marco Reis og Gustav Larsson. Symmetrisk sett er det mange gode atleter og det er alltid spennende å se hva totalen blir etter styrkemomentene.

AF Herrer + 178 cm
12 deltakere i følge listen og både Håvard Landsem, Mirkir Mar Sigurbjørnsson og Henrik Flo Larsen er i god form og har en god symmetri. Første sammenlikning i symmetrirunden: 32,33,39,44,45 - Henning Jacobsen, Eirik Kindsbækken, Robert Jourdan, Birkir Sigurbjørnsson, Henrik Flo Larsen. 35, 36, 41, 43 - Ron Daniel Pedersen, Milan Taherifard, Oddvar Sollien og Håvard Landsem trekkes ut i andre sammenlikning.
Det er totalen som til syvende og sist avgjør det endelige resultatet. Har du en god symmetri, må du allikevel prestere godt i styrkerunden for å få en pallplass.

Classic Bodybuilding -180 cm
11 utøvere går på scenen og plasseres på den røde streken. Bård Grongstad har funnet formen. Redas Cerniaukas fra Litauen har en flott form, men har droppet tanning og det talere sjelden til utøverens fordel. Første sammenlikning: 48, 50, 51, 55, 56 - Camilo Opazo fra Sverige, Bård Grongstad, Espen Ulriksen, Fahim Jahani, Redas Cerniauskas.

Classic Bodybuilding +180 cm
6 utøvere i denne klassen, siden to påmeldte ikke møtte. Tore Solberg er skarp, det er også Joakim Flatvoll. Best symmetri har muligens Kjetil Steiro Fimland, men han er ikke fullt så skarp i formen. Dommerne bruker litt tid, men de trenger ingen øvrige sammenlikninger.

TOPP 6 - CBB
Friprogrammene skal kjøres umiddelbart for CBB-180 cm obligatoriske poseringer. Trang start for DJ'n som sliter med å sette på rett musikk. Topp 6 blir derfor heller trukket ut i lineup og de er: Thomas Selstad, Camilo Paso, Bård Grongstad, Espen Ulriksen, Fahim Jahani og Redas Cerniauskas.Thomas leverer et solid friprogram, Camilo Opazo har valgt ganske stemningsfull musikk og treffer elegant på overgangene i musikken. Stemning i salen for Bård Grongstad - et poseringsprogram ser alltid bra ut når formen sitter og bevegelsene er gjort med innlevelse. Espen Ulriksen har valgt en ganske rask musikk og om ikke alt sitter perfekt har han en egen attitude. Fahim Jahani fra Sverige har valgt en ganske tradisjonell poseringsmusikk a la Van Gelis og leverer de rette poseringene. Redas Cerniauskas kommer nonchalant ut på scenen og friposerer seg rolig i gjennom med skikkelig publikumsapplaus til slutt.
Klassen i CBB +180 cm skal ut til symmetrirunden og deretter ha friposering. Topp 6 er hele dagens klasse i denne høyden. Det er nå det gjelder. Dommerne skal etter hvert bestemme hvem som er best og hvor de 5 øvrige skal plasseres.

Friposeringene i den høye klassen går sin gang og Kjetil Steiro Fimland må vente på musikken men har tar det med et smil og tar friposeringsmusikken på sparket. Thomas Egedius leverer et treffsikkert friprogram og det samme gjør Tore Solberg - han makter å vise formen sin gjennom friprogrammet. Mark Sahharnoi fra Russland poserer godt, men er nok ikke blant topp 3.

PREMIEUTDELING
CBB -180 CM

1. Bård Grongstad
2. Redas Cerniauskas(LIT)
3. Camilo Opazo(S)
4. Fahim Jahani(S)
5. Espen Ulriksen
6. Thomas Selstad

CBB +180 cm
1. Tore Solberg
2. Joakim Flatvoll
3. Kjetil Steiro Fimland
4. Thomas Egedius
5. Mark Sahharnoi
6. Andre Løvli

VINNER OVERALL CBB ble et close race:
1. Bård Grongstad
2. Tore Solberg

FITNESS!
Mens Fitness med Sindre Brian Moen Ferstad var tøft og underholdende. Nini Aaby Engebretsen er eneste jente i Womans Fitness og leverer et enklere program hva styrke og kompleksitet angår, men det var absolutt underholdende.
Bodyfitness debutant!

15 debutanter stiller i år på Norway Open i bodyfitness. En flott rekke med debutanter. Bling-faktoren i konkurransen har definitivt startet! Rekken viser en stor variasjon og de beste har en passe dose feminitet og muskelutvikling. Stor variasjon i bikinivalg og ofte blir det fokuset i stedet for på atleten når bling og fargefaktoren på bikinien bIir for høy. Dette var en elimineringsrunde og 12 får gå videre. Debutant nummer 67, 68, 69, 70, 71, 72, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82 er med videre og første sammenlikning tas av nummer 67, 68, 71, 76, 77, 78 - Jeanette Dalseghagen, Joanna Natalia Sobonne, Astrid Svensli, Silje Due Bakken, Sara Jensen og Elise Lee Gundersen. Her står kanskje en av de som kan stille med de mer erfarne. Dommerne bruker tid på å plassere debutantene, trekker fram til enda et par sammenlikninger, men sier seg til slutt fornøyde og har topp 6 plasseringene klare:
T-walk gjennomføres av Jeanette Dalseghagen som første BF-debutant og hun er definitivt en sterk kandidat. Joanna Natalia Sobonne er med i toppheatet og det er også Astrid Svensli. Det er helt klart at første sammenlikning alltid gjenspeiler et sluttresultat. Silje Due Bakken har en fint definert fysikk for BF-klassen. Sara Jensen er en flott og behagelig atlet på scenen, men en velutviklet fysikk. Siste kandidat i dette heatet er Elise Lee Gundersen.

RESULTAT DEBUTANT BODYFITNESS KLASSEN:
1. Jeanette Dalseghagen
2. Silje Due Bakke
3. Sara Jensen
4. Elise Lee Gundersen
5. Joanna Natalia Sobonne
6. Astrid Svensli

BODYFITNESS -163 cm
9 flotte jenter stiller i line up. Kjente profiler soM Arti Sharma og Vibeke Hermansen stiller i denne klassen. Sanne Abrahamsson ser bra ut, mens Arti er en klassiker. Lonni Boe Pedersen ser også bra ut. Dommerne bruker sin tid, men dommerne blir til slutt fornøyde.

RESULTAT BF -163 cm
1. Sanne Abrahamsson(S)
2. Vibeke Hermansen
3. Lonnie Boe Pedersen
4. Arti Sharma Lopes
5. Kari Sollied
6. Nathalie Marie Dahl

Bodyfitness -168 cm
Begynner rett på t-walk fordi klassen kun har 5 utøvere. Mona Hoff gjør comeback og er på scenen igjen. Annette Barstad ser fin ut på scenen, mens Pia Mellerstam har utviklet fysikken sin. Nadia Isabelle ser bra ut og er en sterk kandidat.

RESULTAT BF -168 CM
1. Nadia Isabelle Pettersen
2. Annette Barstad
3. Therese Thorin(S)
4. Mona Hoff
5. Pia Marie Mellerstam

Bodyfitness +168 cm
Jeanette Dalseghagen(fra debutantklassen) og Gro Elisabeth Johansen kjemper side om side i denne klassen!

RESULTAT BF + 168 CM
1. Jeanette Dalseghagen
2. Gro Elisabeth Joahnsen

OVERALL BODYFITNESS:
Jeanette Dalseghagen, Sanna Abrahamsson og Nadia Isabelle Pettersen kjemper om overall-tittelen og vinneren er Jeanette Dalseghagen!

WOMENS PHYSIQUE ÅPEN KLASSE
Nina Strømmen, Christine Risjord, Mia Lundgren, Vibeke Maya Austria og Helene Bringsli entrer scenen. Christine er skarpest i formen og tett på er Nina Strømmen. Helene Bringsli prøver seg for første gang og vil satse på denne klassen. Rammen er der, men formen må helt klart spisses. Mia og Vibeke kjemper kanskje om en 3. plass.

RESULTAT WP ÅPEN KLASSE:
1. Christine Risjord
2. Nina Strømmen
3. Mia Lundgren
4. Vibeke Maya Austria
5. Helene Bringsli

Mens Physique Debutant -178 cm
14 debutanter i denne klassen og med mange fans i salen. I rekken er det flere gode debutanter og de har en god attitude og spiller på seg selv. Dommerne bruker tid og det er heller ikke lett å vurdere hvilken physique som er blant de beste eller de som skal plasseres lavest på lista. Første sammenlikning mellom 20, 113, 129, 134, 135 - Stian Winge, Edmond Iraola, Kristian Borgerrud, Xheis Grøtte og Henrik Holt. Deretter 109, 114, 118, 122 og 128 - Mejid Ghaderi, Henrik Ringstad, Italo Vieira Santos, Helsho Barzan og Oskar Berg-Buan.

Stian Winge, Edmond Iraola, Henrik S. Ringstad, Kristian Borgerud, Xheis Grøtte og Henrik Holt er i topp 6.

RESULTAT MP DEBUTANT -178 CM
1. Henrik Holt
2. Kristian Borgerud
3. Edmond Iraola
4. Xheis Grøtte
5. Stian Winge
6. Henrik S. Ringstad

Mens physique Debutant +178 cm
16 utøvere ut på scenen og det er ingen tvil om at MP er en populær klasse å debutere i. Et par av utøverne har en fysikk som også kan avansere til CBB i neste runde. At i alt er dette også en solid debutantklasse. En eliminasjon er foretatt. De står 15 på scenen og skal ta nye kvarte vendinger. Første sammenlikning gjøres mellom nummer 110, 111, 130, 133 - Eivind Strøm, Christer Torp, Raymond Brandhaug og Hemen Eliassy. Sistnevnte har en flott MP-fysikk. 107, 121, 123, 125, 126 og 132 trekkes ut til sammenlikning - Simon Røiseth, Runar Søvik, Adnan Gashi, Ali Al Hare og Filip Henriksen. Etter hvert er toppsjiktet plukket ut av dommerne og 6 atleter kan gjøre seg klare til finale. Utøverne får vist seg litt ekstra frem i sammenlikningene og dommerne bruker tid på å få plassert alle riktig.

I-walk og klassens finalister er Simon Røiseth(107), Eivind Strøm(110), Christer Torp(111), Runar H. Søvik(121), Raymond Brandhaug(130) og Hemen Eliassy(133). Det er helt tydelig at de med mest volum ikke kommer med i toppheatet. "Surfekroppen" vinner frem.

RESULTAT MP DEBUTANT +178 CM
1. Raymond Brandhaug
2. Hemen Eliassy
3. Eivind Strøm
4. Christer Torp
5. Runar H. Søvik
6. Simon Røiseth 

FINALE AF-KLASSENE
AF damer -165 cm er på scenen. Styrkemomenter er gjennomført og siste lineup skal avgjøre hvem som vinner.

RESULTAT AF -165 CM
1. Anne Mette Winther Christiansen(D)
2. Michela Augustsson(S)
3. Elise K. Christoffersen
4. Ingrid Volden
5. Sandrine Gundersen
6. Sandra Henriksson 

AF DAMER +165 CM
Anneli Simonsen, Marthe Nomerstad, Tina Tougaard, Annelin Frøysland, Sigrid Setersaas og Jone Gilje. En jevn rekke, men ingen som utmerker seg veldig mye fra de andre i rekken. Dommerne vurderer og har foreløpig ingen frem til sammenlikning. De kan dermed gå av scenen.

RESULTAT AF DAMER +165 CM
1. Lone Gilje
2. Anneli Simonsen
3. Annelin Frøysland
4. Marthe Nomerstad
5. Sigrid Setersaas
6. Tina Tougaard(D)

VINNER OVERALL AF DAMER:
Anne-Mette Winther Christiansen(D)

MENS AF -178 CM
Jim Kullenstjarna(17),Mikael Hamrin(19),Mohammed Hamad(21), Ismael Nassen(27), Sigurd Steen(30) og Morten Rasmussen(31) er i finalen.

RESULTAT AF HERRER -178 CM
1. Jim Kullenstjarna(S)
2. Morten Rasmussen(D)
3. Ismael Nassen
4. Mikael Hamrin(S)
5. Mohammed Hamad
6. Sigurd Steen

AF HERRER +178 CM
32, 33, 39, 43, 44 og 45( Henning Jacobsen, Eirik Kindsbækken, Robert Jordan, Håvard Landsem, Birkir Sigurdbjørnsson og Henrik Flo Larsen er finalister og blir plassert med følgende resultat;

RESULTAT AF HERRER +178 CM
1. Henning Jacobsen
2. Håvard Lamdsem
3. Henrik Flo Larsen
4. Robert Jourdan
5. Birkir Sigurbjørnsson
6. Eirik Kindsbækken

AF HERRER OVERALL VINNER:
Jim Kullenstjarna(S)

Mens Physique -174 cm
Robert A. Berg viser at han er i slaget når han kommer ut til I-walk. Josef Balevasi fra Sverige har masse energi i sin I-walk. Regimantas Sinkevicius fra Litauen og Rolf Kvamme utgjør de to siste på scenen i denne klassen. Gutta er i form, og med så få utøvere bør dommerne kunne finne ut av dette rimelig greit.

RESULTAT MP -174 CM
1. Josef Balevasi(S)
2. Regimantas Sinkevicius(LIT)
3. Robert Berg
4. Rolf Kvamme

Mens Physique -178 cm
Henrik Holt(vinner av debutantklassen) enter scenen og skal kjempe mot 5 andre utøvere: Eduardo Jaques Da Silva(142), Dennis Johansen(143), Patrick Rashid Kwarasey(144), Eivind Seljevoll(145) og Marcos Felipe Da Silva(146). Det er en sterk rekke med utøvere og dommerne bruker god tid på å vurdere dem.

RESULTAT MP -178 CM
1. Dennis Johansen
2. Marcos Felipe Da Silva
3. Patrick Rashid Kwarasey
4. Henrik Holt
5. Eduardo Jaques Da Silva
6. Eivind Seljevoll

Mens Physique +178 cm
10 utøvere i klassen og de entrer scenen med selvskreven selvsikkerhet. Fysikken til utøverne varierer, men de er i god form. Joachim AL Hauari som selv har beskrevet at han har hatt litt av en "Nutella-diett" stiller fresh i formen og er en reell konkurrent til de andre i rekken. Nummer 130, 149, 151, 154 og 156 til første sammenlikning - Raymond Brandhaug, Michael Knudsen, Peter Bendtsen, Christoffer Madsen og Joachim Al Hauari.

Raymond Brandhaug, Ørjan Arnesen, Michael Knudsen, Peter Bendtsen, Christoffer Madsen og Joachim Al Hauari går sin I-Walk før endelig resultat etter hvert kan foreligge etter kvartvendingene.

RESULTAT MP +178 CM
1. Michael Knudsen
2. Raymond Brandhaug
3. Peter Pendtsen(D)
4. Joachim Al Hauari
5. Christoffer Madsen
6. Ørjan Arnesen

VINNER OVERALL MENS PHYSIQUE:
Michael Knudsen

MENS BB DEBUTANT
Debutantene i BB er Frank Duve(52), Kristian Michael(157), Mikkel Mathis Kemi(160), Vegard Rhode Garder(161), Golalei Helmandi(162) og Daniel Lomnicki(163). Golalei Helmandi har en svært god debutform og framstår som den beste i denne rekken. De obligatoriske poseringene sitter bra, men de er alle tydeligvis noe preget av nerver for det er ikke all verdens med smil å spore.

RESULTAT BB DEBUTANT
1. Golalei Helmandi
2. Frank Duve
3. Mikkel Mathias Kemi
4. Kristian Michael
5. Daniel Lomnicki
6. Vegard Rhode Garder

Bodybuilding Herrer -80 kg
I -80 kg stiller 8 utøvere rett i line up. Kai Ronny Mikaelsen gjør et comeback etter mange år utenfor konkurranse. Arnfinn Benterrud stiller i god form. Det er imidlertid Sakawan Ahmed, Patrick Kasra og Fredrik Spång som utmerker seg helt umiddelbart. Første sammenlikning står mellom Sakawan, Patrick, Raigo Kuusnømm, Fredrik og Mekaeel Bhai.

Sakawan Ahmed, Patrik Kazra, Raigo Kuusnumm, Fredrik Spång, Lars Kvanum og Mekael Bhai er i topp 6 heatet og skal kjøre friprogram og de kjører noen flotte friposeringer.

RESULTAT BODYBUILDING HERRER -80 KG
1. Sakawan Ahmed(S)
2. Patrik Kazra(S)
3. Fredrik Spång(S)
4. Raigo Kuusnumm(EST)
5. Mekael Bhai
6. Lars Kvanum

Bodybuilding Herrer -90 kg
Golalei Helmandi(vinner i debutantklassen) stiller mot 9 andre atleter i denne klassen og her gjør han umiddelbart et godt inntrykk. Fadel Alkhamisi(172) har en voldsom v-shape, Kim Gudbrandsen stiller med utrolig trykk i lårmuskulaturen. Generelt er det en god -90 kg klasse. Første sammenlikning går mellom 172, 173, 175, 178 og 180 - Fadel Alkhamisi, Kim Gudbrandsen, Ott Kivikas, Torbjørn Mork og Adam Lundell.

Fadel Alkhamisi, Kim Gudbrandsen, Ott Kivikas, Torbjørn Mork, Donatas Radavicius og Adam Lundell kjører friprogrammet etter de obligatoriske poseringene. Fadel Alkhamisi kjører et rått og morsomt program som det absolutt var verdt å få med seg og han får kjempeapplaus som belønning fra publikum.

RESULTAT BODYBUILDING HERRER -90 KG
1. Kim Gudbrandsen
2. Fadel Alkhamisi
3. Ott Kivikas(EST)
4. Torbjørn Mork
5. Adam Lundell
6. Donatas Radavicius(LIT)

Bodybuilding Herrer +90 kg
7 utøvere som ikke er fullt så harde som -90 kilos klassen, men selvsagt mer imponerende i størrelse. Christer Hoftvedt har en fin symmetri blant utøverne som står i lineup. Det er for øvrig alltid spennende å se hvordan dommerne velger å dømme i de største klassene. Første sammenlikning går mellom nummer 159, 186, 187 og 188 - Ahmed Alshahame, Patrick Aleksander Paulsen, Christer Hoftvedt og Aleksejev Aleksandr - en av vinnerne? Dommerne er fornøyde etter to sammenlikningsrunder. Så gjenstår obligatoriske poseringer og friposering i topp 6.

Ahmed Alshahame, Arild Sevaldrud, Alexander Bekken, Patrick Aleksander Paulsen, Christer Hoftvedt og Aleksejev Aleksandr kjemper om beste plassering med obligatoriske poseringe og friprogram.

RESULTAT BODYBUILDING HERRER +90 KG
1. Christer Hoftvedt
2. Aleksejev Aleksandr(RUS)
3. Patrick Aleksander Paulsen
4. Ahmed Alshahame
5. Arild Sevaldrud
6. Alexander Bekken

OVERALL VINNER BODYBUILDING HERRER:
Sakawan Ahmed(S)

KONKURRANSENS BESTE POSØR:
Patrik Kasra(S)

BIKINIFITNESS
Klokken er 2145 og siste del av konkurransen skal til å starte. Det er den største gruppen som gjenstår og det er bikinifitnessklassene. Med flere titalls bikinifitness-debutanter og 3 store ordinære klasser(totalt cirka 120 jenter) i denne kategorien så kommer det nok til å ta sin tid.

Debutantklassene er delt inn i -/+ 168cm. I den lave klassen er det 43 jenter. Det betyr i praksis at dette blir en formidabel jobb for dommerne å dømme i. Scenen presses og fylles til randen av bikinijenter og heiaropene ljomer i salen. Oppropet skjer i turbofart - her er det ingen tid å miste!

Når alle jentene er på plass blir 5 trukket frem av gangen. Her gjelder det for dommerne holde fokus. Aldri har det vært så mange bikinijenter på scenen på en gang.

Neste runde er +168 cm bikinifitness debutanter. De er langt færre og utgjør kun 11 i klassen. I tillegg skal det nevnes at det overhodet ikke er noe å si på stemningen i salen. Publikum holder koken og lager skikkelig stemning. 196, 205, 219, 238 og 285 trekkes frem til sammenlikning - Liana Elise Olsen, Thea Dingsted, Amalie Langeland, Thea Aksland og Leslie Eidsaune. Resten trekkes også frem til sammenlikning før dommerne kan ta en avgjørelse.

Den lave klassen skal nå ut til særbedømming. 6 jenter som har fått lik poengsum skal særbedømmes for at 3 av dem skal kunne gå videre. Rekken på 43 utøvere i den lave klassen skal reduseres til 15. Ny særbedømming av 4 jenter og kun en av dem går videre.

189, 192, 195, 207, 211, 213, 214, 216, 221, 222, 229, 232, 234, 246 og 274 er de 15 finalistene;

Line Elisabeth Karlsen, Phuong Ha, Carina Skjellum, Kiri Kvistnes, Rebecca Broch, Anne-Lill Sarento, Aina Cecilie Wien, Henriette Ekern Gruer, Linda Haugen, Frida Rommen, Sandra Ringen, Maureen Blanquisco, Torill Johannesen, Therese Opsahl og Janina maria De Sena

189, 229, 232, 214 og 246 trekkes frem til sammenlikning. Her ligger det an til en topp-plassering blant en av disse jentene - Line Elise Karlsen, Sandra Ringen, Maureen Blanquisco, Aina Cecilie Wien, Therese Opsahl.

Beklageligvis stopper vår reportasje her. Vi måtte kaste inn håndklet. Konkurransen startet kl 09:00 og varte helt til ca kl 01:30 natta. For første gang i Norge varte konkurransen langt utenfor det normale.

RESULTAT BIKINIFITNESS

Bikini Fitness Debutant -169cm
1. Maureen Blanquisco 
2. Sandra Emilie Litsheim Ringen
3. Therese Opsahl
4. Aina Cecilie Wien
5. Line Elisabeth Karlsen
6. Kiri Kvistnes

Bikini Fitness Debutant +169cm
1.Thea Aksland
2. Leslie Eidsaune
3. Liana Elise Olsen
4. Amalie Langeland 
5. Thea Dingsted 
6. Sandra Søfteland

Bikini Fitness -163cm
1. Maureen Blanquisco
2. Trine Rathlau Kristensen
3. Pavlova Diana
4. Casey Johansen
5. Carolina Carter
6. Natalia Savina

Bikini Fitness -169
1. Linn Cecilie Tovås
2. Lene Fossdal
3. Gerda Makunaite
4. Nina P. Olsen
5. Kristina Karaliute-Stoliarovienè
6. Jessica Lennartsson

Bikini Fitness +169cm
1. Thea Aksland Team City 24/7 5 1
2. Josephine Sander Kierstein Denmark 10 2
3. Tonje Ellefsen Kaliber Gym FKK 19 3
4. Jennie Rodhe Sweden, 21 4
5. Camilla Ellinor De Souza Devik Kaliber Gym FKK 22 5
6. Natalia Trifanova Russia 26 6

Bikini Fitness Overall
1. Maureen Blanquisco
2. Linn Cecilie Tovås
3. Thea Aksland

Fitness og bodybuilding på lørdag

Med 301 påmeldte utøvere kan man like gjerne rigge seg til med både diettbag og godt å drikke. Dette blir en event som kommer til å gå fra tidlig morgen til sene kvelden! Lørdagen er den store konkurransedagen for fitness- og bodybuilding-atletene. Denne sportsfestivalen er ekstremt viktig for debuterende utøvere innenfor kroppsbygging og fitness, fordi den er inngangsbilletten til NM. Uten Norway Open intet NM med andre ord. I fjor var vi vitne til en rekke fantastiske debutanter og forventinger er ikke satt lavere i år. Dette er en åpen konkurranse så flere nasjoner vil være med å kjempe om de beste plasseringene. Alle klasser er representert og arrangørene Soran Rashid og Jon Klasbu har i år valgt å kjøre hele konkurransen på en dag. Det er relativt ambisiøst med et så stort deltakerantall. Allikevel er det fullt mulig å gjennomføre med en god organisering og en tett timeplan.

Konkurranser og show i messehallen

På hele 4000 kvadratmeter kan alle og enhver med show, konkurranser og gode tilbud fra en rekke utstillere. På messeområdet blir det både crossfitkonkurranse, street workout, styrkeløft, Thaiboxing-konkurranse, catwalk og uholdenhetskonkurranser. Du kan melde deg på konkurranse i crossfit og thaiboxing og i tillegg kan du melde deg på følgende konkurranser;

Beachwrestling
På lørdag arrangeres det en åpen konkurranse i beachwrestling(sandbryting) og det er mulighet for alle som ønsker å delta å melde seg på. Her kan du fange litt av sommerfølelsen igjen! Innveiing skjer klokken 11 og starskuddet er klokken 13.00.

Det brytes til musikk i myk sand i en sirkel med en diameter på 7meter. Du kan ha på deg lett tøy som shorts, thigts, top og bikini. Det gjelder å få motstanderen ned på kne (1), mage (1), rygg (2) eller ut av ringen (1).Den som først får 3 poeng vinner.

Strongman
Søndag 20 september arrangeres det en konkurranse i samarbeid med Proteinfabrikken som påstås å være årets tyngste utfordring for Strongmen og Strongwomen. Ansvarlige for gjennomføringen er Egil Berli-Johnsen og Bjørn Andre Solvang som tok årets 2. plass i Norges Sterkeste Mann 2015.

Konkurransen gjennomføres uten klasseinndeling. Det vil være en klasse og en vinner. Øvelsene er som følgende:
• Frame Walk - 10meter - menn 400kg, kvinner 200kg. Reimer tillatt i kvinneklassen, herreklassen kjører uten reimer.
• Stokkløft Last Man Standing. Stokkløft betyr at alle løfteteknikker er tillatt, unntatt å hvile stokken på hodet. LMS dikterer at hvis to utøvere ender på samme maksløft og begge misser neste vekt, så reduserer vi vekten til den som begge greide og de to kjemper med en rep hver der til en står igjen.
• Stein over yoke - 110cm - Menn 200kg og 170 kg, kvinner 130kg og 100kg

MAS bryting
MAS bryting er kanskje en ukjent form for de aller fleste, men den er opprinnelig fra Russland og er nå kommet til Norge. Det hele går ut på at to motstandere bryter om en pinne. Denne bryteformen ble også utøvd som en styrkeprøve under vikingtiden og ble kalt "kjevletrekk".
Det handler altså om å vinne pinnen ved å dra motstanderen over på sin side eller frariste motstanderen pinnen. Reglene er enkle og du finner detaljene på NorwayOpen.no. Man vinner dersom:
1: motstander slipper med en hand
2: motstander har en eller to ben over planken høyere enn kne høyde
3: motstander får 2 advarsler i samme kamp


Rita Immerstein 

Rita har mer enn 20 års erfaring fra sportssenterbransjen og er sertifisert aerobic-, trx- og grid instruktør og deltar aktivt i fitness- og kroppsbygger konkurranser. Hun har master i helsefremmende arbeid, ernæringsutdanning og solid erfaring med diett og styrketrening.

Norway Open Transformation 2015

Fitness17.04.2015101

Norway Open Transformation er en konkurranse hvor du kan komme i bedre form.

Nordic Championships 2014

Fitness03.11.201489

Se bilder og resultater.
Resultatliste fra Norway Open 2014.

Slik bygger Didrik kropp

Intervju16.09.2014253

Han deltar på Norway Open og NM.

Norway Open Transformation 2015

Fitness17.04.2015101

Nordic Championships 2014

Fitness03.11.201489

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!