Veronica tømmer gjerne 12 tonn høy

Intervju23.09.2015Rita Immerstein0

Veronica Rønbeck (37) driver med hest som innebærer mye fysisk trening.

Veronica Rønbeck i Bodyfitnesspå NM. Hun stilte sist gang i 2013 og hadde egentlig ikke planer om å stille nå i år, men hun ombestemte seg i siste liten og har kjørt med hard disiplin for å komme i mål. 37-åringen elsker muskler, men liker det feminine ved Bodyfitness og synes derfor det er rett klasse for henne å stille i.

Fakta om Veronica
Veronica bor på Hammerfest sammen med sin samboer. Hun er daglig Leder/Stallmester på Hammerfest Staller. Bodyfitness-atleten stiller i -169 cm klassen og er 163.7 centimeter høy, veier 55-60 kilo og er 37 år gammel. Hun stiller for Team 24Fitness og hennes coach er Tommi Thorvildsen. Hun trener på Barents Gym og 24Fitness. Hun debuterte i 2012 og har en 6. plass fra NM i 2013.

Hva gleder du deg aller mest til når du skal stille i konkurranse?
Jeg synes oppkjøringen til konkurransen er utrolig gøy - gå på diett, se forandringer hver dag, pushe seg maksimalt. Jeg er så heldig å få bruke poserings-salen og trene poseringer sammen med de på Barents Gym. Det er jeg veldig takknemlig for, legger Veronica smilende til. Også gleder jeg meg masse å komme til Oslo å treffe resten av teamet mitt og kjøre show! Planen var egentlig at jeg ikke skulle stille i år - men klarte ikke holde meg unna og avgjørelsen ble tatt i siste liten, da er det bare å være disiplinert og streng med seg selv for å klare det.

For debutanter som sliter med diett og trening før konkurranse - har du noen erfaringer du vil dele med dem?
Det er absolutt viktig å få seg en god coach som har erfaring og vet hva han/hun driver med. Coachen må kunne følge deg opp. Jeg for min del synes det er godt å ha en annen hobby ved siden av. Før konkurransen blir det mye fokus på trening og mat - jeg for min del synes det er fint å gå i stallen til hesten min hver dag og også gjøre andre ting. Da kobler hodet mitt ut slik at jeg får et lite «avbrekk». Samtidig får jeg masse ekstra «gratis» trim ved å være i stallen å jobbe og ri - jeg holder kroppen i aktivitet, tenker på noe annet og får ekstra cardio. Det er en ren vinn-vinn situasjon for meg, legger hun til med et fornøyd smil. Det å tømme en trailer med 12 tonn høy blir du sliten av samtidig som det blir mye løfting - det er godt å få svettet ut litt på noe som faktisk er veldig fornuftig også, ler Veronica. Et annet godt råd er at alt sitter i hodet; Hva du bestemmer deg for, og hva du gjør ut av det og det aller viktigste er at du gjør dette for din egen del. Det er ditt valg, du som har bestemt deg for å stille konkurranse - da kjører du bare på og gleder deg samtidig til å stå på scenen å vise fram det du har arbeidet så hardt for.

 

Hva er dine viktigste motivasjonskilder?
Akkurat i en konkurranseoppkjøring så er det faktisk mest meg selv jeg ser på og leter etter framgang på. Det er jo det beste, når du ser i speilet og ser at du faktisk får «lønn» for alt arbeidet du legger i det, forteller Veronica. Ellers har jeg masse ting som motiverer meg i hverdagen min - alt fra familie, kjæreste, folk jeg møter på jobben min i stallen, på gymmet og så videre. Hvis jeg er sliten og har en tung dag så pleier jeg å tenke på at dette er noe jeg faktisk har valgt selv. Det finnes mennesker som har det mye verre og har havnet i situasjoner med for eksempel sykdom. Veronica tenker seg om og beskriver videre: Det vi ser på nyhetene hver dag, disse menneskene har ikke valgt å være i den situasjonen de er i - det blir derfor for dumt å syte og klage at man er sliten på en konkurransediett. 

Kan du beskrive en spise- og treningsdag slik den ser ut i en konkurranseforberedende fase?
Den ser egentlig ikke så mye annerledes enn min vanlige hverdag. For meg er det viktig å ta vare på de rundt meg og ta vare på jobben min. Dette må kunne kombineres med en konkurranseforberedelse. Dagene består av jobb, stelle og ri hesten min, trene vekter og kardio, lage mat og spise mat, smiler Veronica og legger til: i tillegg kommer stevner med hesten, helg-og ettermiddagsjobb, besøk, hytte- og telturer. Dagene flyr rett og slett av gårde for meg, utbryter hun.

Legger du mye om på kosthold og trening når du går inni en diettfase?
Jeg gjør i grunn ikke det, bare setter det hele mer i system samt at jeg veier maten min. Det blir selvsagt mer poseringstrening, for det er viktig for meg. Jeg har så langt ikke turt å se eller tenke så mye på formen min i og med at planen egentlig var å vente enda et år med å stille - så jeg er spent, forteller Veronica smilende. For meg har det handlet om å gjennomføre dietten og komme meg på scenen å gjøre det beste jeg kan med de forutsetninger som ligger til grunn. Det er vel ikke noe jeg forventer, det er noe jeg vet at jeg gjør. Så får jeg heller ta ting som det kommer etter NM, for det har jeg rett og slett ikke rukket å tenke på.

Jeg har lyst til å legge til at jeg synes det er gøy at sporten vokser så mye her oppe i Finnmark. Det kommer enda flere debutanter her i fra i år også. Hvert år står det i media at "Første gangen noen fra Finnmark stiller", men det stemmer jo overhodet ikke, utbryter Veronica med et stort smil. Det har nemlig vært folk som har stilt på scenen i mange år. Det er ikke noe hokus pokus med å bo her oppe, vi gjør da akkurat det samme som de sørpå før de skal på scenen. Ok, kanskje vi har tilgang til bedre råvarer på diett og at fjell-lufta er sunnere, sier Veronica og ler før hun avslutter med å si: men det er altså ikke alle som må klatre over et reingjerde for å få gjort kardio. Men jeg er sikker på det finnes utfordringer for alle så lykke til alle dere som skal på scenen i år - kjør på!
Vi takker for intervjuet og ønsker Veronica lykke til i NM!


Rita Immerstein 

Rita har mer enn 20 års erfaring fra sportssenterbransjen og er sertifisert aerobic-, trx- og grid instruktør og deltar aktivt i fitness- og kroppsbygger konkurranser. Hun har master i helsefremmende arbeid, ernæringsutdanning og solid erfaring med diett og styrketrening.

Veronica Rønbeck

Intervju27.08.201237

Debuterer i Bodyfitness.
Stem på Anne-Cathrine Westby for covergirl på Maxim Magazine og $25.000 dollar i premie.

Kristin (24) er i kanonform

Intervju31.08.2018361

Denne jenta har mageruter så store at gutta blir misunnelig.

Comeback på Mette Ulseth

Intervju23.03.2018186

Nå skal Mette Ulseth ta comeback i en PRO konkurranse.

Veronica Rønbeck

Intervju27.08.201237

Kristin (24) er i kanonform

Intervju31.08.2018361

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!