Arnold Classic Europe 2015

Fitness28.09.2015Daniel Stisen0

Her ser du bilder, in-side info og resultater fra Arnold Classic Europe 2015.

Samme helgen som NM gikk av stabelen hadde også Norge et solid knippemed utøvere som skulle delta på Arnold Classic i Madrid. Her gir Daniel Stisen deg et lite reisebrev med en beskrivelse av helgens store og små begivenheter.

Konkurransene starter allerede på fredag og det er derfor hektisk aktivitet back stage og logistikkmessig for crewet som jobber på konkurransen.De fleste norske utøverne konkurrerte på fredag og i Master bodyfitness deltok både Nadia Pettersen og Monica Dale Claussen, Linda Kristin Rambø. Aleksandra Rudensko deltok i klassen Female Physique, mens Petter Orvik Grønningsæter og Shepol Lophes satset alt i Men's Physique. Paul Aleksander Rusten stilte i BB -75kg og Patrik Aleksander i Classic Bodybuilding +178cm.

Alle jobbet hardt backstage, og gjorde en bra figur og innsats på scenen, men det var litt "stang ut" for Norge på fredagen, men vi klarte å hale i land en 5.pl med Nadia i Master Bodyfitness og 5.pl med Linda i Master Women's Physique. De resterende klarte ikke å kjempe seg til finale denne dagen, men flott innsats av samtlige var det likevel.

Lørdagen begynner med at Joel Pascua skal ut i kvalifisering for -95kg senior Bodybuilding. Jeg er på vei til Arnold Classic fra hotellet, da Joel ringer meg og er litt frustrert siden de ikke slipper utøverne inn før kl 09.00. Joel skulle på scenen kl 10.00 og Joel viste ikke om dette og hadde tenkt å legge farge backstage kl 08.00, noe han ikke fikk gjort. Da jeg ankom, var klokken 09.00, vi løp opp backstage og fikk lagt farge på Joel på 20minutter og deretter la vi glaze på han 15 minutter senere, så var det rett inn igang med pumping, før han måtte på scenen. Det gikk bra, svært bra. Det viste seg på lineupen at Joel var en av de tre beste, han gikk videre til finalen på søndag morgen. Joel var utrolig glad, og det var en vitamin-innsprøyting for hele gjengen.

En time senere så skulle Ellen Elisabeth Berg, Nadia Pettersen og Monica Dale Claussen ut i bodyfitness senior. Det ble mye venting for dem før de kom seg ut på scenen og slik er det på Arnold Classic; det er så mye utøvere og klasser at det er vanskelig å få det til å gå helt på skinner. Uansett, det er likt for alle og det er ikke kun for enkelte at det blir venting.Ellen slet litt med farge, det stresset henne mye, vi fikk beskjed i ettertid at hennes problem med fargen trakk henne litt ned fra dommerpanelet. Ellen kom ikke videre og var svært skuffet. Hun ung og talentfull, så hun har masse gode år foran seg, så hun får ta det med seg som en viktig erfaring. Nadia og Monica leverte en fin figur og utstråling på scenen. De begge klarte å komme til finalen, begge endte med 5.pl i bodyfitness senior i hver sin høyde klasse. Gratulerer derfor med flott innsats, men neste gang så klarer dere medalje!


Joel Pascua is Numero Uno!

Joel Pascua tok gull!

Så var det Joel Pascuas tur igjen, vår Arnold Classic helt i årets konkurranse. Vi visste at han kom til å gjøre det godt i master klassen, etter å sett hvordan han leverte i semifinalen i senior klassen. Joel fikk bedre tid backstage nå og vi fikk jobbet med å fikse på fargen og han fikk god tid til å spise og slappe av.Da Joel gikk ut på scenen i lineup så så vi med en gang at dette kom til å bli gull eller sølv. Joel hadde klart best fysikk og han var hardest. Det var også en gigantisk russisk kjempe i klassen med masse muskler og fin symmetri og han var også i bra form, men Joel var hardere. Vi var litt usikre på om Joel ville slå han, men vi holdt en knapp på Joel. Av og til er det vanskelig å vite hvordan dommere dømmer i store Internationale konkurranser når det er utøvere fra de største nasjonene som er gull kandidater. Anyway, Joel slo kjempen Sergei fra Russland, og dommerne var tydeligvis enige med vår bedømmelse av lineupen. Joel leverte en flott poseringsrunde, og bra utstråling fra scenen.

Joel tapte overall mot en Iraner. Jeg mener Joel burde ha vunnet overall i master Bodybuilding, men han fikk nå en 2.pl i overall, uansett vi var så fornøyd med Joel's seier i +90kg Master, at vi glemte det fort. Joel Pascua ble historisk med denne seieren som første nordmann i Bodybuilding som har vunnet gull i Arnold Classic.

Kai Greene enteret scenen!

Kai Greene overrasket med en gjesteposering på expo scenen, Kai er ekstremt populær og det merkes når han gjesteposerte. Han varmet opp Backstage likeved hvor vi sto, fascinerende å se en slik mann varme opp!

Senere på kvelden var det Pro Show i Madrid Arena og det er alltid moro å se Pro Showet.
De fleste byggere fra Mr.Olympia utenom Phil Heath deltok.Største forbedring gjorde nok Big Ramy som kom inn mye hardere enn på Olympia. Dexter Jackson vant, med Shaun Rohden på andre plass. Dennis Wolf, Europas utøvere, tok tredje plass, Big Ramy tok 4.plass og virket svært fornøyd med det.

Joel Pascuas siste runde

Søndag er siste dag på Arnold Classic weekend. Vi hadde kun Joel som skulle stille i finale i senior -95kg Bodybuilding, forventningene var store etter at han vant master dagen før. Joel valgte å kjøre safe på carbing siden han hadde stilt dagen før, og det var andre gang han kuttet veske på 3dager. Joel var tørr og fin på morgenen, og vi viste dette var et bra utgangspunkt. I ettertid vil jeg si at han skulle hatt litt mer trykk til finalen i senior, men det er lett å være etterpå klok, det viktigste var at han var hard i formen.

Finalen startet, Joel var god, de andre var også bra. Det var spesielt en russer som var sykt bra og han vant klassen, noe som var fortjent. Joel skulle hatt 2.plass men han fikk 4.plass, noe som var ufortjent og ikke riktig dømming. Spanjolen som fikk 2.plass var massiv, men hadde bred midje og smale skuldre. Russeren som fikk 3.plass så jeg ikke som en konkurrent til Joel i lineup i utgangspunktet, men slik er det noen ganger på store internationale stevner, det er ikke alltid man får den plassen man fortjener, dette var tilfelle med Joel Pascua i senior -95kg finalen.

Joel var litt skuffet over 4.plass, men totalt sett veldig glad for å delta på Arnold Classic, og få vinne gull i master og en 4.plass i senior klassen som er en prestasjon i seg selv.

Gratulerer Joel Pascua med Gull i Master Bodybuilding +90kg. Den var fortjent, og vi backstage og resten av nordmennene her på Arnold Classic er svært stolte av deg!

Resultater

Nadia Isabella Pettersen - 5.pl master and senior BF
Joel Pascua - 1.pl master 4.pl senior
Monica Dale Claussen - 5.pl
Linda Kristin Rambø - master og 3. pl senior

Resten kom ikke til finale


Torsdag 25. sept forandrer bybildet i Madrid seg. Invasjonen skjer hvert år siste uken i September. Plutselig er gjennomsnitt mannen i gaten 10 kg tyngre enn vanlig og ser ut som Hulken uten grønnfargen. Bodybuildere, fitnessutøvere og utøvere fra andre styrkeidretter inntar byen.

Arnold Classic Europe - Europas største fitnessweekend er her igjen, Arnold Schwarzeneggers fitnessweekend, utøvere fra hele Europa reiser til Madrid for å kjempe om hvem som er de beste utøverne i Europa.

Norge stiller med utøvere hvert år, det er populært og høy status for dem som deltar her. I år kræsjer det med NM, men Norge har allikevel 11-12 utøvere med. Norge er ikke representert som offisielt lag, men vi har nå organisert oss som et litt uoffisielt landslag, hvor vi støtter hverandre og hjelper hverandre så godt vi kan, og kaller oss for Team Norge.

 

Jeg, Daniel Stisen reiser hit hvert år, i år som i fjor tar jeg ansvaret for å koordinere og hjelpe de norske utøverne Backstage når det trengs, reglene sier at man kun kan ha en coach fra hvert land backstage. Dette selv om det er to store scener og enkelte konkurranser går samtidig.

Jeg skriver også et reisebrev på Treningsforum hver kveld når vi ankommer hotellet etter vi har vært på "Viking Tokt" og plyndret gull og sølv fra Europeerne og spanjolene her i Madrid, som vi kan ta med tilbake til landet vårt langt opp i nord.

I dag veide alle utøvere seg inn og registrerte seg, det er en prosess som foregår fra 10.00 til 20.00, ofte må man stå og 2-3 timer i kø for å veie seg inn. Det gikk greit med alle norske utøvere.

Det ser ut som alle er klare og motiverte for de tre neste dagene som kommer.

Stay Turned! Så legger vi ut litt bilder og nyheter underveis som legges ut fortløpende slik at dere kan følge med.

Bilder fra Arnolds

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Catharina Wahl tok gull på Arnold Classic Europe 2016.

Joachim i superform til Arnolds

Intervju22.09.2016119

Joachim Al Hauari er klar for å gi 100% på scenen i Arnold Classic Europe.

Arnold Classic Europe 2014

Fitness26.09.2014445

Her får du smakebiter fra Arnold Classic Europe 2014.

Arnold Classic Europe 2013

Fitness11.10.2013172

Arnold Classic Europe 2013 blir arrangert i Madrid, Spania.

Joachim i superform til Arnolds

Intervju22.09.2016119

Arnold Classic Europe 2014

Fitness26.09.2014445

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!