NM i Kroppsbygging og Fitness 2015

Fitness28.09.2015Rita Immerstein0

Se bilder, resultater, reportasje, intervjuer m.m. fra NM i Kroppsbygging og Fitness.

NM i Kroppsbygging og Fitness 2015 er lagt til Chateu Neuf og ble gjennomført på både lørdag og søndag. I år var det påmeldt 265 atleter og listen tilsier igjen at det fortsatt er stor pågang i Mens Physique og Bikinifitness.

Under årets NM på Chateu Neuf kommer dessverre ikke Treningsforum til å kjøre LIVE-sending eller video for arrangørene tillater dessverre ikke at vi kjører LIVE eller legge ut video.

Bildegalleri

Se bildegalleri fra Mens/Womens Physique, Bodybuilding, Bodyfitness, Bikiniftiness, Athletic Fitness, CBB og Fitness her

Krediter @Treningsforum, #Treningsforum, www.facebook.com/Treningsforum når du bruker bilder på sosiale medier.

Se utvalgte bilder i litt høyere oppløsning nedenfor i denne artikkelen.


Intervjuer underveis

Bodyfitness-Kine (28) skal ro

Drammensjenta Kine Krøs (28) har flere konkurranser bak seg i bodyfitness. Etter å ha fått plasseringer som dekker nesten hele skalaen var det en plass hun aldri fikk.

- Jeg vil ha den førsteplassen, men det fikk jeg aldri i bodyfitness. Jeg ville heller ikke så mye opp i muskelmasse, så jeg bestemte jeg meg for å bytte over til atheltic fitness etter forrige helg i Norway Open.

Kine elsker de glitrende bikiniene fra bodyfitness og det er den høye glamfaktoren som har holdt henne fra å gjennomføre det som har vært målet hele tiden.

- Athletic fitness har vært målet hele veien, men jeg liker så godt bikinien i bodyfitness. Men i dag får jeg endelig gjennomført det jeg har jobbet for.

Snart skal Kine på scenen for å gjennomføre styrkemomentene og hun er fast bestemt på å fullføre det hun kom hit for.

- I dag skal jeg ta den førsteplassen.

Treningsforum ønsker Kine lykke til på scenen!

Carina (24) vil smile seg til seier

Carina Skjellum (24) debuterte i bikini fitness under forrige helgs Norway Open. Med 43 konkurrenter var det fort gjort å drukne på scenen. Denne gangen er Carina klar for å ikke la manglende sceneplass hindre henne fra finaleplass.

- Denne gangen håper jeg på finaleplass og jeg skal bruke utstrålingen min for å få den. Jeg er ikke så stor, men et stort smil har jeg.

Carina er tidligere danser, men for ni måneder siden var hun på utkikk etter en ny utfordring.

- Jeg har danset i mange år. Da jeg sluttet med dans savnet jeg å konkurrere. Da virket bikini fitness som et godt alternativ. Jeg begynte å trene til dette for ni måneder siden og det har vært tøft, men når man står på scenen er alt strevet verdt det. Det gir et helt sykt kick og jeg har definitivt fått mersmak.

Carina er vant til å prestere på scenen gjennom dansen, noe hun mener er en god fordel å ha i bikini fitness.

- Jeg er vant til dette og blir dermed ikke så veldig nervøs hverken før eller på scenen. Vi får se hvordan det går i dag, men jeg håper på å skille meg ut bedre enn det jeg gjorde i Fredrikstad. Jeg har også blitt mye hardere i formen siden forrige uke, så dette blir spennende.

Treningsforum ønsker Carina lykke til på scenen i dag!

 

Thea (25) skal danse på scenen

Tobarnsmor og tidligere norgesmester i jazz Thea Bråten Christensen har byttet ut bikini fitness med den nye grenen womens fitness.

- Jeg syntes womens fitness virker som en veldig spennende gren. Man får utfordret seg litt mer på scenen enn i bikini fitness.

I grenen womens fitness må utøverne fremføre et 90 sekunder langt friprogram. Her skal utøverne vise styrke, fleksibilitet, høyt tempo, eleganse og ynde og teknisk feilfrihet, ifølge NKF.

- Jeg har laget programmet mitt helt selv. Jeg har jo erfaring fra dansing, noe jeg tror kan være en fordel. I friprogrammet har jeg lagt vekt på å få med alle elementene som dommerne ser etter og å bruke dans.

I grenen vektlegges også en symmetrisk og atletisk fysikk som blir vurdert gjennom de fire kvartvendingene som er de samme som man har i bodyfitness.

- Det blir spennende å se om jeg har fysikken og muskelmassen som skal til. Jeg er jo ganske liten og veier bare 50 kilo.

Thea har kun en konkurrent under dagens konkurranse, men i fremtiden håper hun på at flere vil få øynene opp for denne grenen.

- Jeg hår lagt vekt på å gjøre friprogrammet mitt underholdende i håp om at flere jenter får lyst til å melde seg på. Jeg er veldig glad for at det er en til jente her i dag, men kunne ønske det var flere.

Hun har også kommet på 14. plass i semi finale i bikinifitness amatør i Olympia. Treningsforum ønsker Thea lykke til på scenen i dag!

Bård (23) er i knallform

Forrige helg gjorde Bård Grongstad (23) rent bord under Norway Open da han tok overall i classic bodybuilding. I dag håper han på å kunne gjenta seieren.

- Jeg har stilt i både atheltic fitness og bygging siden 2011 og trent strukturert fra jeg var 17 år. Jeg skjenner kroppen min utrolig godt og vet hvordan den reagerer på ulik diett og trening. Jeg har feilet og prøvd meg frem på egenhånd så langt og det ser ut til å fungere for meg.

Gjennom sin mangeårige erfaring med trening og kosthold har Bård utviklet en flott fysikk som imponerte dommerne forrige helg.

- Jeg vet ikke om det skyldes lidenskap eller om jeg fanger opp ting fort som er grunnen til at jeg har gjort det så bra i ung alder. Jeg tenker hele tiden på hvordan jeg kan bli bedre.

Når Treningsforum snakket med 23-åringen er det like før klassen hans classic bodybuilding -180 cm skal på scenen.

- Jeg håper på å vinne i dag, og jeg tror at sjansene mine er gode. Fysikken er på plass og jeg har et veldig rent og klassisk friprogram som jeg har fått gode tilbakemeldinger på.

Jens (27) kjemper mot sceneskrekken

Jens Andersson (27) har drømt om å stå på scenen i mange år, men sceneskrekken holdt han igjen. For tre måneder siden bestemte han seg for å ta kontroll over skrekken og i dag står han på scenen i atheltic fitness.

- Før jeg gikk på scenen var jeg livredd, men når jeg først kom opp så var det en blanding mellom skrekk og ekstase. Når jeg gikk av igjen fikk jeg bare lyst på mer.

Jens har akkurat fullført styrkemomentene da Treningsforum snakker med han. Nå venter han på dommen om det blir finaleplass eller ikke.

- Jeg fikk ikke finaleplass i Fredrikstad (Norway Open), men i dag er målet å komme meg til finalen. Jeg har trent styrke i ti år, men hadde aldri sittet på en romaskin før jeg bestemte meg for å stille for tre måneder siden. Det har vært en stor omveltning med diett og styrkemomenter, og det har vært tøft, men også veldig givende.

Nå som Jens har tatt opp kampen mot sceneskrekken planlegger han å bli værende på scenen i tiden fremover.

- Målet er å stille i bodybuilding, men jeg tror athletic fitness er et fint sted å starte. Jeg håper at det jo mer jeg står på scenen jo mindre blir skrekken.

Treningsforum krysser fingrene for Jens!

Karoline (25) fikk en tøff debut

Karoline Fosby (25) stiller for Kaliber gym i bikini fitness +169 cm. Forrige uke debuterte hun under Norway Open, noe som ikke ble slik hun hadde forestilt seg.

- Det var en veldig stressende dag. Alt var veldig kaotisk, klassen min ble utsatt til sent på kveldstid og det var så mange jenter på senen at det så vidt var plass til meg. Jeg syntes det hele var en veldig ubehagelig opplevelse.

Selv om Karoline ikke lengter tilbake til forrige helg, valgte hun å komme i dag i håp om en bedre opplevelse.

- Jeg bestemte meg for å gjennomføre det jeg har bestemt meg for. Når jeg har ofret så mye for å komme i den formen jeg er i dag så ville jeg la det være forgjeves.

Det nærmer seg kveldstid og bikini jentene har begynt å innta scenen. Om ikke lenge er det Karoline sin tur

- Denne dagen har vært veldig positiv så langt. Arrangementet er mye bedre satt opp og jeg har ikke måttet stresse med å forholde meg til tidspunkter som hele tiden endres på grunn av forsinkelser. Nå føler jeg meg klar til å gå på scenen. Målet mitt i dag er å kose meg skikkelig der oppe. Vi er ikke så mange jenter så nå blir det nok lettere å prestere det jeg ønsker.

Treningsforum ønsker Karoline lykke til på scenen!

Maria Ebeltoft (26) skal til Olypmia

Mari Ebeltoft (26) har vi tidligere sett på scenen i bodyfitness, men denne høsten ser vi henne i bikini fitness -163 cm.

- Jeg bestemte meg for å teste ut bikini fitness for å se hvordan resultater jeg får der. Forrige helg var min første runde i bikini fitness og det gikk ikke særlig bra, men nå er jeg bedre forberedt.

Under Norway Open forrige helg kom ikke Maria til finalen, men når Treningsforum snakker med henne har hun akkurat fått beskjeden om at denne gangen blir det T-walk og finaleplass-

- Jeg tror førsteplassen går til en annen jente i dag, men jeg håper på en pallplassering. Jeg er bedre på poseringene i dag enn jeg var forrige helg, jeg har også fått lagt en bedre farge enn sist, så nå gjenstår det å se.

Neste helg skal Maria konkurrere under Olympia, men hvilken klasse det blir er enda ikke fastsatt.

- Jeg vet ikke om jeg skal stille i bodyfitness eller i bikini. Jeg må nesten vente å se hvordan jeg gjør det her først. Jeg har konkurrert i utlandet i bodyfitness tidligere, men jeg er litt liten i forhold til utenlandske standarder.

Treningsforum ønsker Maria lykke til i finalen!


Else (32) håper på T-walk

Else Maurdalen Kroksveen (32) debuterte i bodyfitness +169 cm under forrige helgs Norway Open. Denne helgen får vi se henne igjen på scenen her i Oslo, og i dag håper hun på finaleplass.

- Det er en jente for mye i klassen min, så en må ut. Jeg håper at det ikke blir meg, for jeg vil så gjerne gå T-walk i dag.

Else jobber to jobber ved siden, hvor en av de er som personlig trener. Hun hadde lenge tenkt på å stille i bodyfitness, men følte aldri at hun var helt klar.

- I våres tenkte jeg at det er nå eller aldri. Jeg satte opp en diett og i juni tok jeg kontakt med Team Toppform. Jeg er vant til å trene mye så på det området har det ikke vært så utfordrende, det har vært mer det mentale. Man gir opp mange små gleder når man er på diett, som det å kunne ta seg en fredagspils med venner.

Siden Else startet på diett i april har hun gått ned 9 kilo. Hun har også brukt mye tid på poseringstrening og T-walk.

- Det vil være synd ikke å få vist frem det jeg har trent så mye på. Vi får se hva veien bringer videre, men jeg tenker definitivt å stille igjen til våren. Når man først går opp på den scenen så er alt slitet verdt det.

Treningsforum ønsker Else lykke til på scenen!

Thomas Egedius (31) gjør comeback

Etter tre år gjør tidligere classic bodybuilder- utøver Thomas Egedius (31) comeback. Han er blitt større siden sist vi så han, og i dag får vi se han i bodybuilding -100 kg.

- Jeg tok ett år fri fra styrkerommet, noe jeg tror gjorde meg godt. Jeg liker veldig godt å gjøre andre aktiviteter enn styrketrening, som å gå tur i fjellet med hunden min.

Når året med treningsfri var omme begynte Thomas å savne vektstanga. Siden det har han hatt to år med oppbygging og nå blir han igjen å se på scenen som en bedre versjon av seg selv.

- Mitt mål er ikke å vinne, men å hele tiden jobbe for å være en bedre versjon av meg selv. Jeg gjør dette for min egen del. Jeg blir lykkelig av å trene og å holde meg i aktivitet, derfor tenkte jeg at å stille kunne være en fin gulerot og jobbe for.

I bodybuilding må utøverne gjennomføre et friprogram og dette har Thomas brukt mye tid på å skreddersy til sin personlighet.

- Jeg vil at de som skjenner meg skal tenke "det er typisk Thomas" når de ser friprogrammet mitt. For å oppsummere rutinen jeg har laget vil jeg si at det å vise et estetisk uttrykk gjennom musikken. Friprogrammet blir definitivt høydepunktet for min del, dette gleder jeg meg veldig til.

Treningsforum ønsker Thomas lykke til på scenen i dag!

Sara Jensen tok gull

Sara Jensen som stiller for Team Toppform er tidligere håndballspiller og det syntes på hennes flotte fysikk. Forrige helg debuterte hun i bodyfitness under Norway Open og tok en 3.plass.

- Det var jeg ikke så veldig fornøyd med. Det var flere ting som ikke gikk helt min vei den dagen. For det første var ikke kroppen helt på min side, jeg merket at verken mat eller pumping fikk liv i muskulaturen. En annen ting var at det ikke er høydeklasse i debutant og det ble derfor en veldig ujevn line-up.

I dag gikk det i Saras favør da hun stakk av med 1.plassen i bodyfitness -163 cm. Det var en overrasket og glad rørt Sara som kom av scenen med den store pokalen i hånden.

- Jeg vet ikke hva jeg føler, dette er uvirkelig. Jeg har jobbet så hardt for dette og i dag gikk det min vei. Egentlig trodde jeg at det ikke gikk så bra, siden jeg tullet litt på T-walken, men det var kanskje bare i mitt hode.

Snart skal Sara opp på scenen igjen for å kjempe om overall pokalen.

- Jeg vet ikke hvordan det kommer til å gå, det blir spennende å se.

Marcos (21) går for førsteplassen

Nå nærmer det seg mens physique gutta sin tur til å imponere med sin flotte beach-fysikk. En av gutta vi får se på scenen i dag er en debutant som imponerte i sin klasse under forrige helgs Norway Open, nemlig debutanten Marcos Felipe i -178 cm klassen.

- Forrige helg tok jeg andreplass i min klasse noe jeg var veldig fornøyd med. Dessverre gjorde jeg noen tabber forrige gang som ikke skal gjenta seg i dag. Jeg var ganske nervøs og det gjorde at jeg nervøst begynte å tygge uten at jeg hadde noe i munnen. Jeg begynte også å rett på ujevn farge mens jeg stod på scenen. I dag er jeg ikke nervøs og bedre forberedt.Marcos går for gull i dag, men det har ikke vært en lett vei til scenen for 23-åringen.

- Jeg har slitt med problemer knyttet til kosthold. Jeg har forandret meg utrolig mye de siste årene og jeg har jobbet hardt for det jeg kan vise frem her i dag.

For Marcos har trening og riktig kosthold blitt en livsstil som han elsker. Han fører en strukturert hverdagsrutine for å få et riktig forhold mellom matinntak, trening og søvn.

- Jeg klager ikke over å være på diett, dette er noe jeg elsker å gjøre og jeg gjør alt slitet med glede.

Treningsforum ønsker Marcos lykke til på scenen i dag!

Jose Lucero Bja - vinner av Men`s Physique

Det var en strålende fornøyd Jose Lucero Bjargo som gikk av med førsteplassen i mens physique junior.

- Jeg er så utrolig glad. Nå venter jeg bare på å se om dommerne vil ha meg med videre til å representere Norge i junior VM.

Jose ble nylig far til en liten gutt og det ser ut til at livet smiler til han om dagen.

- Dette var mitt siste år hvor jeg kan stille i juniorklassen og det var jo helt perfekt at jeg fikk førsteplassen nå.

Det er ikke lenge til junior VM går av stabelen så Jose kan ikke frotse seg helt ihjel enda.

- Nå skal jeg ut å feire med familie og venner, det har jeg gledet meg veldig til.

Treningsforum gratulerer Jose med velfortjent seier!

Mikkel (23) i mens physique junior

 I fjor debuterte Mikkel Kolstad (23) fra Bergen i mens physique, i dag får vi se han igjen i juniorklassen. Formen har forbedret seg siden sist og i dag håper han på finale.

- Nå er jeg i bedre form enn sist, så det blir spennende. Grunnen til at jeg ikke gjorde det så bra sist var fordi jeg ikke hadde godt nok grunnlag.

Ikke bare er det siste dagen av norgesmesterskapet, men i dag er det også Mikkel sin bursdag. Etter mange måneder på diett skal han feire litt ekstra med kake når dagen er omme.

 - Det blir å kaste seg i bilen etter konkurransen og kjøre til Bergen, men det blir kake så det gleder jeg meg til

Mikkel har hatt en veldig strukturert timeplan etter at han bestemte seg for å stille. Han har vært på diett i rundt tre måneder og gått fra å veie 87 kilo til 72.

 - En typisk dag for meg består i hovedsak av mye matlaging, jobb, to økter med kardio og en styrkeøkt. Det har blitt lite med sosialt liv fordi jeg har følt meg mye sliten.

Mikkel har allerede planlagt veien videre etter dagens konkurranse. Målet hans er å bygge mer muskelmasse for å kunne stille i classic bodybuilding.

Treningsforum ønsker Mikkel lykke til i dag! 


Reportasje fra konkurransen

Første utøverne som skal erobre scenen er Athletic Fitness utøverne. Mange av dem hadde sin første runde denne høsten på Norway Open og utfordrer seg selv igjen her på NM. Svend "Viking" Karlsen leder oss gjennom denne dagen og det lover godt for publikum og utøverne.

Vår pressedekning er kraftig redusert siden vi ikke får kjøre livestream, ta video-opptak fra scenen, eller ta med kamera backstage for å ta intervjuer og samtidig fotografere. Det betyr at de stemningsrapportene vi ønsker å gi dere lesere dessverre ikke mulig å få til.

AF Damer -165 cm er 6 stykker i klassen og går derfor rett til finale. Dermed er den høye klassen i +165 cm de som skal få skinne først. De er bare 7 i klassen så det blir kniving om topp 6 plasseringen. Annelin Frøysland er skarp i formen. Anneli Simonsen har "tightet" formen siden NO. Det samme har Lone Gilje - hun har utviklet fysikken sin det siste året. Anneli Frøsland, Anneli Simonsen, Sigrid Hoven og Lone Gilje blir tatt ut til første sammenlikning og i forhold til symmetri er dette firkløveret tydeligvis i toppsjiktet.

AF Herrer -178 cm står klare for å entre scenen. De er 11 i klassen. Nummer 21 Ismael Nassen har tydeligvis en del fans i salen. Gutta er i god form, men fysikkene er relativt ulike. Første sammenlikning går mellom nummer 15, 17, 19, 21 og 24; Mohammed Hamad, Danny Espinoza, Yavaz Kaman, Ismael Nassen og Jeremy Ines.

AF Herrer +178 cm er 14 og under elimineringsgrensen. Kun 6 av dem går til finalen etter styrkemomentene. Rekken er noe mindre brokete, men det er ikke fordi de er i bedre form enn den andre kalssen, men her er høydeforskjellene mindre mellom utøverne og de framstår dermed som mer jevne ved første øyekast. Første sammenlikning mellom nummer 23,31,33,36 og 40;Birkir Sigurbjønsson, Oddvar Sollien, Henning Jacobsen og Nicolai Christian Holthe. Den neste sammenlikningen går mellom nummer 18, 32, 35 og 37; Robert Jourdan, Eirik Kindsbækken,Anders Jacobsen og Håvard Landsem.

FITNESS Damer Åpen Klasse er representert av 2 utøvere i dag. Men først ut skal Sindre Ferstad som eneste utøver i Mens Fysikk i ilden og gi et forrykende show! Nini Aaby Engebetsen er først ut på scenen av de to jentene. Vanskelighetsgraden er noe lavere enn hos Sindre i Mens Fysikk, men hun gjennomfører stilsikkert. Thea Bråthen Christensen har et mer avansert og dramatisk uttrykk i sitt show og høster applaus for det i salen.

STYRKEMOMENTER
Da venter 90 sekunder med chins og 90 sekunder med roing som så avsluttes med maksimalt antall dips. En løype er lagt opp for jentene og to er lagt opp for gutta som er flere utøvere totalt sett. Dette er et skikkelig melkesyreløp! Beste AF Dame -165 cm på dips ble Sandra Henriksson, mens Ingrid Volden rodde best i den lave klassen med sine 390 meter. Anneli Simonsen imponerer med 444 meter i roing i den høye klassen og Lone Gilje får presset ut 20 dips etter at både chins og roing er unnagjort.

Beste roer i den lave AF Herre-klassen drar unna 495 meter, men Håvard Landsem er uslåelig med sine 529 meter i den høye AF-klassen. Nicolai Holthe imponerer med 29 dips, men det var Danny Espinoza som dro flest av dem med sine 32 dips.

RESULTATER FOR FITNESS OG ATHLETIC FITNESS:
Fitness Herrer og dagens vinner og eneste utøver ble Sindre Brian Moen Ferstad, mens Fitness Damer ble en fight mellom to utøvere hvor Thea Bråthen Christensen gikk av med seieren og Nini Aaby Engebretsen ble nummer 2.

CLASSIC BODYBUILDING -/+ 180 OG MASTERKLASSEN
Finale direkte for -180 cm og den åpne Masterklassen Det er derfor kun +180 cm som skal ut på scenen aller først
Classic Bodybuilding Master Åpen Klasse

Utøverne stiller i lineup og er drekte i finalen. De er kun 6 6 i klassen og utgjør dermed toppsjiktet. Roger Bakkeli og Glenn Eivindsen er skarpe i formen. Det er definitivt også Frank Duve, men ikke så solid i fysikken. Dommerne er fornøyde og det som gjenstår er friprogrammet. Glenn Eivindsen leverer det beste friprogrammet i denne klassen. Poseringene sitter og han har tøffe bevegelser. Hans irritasjon over en feilstart i musikken var vanskelig for ham å skjule. Forståelig nok, siden dette var et friprogram som absolutt var verdt å se. Simen Waaler leverer et elegant friprogram og høster applaus for det. Det er klart for finale i CBB -180 cm hvor de kun er 4 utøvere. Bård Grongstad ser uslåelig ut i denne klassen. Espen Ulriksen er skarp, men Thomas Selstad er mer solid i fysikken. Dommerne har en grei match med å vurdere dem.De er 7 utøvere i den høye klassen og de er alle solide kandidater. Joakim Flatvoll og Tore Solberg er skarpe i formen. Det er også Rami Le Rock. Kjetil Steiro Fimland har en solid fysikk. De første ut til sammenlikning er nummer 54, 56, 58 og 61; Tore Solheim, Joakim Flatvoll, Kjetil Fimland og Kristoffer Abrahamsen. Tore utfører igjen et godt friprogram, flere i klassen stilte også på Norway Open og har sånn sett fått en "warmup" på sin friopptreden. Rami Le Rock fremfører sitt friprogram med stor selvsikkerhet.

Bikini Fitness Junior!
Det er 7 klasser som er representert i dag og første klasse ut er Bikini Fitness Junior Åpen Klasse. 12 flotte jenter stiller i lineup i dag i juniorklassen. Jentene som stiller i denne klassen er opp til 23 år gamle. Jentene trekkes frem 4 og 4 før første sammenlikning. Frida Rommen ser flott ut på scenen og det gjør også Karoline Kjærnes. De første som trekkes ut til sammenlikning er nummer 64, 67, 69, 74; Frida Rommen, Karoline Kjærnes, Silje Katrine Dahlby og Henriette Ekern Gruer. Disse ligger i toppsjiktet hos dommerne. 6 skal videre til finalen.

Bikini Fitness Master Åpen Klasse(+35 år)
Kvaliteten varierer noe i denne klassen og første sammenlikning går i favør av nummer 75, 79, 102 og 144; Teresa Blancaflor, Hilde Skogen, Aina Cecilie Wien og Thea Dingstad. Aina Cecilie Wien ser flott ut på scenen. Det er avgjort hvilke 6 som er i finalen.

Bikini Fitness -160 cm
De er 10 utøvere i klassen. Debutantvinneren fra Norway Open, Mareen Blanquisco ser flott ut og Casey Johansen har en fin bikiniform. Maria Ebeltoft har en fin fysikk, men muligens er hun nå i mellomsjiktet av bikini og bodyfitness. Første sammenlikning går mellom nummer 83,85, 89, 92 og 97; Maria Ebeltoft, Casey Johansen, Maureen Blanquisco, Phoung Ha og Kine Paola Sæter.

Bikini Fitness -163cm
14 jenter stiller i denne klassen. Elisabeth Wangen ser fresh ut på scenen. Sandra Emilie Ringen høster mye applaus. Tina Berglund Stirling bærer seg selv flott på scenen. Carolina Carter gjør seg også bemerket på scenen. Første sammenlikning går mellom nummer 86, 94, 95, 98; Elisabeth Wangen, Caroline Carter, Sandra Ringen og Linda Michelle Larsen. Presidenten presiserer samtidig at det er en klasse med svært høy kvalitet som står på scenen.

Bikini Fitness -166 cm
11 jenter kommer flotte og smilende ut på scenen. Cecilie Svendsen, Nina P. Olsen, Therese Opsahl og Line Elisabeth Karlsen, samt Anne Lill Saarento ser ved første blikk svært bra ut, men enkelte klasser kan være vanskelige å bedømme. Første sammenlikning går mellom nummer 100, 110, 113, 115 og 119; Cecilie Svendsen, Nina P. Olsen, Line Elisabeth Karlsen, Therese Opsahl og Anne-Lill Saarento.

Bikini Fitness - 169 cm
14 jenter kommer strålende ut på scenen. Dette er også en flott lineup. Linn Cecilie Tovås er en nydelig bikini Fitness utøver. Dommerne skal altså finne ut plasseringer på disse 14 jentene og det blir spennende å se hvem som kommer til finalen. Første sammenlikning mellom nummer 121, 123, 127 og 143; Cathrine Danielsen, Gerda Makunaite, Linn Cecilie Tovås og Linda Haugen.

Bikini Fitness + 169 cm
13 jenter entrer scenen og stemningen i salen stiger for hver utøver som kommer ut. Fjorårets debutant som tok alle seire, Vilde Waksvik er igjen på scenen i flott form. Dette ser unektelig ut som en flott klasse, men første sammenlikning viser de beste utøverne. Dommerne har garantert noe å bryne seg på. Første sammenlikning går mellom nummer 129, 132, 136 og 149; Vilde Waksvik, Leslie Eidsaune, Pernille Alfredsen og Julie Smaaland Johansen.
Det blir spennende å se hvem som er topp 6 i alle bikiniklassene. T-walk og lineup gjenstår for alle i topp 6 før resultatet endelig foreligger.

NM 2015 SØNDAG
I dag er det en ny dag hvor utøverne skal få vist seg på scenen. Bodyfitness står først på agendaen etterfulgt av kroppsbygging, Womens Physique og Mens Physique. Salen fylles opp og starten er satt til klokken 10 i dag.
Det er 6 klasser i bodyfitness men det er kun to klasser som skal til forbedømming fordi de er flere enn 6 atleter i klassen sin.

Bodyfitness -163 cm
Vibeke Hermansen er i god form og Anne-Cathrine Westby har definitivt hentet inn formen fra Norway Open forrige helg. Julie Oftedal har en utrolig flott rygg og har en flott symmetri. De syv flotte atletene blir ikke trukket ut i en sammenlikning og dermed er dommerne fornøyde.

Bodyfitness +168 cm
Gro Elisabeth Johansen har virkelig spisset formen på en uke. Jeanette Dalseghagen, forrige helgs vinnende debutant, er også med i denne lineup'n. Sammenlikning viser seg å ikke være nødvendig og de syv jentene kan gå av scenen og få beskjed om hvem som er videre i finalen.

Bodyfitness Junior Åpen Klasse
Sara Jensen er hard i formen og har aller mest muskulær utvikling av de 4 jentene. Sigrid Bye Skille høster applaus når hun ankommer scenen - hun er en populær bodyfintess junior. Elise Lee Gundersen er en elegant og ung BF-utøver. Det er en flott standard på juniorene som er inntil 23 år gamle. Dommerne er klare og jentene må vente på det endelige resultatet senere på dagen.

Bodyfitness Master + 35 år Åpen Klasse
5 atleter skal gå sin t-walk; Hege Buli Nergård, Hanne Børsholm, Arti Sharma Lopez, Anette Svae og Monica Ingebrigtsen. Arti Sharma har mange fans og er en kjent BF-profil og på den siste uken har hun spisset hardheten i beina. Anette Svae er dagens hardeste i muskulaturen. Monica kommer energisk inn på scenen og totalt sett kan det se ut som om Arti kan trekke det lengste strået her i dag. Det trengs ikke noen ytterligere sammenlikninger og plasseringene er avgjort og publikum må foreløpig smøre seg med tålmodighet før det endelige resultatet foreligger.

Bodyfitness Master + 45 år Åpen Klasse
Mona Hoff som har vært dommer i mange år har nå valgt å stille igjen og hun høster mye applaus i salen. Hun er fyldigere enn på Norway Open og ser komfortabel ut på scenen. Hege Mathisen er en sterk kandidat blant de 3 utøverne som stiller i denne klassen. Mona er skarpest. Kampen står mellom henne og Hege og dette kan gå i Monas favør. Ingen sammenlikninger i denne klassen siden de bare er 3 utøvere og endelig plassering kan settes av dommerne.

Uttak til Nordisk
12 utøvere fra Bodyfitness, henholdsvis 1. og 2. plass i hver klasse er med i kampen om en plass til Nordisk og det er en tøff kamp mellom utøverne. Dommerne setter et kryss ved de utøverne de mener skal sendes til nordisk. Det er ingen annen bedømming. Siste runde består kun av klassevinnere og det står om overalltittelen. Overallvinneren får også tilbud om VM-deltakelse om det er ønskelig.

Bodybuilding Junior Åpen Klasse
I denne klassen er det 4 utøvere inntil 23 år. Adam Lundell er tørr og skarp i formen. Glenn Helge Kvilhaugsvik har mest masse å stille opp sett ut i fra høyden han har og er i god form. Både Nils og Vegard har litt å gå på, men absolutt en akseptabel form på disse gutta. Nils er også tørr i formen. De kan alle 4 ta posedown før fremføring av sine friprogrammer, hvor Adam virkelig får vist fram formen sin.

Bodybuilding Master +40 år Åpen Klasse
Gøran Jensen og Rolf Gustavsen har en solid muskelmasse. Kai Ronny setter gode og treffsikre poseringer. Dommerne blir raskt fornøyde og har satt sin rekkefølge på atletene under de obligatoriske poseringene. De 5 gutta som er i klassen skal igjennom friprogrammene. Arnfinn Benterud stiller i +50 år og var samme lineup og skal selvsagt fremføre sitt friprogram.

Women's Physique
5 utøvere stiller i dagens klasse og Nina Strømmen og Christina Risjord utmerker seg på denne lineup'n. Anna Sawron og Vibeke Maya Austria fighter om en 3. plass. Anna Sawron er bedre i fysikken. Jentene kjører sine friprogrammer på 30 sekunder før det endelig avgjøres.

BB -80kg
4 solide utøvere står på scenen i denne klassen. Jaber Muhammadi er skarp i formen, mens Daniel Myrvold ser ut til å ha den mest solide muskelmassen. Etter obligatoriske poseringer går det rett i posedown og friprogrammer. Jaber utfører et utrolig flott friprogram.

BB -90 kg
To utøvere stiller mot hverandre og de er begge i knallform; Ayad Musa og Golalei Helmandi, begge fra Haralds Gym. Golalei har en en tydelig v-shape i sin fysikk, mens Ayad har et fortrinn med sitt volum i forhold til høyden. Her er det sannsynligvis et tett løp. Ayad entrer scenen for sitt friprogram og høster applaus.

BB -100kg
4 tungvektere entrer scenen og Kim Gudbrandsen har den mest imponerende størrelsen i denne klassen. Imidlertid er både Thomas Egedius, Mateusz Gasior og Johnny J. Johannessen i god form, selv om Thomas imponerer mest av de 3. Mateusz gir publikum akkurat det de vil ha - en tungvekter med et "fjærlett" friprogram! Gutta leverer generelt ganske så underholdende friprogrammer.

BB +100kg
De 3 utøverne som ankommer scenen er ikke fullt så skarpe, men tar det igjen i størrelse. Når det er sagt så er Christer Hoftvedt best i form og fysikk. Det kan se ut til at Alexander Bekken og Ahmed Alshahmane skal kjempe om 2. og 3. plassen. Christer gjennomfører friprogrammet intenst og innbitt - dette vil han veldig gjerne vinne!

Men`s Physique
Det er i alt 6 klasser under NM denne gangen, åde junior, master og høydeinndelte klasser er representert. Siden det er 6 eller færre deltakere i noen klasser er det ingen forbedømming før finalen. Først ut er Juniorene.
Mens Physique Junior Åpen Klasse8 unge utøvere stiller til NM i dag i denne klassen og igjen høster atleter i Mens Physique mye stemning fra salen. Juniorene er i utrolig fin physique-form. Jose Bjargo har noen skikkelige gode kvartvendinger i tillegg til å være i form. Første sammenlikning mellom nummer 214, 217, 218 og 251; Runar Søvik, Jose Bjargo, Christer Torp og Eivind Strøm. Deretter kommer de 4 resterende ut til sammenlikning og særbedømming. Dommerne jobber raskt og vurderer dem ferdig før de skal i finalen og gå sin I-walk.

Men's Physique -174 cm
Enda en klasse med sterke kandidater. Robert Berg har spisset formen og Kristian Borgerud ser ut til å være i toppsjiktet. Første særbedømming mellom nummer 227, 228, 229, 231 og 241; Elias Ganitsjev, Rolf Kvamme, Kristian Borgerud, Robert Berg og Oskar Berg-Buan. Etter to runder med sammenlikninger er dommerne fornøyde og de 8 skal reduseres til topp 6.

Men's Physique +178 cm
Joachim Al Hauari har skjerpet formen fra forrige helg. Jelani Ask er som vanlig i god form og utgjør en trussel i denne lineup'n. Michael Knudsen gjør seg på scenen i denne klasse. Første sammenlikning går mellom nummer 240, 245, 248, 250, 252: Simon Røiseth, Joachim Al Hauari, Jelani Ask, Michael Knudsen og Hemen NaE.

FINALE MEN'S PHYSIQUE
I-walk skal gjennomføres i alle klasser og det er siste "innsalg" fra gutta overfor dommerne som står for tur. Det hele avsluttes med kvartvendinger før resultatene etter hvert vil avsløres.


Resultatliste

AF Damer -165 cm:
1. Elise K. Christoffersen
2. Kine Krøs
3. Ingrid Volden
4. Sandrine Gundersen
5. Sandra Henriksson

AF Damer +165 cm:
1. Anneli Simonsen
2. Lone Gilje
3. Annelin Frøysland
4. Sigrid Setsaas Hoven
5. Marthe Nomerstad
6. Linda Cedell

Overall AF Dame: Elise K. Christoffersen

AF Herrer -178 cm:
1. Ismael Nassen
2. Danny Espinoza
3. Yavaz Karman
4. Mohammed Ibrahim At Hamad
5. Sigurd Steen
6. Jeremy Ines

AF Herrer +178 cm
1. Nicolai Christian Holthe
2. Birkir Mar Sigurdbjørnsson
3. Henning Jacobsen
4. Robert Jourdan
5. Anders Meskestad Jacobsen
6. Henrik Flo Larsen

Overall AF Herrer: Nicolai Christian Holthe

CBB +180 cm
1. Tore Solberg
2. Joakim Flatvoll
3. Kjetil Steiro Fimland
4. Rami Le Rock
5. Kristoffer Abrahamsen
6. Robin Ljungsberg

CBB -180 cm
1. Bård Grongstad
2. Espen Ulriksen
3. Roger Holsether
4. Thomas Selstad

CBB Master
1. Glenn Eivindsen
2. Roger Bakkeli
3. Frank Duve
4. Simen Waaler
5. Kurt Inge Mella
6. Steinar Nilsen

OVERALL Classic Bodybuilding: Glenn Eivindsen - Gratulerer!
Beste Posør: Bård Grongstad

Bikini Fitness Junior Åpen Klasse
1. Karoline Kjærnes
2. Frida Rommen
3. Silje Katrine Dahlby
4. Henriette Ekern Gruer
5. Rebecca Broch
6. Therese Sivertsen

Bikini Fitness Master Åpen Klasse
1. Aina Cecilie Wien
2. Hilde Skogen
3. Thea Dingstad
4. Teresa Blancaflor
5. Hege Helena Mogård
6. Jenny Sandberg

Bikini Fitness -160 cm
1. Mareen Blanquisco
2. Casey Johansen
3. Kine Paola Sæter
4. Phoung Ha
5. Maria Ebeltoft
6. Kiri Kvistnes

Bikini Fitness -163 cm
1. Linda Michelle Larsen
2. Sandra Emilie Ringen
3. Carolina Carter
4. Elisabeth Wangen
5. Tina Valaker Brotke
6. Carina Skjellum

Bikini Fitness -166 cm
1. Therese Opsahl
2. Line Elisabeth Karlsen
3. Anne-Lill Saarento
4. Nina P. Olsen
5. Kristine Hasuge Frøland
6. Cecilie Svendsen

Bikini Fitness -169 cm
1. Linn Cesiie Tovås
2. Gerda Makunaite
3. Lene Fossdal
4. Cathrine Danielsen
5. Linda Haugen
6. Karina Skaldebø

Bikini Fitness +169 cm
1. Vilde Waksvik
2. Thea Aksland
3. Julie Johansen
4. Leslie Eidsaune
5. Susanne Kleven
6. Pernille M. Alfredsen

OVERALL Bikini Fitness: Vilde Waksvik

Bodyfitness Junior Åpen Klasse:
1. Sara Jensen
2. Elise Lee Gundersen
3. Sigrid Bye Skille
4. Julie Maria Fjellheim

Bodyfitness Master +35 år Åpen Klasse
1. Arti Sharma Lopez
2. Annette Svae
3. Hege Emilie Thorstensen
4. Monica Ingebrigtsen
5. Hanne Børsholm
6. Hege Buli Nergård

Bodyfitness Master +45 Åpen Klasse
1. Mona Hoff
2. Heg Mathisen
3. Pia Marie Mellerstam

Bodyfitness -163 cm
1. Julie Oftedal
2. Kari Sollied
3. Vibeke Hermansen
4. Natalie Marie Dahl Naalsund
5. Anne-Cathrine Westby
6. Johanna Natalia Sobon

Bodyfitness -168 cm
1. Silje Due Bakken
2. Annette Barstad
3. Astrid Svensli
4. Veronica Rønbeck
5. Jeanette Amvik Rolland
6. Minda Marie Bratlie

Bodyfitness + 168 cm
1. Jeanette Dalseghagen
2. Gro Elisabeth Johansen
3. Anni Helgesal Fladaas
4. Marianne Wie Bjørkås
5. Anne Berit H. Djøseland
6. Else Maurdalen Kroksveen

Vinner Overall Bodyfitness: Julie Oftedal

Bodybuilding Junior Åpen Klasse:
1. Adam Lundell
2. Glenn Helge Kvilhaugsvik
3. Nils Schou
4. Vegard Rhode Garder

Bodybuilding Master +40 år Åpen Klasse:
1. Gøran Jensen
2. Rolf Gustavsen
3. Mikkel Mathis Kemi
4. Lars Kvanum
5. Kai Ronny Mikalsen

Bodybuilding Master +50 år Åpen Klasse:
1. Arnfinn Benterud

Women's Physique
1. Christine Risjord
2. Anna Sawron
3. Nina Strømmen
4. Vibeke Maya Austria
5. Helene Bringsli

BESTE POSØR Women's Physique: Christine Risjord

BB -80kg
1. Mekaeel Bhai
2. Jaber Muhammadi
3. Daniel Myrvold
4. Ilhan Krupa

BB -90kg
1. Ayad Musa
2. Golalei Helmandi

BB -100kg
1. Kim Gudbrandsen
2. Mateusz Gasior
3. Johnny J. Johannessen
4. Thomas Egedius

BB +100kg
1.Christer Hoftvedt
2. Ahmed Alshahmane
3. Alexander Bekken

OVERALL Bodybuilding: Ayad Musa
BESTE POSØR: Jaber Muhammadi

Men's Physique Junior Åpen Klasse:
1. Jose Bjargo
2. Christer Torp
3. Eivind Strøm
4. Helsho Barzan
5. Runar Søvik
6. Eimoon Iraola

Men's Physique Master Åpen Klasse:
1.Perodd Tessem
2.Tollef Koren

Men's Physique -170 cm
1. Xheis Grøtte
2. Christoffer Thien Nguyen-Larsen

Men's Physique -174 cm
1. Robert A. Berg
2. Kristian Borgerud
3. Rolf Kvamme
4. Elias Ganitsjev
5. Oskar Berg-Buan
6. Pramote Nordbakk

Men's Physique -178 cm
1. Dennis Johansen
2. Patrick Rashid Kwarasey
3. Eduardo Jaques Da Silva
4. Mejid Ghaderi
5. Marcos Felipe Da Silva
6. Eivind Seljevoll

Men's Physique +178 cm
1. Michael Knutsen
2. Joachim Al Hauari
3. Jelani Ask
4. Hemen Na E
5. Simon Røiseth
6. Raymond Brandhaug

OVERALL Men's Physique: Dennis Johansen!


Bilder fra konkurransen

Se bildegalleri fra hele konkurranen her. Hundrevis av bilder!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Kjøreplan
Lørdag er det start klokken 1000 og Athletic Fitness, Classic Bodybuilding, Fintess og BikiniFitness skal gjennom ilden denne dagen. På søndag skal bodyfitnessutøverne, kroppsbyggerne, damene i Women's Physique og Men's Physique-klassen få vist hva de er gode for på scenen. Det er også lagt oppå til en fortløpende premiering gjennom dagen slik at når alle klasser i en kategori har vært på scenen vil premieringen gjennomføres. Klasser hvor det er færre enn 6 deltakere vil det ikke være noen forbedømming for de vil gå direkte til finalen.

Du vil få se mange kjente profiler på scenen og blant annet skal Jelani Ask(MP), Vilde Waksvik(Bikinifitness), Bård Grongstad(CBB), Christer Hoftvedt(+100 kg) og Arti Sharma(Bodyfintess) sammen med supermange andre flotte atleter entre scenen og gi oss et shov med hard muskler, glam, smil og konkurranseglede!


Rita Immerstein 

Rita har mer enn 20 års erfaring fra sportssenterbransjen og er sertifisert aerobic-, trx- og grid instruktør og deltar aktivt i fitness- og kroppsbygger konkurranser. Hun har master i helsefremmende arbeid, ernæringsutdanning og solid erfaring med diett og styrketrening.

NM i Fitness og Kroppsbygging 2017

Fitness15.09.2017216

Se vår sending fra muskelshowet!

NM i Kroppsbygging og Fitness 2016

Fitness09.10.2016551

Se LIVE fra HELE konkurransen her!

NM i Kroppsbygging og Fitness 2014

Fitness04.10.2014455

Oslo Konserthus fyltes opp med muskler, glitter og glam. Se bilder, video m.m.

NM i Kroppsbygging og Fitness 2013

Fitness04.10.2013628

NM 2013 - Se bilder, videopptak, intervjuer, resultater m.m.

NM i Fitness og Kroppsbygging 2017

Fitness15.09.2017216

NM i Kroppsbygging og Fitness 2016

Fitness09.10.2016551

NM i Kroppsbygging og Fitness 2014

Fitness04.10.2014455

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!