Maria Bjørnsdatter Hellenes

Intervju24.05.2007Joachim Marhaug45

Vekter har jeg alltid likt å trene, og muskler har fasinert meg helt siden jeg var liten jentunge. Den seriøse treningen startet i 2000, så ble fitness og kroppsbygging presentert for meg i 2003

FOTO: www.christerdahl.com


Navn: Maria Bjørnsdatter HellenesIMG_7659.jpg
Født: 24.12.1984
Bosted: Tønsberg
Arbeid: Treningsveileder, aerobicinstruktør, hus- og spaterapeut og modell
Høyde: 162cm
Vekt: 55-65 kg (konkurranse vekt og off season)
Sivilstatus: Singel (;
Sponsor: www.proteinfabrikken.no
Blogg: www.diamo.mobilblogg.no


Fortell litt om deg selv
Dagene mine går først og fremst til jobb og treningen, å være sammen med venner, familie og kattene mine (har 2 søte jentepuser). Trener på jobben (Spenst) eller på Pro gym i Sandefjord. Jeg liker å gjøre mye på fritiden min, kan nevne musikk, kunst, dyr, trening, super nintendoen ;) liker å lese lærebøker/faktabøker, shopping, cafè, ut og spise, reise (gjerne varmere land...)!Jeg lider av kjøkkenfobi, gjør nesten hva som helst for å slippe å lage mat..hehe. Som person er jeg ei ambisiøs gladjente, som er ærlig og utadvendt. Sta og rettferdig. Har vel en forkjærlighet for muskler, tatoveringer,piercinger og *blingbling*(;

Merittliste
4.plass Bodyfitness -164, NM 2006

Fortell om din treningsbakgrunn?
Jeg er oppvokst i en familie der halve delen er utrolig sportslig interressert, og den andre delen er mer teater/musikk interressert. Så jeg havnet midt imellom IMG_7585.jpgog fikk prøve meg på alt... men friidrett, fotball, dans, step, aerobic, spinning, yoga,pilates, fitnessbox og vekter.

Vekter har jeg alltid likt å trene, og muskler har fasinert meg helt siden jeg var liten jentunge. Den seriøse treningen startet i 2000, så ble fitness og kroppsbygging presentert for meg i 2003 (jeg var solgt med èn gang...dette var virkelig midt i blinken)! Oppdaget på samme tidspunkt hvor ekstremt viktig kostholdet er for å få max utbytte av all treningen vi sliter oss gjennom. Og til slutt klarte jeg å fullføre dietten og sto på scenen i bodyfitness NM for første gang høsten 2006. Det var utrolig gøy!

Hvordan ser en helt vanlig dag ut?
Ingen dager er like hos meg, har mange forskjellige oppgaver og ærender.Jobben og treninga. Men som regel så blir det frokost 9.00, jobbe, lunsj 12.00, jobbe,lite måltid 15.00, slapper av litt, trener styrke og cardio, mat igjen 18.00, jobb eller fritid, kveldsmat 21.00, jobb,hvile eller fritid, siste måltid (shake) 24.00

Hva er dine mål og ambisjoner?
Jeg har lyst til å fullføre mine dietter, bli i bedre form i neste konkurranse, bli proff BF utøver. Ta mer utdannelse og reise jorda rundt, kjøpe halvårsbolig i utlandet og en fet bolig her i Norge(;

Hva fikk deg til å begynne å trene? IMG_7044.jpg
Familien min, og vennene på skolen som jeg trente fotball sammen med. Styrketreningen var det en kamerat som dro meg med på, tusen takk for det!!! (:

Er du fornøyd med framgangen du har hatt?
Både ja og nei, det er alltid noe å rette på...men jevnt over er jeg fornøyd. Tar det med ro, lytter til kroppen.

Hvordan trener du?
Elementært er det viktig å kjenne at jeg har kontroll over øvelsen og bevegelsene mine, passer på at jeg ikke utsetter meg for skade(r). Lytter til kroppen hele tiden og kjenner at jeg har kontakt med muskulaturen jeg trener!
Bytter program ca hver 2.mnd... slik at kroppen blir satt på nye prøver hele tiden og MÅ utvikle seg for å bli bedre,sterkere og større(;
Slik jeg kjører nå:
Mandag: Bryst,biceps,mage
Tirsdag: Forside- og bakside lår
Onsdag: Hvile, evt cardio
Torsdag: Skuldre, triceps,nakke og mage
Fredag: Rygg og legger

Hvilke øvelser er dine favoritter for følgende muskelgrupper
-Bryst: benkpress og flyes kabel
-Skuldre: millitærpress og stående sidehev,hantel
-Triceps: liggende franskpress med z-stang og stående nedpress,kabel
-Biceps: stående curl,stang og scott curl m/z-stang
IMG_7684.jpg-Rygg:Markløft og nedtrekk
-Forside lår: leg extension (lårspark)
-Bakside lår: leg curl (liggende)
-Legger: stående i leggpress apparat
-Mage: situps og hengende benhev

Hvordan spiser du?
Jeg vil si ganske normalt, men har hørt at det er noen som ikke er helt enige... Jeg spiser ca hver 3.time. passer på å få i meg et minimumsinntak av kcal på off season så jeg ikke blir en liten pingle, hehe. Maten består som regel av: havregryn, olivenolje, soyaolje, nøtter, fisk,fugl,kjøtt,egg,grønnsaker,frukt,knekkebrød, rugbrød/speltbrød, fun light saft, pepsi max, mye krydder(: i helgene spiser jeg masse rart...hihi, NAM!

Bruker du kosttilskudd?
JA(: dette har blitt en selvfølge da jeg ikke klarer å få i meg så mye mat som er nødvendig for å bygge mukulatur og styrke. Mange misforstår bruken av kosttilskudd, det er ikke måltidserstatning..men et tilskudd TIL måltidet, slik at du får i deg nok av næring i maten. Jeg bruker selv: Whey protein,kasein protein, night charge, multivitaminer, omega 3-6-9, glutamin,kreatin (i perioder),BCAA, ZMA, ALA, C-vitamin, Calsium, alt fra PF.

Hvilket kosttilskudd vil du anbefale til andre og hvorfor? IMG_7581.jpg
Alle disse produktene som jeg bruker selv + den nye FOZ fra PF... den skal jeg skaffe meg selv nå(; PF= www.proteinfabrikken.no , de har rimelige og gode produkter. Både god smak og kvalitet! Og du kan velge i mange forskjellige smaker og varianter!

Hva er dine beste løft med vekter?
130kgx3reps markløft, 90kgx1RM benkpress, 35kgx6 reps stående bicepscurl (som 18 åring). Alt uten drakt.

Har du noen forbilder?
Alle som viser selvdisiplin nok til å gjennomføre en diett og driver seg selv ned til gymmet nesten hver dag,hele uka er forbilder på en måte. Ellers syns jeg at Gina Davis, Lenda Murray og Jenny Lynn er flotte!

Hva motiverer deg?
Positive tilbakemeldinger, være på BB og fitness stevner, høre på Ramstein eller liknende når jeg trener, ha målfokus! Sommer,sol,latter og varme som gir mer energi og lyst til å stå på ekstra!

Hva gjør du for å komme i form?
Øker det totale aktivitetsnivået pr. Dag, reduserer inntaket av kcalorier, følger en bestemt kostplan som er spesielt utregnet utifra min form, og mitt ca kcal-forbruk. Morgencardio (1 times rask gåtur), denne er gull verdt...(også for oss B-mennesker...hehe )

Har du noen tips for å få fart på forbrenningen?
Kaffe, grønn te, morgen cardio, 30 min cardio rett etter en hard styrketrening. Hvis man ønsker å gå ned i vekt bør man trene både styrke og kondisjon, da musklatur forbrenner fett best!

Hva synes du er din beste prestasjon? IMG_7735.jpg
Fullføre dietten så jeg kunne være med på NM 2006;D

Har du noen forslag til enkle og sunne måltider?
En smoothie: whey protein, banan,eple, frosne bær, 2 SS sans is, 50g havregryn, vann (mix sammen i blender og server). Pynt med fx. Mynteblad og sorte sugerør.

Hvilke muskelgruppe er du mest fornøyd med?
Armene kanskje....

Hva er ditt treningstips til nybegynnere?
Lytt til personer med erfaring, prøv ut forskjellige aktiviteter for å finne ut hva du vil satse på. Deretter setter du opp realistiske små mål, som du klarer! Husk kostholdet, uten nok mat og drikke vil man aldri kunne nå sine mål!!! Evt send meg mail hvis du lurer på noe(:
Lykke til(:

 

 


Kommer snart...

01.01.19700

Kommer snart...

01.01.19700

Kommer snart...

01.01.19700

Kommer snart...

01.01.19700

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!