4 motivasjonstips for trening i høstmørket

Trening02.10.2015Rita Immerstein0

Tipsene som holder kroppen i gang i høst.

Her er det noen tips som holder kroppen i gang!

1. Keep it simple

Selv om mange har funnet veien til treningssentrene, så er det ikke gitt at alle trives med denne arenaen å trene på. Da kan enkle grep hjemme i din egen stue gi deg det lille ekstra du trenger. Ta fram ergometersyjkelen som har stått på gjesterommet i evigheter og sett den foran TV'n. Se ditt favorittprogram mens du lar beina få jobbe i 20-45 minutter. All bevegelse er viktig og effekten for kroppen er større enn du tror. Forskjellen på å sitte i sofaen og stå er faktisk ganske signifikant(Rotevatn, 2012). I løpet av 45 minutter kan du forbrenne 1,36 kalorier ved stående arbeid, mens samme oppgave løst i sittende stilling kan bidra til at man forbrenner 1,06 kalorier per minutt. Så i stedet for å sitte i sofaen kan du variere med å bruke innesykkelen, sitte på en balanseball, øve deg på rokkeringen eller rett og sletta TV-tittingen i stående stilling ved å gå eller jogge lett på stedet.

2. Lag deg enkle vaner

En gåtur i moderat tempo i 30 minutter før leggetid 2-3 ganger i uken kan være en frisk avslutning på dagen. Når du kommer inn i varmen kjenner du kroppen roe seg ned. Spis et lite måltid, slapp av og kjenn at kroppen lander før du tar kveldspussen og endelig tar kvelden. Legg opp til nye vaner og rutiner som du kan håndtere og holde ut. Det tar gjerne 30 dager før en rutine begynner å stabilisere seg og bli noe mer varig(Sarnataro, 2007). Så sett målet på et nivå som du vet at du kan holde, så kan du heller sette deg nye og spreke mål når noen grunnleggende vaner er innarbeidet.

 

3. Legg opp til korte og effektive treningsøkter

Mørketiden kan være tung for mange og spesielt før den første snøen faller og gjør ghverdagen akkurat litt lysere og triveligere. Energien er kanskje ikke på topp og da kan tanken om en 90 minutters treningsøkt ta fullstendig knekken på motivasjonen. Både motivasjonen og effekten av treningen øker om du heller trener 10-15 minutter om dagen, enn 90 minutter en gang i måneden(Sarnataro, 2007). Du kan bruke slynge, kettlebell, trappetrinn, manualer, hoppetau og enkle kardioapparater til hjemmebruk. Kroppsvekttrening med knebøy, utfall, pushups, situps, planken og liggende seteløft er eksempler noen øvelser. Be om et kort og effektivt fullkroppsprogram ved ditt treningssenter som bidrar til både økt motivasjon, energi og fremgang!

4. Finn eller lag dine motivasjonskilder

Enkel trening og tips til gjennomføring er nyttig når man sliter med motivasjonen. Men har du tenkt skikkelig over hva som virkelig kunne motivere deg til å begynne å trene eller øke den fysiske aktiviteten din? For noen vil et vekttap være en motivasjon, men det er en tung prosess dersom du ikke har funnet ut hvilken treningsform du vil gjøre det med. Trenr du styrke og egentlig hater det er du ferdig og fullstendig kjørt mentalt innen 30 dager. Start med aktivitet som beveger deg både mentalt og fysisk. Er det en gåtur, dansekurs, sopptur i skogen, kveldstur i høstmørket, yoga(undervurdert treningsform som flere kunne ha nytte og glede av å prøve), saltime, spinning eller ti-topper så velger du det som inspirerer deg mest til å komme i bevegelse. Du skal heller ikke undervurdere effekten av en belønning til deg selv. Gå 6 turer i 30 minutter i løpet av 14 dager og unn deg en massasje som belønning eller kjøp deg et nytt treningsplagg. Det trenger ikke koste all verden for kleskjedene lager faktisk mye bra og rimelig treningstøy i glade fargeklatter. Men det er viktig at du greier å utfordre og forplikte deg selv til å fullføre målet du har satt deg og samtidig belønner deg selv eller gir deg selv et klapp på skuldra.

Test ut og finn din oppskrift for økt aktivitet i høstmørket - lykke til!

Kilder:
Rotevatn E.(2012) Sitte eller stå på jobb - hva gir høyest kaloriforbruk? Nettside:
http://www.trening.no/treningstips/sitte-eller-sta-pa-jobb-hva-gir-hoyest-kaloriforbruk/
Sarnataro B.R.(2007) 10 Tips for Fall Fitness, Nettside:
http://www.webmd.com/fitness-exercise/10-tips-fall-fitness?page=3

 


Rita Immerstein 

Rita har mer enn 20 års erfaring fra sportssenterbransjen og er sertifisert aerobic-, trx- og grid instruktør og deltar aktivt i fitness- og kroppsbygger konkurranser. Hun har master i helsefremmende arbeid, ernæringsutdanning og solid erfaring med diett og styrketrening.

Han var i en stygg bilulykke og knuste alle bein i kroppen.
Den unge Tammy Hembrow (23) med nesten 8 millioner følgere på Instagram er søkkrik.
Cerebral parese stopper ikke denne bestemte unge løfteren på 19 år.
Legene gav ham 1% sjanse til at han kunne gå igjen etter en motorsykkelulykke.
Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!