Olympia Amateur Europe Prague

Fitness05.10.2015Daniel Stisen47

Se reportasje fra Olympia Amateur Europe Prague.

Olympia Amateur Europe Prague var første stevne i amateur Olympia stevnene som popper opp rundtom i Europa og verden de siste årene.

Jeg, Daniel Stisen, og Tommi dro til Praha ifjor for å hjelpe Charlie og Samir. I år dro vi begge ned for å hjelpe utøverne fra team 24Fitness og de andre norske utøverne som ønsket assistanse fra oss, sammen med noen andre coacher som hadde dratt ned hit fra andre klubber. På internasjonale konkurranser skiller man ikke på klubb, men jobber sammen for at alle norske skal presterer best mulig, så det handler om bra team work, og utøverne støtter hverandre så godt dem kan, låner hverandres bikinier, farge, glaze og mat.

Norge hadde utøvere i Bodybuilding, Bikini, Bodyfitness, og Men's Fysikk.

I Men's Fysikk hadde vi med fire gutter, kun to av utøverne våre kom til finalen. Det var Petter Grønningsæter og Eduoardo Da Silva. Dennins Johansen og Kim Andre Falk kom ikke videre. Norge hadde flere jenter med i bikinifitness, og Gerda gikk videre til finalen og fikk en 6.pl. Elisabeth Wangen fikk 5. plass. I Bodyfitness hadde Norge litt mer suksess med god plassering på både Ellen og Nadia, hvor Ellen gjorde skikkelig comeback fra Arnold Classic, og endte på 2.pl på Olympia Amateur, hun lå 1. poeng bak vinneren, så dette var et close race helt til slutt. Nadia fikk 3. plass.

I Bodybuilding hadde vi overall vinneren fra NM Ayad Musa med i minus 90kg klassen. Ayad er en av de mest komplette bodybuildere i Norge. Ayad var i bra form, hard, og bra fylde på morgenen, vi satset på at han skulle klare å komme seg til finalen, da Ayad kom på scenen, så ble Ayad tatt ut i 2. Sammenlikning. Ayad vokser og plasserer seg bedre så fort han får mulighet til å posere, på lineup blir han fort litt anonym på linje med gutter med brede skuldrer og mer muskelmasse. Ayad må også bli flinkere til å jobbe med utstråling på lineup, men så fort han får posert viser han at han er en av de bedre guttene på scenen. Personlig hadde jeg Ayad på 4-5.pl, med et lite håp om 3.pl. Ayad poserte Ok, men her igjen, blir litt tam, og nøytral, skal Ayad komme høyere opp på Olympia eller Arnolds, må han nok jobbe mer med sceneopptreden. For de beste er gode på dette; vise glede, trygghet, X-factor og de tingene som skaper en stjerne. Fysikken og muskulaturen til Ayad er god nok for pall på alle internationale amatør stevner, men den lille X faktoren og utstrålingen mangler pr dags dato Ayad endte på en 6.pl, en 6.pl er uansett bra i bodybuilding i -90kg klasse.

Evls Prague Pro gikk dagen etter Amateur Olympia, det var lagt opp slik at både amateur Olympia og Evls Pro var integrert sammen. På dagen på lørdagen var det finale i Bodybuilding, Mens Fysikk og Bikini for am. Olympia, etterpå startet fordømming på Evls Prague Pro, nivået var svært høyt, de fleste beste utøverne fra Mr.Olympia og Arnold Classic stilte, utenom Phil Heath og Flex Lewis. Norge hadde med Sandra Jokic og Cristina Fjære i Pro Bikini. Jeg og Tommi tok en runde backstage og småpratet med en del av deltagerne, Tommi har konkurrert mot og med flere av dem, så det var masse hyggelig gjensyn for dem. Bodybuilding 212lbs holdt bra nivå. Sveriges Ahmad Ahmad var i kjempeform og kom inn på tredje plass. Ahmad har klart den beste fysikken i 212lbs, men trenger litt mer muskelmasse før han kan gå helt til topps. 2.pl gikk til tidligere Mr.Olympia 212ibs David Henry, klassen ble vunnet av Jose Raymond begge fra USA.

Jentene våre var kjempeflotte, vi tok en liten prat med dem da de gjorde seg klare. Jentene våre kom til finalen, Christina fikk 6.pl og Sandra 5.pl, så vi får si oss godt fornøyd med de plasseringene.

Bodybuilding Pro open Class hadde den tredje beste lineupen i år, alle var med utenom Phil Heath, Kai Greene og Victor Martines. Vi så fort at Dexter Jackson, Shaun Rohden, Dennis Wolf og Big Ramy kom til å kjempe om medaljene. Etter forbedømming hadde jeg Dexter på første, Dennis på andre og Shaun på tredje med Ramy som outsidere.Dexter var like god som på Arnold Classic forrige helg, Shaun var litt mer smooth, Dennis var hardere enn på Arnolds, og Big Ramy var litt tidligere enn på Olympia og Arnold. Til finalen endret det seg Dennis Wolf ble flatere, Shaun ble litt mer smooth, og Big Ramy ble bedre og bedre utover dagen.Dexter vant, Big Ramy ble dagens overraskelse med en 2pl, Shaun fikk 3.pl og Dennis Wolf måtte ta til takke med 4.pl. Blir spennde å se hvordan dette resultatet påvirker fremover, med Kai Greene i nytt forbund, Dexter er 46 år, går på sine siste år, Phil Heath er ennå ung, og nå kommer Big Ramy. Jeg har en følelse at neste års Olympia vil være mellom Phil Heath og Big Ramy.

Jeg dro på presse konferanse og innveiing, mye dreide seg om Wolf, Dexter, Shaun, Ramy og Heath. George Farrah uttalte seg at den dagen Big Ramy får litt mer muskel kvalitet og blir hard, så er resten av feltet "Game Over" . Phil Heath gledet seg til å kunne sitte i salen og se et pro show som gjest. Phil Heath holdt seminar på VIP loungen på TipSport Arena, jeg dro dit for å høre på verdens beste bodybuilder prate om Bodybuilding, Mr.Olympia og seg selv. Phil Heath er mer enn et idrettstalent , men også smart og dyktig mann. Han fortalte litt om sin egen motivasjon, nå som han hadde vunnet 5 ganger, handlet mer og mer av hans motivasjon for å tilfredsstille fans, og ettermælet. Phil innrømmet at hans mål nå er å konkurrerer til 2020, dvs å vinne 5 til Olympia,, og bli den mestvinnende gjennom tidene. Phil pratet også litt om Generation Iron, hvor han føler dem ikke var fair med han. Phil mente at dem fremstilte han helt feil, og skjønte godt hvorfor folk fikk mye sympati med Kai Greene i den filmen. Eksempel sa han, dem fremstilte meg som en som kom fra en rik familie, med gode gener som var født med muskler, dette er langt fra sannheten. Phil gikk igjennom masse i oppveksten med skilsmisse i familien, kompiser som ble skutt, og lite penger som noe av det, men som han sa, jeg velger å fokuserer på det positive, ikke prate så masse om de negative tingene i livet som har skjedd, som man ikke får gjort noe med, heller fokuserer på det positive og det som er bra.Jeg spurte han om hva han brukte som motivasjon før han gikk på trening. Han innrømte han kunne finne på å se noen motivasjonsvideoer, eller filmer av hans kollegaer som Jay Cutler, Ronnie Coleman etc.Men mest viktig var nok det å presterer hele tiden, det å være Mr Olympia krever at han er på topp hele tiden og et bra forbilde.
 

Olympia Amateur Europe
Overall winners:

Men´s Bodybuilding: Petar Klančir (Croatia)
Bikini Fitness category: Oksana Brygidyr (Ukraine)
Women´s Fitness category: Anna Dudushkina (Russia)
Men´s Physique category: Francesco Montuori (Italy)
Women´s Bodyfitness category: Olena Chumakova (Ukraine) 

EVLS Prague Pro
Results of Pro Men´s Open:

1. Dexter Jackson (USA)
2. Mamdouh "Big Ramy" Elssbiay (Egypt)
3. Shawn Rhoden (USA)
4. Dennis Wolf (Germany)
5. William Bonac (Netherlands)
6. Roelly Winklaar (Curacao)
7. Ronny Rockel (Germany)
8. Lukáš Osladil (Czech Republic)
9. Juan Morel (USA)
10. Steve Kuclo (USA) 

Results of Pro Bikini:
1. Janet Layug (USA)
2. Courtney King (USA)
3. Vladimíra Krásová (Czech Republic)
4. Noemi Olah (Hungary)
5. Sandra Jokic (Norway)
6. Christina Fjaere (Norway)
7. Miriam Sanchez (Spain)
8. Alla Semenov (Ukraine)
9. Anna Kiseleva (Russia)
10. Tanja Canc (Slovenia) 

Results of Pro Men´s 212:
1. Jose Raymond (USA)
2. David Henry (USA)
3. Ahmad Ahmad (Iraq)
4. Raul Carrasco (Spain)
5. Milan Šádek (Czech Republic)
6. Okeksandr Slobodyanyuk (Ukraine)
7. Emiliano Dell´Uomo (Italy)
8. Steve Benthin (Germany)
9. Zoran Kolevski (Macedonia)
10. Jan Kubík (Czech Republic)

Bildedryss

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Joachim i superform til Arnolds

Intervju22.09.2016119

Joachim Al Hauari er klar for å gi 100% på scenen i Arnold Classic Europe.

Arnold Classic Europe 2014

Fitness26.09.2014445

Her får du smakebiter fra Arnold Classic Europe 2014.

Arnolds Sports Festival 2013

Fitness01.03.201364

Siste nytt.

Solveig Wilhelms vant Bodyfitness

Fitness13.10.2012115

På Arnold Classic Europe og flere andre har gjort det bra.

Joachim i superform til Arnolds

Intervju22.09.2016119

Arnold Classic Europe 2014

Fitness26.09.2014445

Arnolds Sports Festival 2013

Fitness01.03.201364

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!