Kreftalarm - dette kjøttet er kreftfremkallende

Kosthold26.10.2015Joachim Marhaug75

WHO går ut nå med en pressemelding om kreftfremkallende kjøtt. Se hvilke her!

Urovekkende tall viser at i en pressemelding fra WHO og International Agency on Research on Cancer (IARC) at kun 50 gram prosessert kjøtt om dagen øker risikoen for tarmkreft med 18 prosent.

Det er bacon, pølser og skinke som er synderne. De står på lik linje med røyking når det gjelder årsak til kreft i følge WHO.

Prosessert kjøttmat er kreftfrekallende og som blir sammenlignet med kreftfremkallende substanser sammen med sigaretter, alkohol, asbest og arsenikk.

Ta det med en klype salt

Christian A. Drevon er lege og ernæringsekspert. Han sier at man ikke skal trekke for hastede konklusjoner, men påpeker at han ikke har sett på rapporten til WHO.

- Man skal ikke neglisjere det helt, men jeg er meget skeptisk til at bearbeidet kjøtt skal ha like stor negativ effekt som røyking når det gjelder utvikling av kreft. For røyking er tøffe greier, altså, sier Drevon som peker på at en ikkerøyker i snitt lever mange år lenger enn en røyker, sier han til Dagbladet.no

- Man må ta slike utsagn med en klype salt, før man får sett hvilke data som ligger til grunn. Det er ofte slik at den som spiser mest bacon, også har en del andre levevaner som kan påvirke helsa negativt. De som spiser sunnest, er også de som trener mest, påpeker Drevon, fortsatter han til Dagbladet.no

Kilde:
Kjøtt.alarm fra WHO: Bacon, pølser og skinke øker kreftrisikoen (2015): 
http://www.dagbladet.no/2015/10/26/nyheter/helse/utenriks/verdens_helseorganisasjon/41677792/


Kjempet seg tilbake etter kreften

Intervju01.10.2017134

I 2015 var hun på sitt beste innen fitness, men så fikk hun kreft.

Kan kreft forebygges med trening?

Trening16.12.201622

Interessante studier om kreft og trening. Se her.
Kan gener påvirke vår evne til å stumpe røyken for godt?

Riskaker bør ikke spises av barn

Kosthold29.09.2015136

Mattilsynet fraråder riskaker for barn under 6 år.

Kjempet seg tilbake etter kreften

Intervju01.10.2017134

Kan kreft forebygges med trening?

Trening16.12.201622

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!