Superparet som konkurrerer i Athletic Fitness

Intervju03.11.2015Rita Immerstein0

Anneli Simonsen og Håvard Landsem gjør suksess som par - både på hjemmebane og på scenen.

Anneli Simonsen og Håvard Landsem stiller begge i Athletic Fitness og de gjør suksess som par, både på hjemmebane og på scenen.

Fakta om fitnessparet
Anneli er sykepleier og er fra Larvik. Hun er 174 centimeter høy, veier 62 kilo på scenen og 68-70 kilo offseason. Håvard er salgskonsulent og teamleder for Mars Norge og er fra Oslo. Han er 187 centimeter høy og veier 100 kilo off- og 91 kilo onseason. Parets sponsor er Myo Revolution, noe paret er svært fornøyd med. Anneli trener på Stamina i Larvik og Avancia og fitness express når hun er i Oslo. Hun stiller for Atletix fitness- og kroppsbyggerklubb. Håvard stiller for partner Gym og trener på Avancia Skedsmo,der han også er coach og leder i Avancia Rowing-team.

Meritter
Paret har en rekke gode prestasjoner å vise til og i år fikk også Anneli smake på gull!

Anneli:
2015: Anneli 1.plass NM, 2.plass Norway open, 2.plass Oslo Grand prix, 3.plass Sandefjord open.
2014: 2.plass NM, 3.plass Norway Open.
2013: 5.plass Norway Open.

Håvard:
Håvard har titler som Norgesmester, nordisk mester har i tillegg tittelen som norgesmester i friidrett.
1. plass i Norway Open 2014 og 1. plass fra Oslo Grand Prix og Stavanger Open.
Han har også en kretsrekord i stille lengde på 3.35,har også verdens raskeste tid på sprint roing,consept2(100-200-250m) og i tillegg har han 9 gull i NM roing innendørs lag/individuelt.

Full pakke med Athletic Fitness

For Anneli var det viktig å velge en klasse som var mest henne. Håvard mener at denne grenen er optimal fordi han kan vise både hurtighet, spenst og styrke.

- For meg er det viktig å kunne vise at jeg er sprek og ikke bare ser slik ut, legger Anneli til med et smil. Det tøffeste ved å stille i AF må være å skulle levere både i styrke og utholdenhet når kroppen er lav på fett% i tillegg til at man ofte kutter væsken og er litt dehydrert, forteller Håvard og legger til med smil: det må sies at AF-runden er ganske hard. For den som ikke har prøvd anbefales det å forsøke en runde så man kan kjenne litt på moroa.

Alltid noe å forbedre

Håvard er en person som alltid har hodet mentalt på plass. Han tenker helse først og lytter til kroppen.

- Dette har betalt seg i og med at jeg aldri har hatt en skade og ikke kan huske sist jeg var syk. I denne sporten, som alle andre sporter forøvrig, har man alltid noe man kan forbedre forteller Håvard. Jeg jobber i dag mot å forbedre fysikken min og vil bli enda bedre på styrkeøvelsene. Helt spesifikt ønsker jeg å forbedre ben, rumpe og rygg, samt prestere bedre på pullups og dips, legger Anneli til.

 

Et støttende miljø

Både Anneli og Håvard mener at sporten har et litt ufortjent sært rykte og Håvard ble og blir enda positivt overrasket over hvor mange flotte mennesker det er i denne sporten.

- Folk er flinke til og backe opp og hjelpe hverandre under oppkjøring. Håvard gir gode råd på ro-delen og andre ting. Vi vil det beste og inkluderer alle, ingen banker oss på roinga allikevel, ler Anneli. Jeg selv er aktiv i miljøet på sosiale medier og dagen det er konkurranse, legger Anneli til og smiler igjen.

Godt samspill

Paret er mye sammen knyttet til sin felles lidenskap og de har et svært godt samspill også der.

- Når det kommer til det å være på diett og under samme tak går dette stort sett veldig greit. Det er Håvard som styrer det meste når jeg bor i Oslo. Jeg jobber i Oslo så bor 50/50 mellom Larvik og Oslo, forteller Anneli. Vi har forholdsvis lik kompetanse når det kommer til ernæring. Vi tenker likt og er stort sett alltid enige. Det hender jeg kan klage på at jeg får lite mat til tider på de tøffe dagene på dietten, men innerst inne vet jeg veldig godt at det er slik det må være og at jeg velger dette selv, legger hun til med et smil. Jeg er vant med å ha «spisedag» en dag per uke også på diett, men det er ikke Håvard så vant med. Jeg trenger dette litt for å holde ut på en lang diett, men ser også at dette er med på å gjøre at jeg må gå på diett lenger. Jeg lærer for hver gang jeg går på en ny diett og begynner å finne løsningen på mengde kalorier, kardio og trening nå tror jeg, sier Anneli og ler litt. Vi har fin dialog oss i mellom hele veien og spiser variert og god mat som vi begge har lyst på. Vi forsøker i det lengste og være så lite ekstreme som mulig, og veier lite mat og teller kun halvveis på kaloriinntaket vårt. Alt handler om et regnestykke som er i balanse og om velvære, legger Håvard til.

Trener ofte sammen

Anneli og Håvard trener sammen så ofte det lar seg gjøre. Det blir en del trening alene også, men det fungerer også fint for dem. De er strukturerte og trener hardt og er målbevisste.

- Når det kommer til treningen, har vi mye fokus på kvalitet fremfor kvantitet. Vi kjører alt av øvelser som involverer flere ledd(flerleddsøvelser)og mye muskulatur som markløft, knebøy og frivendinger. Vi trener også mye spenst som fallhopp, i trapper, med belastning og spenst med frekvens. Når det kommer til repetisjoner og sett prøver vi og variere mest mulig fra uke til uke. Vi kjører mye drop-sett, høye og lave repetisjonsantall. For oss er variasjon nøkkelen, forteller Håvard. Det blir trening hver eneste dag og minst to økter inklusive kardio i ukene før et mesterskap. Siste uke før konkurranse kjører vi lette isolasjonsøvelser og har fokus på mobilitet, legger han til.

  

Athletic Fitness også i fremtiden

De er AF-utøvere begge to og de tror at de blir i denne klassen også i fremtiden. Det er mulig at Anneli vil forsøke seg på bodyfitness fremtiden. Det vil tiden vise. Allikevel ønsker de å legge opp til allsidighet i treningen sin.

- Når vår neste fitnesskonkurranse blir vet vi ikke konkret ennå, men jeg satser først på innendørs NM i roing og friidrett i februar/mars 2016, forteller Håvard ambisiøst. Så får vi se om høsten 2016 blir fitness-aktuell og det er store sjanser for det, smiler han.

- Personlige mål har vi flere av og de er litt utenfor ren fitness. Anneli vil ha 130 kg i knebøy utstyrsfritt og 160 kg i markløft. Selv vil jeg ha 220 og 300 kilo i de to samme øvelsene, forteller Håvard. Anneli er bare helt sinnsykt på roingen og vi har målsatt at hun en dag skal ro en 500meter på 90 sekunder, smiler han og legger til: Vi legger også opp til diverse Xrun og mulig Toughesthinderløp bare fordi det er artig. For oss er det viktig å være allsidig og selvsagt samtidig ha det gøy og pushe grenser hele veien.

Paret er opptatt av å vise sunne holdninger i forhold til det å ha et sunt kosthold og en sterk frisk kropp hvor helse og velvære kommer i første rekke. I tillegg er det viktig å vise at de tar avstand til doping og viser at man kan komme dit man vil med riktig kosthold, og rett balanse mellom trening og hvile, samt tålmodighet. Det tar nemlig tid å bygge muskler, forteller det samstemte paret avslutningsvis.

Treningsforum takker for intervjuet og ønsker dem begge lykke til med fremtidige konkurranser og de personlige målene de har satt seg!


Rita Immerstein 

Rita har mer enn 20 års erfaring fra sportssenterbransjen og er sertifisert aerobic-, trx- og grid instruktør og deltar aktivt i fitness- og kroppsbygger konkurranser. Hun har master i helsefremmende arbeid, ernæringsutdanning og solid erfaring med diett og styrketrening.

Hanne er klar for å vise muskler

Intervju22.03.2018108

Hanne Lulu Holst stiller for siste gang - denne gangen i Bodyfitness.

Kokk skal delta i Athletic Fitness

Intervju01.09.201746

Christine er kokk og elsker å bake, men å smake på baksten må vente når hun skal delta i fitness.
Ken Nilsen skal konkurrere i Athletic Fitness.
Du ser Katinka Berget i Oslo konserthus, 8-9. Oktober.

Hanne er klar for å vise muskler

Intervju22.03.2018108

Kokk skal delta i Athletic Fitness

Intervju01.09.201746

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!