
6 spennende matpakker med wraps
Kosthold21.11.2019Fride Skjønberg0
Matpakken trenger ikke være kjedelig, og wraps kan lages proteinrike og svært sunne! Ikke minst er de kjempe gode, lett å lage og krever minimalt med tid. Du kan fylle de med omtrent hva som helst, her er det bare fantasien som setter grenser.
Her er 6 oppskrifter på næringsrike smakfulle matpakke-wraps.
Å lage wraps er også en genial måte å bli kvitt rester fra gårsdagens middag, med litt ekstra tilbehør har du en ny og kjempegod middag.
Grove wraps med egg, ost og skinke
Ingredienser til 1 porsjon:
1 lefse (fullkorn)
1-2 egg
30 g skinke
½ vårløk
2 SS cottagecheese + blandes med det krydderet du vil (paprika, hvitløk, salt, pepper, timian, oregano etc....)
1 dl ruccolasalat
½ tomat
Slik gjør du:
1. begynn med å koke eggene i ca. 8 min, de skal bli hardkokte. Skyll dem i kaldt vann og skrell.
2. Smør cottagecheese på lefsene og strø over det krydderet du foretrekker og vårløken.
3. Fordel grønnsakene jevnt over i lefsen
4. Fordel skinken i lefsen
5. Rull sammen, del i to og ta folie rundt de.
6. Pakk sammen og ha med som niste
7. Spis og nyt
Salami i omelettwrap
Omelett passer både til lunsj og middag og er perfekt som matpakke. Denne oppskriften gir to-tre omeletter. Doble den om du vil. Her er det masse proteiner, lite karbohydrater og noe fett. Fiber og vitaminer fra grønnsakene og deilig krydret smak fra kjøttet.
Ingredienser:
2-3 medium egg
1-2 SS kesam
1 klype salt
1 klype pepper
1 ts smør
½ vårløk
½ paprika rød i små biter
2-3 skiver salami etter ønske
2-3 ss cottagecheese
hjertesalatblader
tomat
agurk
Slik gjør du:
1. Begynn med å piske sammen eggene, kesam, salt og pepper.
2. Røren skal være til to-tre omeletter, de stekes i smør på medium varme.
3. Strø over vårløk og paprika.
4. Når det er gått 2 min snur du den og stek ca. 2 min på andre siden også.
5. Ta omeletten flat på folie og smør cottagecheese på og legg salami og salaten, agurken og tomaten over også.
6. Rull sammen og nyt
Grilletkylling-wrap med chili og mango
Kylling passer perfekt i wrap, og sammen med litt chili blir det enda bedre!
Ingredienser til 3 porsjoner:
2 tortilla lefser (fullkorn om du vil)
salat
1/4 mango
1/3 stangselleri
1/2 gul paprika
½ rød paprika
skiver med agurk
4-6 skiver med hvitost (lettost)
100 g grillet kylling (kylling pålegg kan også benyttes)
1 ss kesam
1 ss. sweet chilisaus
Slik gjør du:
1. Varm tortillalefsene etter anvisningen som står på pakken
2. Begynn med å vaske grønnsakene og skjær dem opp i tynne fine staver
3. Bland så kesam og chilisaus ( du kan tilsette mer krydder om du ønsker mer smak som paprika, chili, salt, tacokrydder er også godt)
4. Smør dressingen på lefsene og fordel alle grønnsakene også.
5. Legg revet kylling og rull lefsen sammen i folie eller plast.
Wrapsrull med pesto og skinke
Denne wrappen er virkelig en smaksbombe! Lett og lage og krever lite tilberedning.
Ingredienser:
2 tortilla lefser etter ønske
2 ss rød pesto med tomatsmak
50 g revet hvitost
8 skiver med skinke etter ønske (spekeskinke, koktskinke, pastrami-pølse, kyllingpålegg, chorizo)
en neve med ruccolasalat
1 ss cottagecheese
¼ lime (kan sløyfes)
Slik gjør du:
1. Begynn med å sette ovnen på 240 grader
2. Legg lefsene på et stekebrett og smør pesto utover på begge to, og dryss litt ost over.
3. Stekes i ovnen i ca. 4 min, osten skal være helt smeltet.
4. Ta de ut og fordel cottagecheese, skinke, salat over.
( hvis du vil kan du legge på mer grønnsaker som paprika, tomat, salat for å øke næringsinnholdet og for mer fiber)
- klem over litt lime om du vil ha mer friskhet
5. Rull sammen lefsene og nyt.
Enkel kyllingwrap med rødløk
Ingredienser
Velg ønsket type wrap (speltlompe, havrelompe, potetlompe)
Avokado
En håndfull bladgrønt (babyspinat, ruccolasalat, salatblader)
agurk
rødløk
paprika
hakket soltørket tomater
philadelphiaost eller cottagecheese
remser av stekt kylling
Slik gjør du:
Smør lefsene med philadelphiaost. Mos avokadoen og smør den også over. Vask og kutt grønnsakene i mindre biter og strø disse over sammen med salaten. Tilbred kylling remsene og strø over. Når fyllet er fordelt gjevnt over bretter du inn kantene og lager en rull.
Rull wrappen inn i matpapir og folie så holder den seg til lunsjen.
Laksewrap med aioli
Ingredienser:
wrap (havrelompe, potetlompe, speltlompe, fullkornstortilla etc.)
laks (pålegg, stekt laks eller salmalaks)
aioli
rødløk
salat (babyspinat)
agurk staver
fersk dill
litt dill eller annet krydder du liker
Slik gjør du:
Smør aioli på lompene.
Kutt grønnsakene og legg dem på lefsen. Fortsett med laksen og til slutt strø over dill. Rull sammen og nyt.
10 sunne og smakfulle matpakketips
Kosthold06.11.2019173
5 raske og sunne middager med speltlompe
Kosthold16.11.2019461