11 VM-medaljer i styrkeløft

Styrkeløft20.11.2015Anne Marie Hveding291

Det norske landslaget gjorde det svært godt. Se reportasje her!

Forrige uke var det VM i styrkeløft i Hamm, Luxembourg. Norges landslag kjempet seg høyt opp på resultatlistene og fikk rasket med seg både verdensmestertitler og medaljer!

To verdensmestere i markløft

Andreas Hjelmtveit dukket opp igjen for drøye to år siden etter en periode så å si borte fra plattingen etter en skade. Han ble omtalt av flere som "den sterke nykommeren" etter NM 2014, men Andreas er en nokså dreven utøver. Det var i 2006 han for første gang kunne stå øverst på pallen på et åpen VM, da som verdensmester i -110 kg-klassen. I år igjen skulle han få med seg et VM-gull, i markløft. Andreas løftet i -120 kg fredag. Han fikk med seg 395 kg i knebøy og 235 kg i benkpress før han skulle kline til med gullmedalje i markløft på vanvittige 375 kg! Totalt kom Andreas på 6. plass i klassen.


Andreas Hjelmtveit

Nestemann til å kapre verdensmestertittelen i markløft var Hans Magne Bårtvedt. Hans Mange har ligget på topp 5 i Norge og internasjonalt siden sin start i 2007 og er andre nordmann som har krysset 1100 kg sammenlagt. Hans Magne løftet lørdag i klasse +120 kg. Han fikk godkjent 410 kg i knebøy, 337,5 kg i benkpress og rasket til seg gullmedaljen i markløft med 362,5 kg. Totalt kom han på 4. plass i klassen med 1110 kg.


Hans Magne Bårtvedt

Sølv og bronse!

Stian Walgermo var så nære, så nære å bli verdensmester sist uke! Han åpnet på et ekstremt lett første løft i knebøy på 380 kg. Han økte til 390 kg i andre forsøk, men falt frempå i bunnen og fikk ikke løftet opp. I siste satt det som et skudd, og var like lett som første knebøy. Han fikk med seg en bronsemedalje og norgesrekord i knebøy.I benkpress fikk han med seg tre fine løft. Han startet på 280 kg, økte til 285 kg i andre og avsluttet med 290 kg, som gav sølvmedalje og norgesrekord i øvelsen.


Stian Walgermo

I markløft skulle det hele avgjøres. Stian åpnet med et lett førsteløft på 335 kg og økte til 350 kg i andre forsøk. Selv om andre løft var noe tyngre var det mer igjen i tanken. For å sørge for å stå øverst på seierspallen måtte 357.5 kg til i siste forsøk. Stian startet sterkt, men glapp dessverre vektene på toppen av løftet. Da det hele virket tapt fikk han og en annen utøver omforsøk i markløft da stangen hadde vært våt plattingmannskapet hadde vasket bort blod med sprit. Stian fikk derfor en ny sjanse til å kapre gullet. Han gjorde sitt beste for å få opp 357,5 kg nok en gang, men denne gang var kroppen tom og vektene ville ikke opp. Han fikk med seg en sølvmedalje i øvelsen. Stian ble stående med utrolige 1030 kg, norgesrekord sammenlagt og sitt første VM-sølv!

Marte Elverum viste hva hun er laget av da hun også kjempet seg opp på VM-pallen! Marte åpnet på 235 kg i knebøy, et lett løft, men det ble underkjent på dybde. I neste forsøk på samme vekt gikk det lekende lett. Hun økte til 242,5 kg i siste, men dette ble også underkjent. Hun fikk med seg sølvmedalje i øvelsen.


Marte Elverum

Med kun en knebøy godkjent måtte Marte hente hver kg hun kunne i de neste øvelsene. Dessverre fikk hun en tøff start i benkpress også med et rotete førsteløft på 135 kg, som ble underkjent. Hun gjorde et nytt forsøk på samme vekt i andre runde, da gikk det opp uten noe problem. I siste forsøk økte Marte til 137,5 kg. Dette løftet gikk fint opp og ble godkjent.

I markløften var det hele ble spennende. Hun skulle nå kjempe om en bronsemedalje sammenlagt. Hun åpnet lett og fint på 210 kg og økte til 220 kg i andre. Begge løftene var kontrollerte og ingen problem for Marte. Da den russiske motstanderen bommet på sin siste markløft trengte Marte kun 2,5 kg til på totalen for å ta bronsen. Hun valgte derfor å løfte 222,5 kg i siste markløft. En spennende avslutning, som heldigvis endre i jubelrop. Marte løftet vektene og kunne ta med seg en sølvmedalje i øvelsen og bronsemedalje sammenlagt med hele 595 kg!

Sterke løft og flere medaljer

Kine Blummenfelt har sitt første år som løfter for seniorlandslaget etter hun i fjord avsluttet sin karriere på juniorlandslaget. Hun presterte eksepsjonelt på sitt første VM for senior. Hun løftet i -57 kg og fikk alle løft godkjent og full klaff i alt. Totalt kom hun på 9. plass i klasse -57 kg med 185 kg i knebøy, 92.5 kg i benkpress og 167.5 kg i markløft. Totalt 445 kg og norgesrekord.


Kine Blummerfelt

Kim-Raino Rølvåg var førstemann fra Norge til å få med seg medalje hjem i kofferten. Han løftet seg til en sterk 5. plass i klasse -74 kg med 807,5 kg totalt. Han løftet 310 kg i knebøy, 230 kg og VM-sølv i benkpress og 267,5 kg i markløft. Han gjorde et meget godt forsøk på 232,5 kg i benkpress for å ta verdensmestertittelen og gull i benk, men det gikk dessverre ikke denne gang.
Alexander Kirketeig var onsdag med på en litt større "battle of 93" enn han har her hjemme, og han løftet godt. Han fikk med seg en sterk 9. plass på VM i klasse -93 kg! Alexander løftet 330 kg i knebøy, 255 kg i benkpress og 280 kg i markløft. Totalt fikk han med seg 865 kg. Han forsøkte seg på 292,5 kg i markløft de to siste løftene, som ville gitt han ny norgesrekord sammenlagt, men dessverre gikk ikke dette denne gang.


Kim-Raino Røivåg

Kristoffer Eikeland løftet med Walgermo i -105 kg-klassen. Han fikk med seg gode løft som totalt gav han 6. plass i kalssen. Han løftet 352,5 kg i knebøy før det i benken skulle bli veldig nervepirrende. Han bommet på to forsøk på 285 kg før han i siste forsøk klarte løftet helt uten noe problem. I markløft fikk han kun med seg første løftet på 322,5 kg. Totalt løftet han 960 kg.
Linda Kristensen løftet seg til 7. plass i klasse -72 kg. Linda har slitt med litt småskader, blant annet vond hofte og betennelse i skuldrene, men stod nå sterkt på plattingen igjen. Hun løftet 207,5 kg i knebøy, 137,5 kg i benkpress og 177,5 kg i markløft. Linda løfter vanligvis sumomark, men denne gangen løftet hun klassisk. Totalt endte hun med 522,5 kg.


Kristoffer Eikeland

Fredag løftet Heidi Hille Arnesen og Inger Johanne Ruud i klasse -84 kg. Heidi er energisk utøver det er gøy å få se løfte. Hun var også i god form på VM! Hun forsøkte hardt å havne på pallen, men fikk med seg 5. plass i en ekstremt sterk klasse! Heidi løftet 247,5 kg i knebøy, som gav henne VM-bronse i øvelsen, 145 kg i benkpress og 210 kg i markløft. Heidi forsøkte seg på 217,5 kg i siste markløft for å få med seg bronsemedalje sammenlagt. Dessverre gikk ikke dette denne gang, men hun fikk en sterk total på 602,5 kg.


Heid Hille Arnesen

Inger Johanne Ruud løftet i samme klasse. Hun har en sterk juniorkarriere bak seg hvor hun blant annet avsluttet sitt siste junior-VM med å bli verdensmester! Tidligere i år fikk hun sin første EM-medalje i åpen klasse da hun kom på 3. plass. På VM i år fikk hun med seg 6. plass i klassen med 235 kg i knebøy, 147,5 kg i benkpress og 202,5 kg i markløft. Total på 585 kg.


Inger Johanne Ruud

Martin Borgland Rønning fikk være med Bårtvedt og runde av årets VM siste dag. Han har for det meste satset utstyrsfritt i det siste og har vært med på VM utstyrsfritt tidligere i år, der han tok bronse i benkpress. Denne gangen stilte han med utstyr på plattingen. Han fikk med seg 405 kg i knebøy, 352,5 og norgesrekord i benkpress. Martin forsøkte seg på 357,5 kg i siste benkpress for å gjøre et forsøk i kampen om bronsemedaljen i øvelsen, men det ble litt rot og løftet ble underkjent på utretting eller nedoverbevegelse. I markløft fikk Martin kun åpningsvekten på 310 kg. Han dro 342,5 kg i siste forsøk for å runde 1100 kg sammenlagt, dessverre røyk grepet helt på toppen. Han ble stående med 5. plass i klassen og 1067,5 kg.


Marting Borgland Rønning

Det norske laget kunne være fornøyde med innsatsen etter å ha fått med seg 11 medaljer. Nå begynner planleggingen av neste sesong og opptrening mot flere store mesterskap for landslaget. Det blir spennende å følge med på fortsettelsen!


Hele landslaget.

 


Anne Marie Hveding 

Anne Marie har drevet med styrkeløft siden 2010 og har en rekke medaljer innen styrkeløft. Hun er meget interessert i styrkeløft og er også utdannet ernæringsfysiolog.

Julius Maddox er en skikkelig kraftkar. Han løfter 272 kg i benkpress hele 8 ganger.
Stefanie Cohen er råtøff og råsterk dame som er en av verdens sterkeste dame. Se video.
Mattie Rogers, Brooke Ence, Dana Linn Bailey og Maddy Forberg går konkurrerer i en posedown sammen.
The Game of Thrones stjernen deltok i en styrkeløftkonkurranse.
Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!