6 år gamle Adrian driver med K1 og thaiboksing

Intervju25.11.2015Rita Immerstein329

Adrian Ironboy er hittil ubeseiret og rangert som nr 1 i hans vektklasse.

Adrian Ironboy - the little big fighter - fra Oslo er bare 6 år gammel, men med sine 21 kilo og 115 centimeter gjør han stor suksess som fighter i thaiboxing og k1. Han driver med judo og bryting i tillegg og planen er at han også skal fighte i dette i 2016. Målet er også starte å trene Brazilian Jiu-jitsu i 2017. Hans far, Atle, er sønnens coach og følger ham opp på all trening og han er uten tvil stolt av sin viljesterke sønn. Adrian selv har allerede et uttalt mål og det er å bli verdensmester og tjene masse penger.

På bildet over står Adrian med sin trener fra Thailand som er i Norge nå og hjelper til å forberede Adrian Ironboy til neste kamp. Den Thailandske treneren er Chanchai Sor Tamarangsri med 250 kamper og nesten bare seire. 3 ganger Lumpinee Champion, World Champion er blant noen av hans meritter.

Ble med faren på trening

Faren drev selv og trente thaiboxing og tok med sønnen Adrian på trening som 3åring. Det var egentlig meningen at Adrian kun skulle drive med fotball, men så oppdaget Atle at sønnen hadde talent for og at han likte å trene kampsport så da ble det ingen fotball likevel.

- For meg spiller det ikke noe rolle fordi jeg liker all idrett, forteller Atle. Han elsker å gå kamper. Allerede som 4-åring begynte han å mase om at han skulle få gå kamp. Det å vinne tittelbelter og fine pokaler motiverer ham veldig. Han snakker mye om at han vil vinne det belte med alle landene på og da mente han verdensmesterbeltet. Han ønsker kort og godt å være best.

Sterke meritter

Adrian Ironboy som tidlig viste sitt talent har allerede lagt bak seg noen formidable meritter og han fighter også mot de som er eldre enn seg selv.

- Hans meritter er ISKA skandinavisk junior mester i K1. Han har vunnet over #1 rangert i hans vektklasse fra UK(hele Storbritannia) i thaiboxing. Adrian har 6 kamper og er ubeseiret hittil og dette til tross for at motstanderne stort sett har vært 6-12 mnd eldre i de fleste kampene. Neste kamp går i desember mot en som er 1 år eldre fra Nederland i thaiboxing. Målet på litt lengre sikt er junior MMA debut om 2-3 år, forteller faren stolt.

- Jeg har satt grensen på 12 måneder eldre for de han skal fighte mot og det er egentlig veldig mye i aldersforskjell for en 6 åring å møte en 12 måneder eldre fighter. De utvikler seg utrolig mye på de 12 månedene. Adrian fighter mot de beste barna i Europa i hans klasse og vi sier aldri nei til en kamp så lenge de er under 21kg og ikke mer enn 12 måneder eldre. Skal man bli best vet Adrian at han må fighte med de beste, sier Atle til med et lite smil. Derfor tenker vi heller ikke så mye på seiers rekorden han, men mer bare på å få mest mulig erfaring. Han er veldig sterk både fysisk og mentalt. Alle trenerne han har hatt inkludert en legende i thaiboxing fra Thailand skryter veldig av hans fysiske styrke, legger Atle til.

Sterkt vinnerinstinkt

Adrian bryr seg ikke så mye om den andre fighteren for han tenker bare på å vinne og han er allerede en svært seriøs utøver.

- Det morsomste for Adrian er selvfølgelig å vinne og få trofeer etter kamper. Før en kamp er han veldig opptatt av hva slags premier det er og om det er beltekamp(tittelkamp) eller pokaler eller medaljer som utdeles. Han sterkeste side og det som gjør han spesiell overfor andre barn er at han er seriøs og fokusert på treningen og hans fysikk er utrolig sterk. Adrian kan for eksempel gjøre 15 enarms push ups. Han er dessuten også motivert til å trene veldig mye og noen dager trener han to ganger om dagen, forteller Atle med og smiler bredt.

Får positive tilbakemeldinger

Som far får Atle stort sett positive tilbakemeldinger fra andre foreldre. Det virker som det er mange som synes at det de holder på med er spennende.

- Jeg hadde fulgt han like tett uansett hvilken idrett han hadde drevet. Det er tradisjon i vår familie, akkurat som min far fulgte meg opp i løping og ski. Motivasjonen min ligger i å se at Adrian få drive med noe han liker. For meg gir det mye mer å følge opp min sønn i idrett og være med han overalt enn noe annet. Adrian ønsker bare å gå mest mulig kamper og vinne mest mulig premier som han kan sette opp i premiehyllene sine. Det er der hans motivasjon ligger. Adrian snakker veldig lite om sine kamper og trening på skolen. De andre guttene vet jo hva han driver med, men jeg tror ikke det er noe stor snakkis gutta imellom der, legger faren til.

Ønsker samarbeid og sponsorer

Utstyrsmessig er det å drive med kampsport forholdsvis billig om det sammenliknes med for eksempel skiidrett, men det blir en del reising på stevner og fra farens side er det på sikt ønske om å få til et samarbeid med sponsorer.

- Vi får litt hjelp her og der til å dekke kostnader, men har ingen faste sponsorer ennå. Jeg regner med at det kommer etterhvert fordi det er såpass spesielt det han driver med og han gjør det bra. Både i England og Nederland begynner endel å allerede bli oppmerksomme på ham, forteller Atle og legger til: - Blir vi invitert så får vi dekket reise og hotell av enkelte arrangører, men om vi selv melder oss på må vi dekke alle utgifter selv. Hvis det er noen firmaer der ute som ønsker å samarbeide er det bare å ta kontakt på Faceook siden. Der kan man også sende en melding om man ønsker å samarbeide med oss eller rett og slett bare lurer på noe angående fightingen.

Fysiske utfordringer

Faren forteller at det største problemet for Adrian er at det ikke finnes barn på hans alder i Norge som fighter k1 eller thaiboxing. Det betyr at veldig mye av treningen blir alene med trener.

- Han har ingen han kan sparre med på sin egen vekt. Skal han få bra nok sparring blir det med utøvere som veier det dobbelte. Det finnes barn i hans vektklasse, men ferdighetsmessig er de altfor dårlig, så det vil ikke bli noe kvalitet på sparringen. Hadde vi vært i England, Belgia, Nederland eller en rekke andre land så hadde det vært masse med barn han kunne trent og sparret med. Derfor må vi ut av Norge i ferier for å få det til. Hvis han fortsetter å interessere seg for dette når han kommer i ungdomsskole alder må han komme seg inn på ungdomsskolen til toppidrettsgymnaset i Bærum. Det er fordi slik jeg ser det, så vil det ikke fungere å gå i Osloskolen og samtidig satse på idretten. Det vil bare bli mer og mer reisedøgn jo eldre han blir og på sikt vil vi også flytte ut av Norge for å satse videre. Norge blir rett og slett altfor lite skal man utvikle seg og bli best, legger faren engasjert til.

 

Utmerket trening for barn

Atle forteller at det å trene fullkontakt kampsport er utmerket for barn. Mange tror sikkert at det er en farlig idrett men det helt feil ifølge Atle.

- I Norge har vi fortsatt en sterk kultur for skiidrett og jeg vil påstå at å hoppe på ski, stå alpint eller snowboard er mye farligere og det gir mer skader. Adrian har enda ikke fått en skade i sine kamper. Barn lærer dessuten disiplin og de får lov til å utagere på samme tid. Dette er veldig bra for barn med ADHD som blir mye roligere i hverdagen. Faren tenker seg om og legger til: - Hvis noen ønsker tips til å finne barnepartier i thaiboxing i Oslo området er det bare å ta kontakt.

 

 


Jeg gjerne få takke frontline muay thai for at eierne der lot Adrian begynne å trene tidlig og at de støttet ham når han startet å fighte. Jeg vil også takke eierne av alle de forskjellige stedene Adrian får trene på nå og for at dere støtter opp om satsingen.Takk til Benny(thaiboxing), Aristo(k1), Chanchai(thaiboxing), Ippon (judo) og 09 bryting for all trening, avslutter Atle med et smil.

 

Følg gjerne Adrian på Facebook siden hans.

Treningsforum takker for intervjuet og ønsker både far og sønn lykke til videre!


Rita Immerstein 

Rita har mer enn 20 års erfaring fra sportssenterbransjen og er sertifisert aerobic-, trx- og grid instruktør og deltar aktivt i fitness- og kroppsbygger konkurranser. Hun har master i helsefremmende arbeid, ernæringsutdanning og solid erfaring med diett og styrketrening.

Sjekk ut Baby Bruce Lee

Diverse01.11.201781

Denne lille råtassen har tatt internett med storm. Se video!
Er man bare stor og muskuløs betyr ikke alltid det at man klarer å ta hvem som helst.
Emil Weber Meek skal i buret og er superklar for match!

"Iron" Mike Tyson sine knockouts

Diverse11.06.2015138

Se video av høydepunktene til Mike Tysons boksekarriere.

Sjekk ut Baby Bruce Lee

Diverse01.11.201781

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!