Kaffedrikkere lever lengst

Kosthold04.12.2015Rita Immerstein0

Fortsatt gode nyheter for deg som drikker kaffe. Se denne studien.

Har du tenkt at kaffe kanskje er noe som burde utelukkes fra ditt daglige inntak av mat og drikke fordi det ikke er bra for deg så kan du bare ta det med ro. I følge en studie ser det faktisk ut til at inntil 5 kopper kaffe kan ha helsebringende og forlengende effekt på livet ditt.

Vi har ofte en tendens til å tenke at det som er en nytelse også er forbudt, men vanlig svart kaffe og koffeinfri kaffe ser ut til å ha en positive effekt på helsen vår. Et moderat inntak av kaffe senker risikoen for å utvikle en rekke lidelser som hjertesykdom, diabetes, leverkreft og neurologiske sykdommer som Parkinsons og Alzheimers. I tillegg til å unngå en rekke sykdommer, ser det også ut til at kaffedrikkere lever lengre. Målt over 30 år hadde moderate kaffedrikkere som ikke røyket 15% mindre sjanse for å dø.

Selv når livsstil, høyt blodtrykk og diabetes ble tatt i betraktning var sjansen for å dø tidligere lavere. En sunn livsstil kan dermed innebære et inntak på inntil 5 kopper kaffe om dagen. Dette er faktisk også lagt inn i de amerikanske kostholdanbefalingene som sier at inntil 3-5 kopper kaffe kan være en del av en sunn livsstil. Selv om det ser ut til at kaffe har en rekke gunstige virkninger, vektlegges det allikevel at en gjennomgående sunn og normal livsstil er viktig. Det å drikke kaffe fordi du får for lite søvn gir ikke den samme helsefordelen om du får nok søvn og har et sunt kosthold i tillegg til å drikke 4-5 kopper kaffe, sier forskerne(medlineplus, 2015).

Det er selvsagt også avgjørende om du drikker kaffen svart eller tilsetter fet melk og sukker. Det er ikke helt klart hva som gjør at kaffe kan bidra til disse helsemessige fordelene, men det ser ut til at kaffe kan redusere inflammasjoner, opptre som en antioksidant og forbedre blodsukkerreguleringen. Når det gjelder neurologiske tilstander kan det se ut til at koffeinet spiller en positiv rolle.

Så nyt en god kopp kaffe neste gang du tar en velfortjent pause!

Kilde:
Frank Hu, M.D., Ph.D., professor, nutrition and epidemiology, Harvard School of Public Health, Boston; Alice Lichtenstein, D.Sc., professor, nutrition science and policy, Tufts University, Boston; Nov. 16, 2015, Circulation, online
https://www.nlm.nih.gov/medlineplus/news/fullstory_155736.htm


Rita Immerstein 

Rita har mer enn 20 års erfaring fra sportssenterbransjen og er sertifisert aerobic-, trx- og grid instruktør og deltar aktivt i fitness- og kroppsbygger konkurranser. Hun har master i helsefremmende arbeid, ernæringsutdanning og solid erfaring med diett og styrketrening.

Drikker du kaffe eller tar pre-workout? Hvor stor dose med koffein er for mye?
Kaffe inneholder koffein og kan dette hjelpe deg med å forbrenne mer fett?
Brokkoli-kaffe er det nyeste og sunneste som ingen ba om, men som mange trolig vil prøve.

Koffein er trygt

Kosthold07.11.201641

Drikk kaffe med god samvittighet!
Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!