Sunn proteinrik julebakst

Kosthold05.12.2019Fride Skjønsberg249

Er du i gang med bakingen til jul? Prøv disse sunne herlighetene.

Sunn og proteinrik julebakst er nesten et must for oss fitnessfolk. Det nærmer seg jul med stormskritt og det er tid for kos i form av søte fristelser. Prøv ut disse oppskriftene og kos deg i førjulstiden

Sukkerfrie havreflarn med sjokoladetrekk

Ingredienser:
80 g smør
100 g havregryn
50 g sukrin
50 g sukrin gold
1 egg
1-2 eggehviter
1 ts bakepulver
1 klype salt
noen dråper vaniljeekstrakt
50 g sukkerfri sjokolade

Slik gjør du:
Sett ovnen på 200 grader.
Smelt smør i en kjele og rør deretter inn havregrynene. Sett kjelen til side. Tilsett salt.
Pisk sammen eggene, sukrin og sukrin gold til det blir lyst. Rør inn vaniljen og bakepulver.
Bland alt sammen med havregrynblandingen.
Fordel små rundinger på et stekebrett med bakepapir.
Stek i ovnen i ca. 5-6 min. Kantene skal bli sprø.
La de avkjøles før du dypper dem i smeltet sukkerfrisjokolade.
Oppbevares i kakeboks, de kan også fryses.

Sukkerfrie lussekatter

Ingredienser:
100 g kokosmel
100 g mandelmel
200 g hvetemel (hold av litt til utrulling)
100 g sukrin
1 ts kardemomme
1 pakke gjær
1-2 ss gurkemeie
1-2 egg
3-4 dl melk (mandelmelk, lettmelk, kokosmelk)
1 dl vann
1 ts salt
100 g smør
(rosiner om du vil)

Slik gjør du:
Ta alle ingrediensene utenom salt og smør i en bolle.
Kjør blandingen i en mikser på medium hastighet. Tilsett salt. Kjør deigen litt til, ca. 4-6 min. Tilsett smør i terninger, en etter en. Deigen skal være fast og fin og løsne fra bollen. For mye mel gir en for kompakt deig så pass på å ikke ha for i mye. Reguler med mel og væske. Dekk til bollen med plastfolie og la den stå i 2-3 timer. Lag lussekattene etter ønsket form og pensle dem med egg før steking, la de etterheve i 1-2 timer før du setter de inn i ovnen. Forvarm ovnen på 220 grader. Stek lussekattene i midterste rille i 8-10 min.

Marsipanstenger med mørk sjokolade

Ingredienser:
100 g mandelmel
20 g kokosmel
100 g sukrinmelis
20 g sukrin gold
1-2 eggehviter
50 g sukkerfrisjokolade mørk (eller over 70% kakaoinnhold)

Slik gjør du:
Bland sammen mel, melis, sukker i en bolle. Kna inn eggehvitene. Pakk deigen sammen inn i plast og legg den inn i kjøleskapet i 1-2 timer.
Del deigen inn i 3 deler og trill i pølseformer. Kutt pølsene i passe store deler.
Stekes i ovnen i 8-10 min på 190 grader.
De skal bli gylden og fine.
Avkjøl de til de er helt kalde og dypp dem deretter i sjokolade.

Proteinrike og sukkerfrie sjokoladetrøfler

Ingredienser:
1 scoop proteinpulver sjokolade
1 scoop proteinpulver vanilje
1 ss mandelmel
1 ss kokosmel
4 ss søtning
1 ss vaniljeessens
1 ss romessens
50 g mørk sjokolade hakket
1 ss kokosolje
vann til passe konsistens

Slik gjør du:
Bland alle ingrediensene i en food-prossessor eller en blender.
Trill ut deigen i kuler, og rull dem i kakao om du vil.
De kan fint fryses eller settes i kjøleskapet i en boks.

Pepperkakemuffins

Ingredienser til 4 store muffins:
80 g mel etter ønske (havremel, kokosmel, mandelmel)
2 ss sukrin gold
2 ts bakepulver
½ kardemomme, kanel, vaniljeessens
1 ts yacon sirup, fibersirup eller honning
2 eggehviter
1 egg
væske til passe konsistens ca 0,5 dl /melk eller vann)

Slik gjør du:
Sett stekeovnen på 175 grader
Bland sammen alle ingrediensene og hell røren over i muffinsformene. Stekes midt i ovnen i ca 12-14 min.
Pynt og topp muffinsene med glasur, sukrinmelis blandet i eggehvite.

Julekake muffins

Ingredienser til 6 stykker:
100 g mel (havremel, kokosmel, mandelmel, hvetemel)
2 ss sukrin gold
1 ts bakepulver
1/3 ts kanel
1/3 ts kardemomme
1/3 ts vaniljeessens
2 eggehviter
litt vann til passe konsistens ca. 0,4 dl
rosiner, tørket frukt og nøtter etter ønske

Slik gjør du:
Begynn med å sette stekeovnen på 175 grader.
Bland ingrediensene sammen i en bolle og hell røren i 6 muffinsformer.
Stek de midt i ovnen i ca. 10-12 min.
La de avkjøles og nyt.

Proteinrike kakemenn

Ingredienser:
50 g smør (smeltet)
2 dl valgfri melk
2 scoops vanilje proteinpulver
50 g sukrin
50 g sukrin gold
noen klyper hornsalt
400 g hvetemel

Slik gjør du:
blad alle ingrediensene i en bolle. Dekk bollen med plastfolie og la deigen hvile natten over.
Deigen skal bli fast og fin.Sett stekeovnen på 170 grader.
Kjevle ut deigen til den har en tykkelse på ca ½ cm.
Bruk former og lag figurer.
Stek figurene i ovnen mellom 7-10 min.
Kakemennene skal være hvite og ikke bli brente, så se litt etter dem i ovnen.

Kokos-protein-makroner

Ingredienser til 6 stk:
2 scoop proteinpulver med vaniljesmak
1 ts kokosolje
1,4 dl kokosflak (ca 45 g)
1 stort egg
1/2 ts sukrin/stevia/søtning

Slik gjør du:
Forvarm ovnen til den er 225 grader.
Finn frem en stekeplate med stekepapir.
Pisk egg og søtning sammen til du får en hvit fluff. Tilsett proteinpulveret under omrøring.
Tilsett kokosflak og kokosoljen.
Rør til det blir en tykk røre.
Slipp boller på stekeplaten med en skje.
Stekes midt i ovnen i 4-5 min. De skal bli gyllenbrune.
Avkjøl de og server.


Fride Skjønsberg 

Fride er faglig dyktig og formidler sitt budskap på en forståelsesfull måte. Hun er utdannet personlig trener og kostveileder gjennom Active Education. Fride er lidenskapelig opptatt av kosthold og er også selv aktiv med trening.

Overrask de du er glad i med en sunn Julestrømpe på Julaften.

Pepperkaker uten sukker

Kosthold14.12.201820

Sjekk ut disse digge juletradisjonene gjort mye sunnere!

9 søte oppskrifter uten sukker

Kosthold12.12.20187

Deilige kaker, konfekter, desserter m.m. helt uten sukker.

Hverdagsmat med julesmak

Kosthold07.12.20185

Dette er vanlig hverdagsmat med en tvist av julesmak.

Pepperkaker uten sukker

Kosthold14.12.201820

9 søte oppskrifter uten sukker

Kosthold12.12.20187

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!