
Sunn proteinrik julebakst
Kosthold05.12.2019Fride Skjønsberg0
Sunn og proteinrik julebakst er nesten et must for oss fitnessfolk. Det nærmer seg jul med stormskritt og det er tid for kos i form av søte fristelser. Prøv ut disse oppskriftene og kos deg i førjulstiden
Sukkerfrie havreflarn med sjokoladetrekk
Ingredienser:
80 g smør
100 g havregryn
50 g sukrin
50 g sukrin gold
1 egg
1-2 eggehviter
1 ts bakepulver
1 klype salt
noen dråper vaniljeekstrakt
50 g sukkerfri sjokolade
Slik gjør du:
Sett ovnen på 200 grader.
Smelt smør i en kjele og rør deretter inn havregrynene. Sett kjelen til side. Tilsett salt.
Pisk sammen eggene, sukrin og sukrin gold til det blir lyst. Rør inn vaniljen og bakepulver.
Bland alt sammen med havregrynblandingen.
Fordel små rundinger på et stekebrett med bakepapir.
Stek i ovnen i ca. 5-6 min. Kantene skal bli sprø.
La de avkjøles før du dypper dem i smeltet sukkerfrisjokolade.
Oppbevares i kakeboks, de kan også fryses.
Sukkerfrie lussekatter
Ingredienser:
100 g kokosmel
100 g mandelmel
200 g hvetemel (hold av litt til utrulling)
100 g sukrin
1 ts kardemomme
1 pakke gjær
1-2 ss gurkemeie
1-2 egg
3-4 dl melk (mandelmelk, lettmelk, kokosmelk)
1 dl vann
1 ts salt
100 g smør
(rosiner om du vil)
Slik gjør du:
Ta alle ingrediensene utenom salt og smør i en bolle.
Kjør blandingen i en mikser på medium hastighet. Tilsett salt. Kjør deigen litt til, ca. 4-6 min. Tilsett smør i terninger, en etter en. Deigen skal være fast og fin og løsne fra bollen. For mye mel gir en for kompakt deig så pass på å ikke ha for i mye. Reguler med mel og væske. Dekk til bollen med plastfolie og la den stå i 2-3 timer. Lag lussekattene etter ønsket form og pensle dem med egg før steking, la de etterheve i 1-2 timer før du setter de inn i ovnen. Forvarm ovnen på 220 grader. Stek lussekattene i midterste rille i 8-10 min.
Marsipanstenger med mørk sjokolade
Ingredienser:
100 g mandelmel
20 g kokosmel
100 g sukrinmelis
20 g sukrin gold
1-2 eggehviter
50 g sukkerfrisjokolade mørk (eller over 70% kakaoinnhold)
Slik gjør du:
Bland sammen mel, melis, sukker i en bolle. Kna inn eggehvitene. Pakk deigen sammen inn i plast og legg den inn i kjøleskapet i 1-2 timer.
Del deigen inn i 3 deler og trill i pølseformer. Kutt pølsene i passe store deler.
Stekes i ovnen i 8-10 min på 190 grader.
De skal bli gylden og fine.
Avkjøl de til de er helt kalde og dypp dem deretter i sjokolade.
Proteinrike og sukkerfrie sjokoladetrøfler
Ingredienser:
1 scoop proteinpulver sjokolade
1 scoop proteinpulver vanilje
1 ss mandelmel
1 ss kokosmel
4 ss søtning
1 ss vaniljeessens
1 ss romessens
50 g mørk sjokolade hakket
1 ss kokosolje
vann til passe konsistens
Slik gjør du:
Bland alle ingrediensene i en food-prossessor eller en blender.
Trill ut deigen i kuler, og rull dem i kakao om du vil.
De kan fint fryses eller settes i kjøleskapet i en boks.
Pepperkakemuffins
Ingredienser til 4 store muffins:
80 g mel etter ønske (havremel, kokosmel, mandelmel)
2 ss sukrin gold
2 ts bakepulver
½ kardemomme, kanel, vaniljeessens
1 ts yacon sirup, fibersirup eller honning
2 eggehviter
1 egg
væske til passe konsistens ca 0,5 dl /melk eller vann)
Slik gjør du:
Sett stekeovnen på 175 grader
Bland sammen alle ingrediensene og hell røren over i muffinsformene. Stekes midt i ovnen i ca 12-14 min.
Pynt og topp muffinsene med glasur, sukrinmelis blandet i eggehvite.
Julekake muffins
Ingredienser til 6 stykker:
100 g mel (havremel, kokosmel, mandelmel, hvetemel)
2 ss sukrin gold
1 ts bakepulver
1/3 ts kanel
1/3 ts kardemomme
1/3 ts vaniljeessens
2 eggehviter
litt vann til passe konsistens ca. 0,4 dl
rosiner, tørket frukt og nøtter etter ønske
Slik gjør du:
Begynn med å sette stekeovnen på 175 grader.
Bland ingrediensene sammen i en bolle og hell røren i 6 muffinsformer.
Stek de midt i ovnen i ca. 10-12 min.
La de avkjøles og nyt.
Proteinrike kakemenn
Ingredienser:
50 g smør (smeltet)
2 dl valgfri melk
2 scoops vanilje proteinpulver
50 g sukrin
50 g sukrin gold
noen klyper hornsalt
400 g hvetemel
Slik gjør du:
blad alle ingrediensene i en bolle. Dekk bollen med plastfolie og la deigen hvile natten over.
Deigen skal bli fast og fin.Sett stekeovnen på 170 grader.
Kjevle ut deigen til den har en tykkelse på ca ½ cm.
Bruk former og lag figurer.
Stek figurene i ovnen mellom 7-10 min.
Kakemennene skal være hvite og ikke bli brente, så se litt etter dem i ovnen.
Kokos-protein-makroner
Ingredienser til 6 stk:
2 scoop proteinpulver med vaniljesmak
1 ts kokosolje
1,4 dl kokosflak (ca 45 g)
1 stort egg
1/2 ts sukrin/stevia/søtning
Slik gjør du:
Forvarm ovnen til den er 225 grader.
Finn frem en stekeplate med stekepapir.
Pisk egg og søtning sammen til du får en hvit fluff. Tilsett proteinpulveret under omrøring.
Tilsett kokosflak og kokosoljen.
Rør til det blir en tykk røre.
Slipp boller på stekeplaten med en skje.
Stekes midt i ovnen i 4-5 min. De skal bli gyllenbrune.
Avkjøl de og server.
8 sunne ting du kan ha i Julestrømpa
Kosthold21.12.20185
Pepperkaker uten sukker
Kosthold14.12.201820
9 søte oppskrifter uten sukker
Kosthold12.12.20187