- Drømmer om å bli verdens sterkeste

Intervju09.12.2015Rita Immerstein795

Ali Hamdan på kun 16 år tar hele 275 kg i markløft. Nå satser han videre!

Ali Hamdan er ingen døgnflue for han satser videre på nye seire i styrkeløft. Han drømmer om å bli verdens sterkeste løfter. Ali deltok i NM i november og satser alt på å gjøre suksess i EM og VM. Han er ung, men har fra sin første konkurranse vist at hans talent virkelig ligger for styrkeløft og vi ønsker å gi leserne updates på denne ambisiøse atleten.

Ali Hamdan bor på Herøya i Porsgrunn. Han har ikke noe yrke enda, men er student ved Porsgrunn VGS, studiespesialiserende linje. Ali er 1.70 centimeter høy og har en vekt den i dag på ca. 90-93 kg før konkurranse. I perioder der det ikke er så mange konkurranser ligger vekta litt under det som er nevnt. Noe som er avgjørende for vekta er hvor mye jeg spiser, noe som må jobbes veldig med før konkurranser. I tillegg har jeg skole og en fritid fylt med venner, kjæreste og trening. Så det er nok å gjøre.

LEG OGSÅ: - WOW - 15 år og 250 kg i markløft

Merittliste
Ali er sponset av High Energy Down Town Sports Club og det er der han trener til daglig. I tillegg er han sponset av Fitnessbutikk 1 i Porsgrunn. Så langt som han selv kan huske har han gjort det bra i alle konkurranser han har stilt i og det skal nevnes at han debuterte dette året.

1. plass i knebøy, markløft og sammenlagt, Norgesmester og rekord i styrkeløft NM 2. mai 2015
2. Mai tok jeg 210kg i knebøy, 142,5kg i benkpress og 275kg i markløft.
3. plass 19. november hvor jeg deltok i utstyrs NM. Da tok jeg 220 kg i knebøy, men kunne prestert enda bedre og tok 147,5kg i benkpress. Kunne greid en 150kg eller 152,5kg, men bomma på signalene under andre løftet som gjorde meg usikker på hva jeg skulle ta på siste løftet, så endte på 147,5kg.

Storebror tok med Ali på trening

Alt startet med at storebroren ville ta ham med på trening fordi han ikke hadde vært i fysisk aktivitet på 3 år. Ali var tidligere fotballspiller, men slutta og de 3 årene brukte jeg veldig mye av tiden min foran datamaskinen og spiste nesten bare junkfood.

- Dette resulterte i mye fett og lite muskler. Etter hvert som jeg begynte å legge på meg skjønte jeg at jeg måtte gjøre noe med det, så jeg begynte å jogge litt på fritiden. Kostholdet endret jeg drastisk og spiste derfor mindre og mer sunn mat. Dette fungerte kjempe bra, det motiverte meg til å holde på i cirka 1 år. Da hadde jeg fylt 14 år og storebror dro meg med på treningssenter. Fra dag en syntes jeg dette var kjempegøy, samtidig var det også en plass jeg kunne bruke mesteparten av fritiden min på noe som resulterte i noe bra. Første treningsprogram var et standard fullkroppsprogram som varte i to måneder. Jeg fulgte dette nøye, og resultatene kom fort. Når jeg etter vært fikk teknikken på de fleste øvelsene til, startet jeg å spesialisere meg innenfor de tre av de fire hoved-øvelsene. Jeg trente kun knebøy, benkpress og markløft i et par måneder, styrken økte og jeg merket at dette var det jeg ville. Ett år med trening gikk og storebror skulle i militæret, så jeg bestemte meg for å melde meg inn i en styrkeløft klubb, forteller Ali med et smil. Jeg begynte med styrkeløft fordi det er noe som interesserer meg. Det å løfte tungt er noe eget, utenom det vanlige. I starten var trening noe som skulle hjelpe meg med data- og vektproblemene mine. Men nå er det blitt en del av livet mitt. Målet er å komme langt, legger den unge styrkeløfteren bestemt til.

Motivert for satsing

Ali har 3 hovedkonkurranser som han fokuserer spesielt på og planen er NM, EM og VM. Dette er de største konkurransene han trener seg opp til. I tillegg er planen å delta i noen små klubbmesterskap, klubbstevner og liknende.

- Jeg har mye motivasjon utenifra, fra både familie, kjæreste og venner i tillegg til min egen sterke motivasjon. Dessuten har jeg den egenskapen at jeg alltid satser 100% på å nå de målene jeg har satt meg. I tillegg til å være sterk har jeg mye kunnskap om teknikk og utførelse av øvelsene jeg utfører. Året har så langt gått veldig bra og i perioden før konkurranser har jeg trent slik at jeg spisser formen. I 2016 er målet mitt å få en 1. plass både i EM og VM, forteller Ali ambisiøst og legger til: Det første jeg skal delta på nå er et klubbstevne den 12. desember og jeg går inn for å vinne det også. Ellers kommer jeg selvsagt til å jobbe for å øke min fysiske styrke for å nå enda lengre og jeg har helt klart som mål å sette nye personlige rekorder underveis. Jeg var veldig fornøyd med markløften på 275 kilo som jeg dro på Nasjonalt RAW stevne i mai, mens knebøy og benkpress kan jeg bli enda sterkere på, smiler Ali.

LES OGSÅ: - Er Ali Norges sterkeste 15-åring?

Legger mye vekt på kostholdet

Når det gjelder trening så trener Ali omtrent det samme før hver konkurranse, selv om antall sett, repetisjoner og motstanden kan varieres. Han følger sitt eget treningsprogram, noe han selv er fornøyd med. For ali er imidlertid kostholdet en viktig faktor.

- For meg så spiller egentlig kostholdet ganske stor rolle, jeg spiser regelmessig og sunt. Noe jeg mener er grunnen til at jeg er full av energi daglig og også kan prestere slik jeg gjør på trening. Kosthold er 70% og trening er 30%, sier Ali. Jeg har egentlig ingenting jeg gleder meg til å spise, for jeg liker nesten alt like mye, uansett hva det skal være, ler Ali og legger til: Fisk, kylling, egg, alt er like godt! Men det beste er vel kanskje kyllingfilet med ris og noe grønnsaker. Sannheten er at er det noe jeg ikke sier nei til så er det mat. For meg og min livsstil handler det om å spise mye. Jeg spiser alt fra fisk, kylling, egg, ris, søtpotet, frukter, grønnsaker, alt. Samme hva, alt er i grunn like godt. Det eneste jeg endrer på i kostholdet mitt er å øke inntaket av karbohydrater før en konkurranse. Dette gjør jeg for å øke energinivået og ikke minst styrken. Drikker også store mengder med vann. Spisinga går konstant, fra morgen til kveld. Har jeg ingen større måltider, har jeg ofte noe frukt, brødskiver eller riskaker på lur, forteller Ali med et stort smil.

Treningsforum takker for intervjuet og ønsker Ali lykke til i kommende konkurranser!


Rita Immerstein 

Rita har mer enn 20 års erfaring fra sportssenterbransjen og er sertifisert aerobic-, trx- og grid instruktør og deltar aktivt i fitness- og kroppsbygger konkurranser. Hun har master i helsefremmende arbeid, ernæringsutdanning og solid erfaring med diett og styrketrening.

Er Ali Norges sterkeste 15-åring?

Intervju09.06.2015710

Ali Hamdan gikk fra dataspill på gutterommet til øverst på seierspallen i styrkeløft!

WOW! 15 år og 250 kg i markløft

Styrkeløft20.12.2014613

Her tar norske Ali på 15 år hele 250 kg i markløft. Se video.
Denne 15 år gamle gutten er supertrent.
Utrolig nok så er Chuando Ton 50 år.

Er Ali Norges sterkeste 15-åring?

Intervju09.06.2015710

WOW! 15 år og 250 kg i markløft

Styrkeløft20.12.2014613

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!