Her tar Kamilla VM-kravet utstyrsfritt

Intervju18.12.2015Anne Marie Hveding0

Kamilla Kolvig (26) løftet VM kravet.

Kamilla Kolvig (26) debuterte på sitt første styrkeløftstevne for et år siden, i helgen løftet hun VM-kravet utstyrsfritt! Kamilla har hatt enorm fremgang og i helgen løftet hun hele 135 kg i knebøy, 67,5 kg i benkpress og 177,5 kg i markløft. Det gav enorme 380 kg totalt i -63 kg-klassen og tilsvarer VM-kravet utstyrsfritt i klassen.

Veien til de sterke løftene startet da Kamilla bestemte seg for gjøre en forandring i livet sitt.

- Fra å være overvektig la jeg om livsstilen i starten av 2011, forteller Kolvig. - Da kombinerte jeg ellipse, spinning, løping og noe styrketrening. Å faktisk lære ordentlig teknikk og trene systematisk styrketrening begynte jeg med i slutten av 2013, altså for omtrent to år siden.

Kamilla trente med flere som kunne litt om styrkeløft og oppfordret henne til å konkurrere da de så at hun hadde god fremgang, spesielt i knebøy og markløft. I tillegg poengterte treneren hennes at tallene begynte å bli gode.

- Jeg så på styrkeløft som noe helt annet enn hva det er, så jeg avfeide det hele mange ganger, innrømmer Kamilla.- Jeg sa ja til å bli med å se på et klubbstevne. Da begynte det å friste med egen deltakelse. I desember 2014 deltok jeg på mitt første stevne utstyrsfritt. Det ga mersmak!

Kamilla hadde gått ned en del kilo før hun startet med styrkeløft og stilte i -72 kg de første stevnene hun deltok på. I høst bestemte hun seg for å gå ned til -63 kg og ta norgesrekorden i markløft utstyrsfritt. Det klarte hun på RM UF i oktober. Hun løftet da 170 kg.

Hvordan klarer en jente på litt over 60 kg å bli så sterk? Hvordan trener hun for dette?

- Jeg trener en kombinasjon av styrkeløft og vektløfting, med hovedfokus på styrkeløft., forteller hun. - Det er Fredrik Gyllensten som lager alle treningsprogrammene mine, så han periodiserer de etter hva han mener er gunstig med tanke på målene jeg ønsker å nå, og ser på hva slags mengde kroppen min har respondert best på i de ulike periodene. Tung mengdetrening er favoritten, og hviledager er jeg lite begeistret for.

Planen til Kamilla er å fortsette i -63 kg-klassen hvor hun har flere norgesrekorder i sikte.
- Målet for 2016 er å bli sterkere, teknisk flinkere og mer eksplosiv! På mitt siste stevne fikk jeg en total på 380 kg, og denne totalen har jeg planer om å øke.

Hun planlegger også å øke sin nåværende norgesrekord i markløft ytterligere. I tillegg tenker hun å prøve seg på norgesrekord i knebøy, som kun er 2,5 kg over det hun selv løftet i helgen.

- Jeg gleder meg til å legge inn arbeidet, sprudler løfteren fra Christiania Atletklubb! - Ikke minst gleder meg til å stå på plattingen og kjenne den fantastiske stemningen som er på styrkeløftstevner!

Se Kamilla løfte VM-kravet her:


Anne Marie Hveding 

Anne Marie har drevet med styrkeløft siden 2010 og har en rekke medaljer innen styrkeløft. Hun er meget interessert i styrkeløft og er også utdannet ernæringsfysiolog.

Julius Maddox er en skikkelig kraftkar. Han løfter 272 kg i benkpress hele 8 ganger.
Stefanie Cohen er råtøff og råsterk dame som er en av verdens sterkeste dame. Se video.
Mattie Rogers, Brooke Ence, Dana Linn Bailey og Maddy Forberg går konkurrerer i en posedown sammen.
The Game of Thrones stjernen deltok i en styrkeløftkonkurranse.
Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!