Her tar Kamilla VM-kravet utstyrsfritt

Intervju18.12.2015Anne Marie Hveding0

Kamilla Kolvig (26) løftet VM kravet.

Kamilla Kolvig (26) debuterte på sitt første styrkeløftstevne for et år siden, i helgen løftet hun VM-kravet utstyrsfritt! Kamilla har hatt enorm fremgang og i helgen løftet hun hele 135 kg i knebøy, 67,5 kg i benkpress og 177,5 kg i markløft. Det gav enorme 380 kg totalt i -63 kg-klassen og tilsvarer VM-kravet utstyrsfritt i klassen.

Veien til de sterke løftene startet da Kamilla bestemte seg for gjøre en forandring i livet sitt.

- Fra å være overvektig la jeg om livsstilen i starten av 2011, forteller Kolvig. - Da kombinerte jeg ellipse, spinning, løping og noe styrketrening. Å faktisk lære ordentlig teknikk og trene systematisk styrketrening begynte jeg med i slutten av 2013, altså for omtrent to år siden.

Kamilla trente med flere som kunne litt om styrkeløft og oppfordret henne til å konkurrere da de så at hun hadde god fremgang, spesielt i knebøy og markløft. I tillegg poengterte treneren hennes at tallene begynte å bli gode.

- Jeg så på styrkeløft som noe helt annet enn hva det er, så jeg avfeide det hele mange ganger, innrømmer Kamilla.- Jeg sa ja til å bli med å se på et klubbstevne. Da begynte det å friste med egen deltakelse. I desember 2014 deltok jeg på mitt første stevne utstyrsfritt. Det ga mersmak!

Kamilla hadde gått ned en del kilo før hun startet med styrkeløft og stilte i -72 kg de første stevnene hun deltok på. I høst bestemte hun seg for å gå ned til -63 kg og ta norgesrekorden i markløft utstyrsfritt. Det klarte hun på RM UF i oktober. Hun løftet da 170 kg.

Hvordan klarer en jente på litt over 60 kg å bli så sterk? Hvordan trener hun for dette?

- Jeg trener en kombinasjon av styrkeløft og vektløfting, med hovedfokus på styrkeløft., forteller hun. - Det er Fredrik Gyllensten som lager alle treningsprogrammene mine, så han periodiserer de etter hva han mener er gunstig med tanke på målene jeg ønsker å nå, og ser på hva slags mengde kroppen min har respondert best på i de ulike periodene. Tung mengdetrening er favoritten, og hviledager er jeg lite begeistret for.

Planen til Kamilla er å fortsette i -63 kg-klassen hvor hun har flere norgesrekorder i sikte.
- Målet for 2016 er å bli sterkere, teknisk flinkere og mer eksplosiv! På mitt siste stevne fikk jeg en total på 380 kg, og denne totalen har jeg planer om å øke.

Hun planlegger også å øke sin nåværende norgesrekord i markløft ytterligere. I tillegg tenker hun å prøve seg på norgesrekord i knebøy, som kun er 2,5 kg over det hun selv løftet i helgen.

- Jeg gleder meg til å legge inn arbeidet, sprudler løfteren fra Christiania Atletklubb! - Ikke minst gleder meg til å stå på plattingen og kjenne den fantastiske stemningen som er på styrkeløftstevner!

Se Kamilla løfte VM-kravet her:


Anne Marie Hveding 

Anne Marie har drevet med styrkeløft siden 2010 og har en rekke medaljer innen styrkeløft. Hun er meget interessert i styrkeløft og er også utdannet ernæringsfysiolog.

Julius Maddox er en skikkelig kraftkar. Han løfter 272 kg i benkpress hele 8 ganger.
Stefanie Cohen er råtøff og råsterk dame som er en av verdens sterkeste dame. Se video.
Mattie Rogers, Brooke Ence, Dana Linn Bailey og Maddy Forberg går konkurrerer i en posedown sammen.
The Game of Thrones stjernen deltok i en styrkeløftkonkurranse.
Dette er miniguiden på hvordan du skal holde deg slank.
Da kan denne metoden være noe for deg.
Derfor bør du trene pull throughs.
Slik unngår du å lure deg selv.
Hafthor Bjornsson pusher grensene og drar 501 kg i markløft - setter ny verdensrekord.