
5 pannekaker du bør prøve
Kosthold16.12.2019Silje Bjørnstad0
Pannekaker kan nesten varieres i det uendelige og passer derfor like godt som til frokost, lunsj, middag, dessert eller kveldsmat. En annen fordel med pannekaker er at de egner seg godt som nistemat, så har du pannekakerester til overs en dag så ta de gjerne med matboksen dagen etter!
Her får du tips til 5 deilige og litt sunnere pannekakeoppskrifter - med utregnet næringsinnhold.
Klassisk pannekake - grovere variant
2 egg
5 dl lettmelk
1 1/2 dl fin sammalt hvete
1 1/2 dl hvetemel
1/2 dl havremel
1 ss sukker
1/2 ts salt
1 ss smør - smeltet
Næringsinnhold for hele oppskriften:
989.3 kcal
143.2 gram karbohydrat
38.3 gram protein
27.8 gram fett
Næringsinnhold per pannekake (hvis du steker 10 pannekaker av røra):
99 kcal
14.3 gram karbohydrat
3,8 gram protein
2,8 gram fett
Pisk sammen egg og melk. Tilsett de andre ingrediensene, og la det bli en jevn røre. La gjerne røren svelle i 10-15 minutter før steking. Stekes i stekepanne på middels varme i 2-3 minutter på hver side.
Proteinpannekaker
Dette er utrolig digge og mettende pannekaker med naturlig høyt proteininnhold.
1 porsjon
1/3 boks mager cottage cheese
0.5 dl lettmelk
2 stk eggehvite
2 stk egg
2 ss havregryn
2 ts kardemomme
1 ts kanel
50 gram bær
1-2 ts søtningsmiddel (for eksempel Natreen)
Næringsinnhold per porsjon:
440.6 kcal
21.3 gram karbohydrat
44.2 gram protein
19.3 gram fett
Bland alle ingrediensene i en blender, unntatt bær og søtningsmiddel. Stek pannekaker i en stekepanne på middels varme. Server med frosne bær og søtningsmiddel.
Bananpannekaker
1 porsjon (cirka 3 middels store pannekaker):
1 moden banan
1 egg
2 ss havregryn
1 ss hvetemel (kan byttes ut med speltmel eller en grovere melvariant)
1/2 ts bakepulver
1 ts kanel
1 ts kardemomme
1 ss yoghurt naturell
1 ts smør (til steking)
Næringsinnhold for hele oppskriften:
350.7 kcal
42.1 gram karbohydrat
13.3 gram protein
13.5 gram fett
Bruk en gaffel til å mose bananen og bland inn bananmos med egget. Ha oppi resten av ingrediesene og bland godt. Stek pannekaker i en stekepanne på middels varme sammen med litt smeltet smør.
Søtpotetpannekaker
5 ss søtpotetmos
25 gram havremel
1 scoop proteinpulver med vaniljesmak (kan erstattes av mer havremel)
½ ts bakepulver (kan sløyfes, men gir litt mer «fluffy» pannekaker)
2 små egg
En skvett lettmelk (cirka 0.5 dl, se an konsistens)
Næringsinnhold for hele oppskriften:
462.6 kcal
38 gram karbohydrat
39,4 gram protein
15.8 gram fett
Bland sammen alle ingrediensene. La gjerne røren svelle cirka 10 minutter før du steker pannekaker på middels varme til de får en gyllen farge.
Mini-eplepannekaker
En rett som er både søt og syrlig - passer godt som en dessert eller når du har lyst på noe sunnere kveldskos.
2 porsjoner:
1 eple
2 små egg
1 ss honning
1 ts bakepulver
½ ts kanel
1 dl hvetemel
1 dl sammalt hvete grov
½ ts salt
Næringsinnhold for hele røra:
667 kcal
105 gram karbohydrat
27.8 gram protein
13.5 gram fett
Rasp eplene på et rivjern og bland sammen ingrediensene. Stek pannekakene på middels varme på begge sider til de er gylne. Server lune eplepannekaker med for eksempel litt vaniljekesam og hakkede valnøtter.
5 næringsrike måltider når tiden ikke strekker til
Kosthold03.10.201755
Bytt ut pannekakene med tykke proteinrike lapper
Kosthold27.04.2017177
4 proteinrike oppskrifter på pannekaker
Kosthold10.11.2019756
Pannekaker uten melk og gluten
Kosthold17.07.2014221