Kai Greene - topp 10 treningstips

Trening27.01.2016Rita Immerstein0

Få de beste tipsene fra den profesjonelle kroppsbyggeren Kai Greene.

For deg som er interessert i bodybuilding er Kai Greene et navn du helt sikkert har fått med deg. Han er en kjent Mr. Olympia deltaker som er velkjent for sin fighting mot Phil Heath på scenen. Han er en massiv kroppsbygger og en fantastisk posør. Nå deler han sine viktigste treningstips og om du er en som satser på kroppsbygging eller om du er en vanlig mosjonist som ønsker å holde deg i god form er det faktisk noe å hente fra tipsene han gir deg!

Spesielt er punkt 1 og 5 som etter min mening svært viktige. Dersom du ikke skaper en kobling mellom hode og kropp vil det være vanskelig å få til en teknikk og treningskapasitet som gir deg resultater. I motsatt fall vil det bare være en mekanisk bevegelse som er blitt automatisert!

1. Skap en kobling

Det aller første Kai Greene anbefaler er å skape en kobling og kontakt mellom hodet og kroppen. Posering og fleksing av den muskelen du trener har en funksjon annet enn å bare prøve å se bra ut i speilet eller som man kun gjør på scenen i konkurranseform. Det handler om at du mentalt øver deg på å få kontakt med en muskel og øker kontrollen over en muskel. Du kan også øke kontakten ved å pushe deg selv i en utvalgt øvelse hvor målet er å fokusere eksplisitt på den muskelen du trener. Tenk fra første dag at du helt bevisst skal øke kontakten med en muskel.

2. Repetisjoner

Kai Greene går sjelden under 10 repetisjoner i et sett og han utfører ofte over 20 repetisjoner per sett. Han lar muskelen styre antall repetisjoner i stedet for å la hodet bestemme hvor mange repetisjoner han skal kjøre. Han mener at det å la musklene få tøye grensene kan gi langt bedre muskelvekst og utmatter musklene mer enn du mentalt kan forestille deg i forkant. For en person som er mosjonist eller på amatørnivå forutsetter jo selvsagt dette at teknikken sitter, motstanden er tilpasset og at hele bevegelsesbanen brukes.

3. Unngå «halve reps»

For å sikre full kontraksjon og ekstensjon av musklene, unngår Kai Greene såkalte halve repetisjoner hvor ikke hele bevegelsesbanen er involvert(ROM - range of motion). Han er vel så mye opptatt av å strekke muskulaturen ut i en øvelse som å få den perfekte sammentrekkingen på toppen av et løft. Det betyr at du sannsynligvis må redusere på motstanden, men han forteller at du bare lurer deg selv bort fra hypertrofi-treningen om du ikke gjør dette.

4. Kuren for skikkelig leggtrening

Han alternerer mellom å rotere beinstillingen utover og innover når han trener leggene. I stedet for å ta de tradisjonelle pausene, bruker endringen av beinstillingen som pause. Ved å alternere på denne måten får han trent både indre og ytre del av leggmuskulaturen. Han kjører derfor leggene vanvittig hardt og mener at dette er oppskriften for å bygge leggene.

5. Søk etter den rette «følelsen»

Dersom du virkelig vil trene en muskel skikkelig må du også trene på følelse. Vekten er altså bare verktøyet du bruker for å få til det. Det å kun fokusere på å løfte vekten har ingen mening ifølge Kai Greene, du må heller fokusere på at du virkelig treffer muskelen og kjenner at det er den som får jobben. Det er viktig at du utvikler og kjenner din egen kropp. For ifølge Kai Greene er dette helt essensielt om du satser på en karriere i denne sporten.

6. Det handler om hypertrofi - ikke om antall kilo

Det handler altså ikke om å løfte mer for det er bodybuilding det er snakk om, ikke vektløfting. Bodybuildingens fokus er kontraksjon av muskelen konsekvent med mål om å ha mer motstand for å oppnå hypertrofi. Antall kilo du løfter er ikke viktig, det er derimot fokuset på kontraksjon og hypertrofi. Om du må gå ned på vektene for å få bedre bevegelse i øvelsen så finnes det egentlig ingen vei utenom.

7. Oppvarming er essensielt

Oppvarming er en viktig komponent i Kai Greene's treningsregime. En skikkelig oppvarming i høyt tempo vil gi deg en fantastisk treningsform, det hjelper deg å holde fettprosenten ned hele året og det hjelper på innhentingstiden mellom settene. Kroppen vil dessuten vende seg til en oppvarmingsrunde i høyt tempo når du har drevet på en stund.

8. Vi vet du hater å løpe men...

Kardiotreningen bør vedlikeholdes hele året rundt for å opprettholde en «slankere» fysikk gjennom året. Det hjelper også kroppen til å jobbe mer effektivt under oksygenmangel. Kortere hvileperioder vil også bidra til å forbedre kroppens funksjonalitet og treningsform gjennom en hard treningsøkt.

9. «Beindag hele dagen»

Når Kai trener bein er det den enste muskelgruppen han trener den dagen. Hvorfor? Det er fordi han ikke makter å kjøre opp kraften til å omfatte flere muskelgrupper. Det er hans nøkkeltips her: Når du trener beina bør du kjøre dem så hardt at du ikke orker noe annet denne dagen. Kai sine bein er blant de beste i IFBB fordi han mellom øvelsene omtrent ligger død på golvet! Det er full trøkk på intensitet fra begynnelse til slutt.

10. Det kommer helt an på deg selv

Du er ansvarlig for din egen suksess. Du kan ikke tillate deg å lene deg på noen andre eller noe annet når du skal bygge din egen suksess. Det er din vilje til å forsake og til å motivere deg selv som vil lede deg til den kroppen du søker. Mange fokuserer på det endelige resultatet, men det egentlige målet er å motivere deg selv dag etter dag til å gå til gymmen og få jobben gjort. Det er ingen trener, ingen treningspartner eller en som ønsker deg vel som kommer til å stå der og pushe deg til å trene. Det ligger helt og holdent på deg og den lidenskapen du har for å kunne bygge det du anser som den ultimate fysikk for deg(GI team, 2016).

Kilder:
GI team(2016) Arnold Classic 2016: Kai Greene's top 10 training tips(part 1), Nettside:
http://generationiron.com/arnold-classic-2016-kai-greenes-top-10-training-tips-part-1/
GI team(2016) Arnold Classic 2016: Kai Greene's top 10 training tips(part 2), Nettside:
http://generationiron.com/arnold-classic-2016-kai-greenes-top-10-training-tips-part-2/

 


Rita Immerstein 

Rita har mer enn 20 års erfaring fra sportssenterbransjen og er sertifisert aerobic-, trx- og grid instruktør og deltar aktivt i fitness- og kroppsbygger konkurranser. Hun har master i helsefremmende arbeid, ernæringsutdanning og solid erfaring med diett og styrketrening.

Tren armer med Kai Greene

Fitness26.12.20169

Den ultimate armtreningen med Kai Greene.
Mr. Olympia arrangør Robin Chang forteller grunnen.
Sjokkerende nyheter for Kai Greene.
Under Mr. Olympia. Se video.

Tren armer med Kai Greene

Fitness26.12.20169

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!