Sean Connery: Fra bodybuilding til Bond

Trening13.02.2016Joachim Pedersen0

Visste du at Sean Connery deltok i Mr. Universe i 1953?

Mange er kjent med den skotske skuespilleren Sean Connery fra sin rolle som James Bond. Ut av seks skuespillere som har spilt Bond er Connery den klart mest synlige og uten tvil den beste. Hva folk flest ikke vet er i imidlertid at Connerys karriere begynte i en alder av 16 år, da han ble med Royal Navy under sluttfasen av andre verdenskrig.

Connery ble senere utskrevet fra marinen på medisinsk grunnlag på grunn av en tolvfingertarms sår; en tilstand som påvirket de fleste av mennene i familien hans. Etter hans kortvarig 3-årige karriere i marinen gikk Connery over til Bodybuilding for å fylle sin tid i mellom strøjobber som murer, badevakt, og kiste polerer. Han trente med en tidligere britisk Army fitnessinstruktør for å hjelpe ham med å bygge på seg muskelmassen han trengte for å konkurrere i 1953 - Mr. Universe. Etter flere år med trening plasserte Connery på en tredjeplass i den høye klassen i Mr. Universe, 1953.

Connery ble snart avskrekket fra bodybuilding etter å ha måtte konkurrere med mye større amerikanske konkurrenter enn seg selv. Han hadde en problemer med å øke vekta fordi han var en lidenskapelig fotballspiller ved siden av og med så mye aerobic aktivitet ble det vanskelig for ham å  legge på seg kvalitet muskelmasse.

Etter å ha lagt bodybuilding på hylla gikk Connery til skuespill og fikk jobb i små teatre og ekstra roller. Etter flere mindre roller fikk Connery tildelt rollen som James Bond. Opprinnelig, Ian Fleming, forfatter av James Bond-romanen, tenkte Connery så altfor mye som en "forvokst" stuntmann og ikke nok som en britisk gentleman.

 

Fleming kjæreste var i stand til å overbevise Ian at Connery hadde en slags "seksuell utstråling" som var nødvendig for å passe til rollen. Etter å ha filmet de første par scenene innså Fleming at Connery var hans mann, og resten er historie.


Joachim Pedersen 

Joachim har vært ansvarlig redaktør siden han startet opp Treningsforum i 2001. Han begynte å trene vekter i ungdomsårene og har over 15 års erfaring med trening og kosthold. Joachim har lang fartstid innen fitnessbransjen og brenner for det han driver med.

I en alder av 55 år satser Charlie Chirah Abboh på å få sitt IFBB proffkort.

Roar "Mr. Diet" Innlagen er tilbake

Intervju21.11.2013183

Roar Innlagen er tilbake i miljøet for fullt etter 4 års pause.

Tren bryst med Charlie

Intervju21.12.2012104

Charlie Chirah Abboh vant nylig sin fjerde Mr. Universe tittel!
Vant Mr. Universe for 60 år siden.

Roar "Mr. Diet" Innlagen er tilbake

Intervju21.11.2013183

Tren bryst med Charlie

Intervju21.12.2012104

Karbonadedeig og kjøttdeig er populære ingredienser i hverdagsmaten.
Spis mer av denne matvaregruppen for å bygge muskler.
Speltlomper er i vinden som bare det.
For deg som er over 40 år bør du gjøre dette for å få fremgang.

Energiboost med morgentrening

Trening14.11.2019376

11 tips for deg som vil få treningen unnagjort på morgenen.