Muskelgudinnen Veronica Bødtker

Intervju09.03.2016Joachim Marhaug0

Veronica Bødtker vil være en av de som utmerker seg godt i Bodyfitness denne våren.

Veronica Bødtker skal debutere på Sandefjrod Open 19-20. mars, Kalibe Open 2. april og Oslo Grand Prix 9 april. Hun er oppvokst Kristiansand, men har bodd ti år i Oslo. Hun er utdannet sykepleier og jobber på et sykehus i Oslo.

Navn: Veronica Bødtker
Bosted: Oslo
Alder: 31
Høyde: 164
Vekt: 59kg
Arbeid: Sykepleier, danser
Sivilstatus: Samboer
Sponsor: Ingen
Klubb: Team 24 Fitness

- Jeg er en jente som er utadvendt og har stå på vilje. Målet mitt nå er å komme i mitt livs beste form. Jeg elsker trening både i form av styrke og dans. Jeg har store forventninger i forhold til meg selv om å bli best mulig, samtidig prøver jeg og ikke glemme å ha det gøy underveis. Noe som lett kan skje når man kjører seg såpass hardt. Jeg gleder meg masse til å stå på scenen og få vist hva jeg har jobbet for, smiler Veronica.

Trent målrettet et års tid

Veronica begynte å trene målrettet og seriøst mot konkurranse for 1 år siden, men hun har trent styrketrening og danset siden hun var 16 år.

- Det var samboeren min som ga meg beskjed om at det jeg drev med ikke var trening. Jeg hadde vært støttemedlem på forskjellige gym i mange år, men når jeg først kom skikkelig i gang ble jeg hektet. Når jeg så hvordan resultatene kom fikk jeg mersmak og jeg fikk lyst til å konkurrere, forteller Veronica.

Veronica har drevet aktivt med dans innenfor kategorien ballroom (pardans). Hun er også utdannet danser ved Bårdar Akademiet i Oslo. Hun driver med freelance og er utøvende danser i gruppen Les Femmes som lager underholdende dinnershows. Veronica har tidligere danset i Skal Vi Danse på TV2, Grand Prix, dansemusikaler og musikkvideoer.

 

1550 kcal på dietten

Veronica ligger relativt lavt på kcal inntaket 3 uker før konkurranse. 1550 kcal konsumerer daglig nå.

- Dietten består av kylling, laks, poteter, havregryn, egg og grønnsaker. Spiser havrepannekaker til frokost, kylling til lunsj samt før og etter trening, laks til kvelds. Jeg vil BCAA under trening fordi dette gir en boost noe som hjelper bra når man er på underskudd, forklarer Veronica.

Hun har vært på diett siden august og har gradvis skjerpet kosten inn mot konkurransen. Det beste hun vet på diett er laks og poter med grønnsaker fordi det gir en god metthetsfølelse.

- For å si det sånn er det temmelig fascinerende hvor godt alt er når man er på diett. En gulrot kan gi meg frysninger i disse tider, ler Veronica og fortsetter: Men sånn seriøst anbefaler jeg alle å gå på en sunn diett en gang i livet bare for å oppleve hvor godt sunn og ren mat kan kjennes. Spiser man mye junk, sukker og prosessert mat mister man den følelsen og nytelsen i forhold til mat, man ender med å "spise for å spise", sier Veronica.

Utfordrende som sykepleier

Veronica legger ikke skjul på at en aktiv jobb kan være noe utfordrende med dietten når man ligger lavt.

- Jeg er sykepleier i tredelt turnus og det er en jobb som ikke akkurat innebærer å sitte på rumpa. Tempoet er høyt til alle døgnets tider. Det er litt ekstra utfordrende når man er på kaloriunderskudd selvfølgelig, men motivasjonen er på topp og da klarer man det man vil, smiler Veronica fornøyd.

Trener tungt

Veronica mener at treningen skal være hardt, tungt og brutalt. Det skal ikke være noe kosetrening.

- Det er samboeren min som har styrt treningen. Det går i tunge baseøvelser som knebøy, markløft, stående stangroing, stående skulderpress, strake markløft osv. Filosofien er at dersom man gleder seg til å gå på trening, så gjør man noe galt. Jeg har ikke begynt med noen isolasjonsøvelser ennå. Det viktigste har vært å bygge et skikkelig treningsgrunnlag fortest mulig. Jeg kjører en fire split med fire øvelser på hver treningsdag, 4-5 sett på hver øvelse og ca 8 repetisjoner.Ellers jeg liker markløft og strake mark fordi de gjør at man føler seg veldig sterk og det blir man også, sier Veronica med et smil.

 

Veronica ligger på 5 ganger i uken med kardio. Hun har en veldig aktiv jobb så hun tilrettelegger kardiotreningen i forhold til turnusen sin.

- Jeg poserer med coachen min Ellen en gang i uken. Også poserer jeg innimellom slagene på jobb, i garderoben etter trening og hjemme. Samboeren min får vel sin dose med mine muskelspenninger i løpet av dagen, ler hun.

Hun er generelt sett fornøyd med overkroppen som armer, skuldre og rygg er hun mest fornøyd med.

- Det er vel på grunn av det ekstra fettlaget som trives litt bedre på rumpe og lår hos meg, sier hun

Motiveres av sin samboer

Veronica trener sammen med sin samboer og hun får stor motivasjon fra ham.

- Det er definitivt min samboer som gir meg motivasjon. Han har trent styrke i mange år og har mye erfaring. Det er han som har motivert meg og lært meg hvordan man skal trene styrke og hva som gir best resultater. Vi trener også sammen når det passer noe som gir stor motivasjon, sier Veronica.

Ambisjonene

- Det er å komme i mitt livs beste form og få en gjennomtrent kropp slik man ser på folk som har trent styrke i mange år. Ikke minst er dette en vei mot en endret livsstil i fremtiden, man lærer så mye interessant om seg selv og kroppen sin på denne intense turen. Jeg har også en stor driv mot å nå toppen i bodyfitness, forklarer Veronica.

Hvor trener du?
- Jeg trener på Gym Ila ved Alexander Kiellandsplass. Det åpnet i sommer og er kanskje Oslos fineste gym. Det er et trivelig miljø der med mange positive, hyggelige og oppmuntrende mennesker.

Noen du vil takke til slutt?
- Jeg vil takke Samboeren min for all hjelp og motivasjon på veien og ikke minst min coach Ellen Elizabeth Berg.

Vi ønsker Veronica Bødtker lykke til med debuteringen!


Stem på Anne-Cathrine Westby for covergirl på Maxim Magazine og $25.000 dollar i premie.

Kristin (24) er i kanonform

Intervju31.08.2018361

Denne jenta har mageruter så store at gutta blir misunnelig.

Comeback på Mette Ulseth

Intervju23.03.2018186

Nå skal Mette Ulseth ta comeback i en PRO konkurranse.

Hanne er klar for å vise muskler

Intervju22.03.2018108

Hanne Lulu Holst stiller for siste gang - denne gangen i Bodyfitness.

Kristin (24) er i kanonform

Intervju31.08.2018361

Comeback på Mette Ulseth

Intervju23.03.2018186

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!