Gikk ned 27 kg og debuterer i bodybuilding

Intervju14.03.2016Rita Immerstein0

Christian Olsen har gått ned 27 kg nå og skal delta i Classic Bodybuilding.

Per dags dato har Christian Olsen gått ned 27 kg og må ned noen ytterligere kilo for å bli konkurranseklar. Han er målrettet og bestemt og debuterer på hjemmebane i Kaliber Open 2 april og blir med til OGP 9 april!. 25 år gamle Christian arbeider til daglig som billakkerer og er bosatt i Melhus i Trondheim med sin samboer. Akkurat nå veier han cirka 88 kilo fordelt på 178 cm. Han skal stille i Kaliber Open og Oslo Grand Prix.
Gått ned mange kilo

Debutanten

Som debutant har han ingen meritter å vise til, men han har gått ned fra 115 kilo for å stille i sin første konkurranse.

- Jeg har trent mot dette lenge og har gått fra å veie 115 kilo med en relativ høy fettprosent som jeg bestemte meg for å gjøre noe med. Det startet med at jeg på eget initiativ trappet opp på Kaliber gym Treningsstudio og meldte meg inn uten å tenke meg om. Der fikk jeg kostholdsplan og treningsprogram som jeg fulgte. Litt helomvending for min del da det ble mer struktur som jeg ikke var vant med i det hele tatt. Det endte med at jeg så at dette virket og badevekta ikke løy. Vekta gikk faktisk ned og klærne ble for store, forteller Christian med et stort smil. Ferden derfra er til dags dato med litt opp og nedturer fordi husprosjekter og diverse andre ting har gjort det vanskelig å holde matprogrammet, men jeg har allikevel gått i riktig retning hele veien føler jeg selv. Nå er det faktisk konkurranse i CBB som står for tur.

En helt vanlig kar

Christian smiler når han beskriver seg selv som en helt vanlig kar med hus og samboer og et barn på 6 år. De venter sitt andre barn i juli.

- Jeg jobber som billakkerer, noe som jeg trives godt med. En fast arbeidstid og faste rutiner gjør det mulig å legge opp trening og matlaging på en grei måte. Jeg er blid og fornøyd, og har kanskje en liten dose stå-på vilje, men jeg har aldri lagt min vilje på noe som bare omhandler meg, som jeg har gjort med treningen min nå. Dette er noe som jeg mener alle rundt meg tar god nytte av, siden energien og humøret er utrolig mye bedre etter jeg kom igang med trening og faste rutiner. Som utøver jobber jeg målrettet mot vårens konkurranser og er selvsagt litt usikker på hva som venter meg, legger han til med et skjevt smil. Dette med å stille i en konkurranse er langt utenfor komfortsonen min, så jeg har nok en skremmende og spennende tid i vente.

Har satt pris på veien frem til målet

Det er ferden dit han er på vei nå som Christian setter aller mest pris på. Det han ser at han har fått til ved å holde seg strikt på maten og fulgt treningsopplegget.

- Jeg kan vel nå for første gang gå rundt og føle meg vel med meg selv. Det er en god følelse, etter så mange timer på gymmet og fremfor kjøkkenbenken. Det verste er vel kanskje at det blir litt ensporet i forhold til mat, der jeg føler jeg bare spiser ut av matbokser. Når vi er borte på middag hos familie, i bursdager og kanskje vi er invitert med ut for å spise på restaurant så spiser jeg ferdig veid mat fra matboks. Det er litt slitsomt til tider. Jeg gleder meg til å spise taco med familien på fredagskvelden igjen, forteller Christian.

Klar for sin første konkurranse

Konkurransedagen er en ny opplevelse for Christian, men han har tro på at det er god stemning backstage og han opplever at oppfølgingen fra coachene i Kaliber FKK er veldig god. Han gleder seg til å kjenne på følelsen når han går på scenen for første gang.

- Det viktigste for meg er at jeg kan bevise for meg selv at jeg kan klare dette, med det utgangspunktet jeg hadde. Den mestringsfølelsen trur jeg er MAGISK. Om jeg kommer i mål med dette, tror jeg det også styrker meg for nye mål videre. Uten Thomas Hjelde Thoresen og formsjekk hver 2 uke og justering av mat hele veien har ikke dette vært mulig. Dette har jeg ikke fikset på egen hånd. All takk til min coach Thomas for dette. Jeg har også en utrolig tålmodig samboer som bor, hjelper og støtter meg på ferden mot konkurranse. Hun er best, smiler Christian stolt.

- Jeg må nevne coachen min igjen og innrømme at Thomas Hjelde Thoresen er et stort forbilde. Han la merke til meg under sin egen oppkjøring da han var der hver morgen kl.06.00 og hadde cardio at jeg også var der hver eneste morgen før jobb og trente. Han kom bort til meg en dag og spurte om jeg ikke kunne tenkt meg å stille innen fitness på sikt. Jeg prøvde å fortelle ham at jeg var jo ikke i nærheten av den formen jeg trengte å være i for å stille i konkurranse. Men har mente at hvis jeg hadde en slik iver og var villig til å stå opp klokken 05.30 for å dra å trene før arbeidsdagen startet, så hadde jeg mye i bunn for å klare dette. Nå, 1,5 år etterpå og med god oppfølging av Thomas Hjelde Thoresen ser det ut som vi kan nå målstreken. Det er ingen som har en slik stå på vilje som Thomas har, og som imponerer meg så mye, legger Christian til.

Treningen og kostholdet

Nå under oppkjøring trener Christian styrke 6 dager i uken på ettermiddagen, og cardio 4 dager i uken om morgenen før jobb.

- Kostholdet er det min coach som setter opp, samtidig som han tar hensyn i hvordan mine behov til hva jeg liker og når på døgnet jeg vil ha mer mat eller ikke. Jeg har 5 dager som vi kaller høydager, og to lave dager der alle karbohydrater er tatt vekk og kaloriinntaket er nesten halvert. Jeg liker og bytte litt mellom øvelser, men noe som går igjen så er det knebøy, beinpress og markløft som ALLTID er med. Dette er bestandig gøy og jeg får virkelig brukt meg. Når det kommer til mat så er jeg ikke så kresen, jeg spiser det meste. Jeg vil heller ha maten min slik at energi er mest mulig på topp til enhver tid, lell om jeg skjønner at det ikke er luksus som blir med helt inn mot konkurransen, legger han smilende til.

Christian legger til slutt til med et smil:
«Hovedmålet er å fortsette å trene etter konkurransen uansett om dette gir mersmak eller ikke, noe jeg tror det kan gjøre. Da blir drømmen og trene og forbedre utgaven av meg selv og mulig prestere i toppen av min klasse.»

Treningsforum takker for intervjuet og ønsker debutanten i CBB lykke til!


Rita Immerstein 

Rita har mer enn 20 års erfaring fra sportssenterbransjen og er sertifisert aerobic-, trx- og grid instruktør og deltar aktivt i fitness- og kroppsbygger konkurranser. Hun har master i helsefremmende arbeid, ernæringsutdanning og solid erfaring med diett og styrketrening.

Varinder Singh Ghuman er en profesjonell vegetariansk kroppsbygger fra India.
Den 8 ganger Mr. Olympia-mesteren hamrer løs på vektene igjen etter multioperasjoner i ryggen.

Mr. Olympia til Oslo

Diverse01.04.2019372

Verdens største kroppsbyggingsshow kommer til Norge!
Nå står sporten foran et ytterligere fall på grunn av eksklusive eneretts avtaler og medier som blir stengt ute.

Mr. Olympia til Oslo

Diverse01.04.2019372

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!