- Det har jeg aldri gjort før, så det klarer jeg helt sikkert

Intervju15.03.2016Rita Immerstein0

Sunniva Slåtten deltar i Bikinifitness og er snart sceneklar.

Sunniva Slåtten debuterer i Bikinifitness og hun skal stille i Kaliber Open 2. april og Oslo Grand Prix 9. april og er i rute med både trening og diett. Hun trodde at hun kom til å være mye sulten og mangle energi, men overskuddet har så langt ikke uteblitt. Hun er sta og gjør ingenting halvveis og man kommer ikke utenom det når man skal stille i en fintesskonkurranse.

Sunniva bor i Trondheim hvor hun studerer økonomi og administarsjon på BI. I tillegg har han en deltidsjobb på BareBlåbær i Trondheim. Sunniva definerer sin sivilstatus som «opptatt». Hun trener på Fresh Fitness og Asker treningssenter. Den 21 år gamle atleten veier 57 kilo og skal debutere i Bikini Fitness +169 cm for første gang for Kaliber FKK.

Tråkket ut av komfortsonen sin

Sunniva er oppvokst i Asker og bodde der frem til sommeren 2014 hvor hun da flyttet til Trondheim for å studere. Hun beskriver seg selv som en person som ikke å gjøre ting halvveis, så har hun først bestemt seg for noe skal hun fullføre det. Sunniva tror de fleste vil si at hun er ganske bestemt og målrettet, kanskje litt sta også.

- Jeg liker å utfordre meg selv og ingenting er bedre enn følelsen jeg får når jeg har mestret noe jeg ikke trodde jeg skulle klare. Jeg var lenge veldig sjenert, men etter hvert som jeg har tråkket ut av komfortsonen og gjort ting jeg tidligere ikke har tørt å gjøre har jeg sakte meg sikkert blitt mer sikker på meg selv og tingene jeg gjør. Jeg har ganske enkelt lært meg å ikke bry meg om hva andre folk syntes om meg. Det er mitt liv, så jeg vil gjøre hva jeg vil og det som gjør meg glad. Da jeg dro på uttaket til Kaliber i november 2015 hadde jeg ikke fortalt dette til noen, jeg kjente absolutt ingen med interesse for bikini fitness og det var ikke før jeg kom igjennom uttaket at jeg fortalte om ønsket mitt om å stille i bikini fitness til venner og familie. Det var nok veldig overraskende for mange, med både negativ og positiv respons, men jeg hadde bestemt meg for ikke å la dette gå inn over meg, for jeg hadde bestemt meg, forteller Sunniva med et bestemt smil.

Konkurranseforberedelsene fungerer

Konkurranseforberedelsene har så langt gått over all forventning for Sunniva. Hun har aldri vært på diett før, så hun var forberedt på å gå sulten og lav på energi store deler av dagen.

- Gjennom et tilrettelagt kosthold har ikke dette blitt noe problem. Jeg spiser meg stort sett mett til hvert måltid og liker godt å ha en matplan når jeg skal tilberede måltidene mine. Jeg har ligget høyt på kalorier siden jeg startet på diet i november, så har hatt masse energi og overskudd på trening. Jeg har begynt å trappe ned på kalorier nå og ligger på rundt 2000 om dagen. Jeg har hatt muligheten til å velge fritt mellom mange forskjellige alternativer på matplanen min, så med god fantasi har jeg kunnet kose meg med masse god mat. Oppkjøringen har vært tidskrevende og god planlegging har vært essensielt for å få tiden til å strekke til. Som fulltidsstudent og en 30% stilling som kjøkkenmedarbeider, er struktur og god planlegging nøkkel til å få kabalen til å gå opp og få gjennomført alle treningsøktene. Jeg har alltid vært glad i trening og jeg koser meg med den avkoblingen jeg får på treningssenteret når jeg kan putte musikk på ørene, stenge alt annet ute og leve i min egne lille treningsboble, forteller Sunniva.

 

Det er klart at det er dager som er tyngre enn andre og jeg har mer lyst til å til å spise sjokolade og ligge på sofaen enn å dra på treningssenteret og svette, men jeg vet at dette er ting som venter på meg etter konkurransene. Muligheten til å stille i bikinifitness kommer ikke alltid til å være der, så når jeg først er så heldig at jeg har fått muligheten til dette, kommer jeg ikke til å la den gå fra meg, sier hun med et bredt smil.

Fascinert av sporten

Hun har valgt å stille i Bikinifitness fordi hun lenge har vært fascinert av dedikasjonen og viljestyrken til bikinifitness utøverne. Hun har alltid trent og vært glad i å konkurrere, så da styrketrening ble hovedfokuset hennes innenfor trening kjente Sunniva at hun savnet å konkurrere.

- Jeg ville ha noe å strekke meg etter og etter at en mann på treningssenteret mitt kom opp til meg en dag og lurte på hvorfor jeg trente så mye og om jeg ikke hadde tenkt å stille i bikini fitness, begynte tankene om fitness så smått å komme. Jeg har lenge lest bloggen og kokebøkene til tidligere body fitness utøver Kristine Weber. Linn Cesilie Tovås har også helt klart hatt innvirkning på min interesse for bikinifitness. Det er to kvinner jeg har sett opp til en god stund nå ikke bare fordi de er helt rå innen fitness, men også fordi de virker som to smarte og jordnære kvinner, forteller Sunniva smilende.

 

Vil strekke seg litt lengre

Sunniva har en egen leveregel og hun sier som Pippi Langstrømpe: «Det har jeg aldri gjort før, så det klarer jeg helt sikkert». Hun prøver alltid å strekke seg litt lengre enn det hun tror hun skal klarer og setter seg mål ut ifra hva det er som skremmer henne.

- Jeg har lært at det er når jeg er utenfor komfortsonen at jeg opplever nye sider ved meg selv og det er her jeg klarer å utvikle meg. Akkurat nå får jeg mye energi og motivasjon av å tenke på at konkurranseoppkjøret bare varer en begrenset periode. Så det å gi fullt jern og legge mye god mat, drikke og andre ting på hylla mens jeg er på diett for en liten stund er jeg helt sikker på at er verdt det når jeg står på scenen og vet at jeg har gitt alt. Som en av coachene i Elite PT sa: «suksess smaker bedre enn sjokolade, og sjokolade smaker bedre etter suksess». Dette traff meg veldig, for jeg er veldig glad i sjokolade, men jeg tror suksess vil smake bedre, legger hun leende til.

Mye fokus på bein

Treningsprogrammet jeg følger er satt opp av Anders Eilertsen fra Elite PT hvor jeg har fem styrkeøkter og to kardioøkter i uken, samt poseringstreninger med Veronica Dalsnes og Sandra Jokic en til to ganger i uken. Hovedfokuset ligger på bein når jeg trener, men hele kroppen får kjørt seg i løpet av uken.
Under hver økt bruker jeg en App jeg har fått tilgang på hvor treningsprogrammet mitt med instruksjonsvideo på utførelse av øvelsene ligger. På appen registrerer jeg hvor mange repetisjoner jeg tar og hvor tungt jeg løfter, så jeg hele tiden kan prøve å bli litt bedre enn hva jeg var sist økt samtidig som Anders følger med på meg.

19 måltidsalternativer

Sunniva forteller at hun har ganske frie tøyler innenfor kostholdsplanen, så hun spiser for det meste det samme som når hun ikke er på diet. Hun har alltid vært glad i å spise sunn og næringsrik mat som gir henne masse energi gjennom hele dagen, så hun velger lett havregrøt over mye annen usunn mat.

- Jeg har fått en kostholdsplan av Anders hvor jeg kan velge mellom 19 forskjellige alternativer fire ganger om dagen, i tillegg til et måltid i forbindelse med trening. Det går for det meste i grønnsaker, havregryn, cottage cheese, kesam, poteter, ris, pasta, soyakjøtt og fisk. I utgangspunktet hadde jeg lyst til å gå hele dietten på vegetarisk vis, men vegetariske proteinkilder uten for mye fett og karbohydrater blir fort veldig dyrt, så jeg bestemte meg for å inkludere fisk i dietten. Så da blir det tunfisk og laks et par ganger i uken. En vanlig dag for meg kan se slik ut:

Frokost: Pannekaker (1ss mager kesam, 50g havregryn, 2 egg, bær)
Lunsj: tre egg, to speltlomper, grønnsaker og kaviar
Middag: Lompepizza (120g soya kjøttdeig, 45g gulost, 3 speltlomper, salat)
Kveldsmat: 300g mager kesam, varme bær, en banan og en neve nøtter
Treningsmat: 30g havregryn, 130g mager cottage cheese.
I tillegg til det tar jeg kosttilskudd i form av Omega 3, ZMA, kreatin og BCAA

Takker for støtten

For et år siden hadde Sunniva aldri i sin villeste fantasi trodd at hun skulle sitte i Bikini Fitness. Hun visste så vidt hva det var, og nå er hun snart klar til å stå på scenen. Om noen år har hun kanskje fått en helt ny interesse, men først og fremst håper Sunniva i hvert fall å være ferdig med bachelorgraden sin på BI. Akkurat nå er det Bikini Fitness som gjelder og hun er utrolig takknemlig for støtten hun har fått.

- Jeg vil takke coachen min Anders Eilertsen for utrolig bra oppfølging. Han har fått meg til gi det lille ekstra på treningen og pushet meg litt mer enn det lysten tilsier. Videre vil jeg takke Veronica Dalsnes som har hjulpet meg med posering og alt som har med bikini, sminke og lignende ting å gjøre. Uten dere hadde jeg vært et stort vandrende spørsmålstegn. Jeg vil også beklage til venner og familie som har måtte høre på alt trenings- og kostholds pratet mitt non stop de siste månedene. Jeg er sikker på at jeg har pratet hull i hodet på de fleste, men allikevel støtter dere meg, og det er gull verdt for meg, avslutter Sunniva med et takknemlig smil.

Treningsforum takker for intervjuet og vi ønsker Sunniva lykke til med scenedebuten!


Rita Immerstein 

Rita har mer enn 20 års erfaring fra sportssenterbransjen og er sertifisert aerobic-, trx- og grid instruktør og deltar aktivt i fitness- og kroppsbygger konkurranser. Hun har master i helsefremmende arbeid, ernæringsutdanning og solid erfaring med diett og styrketrening.

Nå står sporten foran et ytterligere fall på grunn av eksklusive eneretts avtaler og medier som blir stengt ute.
Michelle Dale Claussen har tatt to 2. plasser i år. Se supertøff treningsvideo av henne!

Oslo Grand Prix 2018

Fitness07.04.2018313

Oslo Grand Prix er tidenes muskelshow. Se video, bilder og resultater.

Norges sprekeste sykepleier

Intervju06.04.201884

Denne spreke sykepleieren tok førsteplass i Bikinifitness. Cecilie Holm er i toppform!

Oslo Grand Prix 2018

Fitness07.04.2018313

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!