Wings for Life

Diverse18.03.2016Rita Immerstein0

Et unikt løp som arrangeres i 34 land fordelt på 5 kontinenter.

Det hele startet med en enkel idé: Hva om hele verden kunne løpe samtidig for de som ikke kan? Absolutt alle, på verdensbasis, på samme dag, til samme tid. Et løp av enorme proporsjoner, med bare én eneste løper gjenstående til slutt. Et verdensløp. World Run. Men kunne det gjennomføres?

Alt er mulig

Wings for Life World run er et unikt løp som arrangeres nøyaktig samtidig. Formålet er å samle inn midler til organisasjonen Wings for Life som jobber med å finne en kur for ryggmargsskader.

- Etter to år med planlegging ble Wings for Life World Run født - men en liten twist skiller det fra andre løp. En mållinjebil (Catcher Car), skulle jage deltagerne, i stedet for at de løp mot en målstrek. Catcher Car starter 30 minutter etter deltagerne og når bilen tar deg igjen, er du ute, forteller kommunikasjonsansvarlig Karoline Lem. I år returnerer løpet til Stavanger søndag 8.mai. Når startskuddet går fra Vågen vil alt fra ultraløpere, hobbymosjonister og rullestolbrukere samles rundt et felles mål: Å løpe eller rulle så langt man klarer for de som ikke kan.

Til start stiller flere trenings-profiler som Pia Seeberg og Kristin Birkelund, samt norske idrettstjerner som blant annet Henrik Kristoffersen, Heidi Weng og Aksel Lund Svindal. Hele startkontigenten går til Wings for Life, legger Karoline til og smiler forventningsfullt.

Som en del av noe stort

Kristin Birkelund stiller på startstreken i Stavanger den 8. mai og hennes mål er å løpe lengre enn i fjor. Da løp hun 22 kilometer. Kristin Birkelund (22) er vernepleier student ved Høgskolen i Bergen og jobber på Sats-Elixia i Laksevåg. Kristin har vokst opp i en aktiv familie og har alltid hatt en aktiv livsstil. Da hun var 13 år fikk hun øynene opp for friidrett og løping - og resten er egentlig historie. Nå er Kristin frelst av løping og legger ut på flere løpeøkter i uken.

- Trening har på en måte alltid vært en del av min hverdag. Jeg har alltid vært aktiv. Fra jeg var 16 begynte jeg også å trene på treningsstudio. Det var vel da jeg virkelig begynte å interessere meg for trening. Det å se at man klarer å løpe litt fortere neste gang, den følelsen liker jeg. Og den største motivasjonen er når man ser utvikling i det man jobber mot. Og det å se og vite at andre land løper sammen samtidig - man føler seg som en del av noe virkelig stort, utbryter Kristin.

Et løp med en fantastisk stemning

Helt fra man står klar på startlinjen til man blir tatt igjen av Catcher Car, er det en fantastisk stemning. I Wings for Life World Run deltar man med sitt eget utgangspunkt. Man setter sitt eget mål og kan gå, rulle eller løpe så langt du klarer.

-Her kan absolutt alle delta, forteller Kristin entusiastisk. Under hele løpet var det veldig god stemning og et godt samhold. Alle var klare for å løpe. Ellers var det et skikkelig rush når man begynte å høre musikken fra Catcher Car. Da var det bare å gire opp før man ble tatt igjen. Man går virkelig glipp av noe om man ikke deltar. Om man vil støtte en god sak som føles veldig givende, så melder man seg på. Man sitter ikke og lurer, legger Kristin til.

Langkjøring, mengdetrening, intervaller og styrkeøvelser

Det blir mye løping i forskjellig form for Kristin. En blanding av langkjøring og mengdetrening men også forskjellige intervaller. Hun kjører både spurt på flater og i bakker for å bli vant til melkesyre. Dette kombinerer hun med forskjellige styrkeøvelser.

- Jeg ønsker å spre den gleden løpet gir. Jeg ønsker å oppfordre folk, uansett form og situasjon, dette er faktisk et løp alle kan delta i. Jeg deler gjerne mitt styrkeprogram her og ønsker dere fler tips kan dere logge dere på www.instagram.com/kristinbirkelund eller sjekke denne lenken direkte: http://www.redbull.com/no/no/stories/1331711991337/kristin-birkelund-styrkeøvelser-langdistanseløp   

For mer informasjon og påmelding på Wings of Life, bruk denne lenken:
http://www.wingsforlifeworldrun.com/no/no/

Her finner du også organisasjonens egne tips til styrketrening: «Optimaliser løpestyrken - uten treningsenter», av Vibeke Øren(ambassadør for Wings for life).
http://www.wingsforlifeworldrun.com/no/no/nyheter/vil-du-forbedre-formen-til-8-mai-3853/

Er du fristet så melder du deg på. Vi i Treningsforum ønsker både deltakere og arrangører lykke til!

 

 


Rita Immerstein 

Rita har mer enn 20 års erfaring fra sportssenterbransjen og er sertifisert aerobic-, trx- og grid instruktør og deltar aktivt i fitness- og kroppsbygger konkurranser. Hun har master i helsefremmende arbeid, ernæringsutdanning og solid erfaring med diett og styrketrening.

En dramatisk ulykke snudde livet hennes opp-ned. Hun måtte lære å spise, gå og prate på nytt!
Hva er det beste underlaget å løpe på for og unngå skader?
Stanislaw Kowalski har satt rekord på 100 meter sprint.

Er du interessert i løping?

Trening08.12.2013107

SATS lanserer nytt løpekonsept.
Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!