Dette er sukkerfritt påskegodt du enkelt kan lage selv.
Kinderegg
Ingredienser:
• 50 g sukkerfri melkesjokolade
• 50 g sukkerfri kvit sjokolade
• 50 g philadelphiaost naturell
• 2 ts sukrinmelis
• 5 dråper stevia vanilje, eller vanileessens
• Evt. ett dryss ekte vaniljepulver
• 1 klype salt hvis du vil
Slik gjør du:
1. Smelt melkesjokolade i en bolle over vannbad.
Fordel en teskei i bunnen av silikonform,10 stk.
Du kan bruke baksiden av en spise skje. Til å bre oppover til kanten.
Sett i fryseren i 10 minutter til sjokoladen er stiv.
2. Hvit sjokolade smeltes nå i en annen bolle over vannbad.
Når den er smeltet, rør inn philadelphiaost, sukrinmelis, vaniljedråper og vaniljepulver.
3. Fordel melkekremen(hvite sjokoladen) i sjokoladeformene.
4. Fordel resten av melkesjokoladen som ett topplokk over den hvite sjokoladen.
Sett kaldt enten i fryser eller kjøleskap til servering.
Marsinpan med sjokoladepynt
Ingredisenser for 2 porsjoner
• 250 g mandler
• 250 g sukrinmels
• 1 eggehvitte stor egg
Pynt:
• sjokolade
• 0,5 fløte
• 0,5 kakepynt
Slik gjør du:
1. Kok opp vann i en kjele og legg oppi mandlene. Når du ser at det brune skallet begynner å løsne kan du ta dem opp fra vannet.
2. Fjern skallet fra mandlene.Tørk mandlene godt - gjerne på lav varme i ovnen ca. 1 time. De kan godt ligge over natten. Da blir det enda enklere for deg.
3. Mal mandlene i hurtigmikser eller kvern.
4. Tilsett melis og eggehvite og kna sammen til en fast deig. Tilsett mer eggehvite om deigen blir for tør.
5. Pakk marsipanen i plast og la den hvile i minst et par timer.
Deretter:
Form påskeegg med marsipanen. Smelt sjokolade på lav varme, tilsett fløte og dander slik du vil. Pynt med strø.
Yoghurtnøtter med vaniljesmak
• 50 g naturelle cashewnøtter, mandler, peanøtter
• 50 g sukkerfri hvit sjokolade
• 20 g kokosolje eller smør
• 30 g naturell philadelphiaost
• 2 ts sukrinmelis (kan utelukkes)
• noen dråper vanileessens eller vaniljestevia
Slik gjør du:
1. Smelt sukkerfri sjokolade over vannbad.
2. Smelt kokosfett i mikro eller over et nytt vannbad. Bland disse sammen. Tilsett så Philadelphia ost og sukrinmelis. Rør til en fin blanding.
3. Putt oppi nøttene du vil ha.
4. Ta en spiseskje og legg klatter med blandingen på et stekebrett med bakepapri
5. Sett kjølig i 2 timer.
6. Nyt.
Salty-vanillafudge
Ingredienser:
• 1,5 - 2 dl vikingmelk eller fløte
• 2 ss sukringold eller sukrin
• 2 ss sukrin melis
• 2 ss yacon-sirup eller honning (fibersirup funker også fint)
• 1 ss smør
Slik gjør du:
1. Bland alle ingrediensene i en bolle som tåler varme.
2. Sett i mikroen på 5 min.
3. Rør om i blandingen og sett inn i nye 5 min.
4. Rør om i blandingen igjen, den skal få en tykk konsistens.
5. Sett inn enda en runde om du føler den er for tynn.
6. Fordel i en form (brødform kan for eksempel bruker) og sett kaldt i 2 timer.
7. Skjer ut firkanter og nyt.
Smil sjokolade (du vet den fra Freia)
Ingredienser:
• 1 grunnoppskrift på vaniljefudge (se oppskrift over)
• Sukkerfri melkesjokolade 100 g
• En klype salt
• Silikonformer
Slik gjør du:
1. Begynn med å lage vaniljefudge, men denne blandingen skal bare stå i 5 min.Til den er kokt opp, skal ikke bli for tykk.
2 .Smelt melkesjokoladen over vannbad. Bruk en spise skje og ta et par skjeer i silikonformer. Husk å få sjokoladen godt oppover kantene i formene.
3. La den stivne 10 min i fryseren, så kan du helle karamellsausen over i formene.
4. Sett kaldt i 10 min i fryseren. Ta ut og hell resterende sjokoladesaus over som topplogg.
5. Sett kaldt enda en gang til alt er stivt og server.
Peanøtt sjokolade (proteinbar)
Ingredienser:
80 g proteinpulver sjokoladesmak
10-20 g kakao
60 g fibersirup
2 ss sukrin eller annen søtning
litt vann
litt salt
10 g peanøtter
40 g sukkerfri sjokolade
Slik gjør du:
1. Bland sammen proteinpulver, kakao, søtning og salt. Varm sirup i mikro til den bobler.
2. Bland alt sammen til en tykk blanding.Hell blandingen over i en avlang form.
3. Hakk knuste nøtter over. Trykk litt ned. Sett i fryseren i 20 min.
4. Så smelter du sjokoladen og heller over. Sett kaldt igjen.
5. Når alt er stivnet etter 30-40 min. Tar du formen ut, skjærer i 3-4 barer. NYT.
Havregryn sjokolade fudgebarer
Ingredienser:
• 200 g havregryn
• klype salt
• halv kopp lønnesirup/agavesirup/ fibersirup
• 1/3 kopp peanøttsmør
• 1-2 ss vann
• 1 ts vaniljeekstrakt
• 100 g sjokolade etter ønske
• ½ kopp smør eller kokosolje
Slik gjør du:
1. Rør sammen lønnesirup, peanøttsmør, vann og vanilje til en jevn røre.
2. Rør inn havregryn og salt. Hell ca. 2/3 av blandingen i en form eller stekeplate.
3. I en egen bolle, smelter du sjokolade og 1/2 kopp peanøttsmør.
4. Rør til du får en glatt røre.
5. Hell dette jevnt på toppen av blandingen du hadde i formen.
6. Hell over/ strø over resten av havre crumbles på toppen av sjokolade laget, og trykk ned. Kjøl eller frys barene til de er faste nok til å deles opp i biter.
Raw sjokolade fudge boller
Ingredienser:
• 1 ½ kopp med daler uten stein
• 2 ss kakaopulver
• en klype salt (er så godt)
• Valgfri 50 g sjokolade
• Valgfri pynt til å rolle bollene i (kakao, kokos, smeltet sjokolade)
Slik gjør du:
1. Bland sammen de tre første ingrediensene i en food prosessor, og bland til det er helt glatt.
2. Hell det over i en bolle, og sett deigen kjølig til den er fast nok til å rulle baller av.
3. Når kulene er rullet enten med hendene eller med en mini cookie scoop, rulle du de deretter i valgfri kakao eller kokos, sjokolade.
Sjokolademosekrem
Ingredienser:
• 1 boks med full-fett kokosmelk
• ¼ kopp kakaopulver
• ½ ts vanilje ekstrakt eller stevia vanilje
• valgfritt søtningsmiddel (stevia/sukrin)
Slik gjør du:
1. Bland elle ingrediensene i en foodprosessor og sett kaldt i 1 time.
2. Nytes sammen med bær, frukt og vanilje kesam.
Dette bør du fylle påskeegget med
Kosthold29.03.2018209
Sommerens snakcs, godteri og drikkenyheter
Kosthold22.06.20199
Dette er året snacks og godterinyheter
Kosthold29.03.20193