Veronica (24) ønsker å fremme den sunne siden av fitness

Intervju06.04.2016Joachim Pedersen0

Veronica strålte på scenen i konkurranseform, men sikter etter helårskroppen på sikt.

Veronica Myhra Hvambsal deltok både på Sandefjord Open og Kaliber Open. Nå er hun klar for Oslo Grand Prix til helgen.

Navn: Veronica Myhra Hvambsal
Bosted: Kongsberg
Alder: 24 år
Høyde: 162,5 cm
Vekt: ca 57 kg on season & ca 70 kg offseason
Arbeid: Butikksjef Carlings Kongsberg
Sivilstatus: Samboer
Sponsor: Nutramino Norge & Gaspbbstore.no
Klubb: Kaliber, coach Ingrid Avelsgaard
Meritter: 3 plass Sandefjord Open 2016

Veronica er ei energirik og familieglad jente med passion for kundeservice, trening, mat og generelt livet! Hun er utdannet kostveileder og ønsker å fremme den "sunne" siden av fitness. Det skal variere en del kilo mellom konkurranse og helårskroppen. Hun forteller at det ikke er bra for helsen å holde en så lavt fettprosent i lengden.

- Jeg elsker å gjøre andre glad, og dette er noe av deg jeg savner mest på diett. At energien forsvinner og at det blir lite overskudd til annet enn jobb, trening, matlaging og søvn. Det beste jeg vet er å tilbringe tid sammen med de jeg er glad i, og kattene mine da. Jeg er crazycatlady, ler Veronica.

- Du skal være mot andre som du selv ønsker de skal være mot deg! Spre kjærlighet & støtt hverandre, skyter hun inn!

En 3. plass på Sandefjord Open

Hun innkasserte en flott tredje plass på Sandefjord Open, men et par uker senere på Kaliber Open måtte hun takke seg med en 6. plass som var dypt skuffende for henne til tross for en mye bedre form enn på Sandefjord.

- Jeg er veldig fornøyd med Sandefjord. Jeg er også utrolig fornøyd med forbedringene jeg gjorde frem til Kaliber Open. Selvom jeg syntes det var veldig kjipt at dommerne ikke la merke til den harde innsatsen jeg hadde gjort mellom konkurransene. Det kan ha vært pakka jeg levere på scenen, sminke, hår, L-walk, poseringer m.m. som gjorde at jeg ikke klatret høyere på resultatlisten. Lineupen var også utrolig bra i denne klassen! Det er vanskelig å si, men vannet slapp heller ikke like godt til Kaliber som til Sandefjord. Jeg har fått flere betennelser i beina og dette kan jo ha påvirket. Det har også gjort at jeg ikke har fått øvd like mye på L-Walk som ønskelig med tanke på at kardio har bli prioritert, forklarer Veronica.

Går all-in til Oslo Grand Prix

Veronica kjører på med masse posering, L-walk trening og mindre kardio denne uken frem mot Oslo Grand Prix. Planen med oppkarbing og vanning er også endret for å få best mulig form på konkurransedagen.

- Jeg håper virkelig at jeg får finaleplass og vist frem forbedringer i L-Walk. Det er et sinnsykt hardt felt, men formen min er bedre enn noen gang og når vannet slippet 110% tror jeg det blir veldig bra, smiler Veronica.

- Nå er det rett på ny oppkjøringsuke og det blir mye posering, lett trening av overkropp, masse vann før det kuttes helt på fredag og ikke minst avslapping, konstaterer hun.

 

Veronica følger ikke et spesifikt program, men på diett har hun kjørt høyrep på bein, og variert masse på overkroppen. I tillegg har hun kjørt en hel del kardio.

- Den siste tiden har det blitt mye kardio, 3-4 timer daglig. Dette er noe jeg kun utsetter kroppen for på konkurransediett. Veldig viktig å huske på for andre der ute. Dette er ikke optimalt for kroppen, sier Veronica.

Hvor mye poseringstrening gjør du?
- I begynnelsen av dietten var det flere dager i uka, mellom Sandefjord og Kaliber har det blitt mindre, nå blir det hver dag.

Har du noen favorittmuskelgruppe du liker å trene, og hvorfor?
- Jeg elsker å trene bein og skuldre! Her føler jeg at jeg pusher meg selv 100% hver gang.

En varier diett

Veronica begynte på diett siden 1. november og har siden den gang kjørt en ganske variert diett.

- Jeg har hatt en utrolig variert diett. Begynte på vanlig underskudd med mest karbohydrater, deretter protein og fett. Så gikk vi over til karb cyckling med 3 lave dager og 1 høy. Det er Ingrid Avelsgaard som styrer alt av kosthold og hun har vært fantastisk. Jeg elsker proteinpulver i havregrøten og kunne ikke levd uten Creamy Chocolate Banan fra Nutramino. Dette har jeg brukt i flere år, jeg topper grøten med mandler eller peanøttsmør! Bruker også multivitaminer, tran og BCAA, sier Veronica.

Hva er det som motiverer deg til å stå på?
- Når jeg har et konkret mål, da gir jeg virkelig alt for å nå det. Det mentale med å utfordre seg selv å bli bedre enn tidligere er også stor motivasjon. Jeg elsker å utvikle meg og lære nye ting.

Hva er dine langsiktige ambisjoner med treningen?
- Kose meg på trening, trene fordi det gjør meg glad! Jeg gleder meg til å trene med overskudd!

Treningsforum ønsker hun lykke til på Oslo Grand Prix!


Joachim Pedersen 

Joachim har vært ansvarlig redaktør siden han startet opp Treningsforum i 2001. Han begynte å trene vekter i ungdomsårene og har over 15 års erfaring med trening og kosthold. Joachim har lang fartstid innen fitnessbransjen og brenner for det han driver med.

Veronica Myhra Hvambsal (22) skal delta i Bodyfitness om et par uker.
Stem på Anne-Cathrine Westby for covergirl på Maxim Magazine og $25.000 dollar i premie.

Kristin (24) er i kanonform

Intervju31.08.2018361

Denne jenta har mageruter så store at gutta blir misunnelig.

Comeback på Mette Ulseth

Intervju23.03.2018186

Nå skal Mette Ulseth ta comeback i en PRO konkurranse.

Kristin (24) er i kanonform

Intervju31.08.2018361

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!