Fitnessrussen 2016

Fitness27.04.2016Joachim Marhaug0

Denne russen sløser ikke bort egg og mel, men baker heller proteinboller enn å grise ned gatene og bilene til hverandre!

Dette er Fitnessrussen 2016. Av ca 42.000 russ i Norge er dette en av de mest trente og muskuløse. Her blir det ikke konsumert så mye alkohol som en vanlig russ, men heller mer proteinshakes og gode sammensatte måltider tatt med på boks. Bli bedre kjent med Fitnessrussen som oser muskler etter mange hundrevis timers trening.

Er dere klare for russefeiring da folkens?
Therese gleder seg til russefeiring , men tar ikke helt av: - Å være russ er gøy, men for min del prioriterer jeg litt andre ting enn alkohol flere ganger i uken. Det er greit innimellom, men skal feire med måte. Jeg kommer til å prøve å opprettholde treningen så godt jeg kan, og skal selvfølgelig være en av de som tar russeknuten «å trene minst 3 ganger i uken igjennom hele russetiden».

- Selv drikker jeg ikke alkohol, sier Johannes. Dette fordi jeg liker å ha kontroll og synes ikke alkohol smaker nevneverdig godt. I forhold til trening blir alle øktene fulgt som normalt, eneste som til tider vil endre seg er tiden på døgnet jeg trener. Jeg synes det er viktig å delta i feiringen. Selvsagt skal det tas helt av, så langt det lar seg gjøre uten at det skal gå utover skole eller trening. Personlig syns jeg det er viktig å kunne slippe seg litt løs og koble av, også uten alkohol, når festen er i gang.

Lise derimot synes russetiden er lang.
- Det blir feiring med måte. I Porsgrunn starter russetiden 2.april så den er veldig lang.

Max nikker seg enig med Johannes og skal ha det gøy samtidig som treningen prioriteres.
- Når det kommer til russetiden tar jeg treningen seriøst, men har det gøy innimellom med vennegjengen på byen.


Fra venstre: Max Heesen, Therese Hoff Hansen, Johannes Korneliussen og Lise Ellingsen.

Kommer russebussen deres til å stinke sprit og øl, eller er det kanskje duften av proteinboller, proteinshakes og stekt kylling som vil sette seg i stofftrekket på setene?
- Proteinshaken kommer nok fort frem på russefestene. Kanskje ikke mellom ølen, men mellom dansesekvensene. Ofte har jeg også med en matboks eller to og liker å drikke litt BCAA gjennom kvelden, sier Johannes.

Lise derimot bruker ikke noe særlig kosttilskudd til vanlig, så dette blir nok ikke særlig populært, mener hun.

- Det er mange som er skeptiske til den såkalte treningslivsstilen, men jeg tenker ikke så mye på det. Jeg har ingen negativ formening å si om de som spiser junk og fester hver helg så hvis jeg hadde jeg hatt lyst til å drikke en proteinshake mellom slagene dersom jeg var på fest hadde jeg tatt meg friheten til å gjøre det uten å tenke på hva andre mente om det. Det handler om å ikke tenke så mye på hva andre mener, sier Therese.

Mye trening

Slike muskler som denne russen har kommer ikke gratis. Bak dette ligger det hundrevis av timer på trening, et sunt kosthold og en god dose viljestyrke og disiplin.

Max: - Jeg trener 5-6 dager i uken der jeg deler muskelgruppene inn for hver dag og prøver å trene hver muskelgruppe 2 ganger i uken. Jeg gjør alt fra tunge vekter og få repetisjoner til lette vekter og mange repetisjoner. Dette hjelper med å sjokkere musklene, som gjør at gangsparren alltid er på plass.

Therese: - Jeg prøver å gjennomføre 6 økter i uken. Skal innrømme at jeg ikke har klart å gjennomføre dette den siste tiden da russefeiringen og siste innspurt på skolen er i full gang. Jeg har tidligere kjørt 3 splitt og lagt inn cardioøkter i tillegg til dette. Etter å ha blitt litt mettet kom jeg i kontakt med Are som driver Senter For Personlig Trening. Han startet å webcoache meg, og satt opp et styrkeprogram jeg nå følger. Jeg har aldri kjørt så tung styrketrening før, så syntes det er gøy med litt variasjon - spesielt når jeg merker progresjon for hver gang!

Johannes: - Siste 5 månedene har jeg trent push-pull-legs split. Da kommer jeg gjennom kroppen to ganger i uken, samtidig som jeg føler jeg får tilstrekkelig med hvile. Alle dagene inneholder en av de tre store. Så på push-dagen har jeg flat benkpress , pull-dagen har jeg markløft og på bein-dagen har jeg knebøy. Samt flere øvelser som flies, dips, militærpress, sidehev, fronthev, rear delt fly, cable push down, DB OH exstension osv. Pullups, ulike variasjoner av ro øvelser, nedtrekk og pull over, alternativ curl, en arms curl i kabel maskin, hammer curl. På bein starter jeg med knebøy før jeg gjennomfører utfall, beinpress, strakmark, liggende curl, sittende tå-hev og stående tå-hev. Av og til gjennomfører jeg også noen cleans (vendinger). Jeg prøver å holde meg innenfor 70-120 repetisjoner per økt pr muskelgruppe hvor 1/3 av økten min(starten), er tunge vekter som vil si 1-6 repetisjoner, mens resterende 2/3 av økten holder jeg meg fra 8-12 repetisjoner. Samtidig som jeg forholder meg til disse faktorene er det viktigste i løpet av en gitt treningsperiode å øke volumet på øktene, da gjennom økt vekt man løfter, flere repetisjoner eller flere sett.

Lise: - Treningen er litt variert fordi jeg kan fort bli litt lei av å følge samme program over lang tid, men jeg har alltid en plan jeg følger som blir satt opp av Sander Andersen i Healthy Training. Har 4 økter i uken, to beindager og to overkropp dager. Sett og øvelser varierer veldig ut ifra hvor i periodeplanen jeg er, akkurat nå ligger jeg på 6 øvelser med 3 sett og 10-12 repetisjoner.

Kostholdet

For å bygge muskler er kostholdet alfa og omega og det vet denne russen. Alle er veldig opptatt av mager og sunne matkilder, men kan unne seg noe usunt innimellom.

- Kostholdet mitt består av mye mat hvor jeg sørger for å få i meg nok proteiner hver dag. I og med at jeg er borte fra morgen til kveld er jeg flink til å prioritere og fylle kjøleskapet opp med matbokser kvelden før. Mye proteiner i form av kjøtt, fisk, cottage cheese, yoghurt, proteinpulver osv. Sunt fett fra nøtter, avokado og meieriprodukter og gode karbohydratkilder. Når sant skal sies er det lov å unne seg usunne ting innimellom også. Det handler om å ha en balanse i hverdagen når det kommer til både trening og kosthold, sier Therese.

Lise er opptatt å få i seg måltider som er fullverdige og balanserte.
- Jeg prøver å få i meg 4-5 fullverdigmåltider hver dag, men er ikke alltid det er så lett, sier Lise.

Hva med guttaboys da?
- Det er viktig å ha et skikkelig kosthold. Jeg spiser ganske "lean" mat i løpet å uken og kan hende at jeg tar meg en sjokolade i helgene, men ellers så passer jeg på hva jeg spiser, sier Max.

Johannes spiser variert og holder seg til sunne matkilder som er proteinrik og mye grønnsaker.
- Kostholdet består av variert mat som kylling, karbonade deig, egg, fisk, brød, poteter, gryn, ris, grove tortilla lefser, mye grønnsaker, litt nøtter og en del frukt, sier Johannes. 


Hvem er du? Fortell litt kort om deg selv.
Jeg heter Therese Hoff Hansen og er en livsglad treningsentusiast fra et lite sted som heter Skien hvor jeg bor med mamma, pappa og lillesøsteren min. Jeg har drevet med idrett siden jeg var liten, men kuttet ut dette i ungdomsårene og startet å trene styrke i stedet. Dagene mine er fylt til randen med trening, skole og jobb. Jeg trives i en hektisk hverdag, men skal ikke legge skjul på at jeg ser frem til å være ferdig på skolen i juni!

Hva er dine planer etter russetiden og fullført videregående?
Jeg har absolutt ingen aning på hva jeg vil studere, så etter videregående skal jeg ha et friår. Jeg er en reiselysten sjel som er klar for å oppleve alt verden har å by på. Reiseruten er ikke helt bestemt enda, men er godt i gang med planleggingen. Første destinasjon er Afrika - som allerede er bestilt. Australia er neste på listen og i vinter har jeg stor tro på at jeg kommer til å backpacke alene rundt i Asia i noen måneder. Er aktiv på instagram under navnet @theresehoffhansen hvor jeg poster daglig om både trening, sunn mat og reiser!

Er det mange andre russ på din skole som trener også?
I og med at jeg går på idrettslinjen er det en del på min skole som også trener! Vi har gym hver dag, og får ofte benytte oss av skolens treningssenter. Veldig glad for at jeg valgte denne linjen da jeg får unnagjort et par økter i uken på skolen, noe som hjelper i en ellers hektisk hverdag.

Har dere russebuss? Hvor mange penger har dere lagt inn i bussen?
Siden jeg skal ut å reise etter VGS prioriterte jeg heller å spare penger ved å ikke være med i russebuss/van. Mange ungdommer bruker hinsides mye penger når det kommer til investering i russetiden. For min del er mye av dette bortkastet og jeg føler ikke det er verdt det.

Hva synes dere om de som bruker 500.000-1.000.000 kr på russebussen?
Jeg har aldri helt forstått meg på de som sparer opp penger i flere år og tømmer lommeboka tli foreldrene for å tilbringe 3 uker rullende i en buss. Skjønner selvfølgelig at det er gøy der og da, men i etterkant er jeg usikker på om det er en god investering. Skaper nok mange fine minner med russegjengen sin da - det tviler jeg ikke på!

Hvor lenge har du trent?
Jeg har vært aktiv siden jeg var liten med både dans, turn, fotball osv. Jeg meldte meg inn på Elixia med en kompis så fort jeg fylte 15 - da dette var aldersgrensen for å trene på gymmet. Lite beviten om trening gikk det mye i mage og rumpe - da målet var å få en liten midje og store hofter. Som du sikkert skjønner var ikke kunnskapen helt på plass. Jeg lærte mer og mer, og fikk mye hjelp fra andre med tiden. Året etter da jeg var 16 startet jeg å følge et treningsprogram og fikk mer fart på øktene. Resultatene kom også sakte men sikkert og treningen ga mersmak. I tillegg ble det også en veldig sosial greie hvor vi ofte møttes for å gjennomføre både løpeøkter og styrkeøkter sammen. Jeg har trent seriøst i nesten 3 år nå og trives fortsatt veldig. Trener omtrent alltid før skolen, og syntes det er deilig å starte morgenen med et endorfinboost som gjør det lettere å komme igjennom en mentalt slitsom skoledag.

Hvilken er dine favorittøvelser?
Jeg elsker å trene bein. Å få god kontakt med rumpe og lår, og virkelig kjenne på det å bli sliten er deilig. Favorittøvelsen må nok være den gode, gamle knebøyen. Jeg kjører mange forskjellige varianter - men frontbøy og vanlig, dype knebøy liker jeg best! Syntes det er gøy å se tydelig progresjon og det øker også motivasjonen betraktelig. I tillegg til knebøy kommer markløft på en god andreplass!

Hvor seriøs er du med treningen? Følger du et strikt trenings- og kostregime?
Jeg er seriøs med både trening og kosthold til en viss grad. Trening skal være gøy - ingen tvang. Er det en dag eller to jeg ikke føler for å trene, så klarer jeg fint å droppe det uten noe problemer. Følger ingen streng treningsplan eller diett. Er veldig glad i å både spise og trene variert!

Hva er det beste du liker å spise av treningsmat?
Jeg har to favorittretter som jeg har spist hvert fall én gang om dagen i to år i strekk tror jeg. Den ene er pannekaker. Her finnes det så mange muligheter til å trikse og mikse. Favorittene er søtpotetpannekaker og proteinpannekaker.Utenom det slår en stor skål med cottagecheese, yoghurt, nøtter, frukt og bær aldri feil. Går ikke an å bli lei!

Hvor mange kalorier ligger du på per dag?
Jeg har aldri vært opptatt av å telle kalorier, så jeg har ingen anelse om hvor mye jeg ligger på hver dag. Jeg spiser når jeg er sulten og stopper når jeg er mett. Når sant skal sies har jeg dager hvor jeg er trener mer - som resulterer i at kroppen trenger ekstra mye mat. Jeg mener at normalvektige mennesker som ikke har som mål å stille i konkurranse burde la vær å telle kalorier da dette fort kan gå i holdet på dem. Det er viktigere å fokusere på å få i seg energi fra gode kilder enn å være nøye på å telle kalorier.

Kunne du tenke deg å delta i konkurranser i fitness engang?
Tanken har slått meg. Jeg liker nemlig veldig godt å utfordre meg selv, men dessverre tror jeg ikke jeg har en god nok psyke til å stille - hvert fall ikke per dags dato. Kanskje om noen år hvis jeg fortsetter med treningen slik som nå? Uansett har jeg stor respekt for de som klarer å holde seg til strenge dietter og treningsplaner over lengre perioder!

Hvem ser du opptil av fitnessutøvere eller kroppsbyggere?
Sandra Jokic - helt klart! Hun er rå. Både formen og utstrålingen hennes.

Hvor trener du?
Jeg har nå trent på Stamina i et par år hvor jeg også jobber. Kjempe bra miljø og hyggelige mennesker! Trives veldig godt.


Hvem er du? Fortell litt kort om deg selv.
Mitt navn er Johannes Korneliussen. Jeg er en aktiv og blid gutt som er født og oppvokst i sørlandsbyen Arendal. Jeg elsker å trene, særlig styrke som involverer tunge vekter. Tiden utenfor skole og trening går til jobb, familie, kjæreste og venner.

Hva er dine planer etter russetiden og fullført videregående?
Etter VGS har jeg planer om å ta PT utdanning og jobbe for å tjene opp penger til videre utdanning. Deretter er planen å gjennomføre fysioterapi utdanning for å hjelpe andre mennesker å få et bedre og sunnere liv.

Er det mange andre russ på din skole som trener også?
Det er svært mange russ som driver med en form for idrett, både lagidrett og individuelt.

Har dere russebuss? Hvor mange penger har dere lagt inn i bussen?
Jeg er med på en gruppe som har valgt å kjøpe russebil. Bilen med utstyr har til sammen kostet 100 000 kr totalt.

Hva synes dere om de som bruker 500.000-1.000.000 kr på russebussen?
Det er jo latterlig mye penger å bruke på én måned, og kunne nok helt sikkert blitt brukt mer hensiktsmessig. Men for oss andre er det jo kult å oppleve disse russebussene på treff, og se hvor mye de har lagt i russetiden sin.

Hvor lenge har du trent?
Styrketrening har jeg snart trent i 3 år. Før dette var jeg aktiv både på fotballbanen og håndballbanen før jeg til slutt endte opp på treningssenter.

Hvilken er dine favorittøvelser?
Favorittøvelsen må være knebøy, uten tvil. Bak den kommer nok markløft, så benkpress og militærpress.

Hvor seriøs er du med treningen? Følger du et strikt trenings- og kostregime?
Jeg føler meg mer seriøs enn de fleste på min alder og passe seriøs til at jeg også kan fokusere på andre ting i livet som krever sitt. Jeg har alltid ett treningsopplegg som planlagt etter hva jeg jeg ønsker å oppnå. Kostregime? Kommer an på hvem du spør. Spør du en ‘'old school bodybuilder'' har jeg ikke kostregime. Spør du en ernærings fysiolog eller noen med utdanning innen nutritional science vil de trolig si at jeg har det. Jeg spiser etter et prinsipp som heter ‘'Flexible dieting''. Dette passer livssituasjonen jeg og mange andre unge er i, det er en enkel måte å kunne delta på sammenkomster som involverer mat.

Hva er det beste du liker å spise av treningsmat?
Mat med gode smaker og høyt næringsinnhold.

Hvor mange kalorier ligger du på per dag?
Nå, rundt 3000kcal. For å opp i vekt, om lag 3600-3800 kcal

Kunne du tenke deg å delta i konkurranser i fitness engang?
Ja, jeg har veldig lyst til å stå på scenen enten i Norge eller i utlandet en dag.

Hvilken muskelgruppe er du mest fornøyd med?
Ryggen eller beina.

Hvem ser du opptil av fitnessutøvere eller kroppsbyggere?
Jeg ser opp til Layne Norton, Eric Helms, Steve Cook, Arnold Schwarzenegger og Frank Zane.

Hvor trener du?
For tiden trener jeg på Kick treningssenter i Arendal.


Hvem er du? Fortell litt kort om deg selv.
Jeg er en 18 år gammel jente fra Porsgrunn. Treningsglad, målbevisst og rastløs.

Hva er dine planer etter russetiden og fullført videregående?
Etter videregående er planen å studere.

Er det mange andre russ på dine skole som trener også?
Ikke noe særlig, de fleste har lagt det litt på hylla i russetiden.

Har dere russebuss? Hvor mange penger har dere lagt inn i bussen?
Vi er åtte jenter på en van. Vi har ikke lagt noe penger i det. Litt dugnad og sponsorpenger bare.

Hva synes dere om de som bruker 500.000-1.000.000 kr på russebussen?
Jeg syns det er litt sykt at folk bruker så mye penger på det.

Hvor lenge har du trent?
2,5 år med styrke, men har drevet med turn og cheerleading før det.

Hvilken er dine favorittøvelser?
Det må nok bli knebøy med strikk.

Hvor seriøs er du med treningen? Følger du et strikt trenings- og kostregime?
Følger en strikt treningsplan, men maten er litt verre. Dette er mitt største problem innen fitness, fokuset nå om dagen er bare å spise nok.

Hva er det beste du liker å spise av treningsmat?
Det beste er vell en tacovariant.

Hvor mange kalorier ligger du på per dag?
Ligger på +/- 2000 kcal om dagen.

Kunne du tenke deg å delta i konkurranser i fitness en gang?
Ja, jeg skal delta i Norway Open til høst. Følg meg gjerne min vei på instagram @liseellingsen.

Hvilken muskelgruppe er du mest fornøyd med?
Det må bli ryggen.

Hvem ser du opptil av fitnessutøvere eller kroppsbyggere?
Christina Strøm Fjære.

Hvor trener du?
Elixia Porsgrunn og iForm på Stathelle.


Hvem er du? Fortell litt kort om deg selv.
Jeg heter Max og er russ i år og bor i Stavanger området. Jeg liker veldig godt å trene styrke og har holdt på med det i snart 2 år. Har alltid vært en aktiv person og har prøvd alt fra rugby til forball.

Hva er dine planer etter russetiden og fullført videregående?
Jeg tenkte å ta et fri år etter VGS der jeg fokusere veldig mye på treningen min og ser hvor det tar meg. Etter hvert har jeg lyst å studere for å kunne bli en fysioterapeut mens jeg holder oppe treningen.

Er det mange andre russ på dine skole som trener også?
Der er ikke så mange medruss som trener, men prøver alltid å motivere flest mulig til å trene og leve et sunt liv.

Har dere russebuss? Hvor mange penger har dere lagt inn i bussen?
Ja, jeg og min vennegjeng har en russebil som heter "the notorious 97" og vi er 9 stk. med på den. Vi har ikke brukt så mye penger på bilen for vi har holdt på med mye dugnad.

Hva synes dere om de som bruker 500.000-1.000.000 kr på russebussen?
De som bruker så mye penger på bil/buss må bare gjør det om de har penger til det men jeg hadde ikke gjort det. Syns det er litt sløsing dersom russetiden bare vare i ca. 1 måned.

Hvilken er dine favorittøvelser?
Jeg liker best markløft.

Hvor seriøs er du med treningen? Følger du et strikt trenings- og kostregime?
Jeg prøver å være så seriøs som mulig og går til gymmen 5-6 ganger i uken. Jeg følger en plan hvor jeg trener hver muskelgruppe to ganger i uken. Med treningen er det alltid viktig med riktig mat. Jeg prøver å holde maten "lean" men er ikke alltid like lett. Jeg varierer veldig på det jeg spiser sånn at jeg ikke blir for lei. Jeg har lyst å ta fitness videre i livet mitt og tar derfor det seriøst.

Hvordan ser kostholdet ditt ut?
Typisk måltid for meg hadde vært : 250 gram kjøttdeig 150gram ris og litt grønt ved siden av. Dette gjør jeg 5 ganger til dagen der jeg varierer mellom kjøtt og fisk, poteter og ris.

Hva er det beste du liker å spise av treningsmat?
Det beste jeg liker å spise er kjøttdeig, bønner og ris. Veldig enkelt for meg og veldig godt

Hvor mange kalorier ligger du på per dag?
Jeg prøver å få i meg mest mulig kalorier dersom jeg har en ganske høy forbrenning og ligger på rundt 3500-4000 kalorier om dagen.

Kunne du tenke deg å delta i konkurranser i fitness en gang?
Ja, den store drømmen er å en dag bli med på Mens Physique.

Hvilken muskelgruppe er du mest fornøyd med?
Jeg er mest fornøyd med ryggen min.

Hvem ser du opptil av fitnessutøvere eller kroppsbyggere?
Ikke alltid like lett å finne motivasjon men da hjelper det å se på Bradley Martyn eller Matt Ogus. Jeg har noen andre som jeg og ser opp til, Zach zeiler, Jeff seid og Ross dickerson

 

Vi ønsker Fitnessrussen en god russefeiring! 

Flere bilder

 

 

  

 

 


Jentene kuppet Fitnessrussen

Intervju30.04.2018428

Dette er Norges mest trente russejenter.

Fitnessrussen 2017

Fitness30.04.2017591

Dette er Norges mest trente russ! Sjekk bildene og intervju.

Fitnessrussen 2015

Intervju29.04.20151404

Denne russen kaster ikke egg på hverandre - de sluker dem rå!
Vilde Waksvik er en 19 år gammel gladjente fra Stavanger.

Jentene kuppet Fitnessrussen

Intervju30.04.2018428

Fitnessrussen 2017

Fitness30.04.2017591

Fitnessrussen 2015

Intervju29.04.20151404

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!