Charlotte Knudsen (25) gikk ned 55 kg

Intervju10.05.2016Lillian Maria Langseth0

Charlotte Knudsen gikk fra å være usikker til selvsikker med trening.

Charlotte W. Knudsen (25) fra Arendal har hele sitt liv slitt med overvekt. Etter en stygg ulykke på hesteryggen i september i 2014, snudde livet hennes drastisk.

Endret livsstilen

- Jeg måtte endre livsstilen min etter en ulykke i september 2014, forteller hun.

Charlotte ble kastet av hesteryggen og brak lårbenet, to brudd i ryggen og seks brudd i bekkenet. Hun har fortsatt jernstenger i kroppen, og de sitter i kroppen livet ut. Fysioterapeuten hennes trodde ikke hun kom til å kunne gå ordentlig etter ulykken, men med mye trening kan hun nå både gå og løpe som alle andre.

- Jeg har fortsatt koniske smerter i rygg og bekken, men disse blir mye bedre om jeg holder meg i aktivitet. Så valget om å trene regelmessig var ikke så vanskelig. For å i det hele tatt få på meg sokkene alene om morgenen, så var det vel dette som ble starten på min livsendring, forteller Charlotte.

Fra skrekk til glede

- Jeg meldte meg inn på Stamina i Arendal etter mye mas fra min gode venninne, Tina. Jeg hadde så angst for å gå inn på treningssenteret at hun måtte nesten dra meg ut av bilen, men hun ga heldigvis ikke opp.

Hos Stamina fikk Charlotte eget treningsprogram. Etter en stund følte hun seg mer sikker på både treningen og teknikker. Hun så da resultatene begynne å komme.

- Det kunne ha gått fortere om jeg hadde hatt et bedre forhold til maten jeg spiste. Jeg leste meg derfor opp på til et bedre kosthold og endret på de dårligste vanene.

Hun har aldri brukt slankeprodukter eller shaker for å gå ned i vekt. Dette har vært viktig for Charlotte å understreke. Hun har kun endret det hun allerede spiste til sunnere alternativer, kuttet ut unødvendig sukker i mat og drikkevarer og blitt mer bevist på at det finnes bedre alternativer enn sjokolade.

 

Ingen ekstrem endring

- Nei, jeg føler ikke at jeg har gjort noen ekstreme endringer, men det er mange endringer. Jeg har tatt endringene gradvis, så da føles det ikke ekstremt. Jeg startet med trening, så noe endring i matvanene. Etter hvert som man blir interessert velger man jo annerledes enn hva man ville gjort om man ikke vet hva alt på matetikkene betyr. Noe jeg aldri har orket eller hatt interesse for å sette meg inn i tidligere. Nå synes jeg det er gøy å se hva mat kan gjøre både positivt og negativt.

Charlotte spiser mer i dag enn hva hun gjorde tidligere, men nå spiser hun bra mat, sunn mat. Det å sulte seg ned i vekt synes hun ingenting om. Hun innrømmer å ha spist en is eller sjokolade av og til.

- Så lenge det er et variert bra kosthold det er mest av, må det være lov å kose seg av og til. Det er jo noe med at man blir ikke tynn av en gulrot, og heller ikke tykk av en sjokolade, fastslår hun

Fast bestemt

- Jeg har egentlig vært overvektig hele mitt liv, men jeg har aldri veid så mye som jeg gjorde etter jeg fikk datteren min. Da veide jeg rett under 120 kg. Jeg så ikke selv hvor langt det hadde gått. Tanken på at jeg skulle gå ned i vekt var ikke til stede. Jeg ga opp. Spisevanene var dårlig og jeg spiste bare dårlig mat. Jeg så ingen lys i enden av tunellen. Det var ikke før etter ulykken jeg begynte å ta tak i de dårlige vanene mine og progresjonen startet.

En motivator for andre

Charlotte hjelper gjerne andre om det er noe de lurer på. Hun deler gjerne matvanene sine, men det hun er mest opptatt av er at man ikke skal sulte seg tynn. Det kan fort bli farlig og Charlotte opplevde mindre fremgang da hun ikke spiste nok. I dag trener hun styrketrening fire ganger i uken. Tiden hun bruker på Stamina er alt fra en time og halvannen. Starter med oppvarming før hun starter å løfte vekter.

- Jeg har fått mye veiledning, gode råd og ikke minst motivasjon fra min lillebror, Nicolai, forteller hun.

Sterk og i god form med styrketrening

- Jeg trener nesten bare styrketrening. Det hender jeg tar meg en tur i lysløypen, men stort sett bare styrketrening. Om jeg skal på gruppetime så går jeg på TRX-timene. Det er bra for kjernemuskulaturen og veldig gøy, forteller hun.

På team med Lene Alexandra

Charlotte trener både med venner og alene. Nå skal hun være med på team LA Lifestyle, hvor hun og fjorten andre jenter skal ha Lene Alexandra Øien som coach i seks måneder. Dette gleder hun seg til.

- Jeg gleder meg til å se hvilke endringer som kan gjøres på seks måneder. Under disse seks månedene vil vi få kostholdsplan og treningsplan vi skal følge.

En melding til deg i samme båt

- Om du er i samme situasjon som meg; gå for gull, tro på deg selv! Selv om ingen andre har trua på deg, gjennomfør! Det og det kommer til å ta tid, men du vil få så mye overskudd og glede.

Endret meg som person

- Jeg har det mye bedre med meg selv nå. Jeg føler jeg er blitt mer åpen som person siden jeg ikke er redd for hva folk tenker om meg hele tiden. Og jeg er jo mye mer positiv nå, enn det jeg noen gang har vært egentlig. Livet er veldig bra nå og det er jo bra, avslutter hun.


Det er en fantastisk følelse å bokstavelig talt bli en ny mann, sier han.

Gikk ned 55 kg på 10 måneder

Intervju23.08.201910

Hun veide 160 kg på det meste og fikk så vidt plass i en vanlig personbil. Da tok hun grep!
Denne mannen går ned i vekt etter måneds lang diett på McDonald's.
Hvorfor går noen opp i vekt når de tilsynelatende gjør alt riktig? Se svaret.

Gikk ned 55 kg på 10 måneder

Intervju23.08.201910

Det er viktig med riktig påfyll av protein og energi. Se hva du bør spise til lunsj!
Kan du spise sent på kvelden og hvor mye?
Dette programmet er perfekt for hjemmetrening eller hvis du har dårlig tid.

Hvordan få mer ut av markløft?

Trening27.05.202040

Slik får du mer ut av markløft.
Dette er miniguiden på hvordan du skal holde deg slank.