Lag hjemmelaget iskrem
Kosthold02.06.2016Fride Skjønsberg45
Hjemmelaget iskrem passer perfekt på varme sommerdager. Lag din egen sunne favoritt base - og tilsett favoritt smakene dine. Hjemmelaget iskrem er lett og raskt å tilberede, og kan nytes med den beste samvittighet.
Peanøtt og banan iskrem
Ingredienser til 4 porsjoner:
• 3 frosne bananer
• 4 ss peanøttsmør
• 1 ss lime juice
• 1 ss vann
• 1 ss peanøtter
Slik gjør du:
Ha bananer, peanøttsmør, limesaften og vann i en food prosessor. Kjør til en glatt iskrem. Peanøtter til topping. Nyt umiddelbart.
Næringsinnhold per porsjon:
Energi: 208 kcal
Protein: 7 g
Karbohydrat: 12 g
Fett: 14 g
Salt: 0,33 g
Nougat iskrem
Ingredienser til 4 store porsjoner:
• 2 dl lett kremfløte
• 1 dl kesam
• 50 g nutella
• 2 eggeplommer
• 1 ts hakkede nøtter etter ønske
• Tilbehør og pynt, friske bær
Slik gjør du:
1. Visp fløten til krem. Smelt nutella i en bolle med vann.Visp eggeplommene inn i nutellaen.
2. Rør inn nøtter. Tilsett kesam. Sett kaldt i minst 4 timer før servering.
3.Ta isen ut 15 min før servering.
Næringsinnhold per servering uten tilbehør:
Energi: 335 kcal
Protein: 5 g
Karbohydrater: 15 g
Fett: 29 g
Frisk Mango iskrem
Ingredienser til 4 porsjoner:
• 1 pakke frossen mango á 250 g
• 1 boks med vanilje kesam (mager)
• Saften fra 1 lime
Slik gjør du:
Ha i frossen mango, vanilje kesam og lime juicen i en food prosessor eller blender. Mikses til en fin glatt iskrem. Serveres med en gang i glass.
Eksotisk kremete iskrem
Ingredienser til 4 porsjoner:
• 2 pakker frossen mango á 250 g
(eller 2 store friske mango)
• 1 boks kesam
• 1 ts vaniljesukker
• Friske jordbær til servering
Slik gjør du:
Bland sammen mango, vaniljesukker og kesam i en food prosessor. Mikses til du ser blandingen er smooth og fin. Server i glass, med friske jordbær ved siden.
Jordbær og yoghurt is
Ingredienser til 4 porsjoner:
• 250 g frosne jordbær
• 1 presset appelsin
• 2 kopper tyrkisk yoghurt
• 1 ss honning
Slik gjør du:
Bland alt sammen i en food prosessor. Spis umiddelbart eller legg yoghurtisen i fryseren en time før den skal spises.
Næringsinnhold per porsjon:
Energi: 130 kcal
Protein: 3 g
Karbohydrat: 18 g
Fett: 5 g
Salt: 0,07 g
Yoghurtis med appelsin og jordbær
Ingredienser til 4 porsjoner:
• 250 g frosne jordbær
• 1-2 appelsiner presset (du skal ha saften)
• 1 boks gresk eller tyrkisk yoghurt 300 g
• 1 ss vaniljesukker eller honning
Slik gjør du:
Ha alle ingrediensene i en mikser, og kjør til du får en iskrem. Nytes med en gang.
Næringsinnhold per porsjon
Energi: 104 kcal
Protein: 2,1 g
Karbohydrat: 11,3 g
Fett: 5,2 g
Salt: 0,05 g
Frozen yoghurt med sitron og vanilje
Ingredienser til 4 porsjoner:
• 6 dl yoghurt etter ønske (gresk, tyrkisk, naturell)
• 1 ss vaniljesukker
• 1 vaniljestang (frøene)
• 1 ts ts frisk sitronskall
• 1 ts frisk limesaft
Slik gjør du:
1. Bland sammen alle ingrediensene og halvparten av yoghurten i en food prosessor til du får en fin jevn røre.
2. Ha i resten av yoghurten og kjør i mikseren en stund til.
3, Hell yoghurtblandingen i en fryse fast form, med folie.
4. Sett i fryseren 3-4 timer.
5. Ha blandingen i food prosessoren igjen og kjør til en glatt konsistens.
6. Servers umiddelbart.
Næringsinnhold per porsjon
Energi: 109 kcal
Protein: 3 g
Karbohydrat: 11 g
Fett: 6 g
Salt: 0,07 g
Frozen creaminess vaniljeostekrem
Ingredienser til 4 porsjoner:
• ½ frossen pakke philadelphia ost lettere
• ½ frossen boks vaniljekesam mager
• 1 eggehvite
• 1 vaniljestang
• Serveres med Friske bringebær, blåbær og jordbær
Slik gjør du:
1. Tin osten og kesam så du får blandingen i food prosessoren. Skrap frøene fra vaniljestangen og skill hviten fra plommen av egget.
2, Miks til du får en jevn blanding. Server i bolle og pynt med friske bær.
Tips: blir isen for løs, sett den i fryseren en liten stund før servering.
Kokos iskrem med hint av mango og lime
Ingredienser til 4 porsjoner:
• 2 dl yoghurt etter ønske (matyoghurt, tyrkisk yoghurt, gresk yoghurt)
• 1 frossen mango i biter
• 1 dl kokosmelk (kremen av melken)
• 1 ferskpresset lime
• 1-2 ss melis
• 4 ss revet kokos til pynt
Slik gjør du:
1. Rist revet kokos i en tørr stekepanne til den er gylden.Avkjøl.
2. Skrell skallet av limen. Bland revet kokos med limeskall.
3. Bland mango, yoghurt, limesaft og melis til en glatt is i en blender.
4. Fordel yoghurtisen i boller og server med kokos og limestrø.
Næringsinnhold per porsjon
Energi: 163 kcal
Protein: 3 g
Karbohydrat: 19 g
Fett: 7 g
Salt: 0,06 g
Banan-is med sjokoladetrekk
Ingredienser:
• Bananer
• Pinner
• Smeltet sjokolade etter ønske
• Pynt , sprinkels, kokosstrø, nøtter, sjokolade (kan utelukkes)
Slik gjør du:
1. Skrell bananene, del dem i to og sett inn en pinne. Smelt sjokoladen over vannbad.
2. Dypp bananisen i sjokoladen og topp med strø.
3. Sett inn i fryseren. La stå i 3-4 timer.
4. Nytes.
Gikk ned 15 kg på iskrem
Intervju29.08.2018192
Imponer med fantastiske oppskrifter
Kosthold02.03.201830
Sunnere iskrem i sommer
Kosthold24.07.201733