Lag hjemmelaget iskrem

Kosthold02.06.2016Fride Skjønsberg45

Lag hjemmelaget iskrem med din egen sunne favoritt base og tilsett smak.

Hjemmelaget iskrem passer perfekt på varme sommerdager. Lag din egen sunne favoritt base - og tilsett favoritt smakene dine. Hjemmelaget iskrem er lett og raskt å tilberede, og kan nytes med den beste samvittighet.

Peanøtt og banan iskrem 

Ingredienser til 4 porsjoner:
• 3 frosne bananer
• 4 ss peanøttsmør
• 1 ss lime juice
• 1 ss vann
• 1 ss peanøtter

Slik gjør du:
Ha bananer, peanøttsmør, limesaften og vann i en food prosessor. Kjør til en glatt iskrem. Peanøtter til topping. Nyt umiddelbart.

Næringsinnhold per porsjon:
Energi: 208 kcal
Protein: 7 g
Karbohydrat: 12 g
Fett: 14 g
Salt: 0,33 g

Nougat iskrem 

Ingredienser til 4 store porsjoner:
• 2 dl lett kremfløte
• 1 dl kesam
• 50 g nutella
• 2 eggeplommer
• 1 ts hakkede nøtter etter ønske
• Tilbehør og pynt, friske bær

Slik gjør du:
1. Visp fløten til krem. Smelt nutella i en bolle med vann.Visp eggeplommene inn i nutellaen.
2. Rør inn nøtter. Tilsett kesam. Sett kaldt i minst 4 timer før servering.
3.Ta isen ut 15 min før servering.

Næringsinnhold per servering uten tilbehør:
Energi: 335 kcal
Protein: 5 g
Karbohydrater: 15 g
Fett: 29 g

Frisk Mango iskrem 

Ingredienser til 4 porsjoner:
• 1 pakke frossen mango á 250 g
• 1 boks med vanilje kesam (mager)
• Saften fra 1 lime

Slik gjør du:
Ha i frossen mango, vanilje kesam og lime juicen i en food prosessor eller blender. Mikses til en fin glatt iskrem. Serveres med en gang i glass.

Eksotisk kremete iskrem 

Ingredienser til 4 porsjoner:
• 2 pakker frossen mango á 250 g
(eller 2 store friske mango)
• 1 boks kesam
• 1 ts vaniljesukker
• Friske jordbær til servering

Slik gjør du:
Bland sammen mango, vaniljesukker og kesam i en food prosessor. Mikses til du ser blandingen er smooth og fin. Server i glass, med friske jordbær ved siden.

Jordbær og yoghurt is 

Ingredienser til 4 porsjoner:
• 250 g frosne jordbær
• 1 presset appelsin
• 2 kopper tyrkisk yoghurt
• 1 ss honning

Slik gjør du:
Bland alt sammen i en food prosessor. Spis umiddelbart eller legg yoghurtisen i fryseren en time før den skal spises.

Næringsinnhold per porsjon:
Energi: 130 kcal
Protein: 3 g
Karbohydrat: 18 g
Fett: 5 g
Salt: 0,07 g

Yoghurtis med appelsin og jordbær 

Ingredienser til 4 porsjoner:
• 250 g frosne jordbær
• 1-2 appelsiner presset (du skal ha saften)
• 1 boks gresk eller tyrkisk yoghurt 300 g
• 1 ss vaniljesukker eller honning

Slik gjør du:
Ha alle ingrediensene i en mikser, og kjør til du får en iskrem. Nytes med en gang.

Næringsinnhold per porsjon
Energi: 104 kcal
Protein: 2,1 g
Karbohydrat: 11,3 g
Fett: 5,2 g
Salt: 0,05 g

Frozen yoghurt med sitron og vanilje

Ingredienser til 4 porsjoner:
• 6 dl yoghurt etter ønske (gresk, tyrkisk, naturell)
• 1 ss vaniljesukker
• 1 vaniljestang (frøene)
• 1 ts ts frisk sitronskall
• 1 ts frisk limesaft

Slik gjør du:
1. Bland sammen alle ingrediensene og halvparten av yoghurten i en food prosessor til du får en fin jevn røre.
2. Ha i resten av yoghurten og kjør i mikseren en stund til.
3, Hell yoghurtblandingen i en fryse fast form, med folie.
4. Sett i fryseren 3-4 timer.
5. Ha blandingen i food prosessoren igjen og kjør til en glatt konsistens.
6. Servers umiddelbart.

Næringsinnhold per porsjon
Energi: 109 kcal
Protein: 3 g
Karbohydrat: 11 g
Fett: 6 g
Salt: 0,07 g

Frozen creaminess vaniljeostekrem 

Ingredienser til 4 porsjoner:
• ½ frossen pakke philadelphia ost lettere
• ½ frossen boks vaniljekesam mager
• 1 eggehvite
• 1 vaniljestang
• Serveres med Friske bringebær, blåbær og jordbær

Slik gjør du:
1. Tin osten og kesam så du får blandingen i food prosessoren. Skrap frøene fra vaniljestangen og skill hviten fra plommen av egget.
2, Miks til du får en jevn blanding. Server i bolle og pynt med friske bær.

Tips: blir isen for løs, sett den i fryseren en liten stund før servering. 

Kokos iskrem med hint av mango og lime

Ingredienser til 4 porsjoner:
• 2 dl yoghurt etter ønske (matyoghurt, tyrkisk yoghurt, gresk yoghurt)
• 1 frossen mango i biter
• 1 dl kokosmelk (kremen av melken)
• 1 ferskpresset lime
• 1-2 ss melis
• 4 ss revet kokos til pynt

Slik gjør du:
1. Rist revet kokos i en tørr stekepanne til den er gylden.Avkjøl.
2. Skrell skallet av limen. Bland revet kokos med limeskall.
3. Bland mango, yoghurt, limesaft og melis til en glatt is i en blender.
4. Fordel yoghurtisen i boller og server med kokos og limestrø.

Næringsinnhold per porsjon
Energi: 163 kcal
Protein: 3 g
Karbohydrat: 19 g
Fett: 7 g
Salt: 0,06 g

Banan-is med sjokoladetrekk 

Ingredienser:
• Bananer
• Pinner
• Smeltet sjokolade etter ønske
• Pynt , sprinkels, kokosstrø, nøtter, sjokolade (kan utelukkes)

Slik gjør du:
1. Skrell bananene, del dem i to og sett inn en pinne. Smelt sjokoladen over vannbad.
2. Dypp bananisen i sjokoladen og topp med strø.
3. Sett inn i fryseren. La stå i 3-4 timer.
4. Nytes.


Fride Skjønsberg 

Fride er faglig dyktig og formidler sitt budskap på en forståelsesfull måte. Hun er utdannet personlig trener og kostveileder gjennom Active Education. Fride er lidenskapelig opptatt av kosthold og er også selv aktiv med trening.

Gikk ned 15 kg på iskrem

Intervju29.08.2018192

Denne karen gikk ned 15 kg på en diett basert på iskrem.
Imponer en du er glad i med disse fantastiske oppskriftene.

Sunnere iskrem i sommer

Kosthold24.07.201733

Sommer er høysesong for is. Du kan fint spise is hver eneste dag hvis du velger en av disse hjemlagde variantene.

10 snacks under 100 kcal

Kosthold28.05.2018755

Lyst på noe digg, uten at det er en kaloribombe?

Gikk ned 15 kg på iskrem

Intervju29.08.2018192

Sunnere iskrem i sommer

Kosthold24.07.201733

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!