Slik bør du trene i sommer

Trening07.06.2016Rita Immerstein0

La ikke finværet, ferie og late sommerdager stoppe deg i å trene.

Er det tungt å komme seg på gymmet kan enkelt utføre treningen utenfor gymmen. Her er noen enkle og effektive tips til holde kroppen gående gjennom sommeren. Muskler er ferskvare og derfor er det anbefalt å ha en viss mengde trening gjennom sommeren. 2-3 korte, men målrettede treningsøkter gir kroppen din vedlikehold gjennom helse sommeren. Så slipper du å starte på «scratch» igjen når august- og september måneden melder seg.

Trening med egen kroppsvekt

Knebøy, pull-up, push up, gående utfall, planken og burpees kan settes sammen som en sirkeltrening hvor du kjører alle øvelsene etter hverandre uten pauser. Tren 20 knebøy, maks antall pull- og push ups, 20 meter gående utfall, hold planken i 10-20 sekunder og avslutt med 10 burpees. Ta deretter et minutts pause før du gjennomfører 2-4 runder til og vips så har du kjørt både hjertepumpa og styrken din opp et godt hakk på svært kort tid!

Treningsstrikk og hoppetau

Enten du er ute- eller innendørs kan et treningsstrikk gi deg en fullkroppstrening. Fest strikken under føttene, til døra, et tre i parken eller på gjerdet i hagen og oppdag at du kan trekke strikket i alle mulige retninger for å få trent hele kroppen. Har du i tillegg et hoppetau og kjører intervaller mellom trening med strikk og tauet skal du kjenne at du etter 10-15 minutter både har fått opp pulsen og fått trent styrke på veldig kort tid. Kjør bicepscurl, roing, stående brystpress, nedtrekk for triceps på overkroppen og beinspark, kneløft og sideveis utfall med strikken festet til ankelen. Kjør et minutt styrketrening, 30 sekunder med hoppetau og 30 sekunders hvile i noen runder så får kroppen din akkurat det den trenger.

Ta en svømmetur

Svømming holder deg avkjølt og gir deg samtidig en fantastisk kardioøkt. Det er en svært effektiv måte å forbrenne kalorier på samtidig som det er skånsomt og lite belastende for leddene. Du trenger svømme en 3000 meter, det holder lenge å småsvømme i 10 minutter. Er du på ferie og har tilgang til gode temperaturer i vannet så er det en ypperlig mulighet til å trene noe som du kanskje ellers ikke gjør så ofte. Øk tiden i vannet med svømming for hver dag. Svømmeformen kommer utrolig raskt og du merke at hele kroppen får trening. Kjernemuskulaturen, armene, beina, rumpa og ryggen får flott trening og du forbedrer også fleksibiliteten og utholdenheten og du styrer helt og selv hvilken intensitet du makter å legge deg på. Kjenner du at pusten øker og at kroppen brukes så får du effekt av denne type trening.

Utnytt sesongens matvarer

Sommertid er grilltid og dette er en sunn, enkel og velsmakende måte å tilberede maten på. Det finnes omtrent ikke en matvare du ikke kan tilberede på grillen. Bruk grønnsaker, frukt som bugner av smak fra norske produsenter. Griller du fisk, kjøtt, hjemmelaget grovt brød og lager egne dressinger har du full kontroll på hva du spiser. Dette er sunt og godt og sikrer deg også en kontroll på vekten.

Husk å drikke nok i varmen

Er du slapp etter en dag i solen og treningen ikke frister noe særlig, så tenk over om du har fått i deg nok væske i løpet av dagen. Tap av væske og salter tapper deg for energi og skal du trene bør du sikre deg et godt væskeinntak før trening. Orker du ikke trene på dagen kan en kort morgen- eller kveldsøkt være en fin tid å trene på. Spis et lite måltid og fyll på med litt væske og ta dine velfortjente 10-30 minutter med trening og nyt ferien med en kropp som blir tatt vare på! 

Kilder og tips til øvelser:
http://www.webmd.com/fitness-exercise/ss/slideshow-no-gym-workout?ecd=wnl_wlw_060416&ctr=wnl-wlw-060416_nsl-ld-stry_1&mb=vaSXE2T1078o7QesfxaJsyhonS%2fH3cwy8dFxuTY1WuE%3d   
http://www.webmd.com/fitness-exercise/a-z/swimming-for-fitness


Rita Immerstein 

Rita har mer enn 20 års erfaring fra sportssenterbransjen og er sertifisert aerobic-, trx- og grid instruktør og deltar aktivt i fitness- og kroppsbygger konkurranser. Hun har master i helsefremmende arbeid, ernæringsutdanning og solid erfaring med diett og styrketrening.

Hvor mange runder klarer du på 20 min?
Med disse treningsøktene kan du trene når og hvor som helst.
Her har du tipsene for å unngå at du kommer helt ut av de gode trenings- og kostholdsvanene i sommer.

Sommertrening

Trening10.07.2014123

Ikke ligg på latsiden selv om det er ferie.
Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!