Styrketrening for voksne

Trening15.06.2016Rita Immerstein90

Les om alle fordelene du oppnår!

Vi vet at regelmessig fysisk aktivitet er sunt og nødvendig for oss alle for det reduserer risikoen for en rekke sykdommer og bidrar til et lengre og mer energifyllt liv. Mange assosierer trening med gåturer, jogging, tredemølle og stepmaskin for å få hjertepumpa til å jobbe. Ofte blir betydningen av styrketrening oversett og spesielt viktig er det for den godt voksne delen av befolkningen å vurdere styrketrening som en nødvendig og kjærkommen treningsalternativ for kroppen.

Du har alt å vinne!

Du kan nemlig forebygge utvikling av hjerte- og karsykdommer, diabetes og osteoporose. Dessuten styrker det din vitalitet og bidrar til at daglige aktiviteter går lettere unna. Styrketrening er også en god måte å holde vektkontroll på fordi metabolismen øker med økt muskelmasse. En 30-åring vil miste en firedel av sin styrke innen personen når 70 år og halvparten av den innen man fyller 90 år. Styrketrening må altså til å for å bevare styrken og kroppens funksjonsevne.

Mange treningsmuligheter

Du kan trene med frie vekter som manualer og vektstenger eller treningsstrikk og slynger. På et treningssenter finnes det en rekke maskiner som alltid er gode i en startfase før du avanserer til mer frivektstrening. Selv trening med din egen kroppsvekt gir deg både økt styrke, fleksibilitet, stabilitet og forbedret koordineringsevne. Start forsiktig med trening 1-2 ganger i uken i 20 minutter og øk treningsmengden etter 3-4 uker. Suppler med kardiotrening i form av sykling, gåturer, jogging eller kardiomaskiner - velg det som passer deg best. 

Bygg opp motivasjonen

Mange treningssenter tilbyr saltimer som gir deg både styrke- og kardiotrening. Synes du det er tungt å motivere deg til egentrening kan denne type gruppetimer være et svært godt alternativ. Finn deg gjerne en treningspartner som kan gi både støtte og utløse et godlynt konkurranseinstinkt. Det gjør alltid treningen mer spennende og morsom å gjennomføre. For mange er trening et ork, men bruk litt tid på å finne din treningsform og spør gjerne om tips og råd til hvordan du kan sette sammen treningen i løpet av en uke. Tenk også på at et treningssenter er en fin sosial arena å treffe nye mennesker på. Liker du best å trene for deg selv kan du selvsagt med enkle midler trene hjemme og ta en tur ut i parken eller skogen på en frisk gåtur. Det viktigste budskapet er uansett å øke din fysiske aktivitet og hold et spesielt fokus på styrketrening dersom du for øvrig utfordrer kroppen din lite med motstandsaktiviteter. God trening!

Kilde
Harvard Medical School(2016) Wnat to live longer and better? Do strength training, Nettside:
http://www.health.harvard.edu/staying-healthy/want-to-live-longer-and-better-strength-train


Rita Immerstein 

Rita har mer enn 20 års erfaring fra sportssenterbransjen og er sertifisert aerobic-, trx- og grid instruktør og deltar aktivt i fitness- og kroppsbygger konkurranser. Hun har master i helsefremmende arbeid, ernæringsutdanning og solid erfaring med diett og styrketrening.

Du trenger mer protein jo eldre du blir for å opprettholde og bygge muskelmasse.
Denne 72 år gamle mannen fra England driver eget gym og er i superform.
Ny forskning viser hvordan du kan leve lenger.
Hun startet å trene da hun var 56 år gammel!
Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!