Derfor skal du aldri bruke Q-tips til å rengjøre øret

Diverse10.03.2020Joachim Pedersen0

Mange bruker Q-tips til å rengjøre øret. Slutt med det! Se hvorfor i denne videoen.

Det er fryktelige mange som bruker Q-tips tilå rengjøre ørene. Sannheten er at du aldri under noen omstendigheter bør putte inn en Q-tips eller noe annet spist inn i øret.

Dersom du ønsker å rengjøre øret med Q-tips vil du bare dytte ørevoksen lenger og lenger inn i øret som til slutt presser på trommehinnen. Dersom dette skjer vil ikke trommehinnen viberere effektivt slik den skal hvilket kan medføre hørselskade.

Ørevoks er bra for deg og er ikke "skittent". Ørevoks vil holde ørene fri fra f.eks. innsekter unna. Andre fordeler som ørevoks har er at det faktisk fungerer som et "smøremiddel" som forhindrer deg i å måtte klø inni øret. Det er også syrlig slik at det forhindrer f.eks. at sopp vokser inni øret. Og det fanger opp hår, støv og døde hudceller.

Så hvordan skal du rengjøre øret ditt? Du skal IKKE rengjøre øret ditt. Ørevoksen skal være der! Ørevoks skal kun fjernes av lege dersom du får en tilstand hvor ørevoks vokser og vokser som igjen går utover hørselen din.Kilde: http://www.techinsider.io/q-tips-clean-ears-health-2016-6


Joachim Pedersen 

Joachim har vært ansvarlig redaktør siden han startet opp Treningsforum i 2001. Han begynte å trene vekter i ungdomsårene og har over 15 års erfaring med trening og kosthold. Joachim har lang fartstid innen fitnessbransjen og brenner for det han driver med.

Spiller poden din altfor mye? Dette kan være løsningen på å slå to fluer i en smekk.
Mikroplastikk går inn i matkjeden og til slutt inn i våre kropper.

Denne appen kan redde liv raskere

Diverse04.03.201821

Denne appen bør du installere nå.
Se alle helsefordelene isbading gir deg.

Denne appen kan redde liv raskere

Diverse04.03.201821

Nøtter er en av de mest konsentrerte næringskilder vi har i kostholdet.
Hun gikk ned i vekt og så opp i vekt igjen - og ble strammere!
Abby Pollock (22) har gjort litt av en forvandling.
Vil en kaffekopp eller to føre til at du presterer bedre på trening?
Søtsug og andre cravings er din verste fiende når du er på diett.