Bygg kroppens viktigste muskel

Trening31.07.2018Rita Immerstein0

Hvilken muskel er kroppens viktigste?

Mer muskelmasse og lavere fettprosent reduserer risikoen for tidlig død for mennesker med en hjertelidelse og mye tyder på at leger i større grad burde anbefale motstandstrening framfor slankekurer.
Undersøkelsen som er ledet av Dr. Preethi Srikanthan ved University i California analyserte data fra 6400 amerikanere med en hjertelidelse. Funnene viser at mennesker med høyere andel muskelmasse og lavere kroppsfett hadde lavere mulighet for å dø av hjerteproblemer og andre årsaker sammenliknet med 3 andre grupper. Dette ble basert på personenes kroppssammensetning. De 3 gruppene var fordelt inn i følgende kategorier med utgangspunkt i kroppens sammensetning; lav muskel/høy fett, lav muskel/lav fett og høy muskel/høy fett.

Overvekts-paradokset

Kroppsmasseindeksen(KMI/BMI) var høyere hos de personene som hadde høyere andel muskelmasse. Funnene kan også forklare overvekts-paradokset hvor mennesker med høy KMI har lavere dødsrater. Undersøkelsen viser derfor hvor viktig det er å bevare muskelmassen for å redusere risken for tidlig død, selv blant de gruppene som er utsatt for en høyere fare for hjertelidelser.

Tren styrke og kardio

Styrketrening trenger ikke være avansert eller økonomisk krevende. Fyll gjerne flasker med sand og bruk dem som hantler. Ønsker du å avansere litt på treningsutstyret finnes det både hantler, kettlebells, treningsstrikk, medisinballer og slynger å få handlet på nettet, sportsbutikker eller Clas Ohlson for den saks skyld.

Gjør mer arbeid med mindre innsats

Regelmessig aktivitet øker din evne til å yte mer. Styrketrening og gåturer i moderat og intensivt tempo vil styrke hjertets evne til å frakte oksygen, bevare syre-base balansen, transportere hormoner til rette organer. Slagvolumet øker og hjertet kan dermed pumpe ut blod rasker ut i systemet. Muskelfibrene i hjertet vil også øke og hjertet blir sterkere. Med andre ord er både styrketrening og mer fysisk aktivitet generelt et gode for kroppens viktigste muskel, nemlig hjertet.

Kilder:
Preidt R.(2016) Building Muscle Could Boost the Body's Most Important Muscle, Nettside:
https://www.nlm.nih.gov/medlineplus/news/fullstory_158561.html
nhi.no(2009)Hjerte, blodkar og trening, Nettside:
http://nhi.no/trening/fysisk-aktivitet-og-helse/hjerte-blodkar-og-trening-29805.html?page=2

 


Rita Immerstein 

Rita har mer enn 20 års erfaring fra sportssenterbransjen og er sertifisert aerobic-, trx- og grid instruktør og deltar aktivt i fitness- og kroppsbygger konkurranser. Hun har master i helsefremmende arbeid, ernæringsutdanning og solid erfaring med diett og styrketrening.

Nå har hun operert vekk den overflødige huden. Se hvordan hun ser ut nå!
Vi får i oss cirka halvparten av kcal våre fra karbohydrater. Slik velger du de riktige karbohydratene.
Utviklingen av overvektige de siste tiårene er dyster.
Folk er tykkere og sykere enn noensinne. Fedmenivået er tredoblet siden 1980 og har vokst spesielt raskt blant barn.
Slik finner du treningsmotivasjonen etter et opphold.
Kalkun på nyttårsaften er en tradisjon. Godt Nytt År!
Hvis du vil forbrenne fett er tredemølle og sykkel gårsdagens nyheter.

Slik kommer du i form i 2020

Trening28.12.20192075

Følg disse 6 rådene for hva du må eller bør gjøre.

Kardio eller styrketrening først?

Trening23.12.2019352

Hva bør du trene først for optimal effekt?