4 friske oppskrifter med vaniljekesam

Kosthold10.07.2018Fride Skjønsberg142

Vaniljekesam er et produkt som er supert å ha i kostholdet.

Vaniljekesam gir deg godt med proteiner, karbohydrater og fett. Du kan også velge den magre varianten, mager vanilje kesam som inneholder enda mer proteiner, mindre fett og bidrar med færre kalorier per 100 g iforhold til den orginale. Men er det snakk om fylde og smak så kommer den orginale best i test. Velg den du måtte foretrekke.
Her har jeg laget 4 forskjellige proteinrike desserter med vaniljekesam, kos deg med de til kvelds, helgekosen eller som vellfortjent etter treningsmåltid om du har lyst på noe søtt og godt.

Marinert appelsin i vanilje

Hvis du blander vaniljekesam med cottagecheese og tilsetter friske appelsiner, da smiler du det skal jeg love deg.
Denne smakskombinasjonen er både frisk og syrlig og søt på en gang.Retten er rik på proteiner, lite fett og lite karbohydrater.Gir deg masse c-vitamin, a-vitamin og kalsium. Spises til dessert eller som kveldskos.

Ingredienser for 2 posjoner
2 store appelsiner
1 klementin
1 pasjonsfrukt ( kan utelukkes men gir en magisk smak )
2 ss stevia, sukrin, eller annen søtning ( sukker kan også brukes )
¼ vaniljestang ( steviavanilje, vaniljepulver, vaniljesukker kan også brukes )
1 beger kesam vanilje (mager kesam hvis du vil ha den magre varianten)
1 bitteliten klype salt
¼ revet skall av appelsin
bitte litt revet sjokolade setter virkelig prikken over iën

Slik gjør du:
Skrell appelsinene, klementinen og pasjonsfrukten, skjær dem i tynne skiver og legg dem i en skå.
Ha vann, sukkeret(søtningen), saltet og vaniljestenger i en panne og la puttre i 10 min.
Sil blandingen over frukten. La det stå kaldt i 30 min.
Bland cottagecheese og kesamen, riv litt appelsin og sjokolade.
Posjoner som du vil i skåler og nyt.


Illustrasjonsfoto uavhengig av oppskrift

Vaniljegratinerte fersken

Denne desserten er næringsrik, inneholder sunne krabohydrater, sunne fettkilder fra nøtter og god rik på kasein proteiner. Retten består av varme ovnsbakte kesamgratinerte fersken med nøttepynt.

Ingredienser for 2 posjoner
2 fersken ( jo mer moden jo bedre )
100 g vaniljekesam
1 vaniljestang (annen vanlilje erstating eks stevia dråper med vanilje)
1 ts stevia, sukrin annan søtning
1/8 ts salt
1/6 kopp flakede nøtter ( mandler, valnøtter, hasselnøtter )
SERVERES gjerne med fryst yoghurt naturell eller kesam naturell og noen bringebær 

Slik gjør du:
Sett ovnen på 250 grader enten varmluft eller grill funksjon.
Skjer fersen i 2 og ta ut steinen.
Sett disse i to forskjellige former.
Fordel vaniljekesamen i midten av hver halvdel.
Dryss over hakkete nøtter, sukker, salt og en klype vanilje.
Bakes i ca 5 min, da de begynner å bli brune.
Server med kald is og briske bær.

KesamMousse med søte blåbær

Denne moussen er kjempe sunn og god. Den inneholder både kesam og protein som gir proteiner. Sunt fett fra nøttene og sunne karbohydrater fra blåbærene.Blåbær inneholder masse vitaminer og mineraler som kroppen trenger. Itilegg til kostfiber som er bra for fordøyelsen.

Ingredienser for 2 posjoner
150 g cottagecheese
200 g vaniljekesam ( mager om du vil )
½ ts vaniljepulver

Søteblåbær:
150 g blåbær (frosene eller ferske om du vil)
1 ts søtning (stevia er å foretrekke her)
noen ss med nøtter (blandet)

Slik gjør du:
Bland sammen cottagecheesen, vaniljekesamen, og vaniljepulveret.
Så fordeler du mosen i 2 boller.
Hell over blåbærene med søtningen.
Hakk de nøttene du foretrekker og legg dem på en rist i ovnen og la de ristes på sterk varme ca 200 g i 5 min, strø over litt salt og litt vann.
La nøtteblandingen avkjøles før den strøs over moussen.
Settes kald 10 min før servering. 


Illustrasjonsfoto uavhengig av oppskrift

Friske bringebær med vaniljekrem og crispy chocolate

Denne desserten er en av mine favoritter! Kombinasjonen av sjokolade, vanilje og friske bringebær er uslårlig. Og det beste av alt er at du får i deg en hel masse sunne proteiner fra kasein og myse, både fra proteinbaren og vaniljekesamen. Som er gull verdt for kroppen. Den er også utrolig enkel og lage og krever kun 5 min.

Ingredienser for 2 posjoner
1 proteinbar (jeg foretrekker quest nutrition sin chocolate chip cookie dough)
1 kopp med bringebær
100 g kesam vanlig
100 g kesam vanilje
2 eggehvitter
litt søtning
søtning om du vil, kanel er også godt eller litt kakao strø.

Slik gjør du:
Skjær opp proteinbaren i små biter og putt de på et stekebrett i ovnen i noen minutter til du ser at de er blitt crispy men ikke brenn dem!
Du kan også kjøre de på full guffe i mikro ca 1 min.
Ta de ut og avkjøl.
Pisk eggehvitter stive med søtning.
Bland forsiktig eggehvittene med kesam.
Legg lagvis med kesamblandingen, bringebær og crispy chocolate i et glass.
Strø over med litt kakao strø om du vil.


Fride Skjønsberg 

Fride er faglig dyktig og formidler sitt budskap på en forståelsesfull måte. Hun er utdannet personlig trener og kostveileder gjennom Active Education. Fride er lidenskapelig opptatt av kosthold og er også selv aktiv med trening.

Miniguide over meieriprodukter

Kosthold10.09.201828

Cottage cheese, kesam, rømme, créme fraiche, kvarg og skyr. Hva er forskjellen og hvilke av typene er sunnest?

Dette er sommerens matnyheter

Kosthold01.06.201788

Sommerens matnyheter er på vei inn i butikkene.

6 enkle dipper til grønnsaker

Kosthold27.04.202068

Dette er snacksen du kan spise massevis av.
Dette er høstens matvarer som kommer inn nå.

Miniguide over meieriprodukter

Kosthold10.09.201828

Dette er sommerens matnyheter

Kosthold01.06.201788

6 enkle dipper til grønnsaker

Kosthold27.04.202068

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!