9 spennende desserter på grillen

Kosthold16.07.2018Fride Skjønsberg0

Har du prøvd å legge desserten på grillen? - ikke? Da vil du bli positivt overrasket hvor smakfullt det er!

Frukt er perfekt på grillen, det er sunt, friskt og lett å lage. La fantasien løpe løpsk med aromaer og smaker du kan krydre med kanel, vanilje, sjokolade, honning, mynte, rom etc. Det setter virkelig smaksorganene i himmelen.

Tips: For å unngå at fruktene fester seg til grillen, kan du pensle med litt smeltet smør, eller legge frukten i folie.

Grillet grapefrukt med vaniljekesam og philadelphiaost

Tilberedningstid: 5 minutter
Steketid: 10 min
Serveringer: 4

Ingredienser:
2 grapefrukt
litt kanel
100 kesam vanilje
50 g Philadelphia ost
smeltet smør (kan utelukkes)
topp med ønsket nøtter

Beskrivelse:
1. Ha en varm grill klar.
2. Skjær grapefrukt i to og pensle dem med litt smeltet smør.
3. Strø litt kanel på toppen av halvert grapefrukt.
4. Grill med kjøttsiden ned i ca. 5 minutter, til den er varm og til fruktsukkeret er karamellisert.
5. Server med en klatt vanilje-ostekrem.

Grillet nektarin med sitron kesam og sjokoladestrø

Ingredienser:
1 kurv nektariner, skåret i store terninger
3 ss sukker eller søtning som sukrin, stevia etc.
1/4 ts malt kanel
1 ss usaltet smør, mykt
Fire firkanter av aluminiumsfolie
Kesam med sitronsmak, og sjokoladestrø (revet mørk sjokolade) for servering

Beskrivelse:
1. Tenn grillen. Finn en bolle, skjær nektariner i terninger og legg dem med sukker, kanel. Litt smør i midten på hvert ark med folie og topp med frukten.
Pakk inn nektarinene.
2. Grill over middels varme til frukten er mjuk, ca. 10 minutter.
Topp med en klatt kesam og sjokolade.

Grillet banan med yoghurt, honning og nøtter

Porsjoner: 4
Ingredienser:
4 bananer
1 ss smør
1 ss sukrin eller annen søtning
1 beger med yoghurt (vanilje)
4 ss nøtter etter ønske
litt honning

Beskrivelse:
1. Skrell bananene og legg dem på fire ark med aluminiumsfolie.
2. Tilsett 1 ss smør og dryss med en teskje sukker/søtning.
3. Brett og pakk sammen aluminiumsfolien godt.
4. Grilles på grillen i ca. 5 minutter.
5. Server bananer med yoghurt, honning og et dryss med nøtter.

Grillet pære med cottagecheese og blåmuggost

- like god til dessert som forrett

 

Porsjoner: 4
Ingredienser:
3 pærer
100 g blåmuggost
50 g cottagecheese

Beskrivelse:
1. Vask pærene.
2. Skjær de på langs i fine skiver.
3. Smør et tynt lag med smør, grill pærene i ca. 8 minutter.
4. Server med ost.

Grillede eplespyd med hint av kanel og vaniljekrem

 

Porsjoner: 4
Ingredienser:
4 røde epler
1 ss godt smør
1 ss sukrin
1 beger vaniljekesam
1 ts malt kanel
1 ts vaniljepulver/essens etc.
Grillspyd

Beskrivelse:
1. Fjern kjernen og skjær eplene i båter.
2. Smelt smør, band smør , sukker, kanel og pensle eplebåtene med blandingen.
3. Tre dem på 4 gjennomvåt tre grillspyd.
4. Grill spydene 2-3 minutter på hver side. Serveres med vaniljekremen.

Eksotiske fruktspyd med vaniljesaus

Posjoner: 4
Ingredienser:
2 modne bananer
200 g honningmelon
2 sharon frukt
50 g druer
8 physalis
1 ss smør, smeltet
revet skall av 1 sitron
3 dl vaniljesaus etter ønske

Beskrivelse:
1. Ha en varm grill.
2. Skrell bananene.
3. Skjær av skall av melon.
4. Skjær bananen, sharon, melon og frukt like store biter.
5. Bergen to grillspyd per porsjon.
6. Legg spydene i en form av folie.
7. Bland smør og sitronskall.
8. Pensle spydene rundt med smør.
9. Grill spydene i 8-10 minutter til de får litt farge.
10. Snu engang i løpet av tiden.
11. Serveres med vaniljesaus.

Kanelgrillede sitrusfrukter

- frisk kombinasjon av søtt og syrlig

 

Posjoner: 6
Ingredienser:
1200 gram blandede sitrusfrukter som mandariner, appelsiner og grapefrukt
2 ts malt kanel
¾ ts malt kardemomme
5 dl kald kesam vanilje
2 dl fløte

Beskrivelse:
1. Skrell frukten og skjær den i biter.
2. Legg frukten i aluminiumsfolie.
3. Grilles i 5 minutter.
4. Serverer i boller med dryss av kanel og kardemomme.
5. Visp krem og bland med kesam vanilje , server

Tips:

Prøv å erstatte halvparten av kesam med cottage cheese og bland sammen til en saus for enda mer proteiner. 

Grillet banan med sjokolade og nøtter

Posjoner: 4
Ingredienser:
4 bananer
50 g sjokolade smeltet
litt cashewnøtter
50 g sjokolade hakket
Tilbehør etter ønske (iskrem, krem, kesam, yoghurt)

Beskrivelse:
1. Skjær et snitt langs bananene gjennom skallet.
2. Plasser bananene på hver sitt stykke aluminiumsfolie og brett opp kantene slik at halvparten av banan er synlig.
3. Hakk sjokoladen og nøttene i grovbiter.
4. Spre nøtter og sjokolade på bananene.
5. Dryss over sjokolade.
6. Grill bananene i ca. 10 minutter til sjokoladen har smeltet og bananene er varme.

Serveres varme bananer umiddelbart med det tilbehøret du måtte ønske.

Grillet nektarin med bringebær og vaniljekesam

Posjoner: 4
Ingredienser:
4 nektariner
1 ss godt smør
2 ss søtning eller sukker
300 g bringebær
2 ss melis eller mer søtning
Vanilje kesam (mager eller original)

Beskrivelse:
1. Skjær nektariner i to og ta ut kjernen.
2. Smelt smør. Pensle nektarinene med smør og dryss over med sukker eller søtning.
3. Tin bringebær i kjele eller mikro. Bland melis eller mer søtning i bringebærene.
4. Grill nektariner i 5 minutter. Du kan gjerne tre dem inn på spyd.
Server med bringebærsaus, vaniljkesam og resten av bringebær.

Her er det bare fantasien som setter grenser. Andre frukter som er gode å grille er:

- MELONER I ALLE TYPER
- JORDBÆR
- KIWI
- PLOMMER
- RABARBRA
- FIKEN
- PASJONSFRUKT
- MANGO
- AVOKADO
- KLEMENTIN
- PAPAYA


Fride Skjønsberg 

Fride er faglig dyktig og formidler sitt budskap på en forståelsesfull måte. Hun er utdannet personlig trener og kostveileder gjennom Active Education. Fride er lidenskapelig opptatt av kosthold og er også selv aktiv med trening.

6 spennende ting du kan grille

Kosthold03.08.20180

Det er mer enn bare pølser og flintstek du kan grille. Se her!

Slik gjør du grillmaten sunnere

Kosthold17.07.201717

Du kan godt kose deg med grillmat flere ganger i uken hvis du følger disse rådene.
8 spennende oppskrifter på grillmat.
Det går mot sommer og grillsesongen er allerede godt i gang.

6 spennende ting du kan grille

Kosthold03.08.20180

Slik gjør du grillmaten sunnere

Kosthold17.07.201717

Se hvorfor dette treningsstudioet i New York City er så kaldt.

Høstens snacks og godterinyheter

Kosthold18.10.201812

Høstens godterislipp kan friste med mørk og lys sjokolade, søt-lakris, vingummi, sprudlevann og enda mer.
Går Eddie Hall fra strongman til bodybuilding?

Høstens matnyheter

Kosthold16.10.20184

Vi går en smaksrik høst i vente. Dette er de nye matvarene som er på vei inn i butikkene.

10 supre mageøvelser

Trening15.10.2018106

Mageøvelsene du bør ha i treningsprogrammet ditt.