
9 spennende desserter på grillen
Kosthold16.07.2018Fride Skjønsberg0
Frukt er perfekt på grillen, det er sunt, friskt og lett å lage. La fantasien løpe løpsk med aromaer og smaker du kan krydre med kanel, vanilje, sjokolade, honning, mynte, rom etc. Det setter virkelig smaksorganene i himmelen.
Tips: For å unngå at fruktene fester seg til grillen, kan du pensle med litt smeltet smør, eller legge frukten i folie.
Grillet grapefrukt med vaniljekesam og philadelphiaost
Tilberedningstid: 5 minutter
Steketid: 10 min
Serveringer: 4
Ingredienser:
2 grapefrukt
litt kanel
100 kesam vanilje
50 g Philadelphia ost
smeltet smør (kan utelukkes)
topp med ønsket nøtter
Beskrivelse:
1. Ha en varm grill klar.
2. Skjær grapefrukt i to og pensle dem med litt smeltet smør.
3. Strø litt kanel på toppen av halvert grapefrukt.
4. Grill med kjøttsiden ned i ca. 5 minutter, til den er varm og til fruktsukkeret er karamellisert.
5. Server med en klatt vanilje-ostekrem.
Grillet nektarin med sitron kesam og sjokoladestrø
Ingredienser:
1 kurv nektariner, skåret i store terninger
3 ss sukker eller søtning som sukrin, stevia etc.
1/4 ts malt kanel
1 ss usaltet smør, mykt
Fire firkanter av aluminiumsfolie
Kesam med sitronsmak, og sjokoladestrø (revet mørk sjokolade) for servering
Beskrivelse:
1. Tenn grillen. Finn en bolle, skjær nektariner i terninger og legg dem med sukker, kanel. Litt smør i midten på hvert ark med folie og topp med frukten.
Pakk inn nektarinene.
2. Grill over middels varme til frukten er mjuk, ca. 10 minutter.
Topp med en klatt kesam og sjokolade.
Grillet banan med yoghurt, honning og nøtter
Porsjoner: 4
Ingredienser:
4 bananer
1 ss smør
1 ss sukrin eller annen søtning
1 beger med yoghurt (vanilje)
4 ss nøtter etter ønske
litt honning
Beskrivelse:
1. Skrell bananene og legg dem på fire ark med aluminiumsfolie.
2. Tilsett 1 ss smør og dryss med en teskje sukker/søtning.
3. Brett og pakk sammen aluminiumsfolien godt.
4. Grilles på grillen i ca. 5 minutter.
5. Server bananer med yoghurt, honning og et dryss med nøtter.
Grillet pære med cottagecheese og blåmuggost
- like god til dessert som forrett
Porsjoner: 4
Ingredienser:
3 pærer
100 g blåmuggost
50 g cottagecheese
Beskrivelse:
1. Vask pærene.
2. Skjær de på langs i fine skiver.
3. Smør et tynt lag med smør, grill pærene i ca. 8 minutter.
4. Server med ost.
Grillede eplespyd med hint av kanel og vaniljekrem
Porsjoner: 4
Ingredienser:
4 røde epler
1 ss godt smør
1 ss sukrin
1 beger vaniljekesam
1 ts malt kanel
1 ts vaniljepulver/essens etc.
Grillspyd
Beskrivelse:
1. Fjern kjernen og skjær eplene i båter.
2. Smelt smør, band smør , sukker, kanel og pensle eplebåtene med blandingen.
3. Tre dem på 4 gjennomvåt tre grillspyd.
4. Grill spydene 2-3 minutter på hver side. Serveres med vaniljekremen.
Eksotiske fruktspyd med vaniljesaus
Posjoner: 4
Ingredienser:
2 modne bananer
200 g honningmelon
2 sharon frukt
50 g druer
8 physalis
1 ss smør, smeltet
revet skall av 1 sitron
3 dl vaniljesaus etter ønske
Beskrivelse:
1. Ha en varm grill.
2. Skrell bananene.
3. Skjær av skall av melon.
4. Skjær bananen, sharon, melon og frukt like store biter.
5. Bergen to grillspyd per porsjon.
6. Legg spydene i en form av folie.
7. Bland smør og sitronskall.
8. Pensle spydene rundt med smør.
9. Grill spydene i 8-10 minutter til de får litt farge.
10. Snu engang i løpet av tiden.
11. Serveres med vaniljesaus.
Kanelgrillede sitrusfrukter
- frisk kombinasjon av søtt og syrlig
Posjoner: 6
Ingredienser:
1200 gram blandede sitrusfrukter som mandariner, appelsiner og grapefrukt
2 ts malt kanel
¾ ts malt kardemomme
5 dl kald kesam vanilje
2 dl fløte
Beskrivelse:
1. Skrell frukten og skjær den i biter.
2. Legg frukten i aluminiumsfolie.
3. Grilles i 5 minutter.
4. Serverer i boller med dryss av kanel og kardemomme.
5. Visp krem og bland med kesam vanilje , server
Tips:
Prøv å erstatte halvparten av kesam med cottage cheese og bland sammen til en saus for enda mer proteiner.
Grillet banan med sjokolade og nøtter
Posjoner: 4
Ingredienser:
4 bananer
50 g sjokolade smeltet
litt cashewnøtter
50 g sjokolade hakket
Tilbehør etter ønske (iskrem, krem, kesam, yoghurt)
Beskrivelse:
1. Skjær et snitt langs bananene gjennom skallet.
2. Plasser bananene på hver sitt stykke aluminiumsfolie og brett opp kantene slik at halvparten av banan er synlig.
3. Hakk sjokoladen og nøttene i grovbiter.
4. Spre nøtter og sjokolade på bananene.
5. Dryss over sjokolade.
6. Grill bananene i ca. 10 minutter til sjokoladen har smeltet og bananene er varme.
Serveres varme bananer umiddelbart med det tilbehøret du måtte ønske.
Grillet nektarin med bringebær og vaniljekesam
Posjoner: 4
Ingredienser:
4 nektariner
1 ss godt smør
2 ss søtning eller sukker
300 g bringebær
2 ss melis eller mer søtning
Vanilje kesam (mager eller original)
Beskrivelse:
1. Skjær nektariner i to og ta ut kjernen.
2. Smelt smør. Pensle nektarinene med smør og dryss over med sukker eller søtning.
3. Tin bringebær i kjele eller mikro. Bland melis eller mer søtning i bringebærene.
4. Grill nektariner i 5 minutter. Du kan gjerne tre dem inn på spyd.
Server med bringebærsaus, vaniljkesam og resten av bringebær.
Her er det bare fantasien som setter grenser. Andre frukter som er gode å grille er:
- MELONER I ALLE TYPER
- JORDBÆR
- KIWI
- PLOMMER
- RABARBRA
- FIKEN
- PASJONSFRUKT
- MANGO
- AVOKADO
- KLEMENTIN
- PAPAYA
6 spennende ting du kan grille
Kosthold03.08.20189
Slik gjør du grillmaten sunnere
Kosthold17.07.201717
Stor test av grillpølser og wienerpølser
Kosthold09.06.201645