Fra tjukkas til kjekkas

Intervju09.08.2016Rita Immerstein0

- Ingenting er umulig, sier Petter Nøding. Han har gjort en utrolig livsstilsendring.

Petter Nøding er en hverdagsfighter. Han har hatt flere operasjoner enn sin egen alder, men har aldri gitt opp. Med en ukuelig optimisme reiser han seg opp igjen og står videre. Han deler gjerne sin historie for å fortelle at ingenting er umulig. Les hans tøffe historie her;

Petter Nøding fylte 26 år i mars og bor i Oslo på Søndre Nordstrand med røtter fra sørlandsbyen Mandal. Han er per dags dato singel fighter på 189 centimeter og vekt på cirka 115 kg. Han har i teorien ikke noe yrke siden han har slitt mye med helsa og har måttet prioritere den de siste 8 årene. Derfor ble det også en drop-out fra VGS og står per i dag, uten jobb siden han ikke lenger kunne stå i sin tidligere jobb.

Holder seg aktiv

På si driver han mye med trening og veiledning innenfor livsstilsendring og er administrator for et forum innenfor samme tema og om operasjoner etter stort vekttap.

- Jeg holder foredrag i ny og ne i samarbeid med helseinstitusjoner og sykehus, og vier mye av min tid til min lidenskap som er brasiliansk zouk (pardans) og annen latinsk/brasiliansk dans på et profesjonelt nivå.

Er optimistisk

Petter beskriver seg selv som en meget imøtekommende og hyggelig person med mye erfaringer i livet. Han fremstår som veldig reflektert og moden, men samtidig elsker han å kunne tulle og ha kontakt med barnet i seg.

- Humor er superviktig i min hverdag og jeg elsker å le, samt få andre til å le. Er åpen for det meste og veldig lite fordomsfull. Glad i mennesker og å være sosial generelt. Selvsikker kar, ikke sjalu type, og definerer rettferdighet, respekt og tillit som mine tre viktigste verdier. Påstår at jeg er evig optimist med en positiv energisk aura og til tider en smule naiv, forteller han med et lite smil om munnen.

Har kjempet seg til fremgang

Livet hans nå kan ikke sammenlignes med hvordan det var for cirka 8 år siden. Veien har vært ekstremt lang, og han føler den på mange måter aldri komme til å slutte av den grunn at hvis han mister sitt fokus og sin nye livsstil, så vil han falle tilbake i gamle vaner og de gamle komfortsonene.

- Forandring er vanskelig, men ikke umulig, men en vesentlig stor forandring av hele livet krever enormt mye dedikasjon og styrke mot et mål som ikke nås over natten. Det er tøft og man må ofre mye. Det er knallhard jobbing og det vil gjøre vondt, men uansett hvordan jeg vrir og vender på det, så kan jeg si med hånden på hjertet at jeg aldri ville omgjort noe, angrer ikke på noe og alt jeg har gått igjennom, er verdt det jeg har oppnådd. Hvordan reparere et menneske som er ødelagt? Man må starte på innsiden, og det tok tid før jeg skjønte. Det hjelper ikke bare å fokusere på symptomet, men heller finne roten til den destruktive atferden. Kun da vil man kunne heles og ha muligheten til å komme seg videre og fokusere fremover og mer på seg selv. På den måten vil innsiden gjenspeile utsiden, legger han til.

Livsnødvendig livsstilsendring

Han hadde en veldig vanskelig oppvekst med mye familiære problemer og uro, samt mye mobbing og vold i sin skolehverdag. Det satte sitt preg på Petter på mange måter og gjorde at han til slutt endte opp som en 18 åring med sykelig overvektig.

- Min endring startet etter en blanding av skremselspropaganda fra min lege da jeg begynte å bli syk, samt et fotografi og noen ord min mor sa til meg som virkelig traff meg. Men i bunn og grunn, så bidro dette til at jeg fikk en "wake-up call". Jeg fikk en realitetssjekk og begynte å innse alvoret og kjente ikke igjen meg selv når jeg så meg selv på dette bildet. Jeg måtte velge å satse alt på en fremtid, eller ikke ha noen fremtid i det hele tatt, forteller han alvorlig.

Har hatt 27 operasjoner

Det er med tungt hjerte å si for Petter at han nå har flere operasjoner bak seg enn han er år gammel. Han har nylig vært gjennom operasjon nr 27 og de siste 7 årene har inneholdt 24 operasjoner.

- Det har vært mange tunge perioder preget av sykdom og operasjoner, samt mye smerte og frustrasjon. Jeg har et komplekst helsebilde, men hovedvekten av hvorfor jeg har hatt så mye operasjoner er knyttet til min gastric bypass operasjon ved Aker Sykehus 10.06.2010. Etter 2,5 år i konservativ behandling ved overvektsenteret ble jeg til slutt fedmeoperert. Allerede de første dagene etter startet problemene mine med lekkasje, indre blødninger og bukhinnebetennelse. Deretter har jeg slitt veldig mye med kronisk tarmslyngproblematikk og har hatt 5 operasjoner i den forbindelse. Etter et meget stort vekttap som resulterte i mye overflødig løsskinn som ikke lot seg trene inn, utførte jeg i første omgang 5 ulike rekonstruktive plastiske inngrep for å fjerne overflødig hud. Deretter har jeg hatt 7 komplikasjonsoperasjoner av post-operativt disse plastiske, som oftest på grunn av blødninger, hematomer, seromer eller infeksjoner. Begge albuene er operert 2 ganger hver og jeg har hatt 2 operasjoner i høyre bein, forteller Petter.

- Jeg har funnet ut at jeg er en skikkelig ulykkesfugl. I flere perioder har jeg også slitt med jernanemi. Jeg har også problemer med knærne og anklene, samt begge albuene. Ryggen min er sterkt slitasjepreget og har 3 små prolapser per i dag. Alt henger sammen på en eller annen måte og jeg lever med mye kroniske tilstander og smerter. Antall innleggelser og besøk på sykehus ved siden av operasjoner er et tall jeg har mistet tellingen over, legger han til.

Har startet på nytt mange ganger

Petter har mistet tellingen på hvor mange ganger livet har slått ham ned i bakken hvor han har måttet til en viss grad begynne på nytt, spesielt med hensyn til treningen.

- Jeg trodde aldri at veien jeg la ut på skulle ta en slik retning av disse dimensjoner. Jeg skulle gjerne ønsket meg det foruten, men det kan jeg ikke. Jeg må bare akseptere det som har skjedd og gjøre det beste ut av det jeg har. Selvmedlidenhet har jeg aldri kommet særlig langt med. Mitt mål, langt der fremme, om en hverdag med god stabil helse hvor jeg kan være en velfungerende samfunnsborger igjen, har alltid drevet meg fremover. Gode ting tar tid, og veien blir til mens man går, og byr gjerne på flere utfordringer enn man trodde var mulig. Med tiden lærer man seg å takle ting. Kampen om livet og å overleve, samt skape en fremtid vinner frem hver gang. Så mange kritiske øyeblikk hvor jeg har vært så nær ved å dø, men likevel, her er jeg, stolt og levende, smiler han og forteller videre: - Jeg kan derfor ikke angre på noe og alle de utfordringer har gitt meg mye verktøy som gjør meg til en meget sterk og reflektert person. Gang på gang har jeg måttet restarte mitt treningsregime etter lange pauser, og det har vært smertefullt, for det er lett å glemme at kroppen trenger tid til å venne seg til belastningen igjen, men min viljestyrke er sterkere og staere enn alt annet så lenge jeg er motivert. Hva er vel bedre motivasjon enn å investere i seg selv for å skape en bedre utgave av seg selv, som så absolutt er mulig, spør og svarer Petter på samme tid.

Gikk ned 105 kilo

På sitt største veide han 187 kg, og på sitt laveste veide han 82 kg. Det er 105 kg forskjell. Dog så var, i følge ham selv, ikke hodet hans helt i vater på 82 kg og han innså at han var blitt altfor tynn og fokusert på at tallet på vekten bare skulle ned, ned og ned.

- Jeg utførte halvmaraton, og det var tungt nok. Jeg gav opp mye kardio trening og begynte å bygge muskler istedenfor. Styrketrening ble en treningsmåte som åpnet en ny verden av muligheter. Med styrketrening har jeg trent meg opp og stabilisert meg nå på rundt 115 kg, forteller han fornøyd.

Fokus på både kardio og styrketrening

Når Petter gikk ned i vekt og det var hovedfokuset, så trente han mye kardio. Han trente litt styrke for å stimulere blodsirkulasjon og stabil muskelmasse.

- Jo mer muskler, jo mer forbrenner man, men jeg bygget ikke noe særlig, da det ikke var målet og dietten var relativt restriktiv. Når jeg var gått ned all vekten min så trappet jeg ned på kardio og startet mer og mer med styrke. Samtidig er jeg danser og jeg fikk masse kondisjon og kardio gjennom dansen, og da var det lettere og kun å fokusere på styrke når jeg var på gymmen. Jeg skreddersydde da også dietten min deretter og økte inntaket av alt, forteller Petter.

- Nå trener jeg aldri kardio på gymmen, kun styrke. Dansen min, som jeg bruker 10 timer på i uka, gir meg nok kardio og kondisjon. Styrketrening gjør jeg 6 ganger i uka med 90-120 minutter til hver økt. Eventuelt kan jeg, hvis kroppen er veldig sliten, droppe trening gang nr 6 til tider. Men dette har jeg bygget opp over tid. Men det går raskere for hver gang etter operasjonsrunder. Jeg tror virkelig på at min kropp har godt anlegg og jeg tror på det såkalte fenomenet "muskelminne". Den største feilen folk gjør er å sammenligne seg med atleter, og starter for hardt uten å tenke på balanse og at dette er noe man må endre over tid og venne kroppen og sinnet til, legger Petter erfarent til.

Spiser mange små måltider i løpet av dagen

Han levde aldri etter noen spesifikk diett. De første årene når Petter skulle ned i vekt og det var fokus så telte han kalorier og fokuserte på sunn og naturlig mat fra rene kilder.

- Jeg har aldri vært særlig flink til å spise grønnsaker, men jeg prøvde å finne måter hele tiden på å få det i meg. Dette gjelder fortsatt, men utrolig hva man kan få til med litt kreativ tenkning. Kaloritelling kan til tider være et slit men det gav meg absolutt kontroll, noe som jeg trengte. Spiste ofte og lite og gjerne 7-8 små måltider per dag og mye vann samtidig som jeg kuttet alt av overflødig fett og sukkerholdige matvarer.

- Nå som målet er å bygge muskelmasse så har jeg faktisk ikke endret så veldig mye. Fokus er rene matkilder og det går mye i kylling her i huset. Spiser mye Vita hjertego grove briks med enten MYE skinke og litt ost, MYE røkelaks og avocado, MYE roastbeef og litt snøfrisk. Proteinshaker drikker jeg minst 1 gang per dag. Spiser lett 3000-4000 kalorier per dag men jeg teller ikke og stresser lite med det da jeg vil at kroppen skal ligge i overskudd slik at den kan bygge. Men det skal nevnes at jeg har ingen problemer med å unne meg søtsaker om jeg har mye trening på samvittigheten, men alt handler om balanse og kontroll, noe jeg mener jeg har, forteller Petter med et bredt smil.

Lært mye om kosthold under behandling

Petter gikk i konservativ offentlig behandling for sykelig overvekt og lærte mye når han var tenåring. Han er også veldig belest og selvlært på mange områder og takker google for det.

- Jeg har de siste årene aldri brukt en krone på PT eller noe slikt, men snakker gjerne ofte trening med interesserte og ildsjeler, hvor vi kan drøfte og dele erfaringer. Slikt lærer man også mye av. Mye av denne kunnskapen har jeg blitt foret med hele livet siden jeg alltid har vært overvektig, men en ting er teori, en annen ting er praksis. Misbruk er en kompleks og destruktiv atferd som det er vanskelig for andre å gjøre noe med, spesielt når man er et barn. Det var ikke før jeg som 18-åring flyttet hjemme fra og hadde 100 % ansvar for meg selv at jeg begynte å få ting i mer riktig retning. Selvstendigheten tok over og jeg kunne utvikle meg selv for meg selv, forteller Petter.

Var en emosjonell spiser

Petter forteller at han helt klart spiste veldig feil siden han ble så overvektig. Han var en emosjonell spiser og spiste på følelser, nesten uansett hvilken følelse.

- Jeg var aktiv som ung og drev med mye, men ved inngangen til tenårene greide jeg ikke lenger å henge med og livet mitt ble preget mer og mer av problematiske hendelser og depresjon. Jeg hadde ingen plan, jeg spiste det jeg ville og det som føltes godt. Dessverre var det matvarer med mye fett og sukker, og ikke brokkoli og andre grønnsaker. Maten ble min venn, sukker ble mitt dopamin og jeg misbrukte kroppen min med mat.

Klare meninger

Petter har tidligere vært i sentralstyret i Landsforeningen for Overvektige (LFO) både som styremedlem og nestleder, og har mange klare meninger.

- Vi lever i et samfunn av overflod hvor så å si alt er tilgjengelig fra sofaen hjemme eller på nærmeste gatehjørne (dog, litt avhengig av hvor du bor). Vi bombarderes av reklame og eksponeres for usunne matvarer overalt, selv om jeg faktisk ser en tendens til endring i samfunnet når det kommer til bevisstgjøring og reklame. Jeg blir like irritert hver gang jeg blir lagt inn eller besøker sykehusene og det første jeg ser eller lukter når jeg kommer inn hovedinngangen er nystekte boller eller pølser fra kiosken, forteller Petter engasjert. Pris tror jeg egentlig betyr lite for de fleste, men det er uansett et godt virkemiddel for å reklamere mer for sunt kosthold. Grønnsaker er billig, og mange matvarekjeder har blitt flinkere til å promotere sunt kosthold og lage gode dealer på gode proteinkilder. Personlig har jeg aldri vært opptatt av pris, da jeg mener å investere i egen kropp og helse er en priceless investering i seg selv så jeg har alltid hatt et høyt matbudsjett, forklarer Petter.

- Dessverre så tror jeg også mange glemmer det personlige ansvaret, og folk generelt er blitt altfor glade i å kose seg. De glemmer balansen og holder seg i sin trygge og godt bygde komfortsone. Folk glemmer at den viktigste personen i eget liv, er en selv og man burde aldri neglisjere egen helse. Er du 50 kilo overvektig så bør det ringe en bjelle i bakhodet. De 50 kiloene kom ikke over natten og uansett årsak, så har man i bunn og grunn ansvaret for seg selv og egne valg. Jeg kan stå her i dag og skylde på alt og alle; jeg var et barn så det er mine foreldres feil; jeg forsto ikke konsekvensene av mine valg; jeg liker ikke sunn mat og trening gjorde vondt; jeg var en trøstespiser med alvorlig psykiske problemer - Poenget er at uansett hvor mye sant eller usant det er i årsakene, så er det vårt ansvar å gjøre noe med egen helse og ta riktige valg for oss selv. Mat kan være din beste venn eller verste fiende. Vi tar valg hver dag, hver gang vi putter noe i munnen. Valgene kan vi lære å kontrollere, men om du ikke klarer kampen alene, søk hjelp. Vi fortjener det, utbryter han og deler samtidig sine største matgleder: - Årets første grillparty etter en god treningsøkt med masse godt kjøtt og fargerike grønnsaker på grillen i godt lag på en strålende sommerdag. Min favorittrett har alltid vært og vil alltid være min mors hjemmelagde pizza på lørdagskveldene, smiler Petter.

Trivsel er viktigst

Det er alfa og omega med trivsel i følge Petter. Han mener at man kan ikke tvinge seg til en livsstil man ikke liker i all evighet.

- Livsstil må formes over tid og det vil også ta tid før kropp og sinn blir vant med den. Her må man tilpasse individuelt og prøve seg fram. Finne et langsiktig mål og små delmål på veien. Det er viktig med motivasjon som bunner ned i noe som kommer innenfra. Indre motivasjon er mye sterkere enn ytre motivasjon, mener jeg. Det er viktig å skape treningsglede for seg selv og finne en balanse man kan leve med. Det må også være rom for å feile og skeie ut en gang iblant uten at det er verdens undergang, for vi er alle kun mennesker og det vil skje, tro meg. Men det kommer alltid en ny dag med nye valg, der man kan plukke seg selv opp igjen og fortsette på riktig sti. Det som passer for meg, passer nødvendigvis ikke for deg, så prøv og feil, og finn din balanse og hva du trives med, forteller han med full overbevisning.

Måtte ha en tilvenningsperiode

Når Petter endre livsstilen med nytt kosthold måtte han venne seg til det. Han likte ikke det han skulle spise, tvert imot, til tider hatet han det, så det var mange innvendige kamper mellom lyst og viljestyrke.

- Noen ganger vant jeg, men noen ganger tapte jeg også. Sånt skjer, men det kommer alltid en ny kamp og en ny dag med nye valg. Forandring tar tid og det skjer ikke over natten. Kropp og sinn trenger tilvenning og vil kjempe naturlig imot forandring, men det er absolutt mulig. Det finnes så mange biokjemiske prosesser i kroppen som vil gjøre dette vanskelig, spesielt om man har drevet med matmisbruk i årevis. Det er fullt av utfordringer, men det er overkommelig med tid og stahet. Man må finne en motivasjon og selv om det er mange ting man kanskje ikke liker eller ikke tåler. For eksempel så tåler ikke jeg sjømat, så da finner jeg andre matvarer som substitutter som man enklere kan spise. Der det er vilje, er det muligheter, legger han til med en liten latter.

Har hatt støtte, men stod mye alene

Petter forteller at han egentlig har alltid stått ganske alene. Han har alltid følt seg veldig alene. Dette har vært hans kamp og han har gått veien på egenhånd.

- Jeg har tatt kontakt i den grad jeg har trengt det med mine nærmeste og da har jeg brukt mine støttespillere, men jeg føler ikke at det har vært i særlig stor grad. For meg så har ikke støttespillere vært superviktig. Til tider har det vært viktig å snakke mye med diverse fagpersoner og min familie i ulike sammenhenger og dialoger, men det har vært mest for egen del og for å komme videre i egen prosess. Dog vil jeg si at jeg er takknemlig for de som har støttet meg underveis selv om jeg ikke alltid har vært like flink til å sette pris på det eller ta det imot, og jeg er takknemlig for den hjelpen jeg har fått gjennom ulike behandlingssentre i Helse Norge, både fra offentlig og privat sektor, sier Petter.

Måtte ut av fornektelsen

Han fant en indre motivasjon og en indre fighter som sa: "Jeg vil overleve og bli til noe". Når han innså hva han hadde gjort mot seg selv og at han var på kanten til å miste livet så tok han tak.

- Når jeg så hvor mye jeg såret de rundt meg ved å ikke ta vare på meg selv og hvor mye destruktivt jeg hadde påført meg selv og egen helse, så sprakk fornektelsesboblen min og jeg måtte velge. Jeg valgte kampen. Deretter har det handlet mye om holdninger. Det finnes mange måter å takle ting på og forholde seg til i forhold til virkeligheten, men jeg har alltid tenkt: "Kontroller det du kan kontrollere og aksepter det du ikke kan kontrollere, og gjør det beste du kan ut av både livet og realitetene derfra for med viljestyrke og hardt arbeid, kan man oppnå alt".

Drømmer om en frisk hverdag

Hans store drøm er å bli symptomfri og ha en stabil helse uten problemer.

- Dessverre tror jeg det er et urealistisk mål, men det er lov å drømme. Jeg vil bli frisk og jeg vil aldri opereres igjen. Jeg har kommet så langt og oppnådd så mye, og ingenting skal stå i veien for meg eller slå meg ned den lange stigen jeg har klatret på opp mot himmelen. Jeg vil etter hvert begynne å studere igjen og en dag komme i normalt arbeid. Hvem vet hva jeg vil oppnå, men jeg ser fremover, forteller Petter med sin usedvanlige kampvilje.

Overvekt i dagens sasmfunn

Petter forteller at Verdens helseorganisasjon kunngjør at overvekt er den største helsetrusselen mot verdens helse i tiden som kommer, og det er en ekstremt skremmende trusselerklæring og må virkelig tas på alvor.

- Samtidig kan vi bare skylde på oss selv. Vi har bygget et samfunn av overflod og tilgjengelighet hvor "søppelmat" uten næringsverdi proppet full av tilsetningsstoffer og unødig fett og sukker til en billig penge finnes overalt. Folk spiser mer og mer, og dessverre mer og mer av den usunne "drittmaten" som er uten næring som kroppen trenger. Vi blir mer og mer inaktive statistisk sett på verdensbasis. Jeg er nok ganske kontroversiell i denne debatten og har lest mye om dette og vet hvor destruktivt det er for kroppen når det er snakk om usunne mengder. Det skal ikke så mye til at det blir usunne mengder og det er synd at dette skal gå utover alle, men når statistikken viser at overvekten øker og mengden av sykelig overvektige øker, så blir det et samfunnsproblem og da må noe gjøres på samfunnsnivå for det felles beste. Det har gått altfor langt og folk greier ikke det personlige ansvaret godt nok til at vi greier å kontrollere oss og si nei. Jeg elsker fortsatt bakevarer, godis og søtsaker, men jeg holder meg og kan unne meg det en gang iblant. Jeg er allikevel villig til å gi det opp for alltid for verdenshelsens beste, sier Petter. Det er upopulære tiltak som må iverksettes for at vi skal greie å snu denne trenden og samtidig så må store holdningskampanjer og informative kampanjer bankes inn i livene til folk. Tilgjengeligheten og overfloden av "drittmaten" må skrenkes hardt inn, men dessverre tror jeg ikke noen politiske ledere i denne verdenen har baller nok til å ta en slik avgjørelse. Det er ekstremt, men jeg tror ikke på noen annen løsning. Vi kan ikke opereres oss ut av dette eller ta noen mirakelpiller. Hardt arbeid er det som gjelder men jeg betviler at vi greier å snu denne trenden, men det er lov å drømme og håpe, og det starter i så fall hos en selv, legger han til.

For mye dyrking av det perfekte

Petter mener at alt handler om holdninger som er gitt til oss av media og samfunnet. Uskrevne normer om ditt og datt som tvinges inn i hodene til alle mennesker som leser aviser, magasiner, ser på TV og andre mediekanaler.

- Det har blitt en sykelig trend og idealdyrking av det perfekte. Til tider gjør det meg kvalm. Det bidrar ikke til noe positivt i samfunnet. Hvorfor trener jeg? Jeg trener for meg selv og helsegevinsten det gir meg. Hvorfor trener du? Altfor mange svarer "for å se bra ut". Hver sin smak og hver sin lyst, og det er for så vidt helt greit, men det er trist i mine øyne hvis det er din eneste motivasjon. Det er så ekstremt rart for meg å ha levd begge sidene av kontrasten her. Sykelig overvektig på gata som alle ugleser med dømmende blikk og avsky til dagens situasjon, der folk ser en veltrent, høy og kjekk ung mann som de gir komplimenter til og faktisk tørr sitte ved siden av på bussen. Det er dessverre en overordnet kraft som heter media og TV som har mer makt på altfor mange mennesker her i verden, og vi blir overeksponert med "idealet" og "det perfekte. De bidrar til definisjoner som blir matet inn til oss fra vi er små barn og blir med oss gjennom oppveksten og bidrar med sitt preg, som i mine øyne er mest negativt, forteller han.

Gi aldri opp

Petter har helt klare meldinger å komme til de som er i en situasjon liknende hans egen. Han er opptatt av at man aldri må gi opp og kjempe for seg selv.

- Ingen burde være viktigere i ditt liv, enn deg selv. Jobb med selvrespekt, selvtillit, selvverdi og selvaksept så kan du komme langt om det er gode, solide grunnpilarer i livet ditt. Kjærlighet for seg selv og hvordan man ser på seg selv, har ekstremt mye å si. Ikke la noen andre definere deg. Vær helten i ditt eget liv og skap din egen skjebne. Hodet er et ekstremt mektig og viktig verktøy, så bruk det, sier Petter.

5 beste tips for å endre livsstil å gå ned i vekt

Petter kan dele mange erfaringer og gi mange gode råd, men han velger å avslutte intervjuet med følgende 5 tips for en livsstilsendring.

1) Finn en indre motivasjon for å skape en bevisst endring
2) Sett et langsiktig mål, men flere delmål som er lett oppnåelige underveis
3) Aksepter at det kan ta tid, og at det er mange faktorer du ikke kan kontrollere, men rom ble ikke bygget på en dag, og gode ting tar tid
4) Innhent nødvendig kunnskap fra riktige kanaler, og helst veiledning fra kvalifiserte fagfolk. Ikke lur deg selv til å tro at du kan alt og vet best selv. Hvordan har det funket så langt?
5) Les svaret på forrige spørsmål om og om igjen, og tro på det! Lev som et eksempel, for forandring starter med deg selv.

Vi takker Pette Nøding for at han delte denne historien og ønsker ham lykke til videre med sine fremtidige drømmer og mål!


Rita Immerstein 

Rita har mer enn 20 års erfaring fra sportssenterbransjen og er sertifisert aerobic-, trx- og grid instruktør og deltar aktivt i fitness- og kroppsbygger konkurranser. Hun har master i helsefremmende arbeid, ernæringsutdanning og solid erfaring med diett og styrketrening.

Se fitnessreisen til denne spreke 73-åringen
Etter at Kelly ble lam besluttet ektemannen hennes gjennom 14 år å gjøre det slutt etter 4 dager.
Nå har hun operert vekk den overflødige huden. Se hvordan hun ser ut nå!
Går Eddie Hall fra strongman til bodybuilding?
Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!