Reduser demensrisiko med sjokolade

Kosthold09.08.2016Joachim Marhaug36

Ny forskning viser betydelig reduksjon i risikoen for Alzheimer og annen kognitiv svikt.

Dette kommer fra konklusjonen til portugisiske forskere som presenterer sine funn i Journal Alzheimers Disease i sommer. Det er kjent at kakaoprodukter er gunstig for hjernen, men det har ikke vært påvist en så klar helsefordel over lang tid.

- Det er en betydelig reduksjon i risiko, sier overlege dr.med. Håvard Bentsen ved Senter for Psykofarmakologi på Diakonhjemmet Sykehus i Oslo til NTB.

Det er heller ikke tatt hensyn til mørk eller lys sjokolade i undersøkelsen og hadde man gjort det hadde det sannsynligvis vært enda større risikoreduksjon for dem som bare hatt spist mørk sjokolade.

Det var 531 personer som var med i undersøkelsen. 43% hadde spist sjokolade det siste året før studien begynte. De hadde da 40% lavere risiko for kognitiv svikt enn de andre.

Konklusjonen er at eldre som har passert 60-årene så er det bare å begynne å spise sjokolade fordi det kan forbegygge kognitiv svikt.

Kilde:
http://forskning.no/2016/08/sjokolade-kan-redusere-demensrisiko


Sjokolademelk er melk som vanligvis er tilsatt smak med kakao og sukker.
Disse kommer du til å elske!
Imponer en du er glad i med disse fantastiske oppskriftene.

5 matvarer som booster energien din

Kosthold12.11.2018141

Disse 5 matvarene er med å øke energien din.
Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!