Marte Elverum deltar i TV3-serien «Råskap»

Intervju06.09.2016Rita Immerstein0

I høst kan du se Marte vise rå styrke i serien Råskap på TV3.

Marte Elverum som er Europamester i styrkeløft 2016 ble allerede spurt i fjor om å delta, men siden det ikke passet i tidsskjemaet var hun glad for å få muligheten igjen i år.

Serien startet opp for første gang i fjor og utsetter deltakeren for ekstremt tunge øvelser med et blodslit som kan vare i inntil 20 dager. Fjorårets vinner ble til slutt Kai Robin Havnaa og da vant han over 11 andre sterke kandidater som alle har utmerket seg innenfor idrett på høyt nivå.

I år kunne styrkeløfteren Marte fra Trondheim takke ja til denne utfordringen og med en europeisk rekord i markløft på 235 kilo er det i hvert fall ingen tvil om at hennes fysiske styrke er formidabel.

Gode minner

Marte kan fortelle at det var en utrolig gøy og lærerik opplevelse å være med på Råskap. Hun er glad hun fikk muligheten til å bli kjent med årets deltakere og når all smerte og blodsmak fra konkurransene er glemt så sitter Marte igjen med bare gode og morsomme minner!

Krevende øvelser

Øvelsene var uten tvil harde og uvant for en styrkeløfter. Mange av øvelsene krever en god del kondisjon, litt utover normalen for en som driver med styrkeløft.

- Men jeg er en erfaring rikere og synes nå i etterkant at det var utrolig lærerikt å utfordre seg selv på helt andre områder enn jeg er vant med. Det er en helt annen konkurransementalitet som må til i øvelsene vi ble utfordret på i Råskap, enn hva det krever å prestere i en styrkeløftkonkurranse, forteller Marte entusiastisk. Min sterkeste egenskap er jo uten tvil at jeg er sterk. Flere sterke egenskaper trenger man jo ikke i styrkeløft, forteller Marte og ler godt. Følg med i Råskap for å se hvor langt man kommer med bare styrke i andre utfordringer, legger hun til med et lurt smil.

20 dager med blodslit

På spørsmål om hvem som imponerte henne mest i 2015-sesongen er Marte ikke i tvil. Hun ble skikkelig imponert av Vibeke Skofterud, som etter hennes mening var den råeste i fjor!

- Med mange tøffe dager i vente må man bare fokusere på en dag av gangen og være flink til å slappe av og restituere seg mellom konkurransene. Selv om kroppen er sliten så våkner den til når man står på startstreken.

Martes videre planer

Etter endt deltakelse i Råskap er veien videre lagt for Marte. Hovedmålet i år er VM i Orlando i november hvor målet er å kvalifisere til World Games 2017.

- Planene for 2017 vil avhenge litt av om jeg kvalifiserer til World Games eller ikke, men regner med at planen er å delta på både EM og NM på vårparten neste år, forteller en tydelig motivert styrkeløfter.
Ønsker du å følge med videre kan du følge henne på instagram; @frkelverum

Treningsforum takker for praten og ønsker Marte lykke til i de neste konkurransene!


Rita Immerstein 

Rita har mer enn 20 års erfaring fra sportssenterbransjen og er sertifisert aerobic-, trx- og grid instruktør og deltar aktivt i fitness- og kroppsbygger konkurranser. Hun har master i helsefremmende arbeid, ernæringsutdanning og solid erfaring med diett og styrketrening.

Marte Elverum satte ny europeisk rekord i markløft med hele 220 kg RAW.
Marte Elverum (27) er en verdens sterkeste kvinner. Bli bedre kjent med henne!
Det ble en tøff og spennende kamp i -72 kg-klassen på EM i åpen klasse. Marte løftet seg sterkt til hele 4 medaljer.
Her drar hun 226 kg i markløft (video), men hun dro ytterligere 4 kg mer på Arnolds.
Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!