Mager kalkunbacon og mange andre nye matvarer

Kosthold08.09.2016Fride Skjønsberg0

Dette er høstens matvarer som kommer inn nå.

Nå er høstens mat - og drikkenyheter på vei i butikkene!

Det er klart for årets tredje lansering av mat og drikkenyhetene fra dagligvarebransjen. Tre ganger i året kommer det nye produkter i butikkene. Det er i starten av februar, mai og september. Det legges vekt på sunnhet, helse, kvalitet, praktiske løsninger, enklere hverdager, norske råvarer, og nye spennende smaker. Treningsforum har plukket ut et knippe nyheter som skal la deg friste denne høsten.

TINE

Høstlansering fra TINE jobber med å lage enda sunnere og bedre produkter. De lanserer produkter med lavere sukkerinnhold, blant annet Sunniva Lett, TINE Yoghurt Fyldig og Biola.

Sunniva Lett eple og Sunniva Lett eple og appelsin
Sunniva kommer nå med tidenes nyhet: En fruktdrikk med 35 prosent mindre sukker fra frukten.
Sunniva Lett er laget av 99,8% frukt og er rik på vitamin C, rik på fiber og dekker behovet for anbefalte 1 av 5 om dagen. Fruktdrikken kommer i to smaker Sunniva Lett eple og Sunniva Lett eple og appelsin.

Sunniva Supri Eple, Fenikkel og Kiwi
Sunnhet er blitt en trend som vil få økt betydning i juicekategorien fremover. Nå lanserer Sunnvia et nytt produkt frukt- og grønnsaksjuiceserie Sunniva Supri. Den er laget av eple, fenikkel og kiwi og er en helt ny «grønn juice» med hele 36 prosent grønnsaker og resten nydelig fruktjuice.

TINE Yoghurt Fyldig
Gresk yoghurt med fyldig og fløyelsmyk konsistens. Yoghurten har 30 prosent mindre sukker enn lignende produkter på markedet, lite fett og er rik på protein. Kommer i smakene: TINE Yoghurt Fyldig 4 x 125g: blåbær & tranebær og sitronNyheter fra 14 Kesam®

Proteinrike meieriprodukter har blitt utrolig populære. Nå kommer endelig Kesam® som mellommåltid i emballasje med skje.

14 Kesam® pasjon med frøtopping består av kvarg med 1% fett, smak av pasjonsfrukt og en topping av ristede solsikkefrø, gresskarkjerner, bokhvete og linfrø. Toppingen er helt uten tilsatt sukker og inneholder ikke nøtter ellergluten. Produktet er rik på protein og har totalt 4 % tilsatt sukker.

14 Kesam® blåbær/açai består av mager kvarg, 1% fett, med smak av blåbær/acai. Produktet er proteinrikt og er ikke tilsatt sukker. De er derimot søtet med søtstoff. Den inneholder 110 kcal per beger.Andre nyheter fra TINE:
Biola Frukt+Grønt Rødbet/eple/lime

Vi lanserer Biola Frukt + Grønt - den første smaksatte syrnede melken med 30 prosent mindre sukker enn lignede produkter på markedet og grønnsaker. Laktosefri syrnet lettmelk med de nøye utvalgte melkesyrebakteriene A, B og LGG og med vitamin D for immunforsvaret.

To nye YT Restitusjonsbarer: karamell og lakris
Restitusjons og proteinbarer er det mange som liker og er blitt populære mat produkter.
YT kommer derfor med to nye smak innen restitusjonsbarer, karamell og lakris. Baren har en myk god konsistens med sprø protein-crisp og er enkel å innta på farten. 

TINE Laktosefri Helmelk, 1 liter
Nå lanserer Tine den aller første laktosefrie helmelken på det norske markedet, som egner seg godt for forbrukere som har laktoseintoleranse.Passer like godt til matlaging og kaffe, samt behovet for en helmelk med lengre holdbarhet.Nå Høstgryte
Nå Høstgryte er en kremet og smaksrik middagsbase som du kun tilsetter kjøttdeig.Nyheten er en sesongvariant og inneholder selleri, gulrot, persillerot, steinsopp og einebær samt Crème Fraîche som gir en syrlig og fyldig smak. Server gjerne med en rotmos, rosenkål og tyttebær.

TINE Kremgo Lett Naturell og TINE Kremgo Lett krydder
TINE Kremgo' Lett i to smaker: Naturell og Krydder. Kremosten har 40 prosent mindre fett enn fullfete produkter i markedet, og er i tillegg laktosefrie.

Q-Meieriene

Q-Meieriene kommer med disse nyhetene denne høsten:
Skyr med ny smak: Skyr kommer med ny smak er Appelsin og mango
Q Gresk yoghurt - på pose: Q lanserte før sommeren for første gang gresk yoghurt.
Q frokostyoghurt på pose er allerede blitt en suksess så derfor lanseres nå gresk yoghurt i 400 gram poser.Q Frokostyoghurt 40 prosent mer innhold: Q Frokostyoghurt på de minste posene er blitt utvidet til å inneholde 125g som blir et perfekt lite mellommåltid. Kommer i smakene er blåbær og melon og pasjon.

Orkla Foods Norge

De byr på disse nyhetene denne høsten:

BigOne El Taco Real 
Taco-pizza med hot tacokjøttdeig, grønn chili og rømmesaus på toppen - Hot og saftig!

Miks for kyllingpanne mild kremet fra TORO
En mild kremet saus med urter, vårløk og gulrot.

TORO

TORO Sjokolademousse har en deilig smak av sjokolade og en fløyelsmyk konsistens. Inneholder belgisk sjokolade.
TORO Crème brûlée er en imponerende god dessert med ekte vanilje og perfekt konsistens.
TORO Panna Cotta har en fantastisk smak og konsistens. Inneholder ekte vanilje.

Findus

Findus har disse nyhetene å friste med:

Lettpanert torsk
Findus lanserer nå lettpanert torsk med sitron og pepper, og lettpanert torsk med franske urter. Og Begge produktene er nøkkelhullmerket, på grunn av lavt innhold av salt og mettet fett. De nye lettpanerte torskeproduktene er panert med tynn, sprø kavring og inneholder hele 70 prosent torsk.

Rødspette
Rødspettfiletene er perfekt hverdagsmiddag.

Fish & Chips
Dette er den soleklare bestselgeren blant panerte fiskeprodukter i Norge. Den lages med en unik panering på samme måte som originalen og klassikeren fish & chips fra England.

Torsk

Nå kommer Findus i en ny storforpakning med torskefileter, som er fisket, filetert og fryst her til lands. Pakningen inneholder hele 1,7 kilo med torskefileter.

Fjordland

Fjordland byr denne høsten på følgende nyheter:

Fiskekaker
Fjordland lanserer en ny hverdags favoritt med fiskekaker fra Lofoten. Retten har smakfullt og tradisjonelt tilbehør med crispy råkost som består av gulrøtter og kål, samt smeltet smør og poteter. Fiskekaker av 60 prosent fisk.  

Kremet torskegryte
Kremet Torskegryte med rotgrønnsaker og et helt stykke torsk. Med kjente og gode smaker, hele 30 prosent grønnsaker og 120 gram saftig torskefilet.

Kylling og ris - a la risotto
Retten er laget ala risotto, med en deilig smak av grillet kylling og en rund og god smak av bacon og ost. Retten inneholder 26 prosent grønnsaker.

Yoplait Safari med frukt
Yoplait Safari lanserer nå et porsjonsbeger med vaniljeyoghurt og fyldig fruktmos i et sidekammer. Den er uten tilsatt sukker, som kan spises for seg eller helles over yoghurten.

Safari Bananyoghurt
Nå kommer Yoplait Safari med banan i stort beger. Helt uten E-stoffer, og med søtning fra frukt og 2 prosent sukker.

Nortura (Gilde og Prior)

Dem kommer med disse matnyhetene:

Magert bacon av kalkun
Magrere alternativ til bacon av svin og inneholder 70% mindre fett enn vanlig bacon.  Hverdagsfavoritter
I Gilde saftige karbonader, Gilde ekte norske kjøttkaker og Gilde svenske kjøttboller er e-stoffer blitt fjernet slik at produktene kun består av helt naturlige ingredienser. 

Økologisk sortiment
Gilde økologiske kjøttkaker, gilde økologiske karbonader, Gilde økologisk karbonadedeig og Gilde økologisk høyrygg.

Burgere
I høst lanserer Gilde to nye varianter; Gilde stekte hamburgere og Gilde gourmetburger av kjøttfe.

Orkla Confectionery & Snacks Norge 

Sukkerfri IFA
Den kommer i tre forskjellige smaker, smakene Salt lakris, Frisk mynte, og Fruktig acerola.  

KiMs Venner Paprika

Potetgul soml er tynne sprø potetgull og inneholder 23 prosent fullkorn.

Ballerina Drømmeduo
Kommer med smaken vanilje og sjokolade, smakfull duo. 

Coca-Cola Norge

Byr denne høsten på disse drikke-nyhetene:

Sprite med mynte smak

Nå lanseres klassikeren Sprite med smak av mynte. Sprite Mynte har 30 prosent mindre kalorier og er søtet som den er med ekstrakt fra Stevia-planten. 

Bonaqua kommer med nye smaker
Bonaqua plus, med kullsyre, vitamin B3 og smak av pære og melisse. Den har en frisk og nydelig. Bonaqua med smak av mango og te. Den kommer i en praktisk flaske med tut, og er uten kullsyre.

Mondelēz International (Freia)

Har disse søte nyhetene å friste med:
Oreo kommer med en ny smak: Oreo Strawberry Cheesecake flavour.(Denne er i begrenset opplag)

Freia har flere nyheter denne høsten
Freia Premium lanserer to nye varianter, Tranebær & Pekan og Appelsin & Mandel. Disse inneholder 2 x 90 g.

Kvikk Lunsj lanserer også igjen «Kvikk Lunsj Mørk Limited Edition» denne gangen med mørk melkesjokolade.

Freia Melkesjokolade kommer også med Melkesjokolade limited editions i utvalgte butikker: Freia Melkesjokolade med Daim og salt lakris og Freia Melkesjokolade Sjokomais. Disse finnes i 200 g størrelser.

Freia Melkesjokolade og Firkløver lanseres nå også i format på 60 gram.

NorgesGruppen

Følgende nyheter fra NorgesGruppen denne høsten:

Jacobs Utvalgte Frokostblanding
Frokostblanding av ekstra høy kvalitet og gode råvarer. Det kommer to typer müsli, disse har et høyt innhold av fiber og lite tilsatt sukker. Blandingene har biter av frukt og bær og en med granola som har nøtter, røstede flak av havre og fullkornshvete. 

Nye lakriskuler
Jacobs Utvalgte kommer meden ny variant lakriskuler, med hint havsalt.  

Eldorado kommer med kvarg i to nye smaker:
Begge uten tilsatt sukker, lite fett og høyt proteininnhold. Eldorado Kvarg Zero kommer i smakene jordbær og vaniljesmak, eller med mango og pasjonsfrukt.Fersk porsjonsgrøter
Kommer det to nye porsjonsgrøter: flerkornsgrøt med eplebiter og gresskarfrø og byggrynsgrøt med quinoa. Perfekt som frokost, mellommåltid eller etter trening.

Bulgursalat med dipp
Bulgursalat med grønnsaksboller og dipp med smak av mint. Spiseklar med skje.


Fride Skjønsberg 

Fride er faglig dyktig og formidler sitt budskap på en forståelsesfull måte. Hun er utdannet personlig trener og kostveileder gjennom Active Education. Fride er lidenskapelig opptatt av kosthold og er også selv aktiv med trening.

Høstens spennende matnyheter

Trening14.10.20197

En rekke nye matvarer er på vei ut i butikkene i disse dager.
Sommerens matnyheter plasseres i butikkhyllene nå om dagen.
Det er duket for årets store nyhetsslipp.

Høstens snacks og godterinyheter

Kosthold18.10.20187

Høstens godterislipp kan friste med mørk og lys sjokolade, søt-lakris, vingummi, sprudlevann og enda mer.

Høstens spennende matnyheter

Trening14.10.20197

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!