14 år og supertalent i sleggekast

Intervju16.09.2016Rita Immerstein0

Sarah Mikkelsen er et supertalent i sleggekast.

Sarah Mikkelsen er et supertalent i fridrett og spesialiserer seg nå på sleggekast. Den unge utøveren konkurrerer mot høyere aldersklasser fordi hun ikke har noen å konkurrere med på sin egen alder. Hun står på og kan stolt fortelle at på stevnet i Arvika den 31. juli gikk alt automatisk og uten en tanke da hun tok en ny personlig og solid rekord med 51,32 meter i slegge.

Sarah bor i Porsgrunn på Hovet, og hun er 176 cm høy, veier 68 kilo og er 14 år. Hun konkurrerer i friidrett, og hennes hovedøvelse er slegge 3 kg. Hennes klubbtilhørighet er Eidanger IL og Hammergirl.no i tillegg til at hun trener på Flex Trim og Mosjon på Heistad i Porsgrunn. Hun har på tross av sin unge alder en fantastisk merittliste med kun topp-plasseringer(1.-3. plass). Av totalt 42 konkurranser har hun hele 35 førsteplasser, 6 andreplasser og 1 tredjeplass.

Holdt på siden hun var 8 år gammel

Sarah har holdt på siden hun var 8 år. Da prøvde hun alt mulig innenfor friidrett, men de siste to årene har det blitt mer og mer slegge og hun satser for fullt på det.

- Mine egenskaper er at jeg er en fighter og jeg nekter å gi opp. Jeg elsker å trene og jeg er også sterk mentalt. Det er utrolig kult å oppnå så gode resultater. Jeg får masse positiv oppmerksomhet, noe som motiverer meg til å fortsette, forteller Sarah og smiler.

- Min utfordring er at jeg ikke har noen på min alder å konkurrere mot. Det finnes ei i Sverige og ei i Danmark som er like gamle som meg og på mitt nivå. Her i Norge må jeg opp i aldersklasser for å ha noen å konkurrere mot, men jeg ser på det som motiverende og det at jeg klarer å nå mine mål selv om de noen ganger kan være litt «hårete» motiverer meg også til å fortsette å stå på, legger hun til.

300 kast per uke

Sarah forteller at det er utfordrende å kombinere skole, trening og fritid. Det løser seg allikevel og kabalen går opp med stabile treningstider.

- Det blir mye kasttrening og jeg er oppe i cirka 300 kast per uke. Ellers så er det viktig å trene basis gjennom hele året og jeg driver også med styrketrening på Flex Trim og Mosjon. Familien støtter meg og hjelper til meg å få hverdagen og ukene til å gå rundt. Vennene støtter med positive meldinger og gode ord. Det er veldig motiverende og trygt å vite at de alltid er der. Jeg og broren min Sander har vært treningspartnere det siste året. Han ligger helt klart på toppen i diskos i Telemark. Nå vil han satse på Fitness, noe jeg tror han kommer til å prestere veldig bra i fordi han har viljen og interessen. Han er som meg, for han gir heller ikke opp, legger Sarah til

 

Tilpasser kostholdet

Hun prøver å spise 5 måltider pr dag, og passer på å få i seg nok drikke.

- På konkurransedager blir det havregryn til frokost, lunsj blir som regel proteinrik og med grønt ved siden av. Middag blir ofte det samme, men i større mengde. Rett før konkurranse er det energidrikk som hjelper meg. Frokosten gleder jeg meg alltid til, det er definitivt mitt favorittmåltid. Havre kan nemlig kombineres i utallige varianter, smiler Sarah.

Tanker om fremtiden

I 2016 er målet for Sarah å komme opp i 55 meter i slegge for hun pleier å prestere best på høsten.

- Målet for 2017 er å delta i UM (Ungdomsmesterskap), junior NM her i Norge og det blir også to store stevner i Sverige hvor jeg konkurrerer mot utøvere fra Europa, forteller Sarah. Ellers drømmer jeg om å ta gull i ungdoms OL og har det som et fremtidig mål om 4 år, legger hun smilende og forventningsfullt til.

- Jeg vil benytte muligheten til å takke Einar Brynemo (mentoren til treneren min) for sin fantastiske kunnskap innenfor slegge, og positive holdning. Så til Christofer Engstrøm på Grenland Naprapati for pre-rehab behandlingene. Flex trim og mosjon selvfølgelig, for at jeg får lov til å trene på min måte og de gode tipsene jeg får der. Takk til Telebryggen for sponsing av Hammergirl.no. Til sist vil jeg rette en STOR takk til min familie, sier Sarah med et takknemlig smil helt til slutt.

Vi takker Sarah for intervjuet og ønsker henne lykke til i fremtiden! 


Rita Immerstein 

Rita har mer enn 20 års erfaring fra sportssenterbransjen og er sertifisert aerobic-, trx- og grid instruktør og deltar aktivt i fitness- og kroppsbygger konkurranser. Hun har master i helsefremmende arbeid, ernæringsutdanning og solid erfaring med diett og styrketrening.

Ulefoss AK Track & Field

Styrkeløft19.07.201012

Ulefoss AK inviterte til friidrettstevne for styrkeløftere!

Kommer snart...

01.01.19700

Kommer snart...

01.01.19700

Kommer snart...

01.01.19700

Ulefoss AK Track & Field

Styrkeløft19.07.201012

Bananpannekake

Kosthold23.11.20202213

Perfekt å starte dagen på!
Her får du hjelp til å sette sammen et optimalt kosthold med enkle tips og triks.

Proteinrike tacolefser

Trening21.11.202030

Bytt ut tradisjonelle tortillalefser eller speltlomper med hjemmelaget proteinrike tacolefser.
Ønsker du å bli litt sunnere? Da bør disse matvarene stå på handlelisten.

Effektiv beintrening

Trening30.07.202069

Ikke skipp unna beintreningen. Dette er øvelsene du bør gjøre.