Kuttet ut junkfood og gikk ned 25 kg

Intervju20.09.2016Joachim Marhaug0

Shoaib Suleman (19) begynte å trene og kuttet ut junkfood - gikk ned 25 kg!

Shoaid Suleman på 19 år var lei av sitt eget speilbilde og tok derfor grep om egen livsstil. Ut med junkfood og inn med sunn mat og trening med en del av hans nye hverdag.

Navn: Shoaib Suleman
Alder: 19
Høyde: 175 cm
Vekt: 71 kg
Bosted: Dal, Akershus
Arbeid: Videregående skole, planen er å dra til forsvaret neste år.

Kiloene raste etter at Shoaib begynte med sin nye livsstil. Han sier at det var litt vanskelig i starten, men med en gang han fikk det riktige "mindsettet" begynte ting å gå bedre.

- Jeg var rett og slett lei av å se meg selv i speilet. Jeg hadde alltid dårlig selvtillit pga utseendet mitt. En stor del av familien min trener og har utrolig bra kropp og det gav meg en del inspirasjon og motivasjon. Derfor begynte jeg å se på treningsvideoer på nett og ble supermotivert av dem og da tok jeg valget med å gå ned i vekt og endre livsstilen min, sier Shoaib.

Folk kjenner han ikke igjen

Shoaib har på 9 måneder gått ned fra 90 kg til 65 kg og så bygd litt muskler og han har nå en matchvekt på 71 kg. Dette har gjort ham til å bli ugjenkjennelige for tidligere bekjente.

- Jeg har opplevd utrolig mye gjennom de 9 månedene jeg gikk ned i vekt. Jeg lærte ikke bare om sunt kosthold og trening, men jeg føler at måten jeg tenker på har utviklet utrolig mye. Og jeg lærte meg en del om disiplin ved å kutte ut godteri og junkfood helt. Det jeg synes er spennende er når folk jeg kjente før i tiden møter meg og ikke kjenner meg igjen. Det føles utrolig bra, smiler Shoaib.

Treningsprogram på nettet

Shoaib fant treningsprogrammet på nettet. Printet det ut og satte i gang.

- Jeg brukte Kris Gethin sin 12 week hardcore daily trainer fra bodybuilding.com. Planen går rett og slett ut på å alltid sjokkere kroppen ved å prøve nye øvelser, sjokkeprinsipper, osv. Det gikk mye i supersets og dropsets. Jeg hadde to økter med cardio hver dag. Per økt var 20-25 min. På første økt tok jeg powerwalk på morgen og på andre økten tok jeg stepmaster som var etter styrketrening, forklarer Shoaib.

Kostholdet

Shoaib sitt kosthold går i en rekke sunne råvarer med et høyt proteininntak.

- Dietten min bestod veldig mye av kylling og ris, biff og ris, fisk og poteter og havregryn med protein/bananer til frokost. Og selvfølgelig grønnsaker, brokkoli, osv. Jeg holdt et høyt proteininntak og kaloriene lavt. Før jeg endret kostholdet gikk det stort sett i det meste. Det gikk mye i potetgull, pizza, kebab, osv. All junkfood egentlig. Det var broren min som hjalp meg litt med kostholdet, så kalkulerte jeg hvor mye gram fett, protein, karbo jeg trengte på egenhånd. Jeg hadde 6 måltider om dagen og laget maten før jeg skulle på skolen og tok med matpakker til skolen. I starten var maten god, men etter vært ble det utrolig ensformig, men jeg fortsatte å spise maten på grunn av hva det gjorde med kroppen min og tenkte derfor ikke så veldig mye på smaken, sier Shoaib.

Klarer alt med riktig fokus

For Shoaib er ikke støttespillere det viktigste. Det viktigste er hans eget fokus.

- Hvis jeg er fokusert nok og har det riktige "mindsettet" så er det alt jeg trenger. Men familien min og et par venner har vært gode støttespillere som jeg er utrolig takknemlig for. Alltid hyggelig med feedback. Motivasjonen min kommer fra resultatene. Det var kjempe spennende å se kroppen forandre seg, sier han.

Nå er planen hans å å legge på seg mer muskelmasse og blant annet stille i fremtiden når han føler at kroppen er klar.

- Ord kan egentlig ikke beskrive hvordan det føles å være mitt nye jeg. Alt er så mye bedre nå. Helt siden jeg har transformert kroppen min så har alt gått bra, ikke bare trening, men jeg føler at jeg er mye flinkere på skolen nå og at jeg er på en bra vei. Jeg liker å kalle nye kroppen min versjon 2, ler Shoaib.

Hans 5 beste tips for å endre livsstil å gå ned i vekt

1. Fokuser og finn riktig motivasjon til å pushe deg
2. Vær tålmodig
3. Ikke overkompliser diett og trening - gjør det simpelt
4. Ignorer negative folk rundt deg
5. Finn en måte å elske trening på


Se fitnessreisen til denne spreke 73-åringen
Etter at Kelly ble lam besluttet ektemannen hennes gjennom 14 år å gjøre det slutt etter 4 dager.
Nå har hun operert vekk den overflødige huden. Se hvordan hun ser ut nå!
Går Eddie Hall fra strongman til bodybuilding?
Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!