Joachim i superform til Arnolds

Intervju22.09.2016Rita Immerstein0

Joachim Al Hauari er klar for å gi 100% på scenen i Arnold Classic Europe.

Introduksjonsbilde: John Andresen

Kommende helg er han klar for sesongens første konkurranse og stiller i Arnold Classic Europe i Barcelona. Han har målrettet gått inn for å gi 100% på hver eneste treningsøkt og lagt inn mer variasjon i dietten underveis. Det har helt klart fungert for Joachim!

Joachim bor i Oslo og har en kjæreste. Han er en av driverne av Trans4fitness, en personlig trener tjeneste. Joachim er 180 centimeter høy og veier 85 kilo i konkurranseform, mens han offseason ligger på rundt 95 kilo. Den 26 år gamle utøveren stiller i Mens Physique +178 cm. Han er åpen for sponsorer og trener til daglig på flere ulike gym.

Meritter
1.plass debutant & senior Norway Open 2014
5. plass NM 2014
1. plass Sandefjord Open 2015 + overall seier
2.plass Oslo grand prix 2015
2.plass NM 2015

Startet tidligere på diett denne gang

I denne runden av konkurranseforberedelser har Joachim valgt å starte tidligere med planlegging og forberedelser til konkurransesesong og han synes det har fungert ganske bra.

- Jeg har egentlig tatt en dag av gangen med fokus på å yte det maksimale hver treningsøkt og være flink med maten. Har jobbet mer med ulike øvelser, teknikker og metoder med formål om å bedre mine svake sider. Jeg har alltid hatt et bilde av hvordan jeg ønsker å se ut og nå begynner det å nærme seg reality. Merket at det er lettere å ta med seg mer masse inn til konkurranse når man starter tidlig, men igjen er de siste ukene alltid svært tøffe uansett, forteller Joachim.

Gymmen hans andre hjem

For Joachim er det en grunn til at han havnet på gymmen da han var 16 år gammel. Gymmen ble som et hjem for ham hvor det kun var ham versus hantlene.

- Det var deilig å se at hardt arbeid, viljestyrke og troen på meg selv ga resultater. Jeg hadde ingen som støttet det jeg holdt på med utenom venner. Da moren min døde av kreft og ting var svært tøft, var gymmen et viktig sted å vende til. Jeg hadde ingen dame på den tiden, masse familieproblemer og mange negative og destruktive tanker. Livet var ikke en dans på roser med andre ord, forteller Joachim alvorlig. Jeg bodde alene i en bitte liten kjellerleilighet på Holmenkollen. Da jeg var på mitt laveste, bestemte jeg meg for å konkurrere i fitness. For meg var det å komme i form som liv eller død.

I og med at jeg har brukt så enormt mye tid på dette og at gymmen har vært så sentralt i livet mitt, ønsker jeg å se hvor langt jeg kan komme i sporten. Det fantastiske med å konkurrere er ikke nødvendigvis å se fin ut eller få et oppslag i et magasin, men det å faktisk sette seg selv på prøve - en indre krig mellom deg , følelser og tanker, er det som driver meg. Samt det å motivere andre til å aldri gi opp på veien. Jeg gir aldri opp, for å gi opp for meg er som å gi opp hele livet. Som Rocky sier; man må tåle mange harde slag på veien. Reiser du deg ikke og fortsetter, så blir du faktisk liggende der for alltid. Nobody cares! Du bestemmer hvordan eventyret ender, legger Joachim til med et stort blendende smil.

 
Fra NM 2015.

Fornøyd med egen innsats

Joachim ser ut til å ha vært i god rute foran helgens konkurranse og er smilende fornøyd av sin egen innsats.

- Nå er det jo slik at man aldri blir helt fornøyd da, men jeg er 100% fornøyd med egen innsats. Det er det jeg satte som mål for denne sesongen, at jeg SKAL yte 100% på hver trenings økt. Det har jeg gjort hittil. Er det noe jeg er stolt av, så er det faktisk det, legger han til.

Klar for konkurranser

Han gleder seg mest til NM. Da kommer pappa og lillebror og ser på Joachim for første gang. For Joachim er det slik at man ikke vet hvor lenge man har foreldrene sine, så han er glad for at han fikk muligheten til å inkludere dem i denne konkurransen og dele noen minner sammen.

- Når det gjelder mine forventninger til helgens så kan jo skje i konkurranse sammenheng. Jeg orker ikke å tenke for mye på det, for da bruker man så mye energi på det. Men jeg jobber fremdeles med å finne min optimale sceneform, så da er det bare å prøve seg frem å tørre å ta en sjanse som Arnold Schwarzenegger en gang sa, sier Joachim og legger til: I så fall gjør jeg mitt aller beste og mer enn det kan jeg ikke gjøre. Får bare dukke opp med en positiv innstilling, så får gud avgjøre hva som skjer videre.

 
Joachim med Joel Pascua og Anastasia Avetisova.

Mer variasjon på dietten

Under denne dietten har Joachim lyttet mer til sin egen kropp og eksperimentert mye med maten. Han styrt dietten sin selv og ser gevinsten av å implementere med andre ting enn kun kylling, ris og brokkoli.

- Så skal det jo sier at jeg jo har hatt mine cheat days jeg også, ler Joachim. Men det stopper med en dag, så er det tilbake på fornuftig mat etterpå. Nærmere konkurranse gjelder det å være strategisk med maten slik at man tilfredsstiller energibehovet, fyller magen, samt tilfører litt ekstra lykke for hodet sin skyld. Å leve på et kosthold som gjør deg deprimert og trist fungerer ikke i lengden og det er heller ikke nødvendig. Det gjelder å finne en god balanse som både gir resultater og holder kroppen og hjernen i gang. Føler at jeg har mestret dette i større grad enn før, legger han tilfreds til.

Bruker all tilgjengelig kunnskap

Under trening pleier Joachim å kjøre 2 og 2 muskelgrupper av gangen. Han trener gjerne en større muskelgruppe med en mindre.

- Jeg legger det opp slik at jeg gjerne kjører litt tyngre på base øvelser, men legger alltid fokus på kontakt hele veien. Antall øvelser og sett avhenger litt av hvilken muskelgruppe jeg trener og energinivået mitt. Jeg har brukt all min kunnskap, teknikker og metoder, samt mye nyttig som jeg har lært av blant annet Keywan Nabi som har tatt treningen min til et høyere nivå enn før, forteller han og legger til: Jeg har også gått løs på andre øvelser med fokus på å forbedre mine svake sider. Siste ukene før konkurranse går det mer i flere sett og repetisjoner, men samme regimet som alltid.

Mange atleter fra Norge

Joachim synes det er gøy at flere blir med på turen. Flere av dem kjenner han og har bare positive ting å si om dem.

- Det er alltid moro å snakke med noen som jeg ser deler samme gløden og lidenskapen for sporten. Skal ærlig si at jeg blir inspirert av flere av dem, så det blir hyggelig å treffe dem igjen. Etter Arnold Classic så er jeg klar for NM og kanskje også Nordisk om jeg kvalifiserer til det. Jeg stiller gjerne i Olympia Moskva og VM om det viser seg at jeg fortjener en plass der, smiler Joachim.

Vil gjerne inspirere andre

Joachim lar seg inspirere av andre, men han ønsker også å inspirere andre til å nå målet sitt.

- Dette kan være helt vanlige folk som ønsker å endre kostholdsvanene sine for å forbedre livsstilen eller både gutter og jenter som ønsker å bygge en fin, sunn og veltrent kropp. Jeg vil også gjerne også å inspirere andre som har tenkt på eller ønsker å konkurrere til å ta steget ut å prøve seg. Jeg følte meg heller aldri klar da jeg gikk på scenen første gang, men angrer ikke et sekund på at jeg tok sjansen, utbryter Joachim. Det er utrolig hvor mye man lærer underveis. Ikke bare om trening og kosthold, men om seg selv som person og hvilke positive effekter det kan gjøre med ens egen selvtillit og verdighet når man beviser for seg selv og andre at man kan hvis man virkelig legger inn en innsats. Jeg vil gi noe tilbake til alle der ute som ønsker å gjøre en forandring. Det var også tanken bak Trans4fitness, forteller konkurranseklare Joachim avslutningsvis.

Treningsforum takker for intervjuet og ønsker ham lykke til i kommende konkurranser!


Rita Immerstein 

Rita har mer enn 20 års erfaring fra sportssenterbransjen og er sertifisert aerobic-, trx- og grid instruktør og deltar aktivt i fitness- og kroppsbygger konkurranser. Hun har master i helsefremmende arbeid, ernæringsutdanning og solid erfaring med diett og styrketrening.

Han vant debutant- og seniorklassen sin på Norway Open.

Olympia Amateur Europe Prague

Fitness05.10.201547

Se reportasje fra Olympia Amateur Europe Prague.

Arnold Classic Europe 2014

Fitness26.09.2014445

Her får du smakebiter fra Arnold Classic Europe 2014.

Arnolds Sports Festival 2013

Fitness01.03.201364

Siste nytt.

Olympia Amateur Europe Prague

Fitness05.10.201547

Arnold Classic Europe 2014

Fitness26.09.2014445

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!