Debutant og drømmer om proffkortet

Intervju29.09.2016Rita Immerstein0

Peder har store ambisjoner og drømmer allerede om proffkortet.

Foto: John Andresen

Allerede nå drømmer Peder Høgsveen om et fremtidig proffkort og han er svært disiplinert med det han holder på med. Han vil satse på en karriere innen fitness, men synes det er utrolig fint å kunne hjelpe andre som ønsker å føre en sunnere livsstil. Akkurat nå er han inne i de siste dagene med forberedelser før sin debut på NM 8-8 oktober i Oslo.

Peder bor på Grunerløkka i Oslo og er utdannet personlig trener og kostholdsveileder og studerer nå første året innen ernæring. Den 22 år gamle debutanten er 183 centimeter høy og veier 83 kilo. Han stiller for Haralds Gym. Tidligere har Peder drevet med friidrett(sprint), samt amerikansk fotball noen år, inntil han ble opptatt av styrketrening og fitness.

Spontan person

Han er veldig glad i å trene og være med venner/familie og reise til nye steder i verden. Han er veldig glad i å ha en plan fra uke til uke men fortsatt være spontan og gjøre nye ting.

- Jeg tar alltid en utfordring og hvis det er noe jeg har lyst til å oppnå går jeg 100% inn for det. Jeg er også veldig glad i å hjelpe andre til å bli glad i trening og kosthold fordi jeg er så opptatt av det selv. Dersom jeg kort skal beskrive meg selv med enkeltord vil jeg si at jeg er dedikert, sosial, spontan, detaljfokusert og omtenksom, forteller Peder smilende.

 

Liker utfordringene

Det som får Peder til å stille i konkurranse er selve utfordringen med trening, diett og posering. Det kombinerer mye av det han liker med utfordringer og detaljer.

- Jeg har også hatt flere forbilder som stiller i fitness fra jeg selv begynte å trene styrke. Det og se om jeg også kan klare det som flere av dem jeg ser opp til vil booste selvtilliten og motivasjonen veldig mye, sier han og fortsetter: Det tyngste med å gå på diett er at jeg konstant har lyst på god mat og godteri gjennom hele dagen. Det er alltid fristende å gå inn på Mac Donalds for å kjøpe en burger og is, men skal man bli best må man bite tennene sammen og holde seg unna. Energien er også veldig lav gjennom hele dagen, noe som gjør treningen men også skole og være med venner mye tyngre fordi den ekstra energien ikke er til stedet. Det kan også være litt vanskelig og være like sosial på diett og folk rundt kan bli lei av alt "maset" med hva som er greit å spise og ikke, sier Peder.

- Det beste med dietten er at det er veldig lett å planlegge hva og når man skal spise. Men ikke minst å samle en gjeng som også har vært på diett og bestille absolutt hva som frister og kjenne hvor godt alt smaker. I tillegg er det også godt å kjenne overskuddet som kommer tilbake etter en hard runde på diett.

 

Forbilder og forventninger til NM

Som mange andre har Peder også noen forbilder som han ser opp til. Han nevner blant annet Steve Cook, Sergi Constance, Robinphysique og Sadik Hadzovic.

- Mine forventinger til NM er å gjøre det best mulig. Uansett hva jeg driver med prøver jeg å bli best. Alle de andre som er med er veldig flinke så jeg er veldig spent på hvordan det vil gå med tanke på at jeg er debutant og derfor aldri vært med i en fitnesskonkurranse før, sier en undrende Peder.

Planlegger mat og trening for én uke av gangen

Han planlegger hva han skal spise én uke av gangen og setter opp alt på en liste. Deretter lager Peder all maten og fordeler det han skal ha de forskjellige dagene i bokser.

- Dette gjør det enkelt å ta med seg mat på f.eks. skole og trening. Det er også veldig godt at maten er klar etter trening da energien som regel lavest på diett. Mine favorittmatvarer på diett er kyllingfilet, torsk, søtpotet, brokkoli og blomkål, mens mitt beste cheatmeal er pizza med bacon, biff, pepperoni med masse god ost og rømmedressing. Til dessert spiser jeg gjerne Oreokjeks med peanuttsmør, forteller Peder med sult i blikket.

- Treningen før konkurranse legger jeg opp slik som maten og lager en ukesplan. Fokuserer mest på de tingene som trenger mest forbedring. Har mer intensive økter fordi kroppen ikke holder ut like lenge som normalt og jeg legger inn mer kardio som også krever mye energi. Basisøvelsene knebøy, markløft og benkpress er alltid med fordi man bruker store muskelgrupper og mange muskler blir aktivert under disse øvelsene. Ellers varierer jeg veldig og bytter øvelser fra trening til trening.

Drømmer om proffkort

Som mange andre har Peder noen drømmer og mål for fremtiden og han vil gjerne fortsette på den samme veien som han nå har påbegynt.

- Innenfor fitness er drømmen å komme til EM og VM. Senere å bli IFBB-pro. Den største drømmen hadde vært å kunne leve av fitness. Ellers er målene mine og fullføre bacheloren i ernæring og hjelpe andre til å bli sunnere og bedre versjoner av seg selv, legger Peder smilende til helt til slutt.

Treningsforum takker for intervjuet og ønsker Peder lykke til i NM!


Rita Immerstein 

Rita har mer enn 20 års erfaring fra sportssenterbransjen og er sertifisert aerobic-, trx- og grid instruktør og deltar aktivt i fitness- og kroppsbygger konkurranser. Hun har master i helsefremmende arbeid, ernæringsutdanning og solid erfaring med diett og styrketrening.

Oslo Grand Prix 2018

Fitness07.04.2018313

Oslo Grand Prix er tidenes muskelshow. Se video, bilder og resultater.
Joachim Olsen Halvorsen bestemte seg for å konkurrere for 4-5 år siden. Nå er drømmen blitt virkelighet!

Fitnessparet er klare for show

Intervju21.03.2018246

Hun ville stille for flere år siden og mannen har slengt seg på.
Joakim Bekkeli tok overall i Sandefjord Open. Nå står NM for tur!

Oslo Grand Prix 2018

Fitness07.04.2018313

Fitnessparet er klare for show

Intervju21.03.2018246

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!