Deltatt i alle klassene

Trening03.10.2016Rita Immerstein0

Christian Egner er en allsidig kar og holder dessuten en god form hele året.

Foto: Ron Daniel

Christian Egner er driftig og arbeider målrettet innen fitnessbransjen. Når tiden og rutinene er på plass så stiller han gjerne i konkurranse og ikke rent sjeldent bestemmer han seg på svært kort varsel. Slik er det når formen og erfaringene er på plass. Les mer om Christian, en av Norges mest meritterte fitnessutøvere, som nå er klar for NM.

Christian bor på Skedsmokorset og er samboer med verdens beste Rita Simonsen. Han er pappa for Elin på 14 og Marie på 11 år. Til daglig er han eier og drifter av Partner Gym og er deleier av Avancia Skedsmokorset. I tillegg er han også coach for #Teamjegliker og Team Partner Gym og han er PT og kostholdsveileder der mesteparten av klientenes ønsker dreier seg om tilrettelegging og planlegging av dietter og trening for de som ønsker seg ned/opp i vekt. Da fortrinnsvis #Teamjegliker og Partner Gym, samt noen enkeltpersoner. Den driftige atleten er også deleier og drifter av NordicFitcamp AS.

Klubb- og gymtilhørighet

Christian stiller for Partner Fitnessteam der han er styreleder og coach. Han bytter på å trene på Partner Gym og Avancia Skedsmokorset, da som regel med treningskompis Randy Paulich.

Christians sponsorer er DCORE, Sportsnutrition+, samt Feminin&Maskulin. Jeg har hatt samme sponsorer i en årrekke og er veldig fornøyd med produktene. Kjempe takknemlig for å få lov å være representant for akkurat dem.

Meritter

Han har vært med over 50 ganger siden første gang i 1996 og Christian har konkurrert hvert år utenom 2006-2008 da han startet opp Avancia Skedsmokorset.

-VM gull og Overall i AF i 2012 og 2013 er ranket høyest, men har også andre gode plasseringer. Jeg har vært i finalen i alle konkurranser utenom Olympia i Spania 2015 siden jeg startet. Samt i Arnold Classic 2014 sto jeg og varmet opp mens min klasse var ute på scenen. Det var kjedelig greier, men hjalp at jeg vant NM uken etterpå, forteller han med en god latter og et bredt smil. Jeg kan også nevne noen andre plasseringer de siste årene:

2012:
1 pl. Samt overall i Oslo Grand Prix
1 pl. samt overall i EM
1 pl. Samt overall i Norway Open
1 pl. Samt overall i VM

2013:
1 pl. & Overall Athletic Fitness, Loaded Cup
1 pl. & Overall Atletic Fitness, BMR Open
1 pl. & Overall Athletic Fitness, Grand Prix Oslo
2 pl. EM Athletic Fitness IFBB i Santa Sussana..
4 pl. Mens Physique VM IFBB , Kiew
2 pl. Mens Physique NM
1 pl. Athletic Fitness Arnold Classic IFBB Madrid

2014:
1 pl. NM Mens Physique
3 pl. Nordisk Mens Physique
6 pl. VM Mens Physique
2 pl. Landskamp Norge Sverige AF (Knakk 2 fingre og misset på hinderløype)

2015:
Olympia Amateur Spania- Gikk ikke til finale.

2016:
1 pl. AF Oslo Gran Prix
1 pl. NM Fitness Five

Gir alt for å vinne

Christian føler at formen er bra og at forutsetningene er tilstede. Han har trent jevnt hele året og hadde egentlig hatt Fitness Five EM i slutten av oktober som mål.

- Når jeg nå i forrige uke bestemte meg for å hoppe på NM i AF også så er det nå bare noen små endringer på kost og trening som skal til. Bestemte meg på siste forfallsdato for påmelding etter å ha posert litt med gutta som skal stille for Partner Fitness Team. Det er moro å hjelpe de andre til å lykkes, men jeg vil jo være med selv også, forteller han.

Stilt i mange ulike klasser

Christian er en atlet med mange sterke egenskaper og han har ikke bare Athletic Fitness-konkurranser å vise til. Han har blant annet også stilt i Mens Physique og hvorfor han bytter kategorier har han ikke noe klart svar på.

- Neste gang er det kanskje en annen gren enn AF igjen. Jeg liker alle grener og de fleste sporter, og har vært innom en del, smiler han og legger til; men AF og Fitness Five er favoritten da man kan få konkurrert litt fysisk i tillegg til det å komme i best mulig form visuelt. Krever en litt annen oppladning som jeg trives med og føler jeg mestrer greit. Jeg har stilt og vunnet i mange grener:
• Bodybuilding Par
• Bodybuilding
• Classic Bodybuilding
• Natural Bodybuilding (Vunnet Pro Card)
• AF (Både med hinderbane, 1000 meter roing, 60 sek roing og 90 sek. Roing)
• NM i innendørs roing
• Mens Physique
• Fitness Five

- Ingenting slår lettelsen etter å ha forsvart VM tittelen i AF for andre gang i 2013, men alltid en god følelse å stå øverst på pallen, legger han stolt til.

Holder god form hele året

Han har stort sett gode rutiner på mat og ligger 3-5 kilo unna konkurransevekt hele året. Christian har likt å trene og konkurrere hele livet.

- Jeg hadde blant annet benkpress og boksesekk på gutterommet fra jeg var 12 år og jeg koser meg med store mengder av bra og sunn mat, men når anledningen byr seg så har jeg ingen ting i mot å skeie ut. Det hender jeg har møtt folk som tror jeg aldri spiser sjokolade eller drikker alkohol. De som kjenner meg vet at det ikke stemmer for jeg elsker å kose meg også, forteller han og ler godt.

Drivkreftene

For Christian er det morsomt å sette seg nye mål med treninga, enten det er antall reps, maksløft eller å forberede seg mot en konkurranse.

- Siden jeg stort sett bruker dagene på å hjelpe andre til å komme i best mulig form så syntes jeg det kan være greit for de jeg hjelper at de ser at mine teorier fungerer på meg selv også, legger han smilende til

Fleksibel hverdag

Treningen til Christian foregår som regel på morgenen hver dag. Deretter er det kontorjobb for Partner Gym, diettoppsett, noe PT og litt vaktmesterjobbing på Partner Gym.

- Jeg har ganske frie dager og har blitt flinkere til ikke å ta på meg mer enn det jeg allerede har. Syntes det er vanskelig å si nei til å hjelpe folk, men har blitt flinkere. Når det gjelder trening så kjører jeg nå et tredelt program der jeg varierer treningen med tung trening og litt lettere med fler repetisjoner. Jeg deler opp kroppen i følgende muskelgrupper:
• Bryst, Skuldre, triceps
• Rygg, biceps
• Ben, legg, mage

- Jeg har som regel 1 hviledag i uken. Søndager har jeg fellestrening med en god del venner der vi trener red cord øvelser. Jeg er som sagt på diett nå og spiser ren mat, men spiste en fantastisk 7 retters meny som vi hadde i bursdagen til min venn og Kollega Anette Marie Antonsen sitt 30 års lag forrige uke i Oliva Nova (Denia-Spania). Tusen takk Anette for det, legger han til med et bredt smil.

Respekt for andre mennesker

Mange opplever Christian som en svært empatisk og omgjengelig person og selv har han noen grunnverdier som medmenneske og som utøver.

- Jeg har stor respekt for stort sett alle og blir fort glad i menneskene rundt meg. Føler meg heldig som har så mange gode venner, støttende familie og positive folk rundt meg.

Treningen betyr mye

Trening har alltid betydd mye for Christian. Alt det sosiale rundt treningen, det å lage seg mål og oppnå det, se andre lykkes og gleden det gir dem.

- Det å føle seg vel og at kroppen fungerer er vel noe de fleste ønsker, sier han og forteller videre om sine planer fremover; Jeg skal nå starte opp 2 nye store #Teamjegliker kull med jenter fra hele Norge som skal komme i form sammen med kollega Anette Marie Antonsen, Simen Eiterjord og flere flinke faddere. Jeg har også Partner Fitnessteam og noen enkeltpersoner som blir fokuset for meg fremover. Vi har 2 turer til Phuket med Nordic Fitcamp i januar og mars som vi har startet salget på. Det blir to fantastiske turer, utbryter han og legger smilende til: Jeg har to jenter med mange aktiviteter som skal følges opp, kjæreste, venner og familie. Jeg slenger meg med på noen konkurranser nå og da for å holde treningsmotivasjonen på topp men tar det som det kommer. Så lenge rutiner er på plass kan jeg hoppe på en konkurranse om det passer inn i tidsplanen, forteller han helt til slutt med et stort smil.

Treningsforum takker for intervjuet og ønsker den erfarne utøveren lykke til i kommende NM 8-9 oktober på Oslo Konserthus.


Rita Immerstein 

Rita har mer enn 20 års erfaring fra sportssenterbransjen og er sertifisert aerobic-, trx- og grid instruktør og deltar aktivt i fitness- og kroppsbygger konkurranser. Hun har master i helsefremmende arbeid, ernæringsutdanning og solid erfaring med diett og styrketrening.

Tren armer med verdensmesteren

Intervju12.05.2014637

Tren armer med Christian Egner - verdensmesteren i Athletic Fitness.

Christian Egner - Verdensmesteren

Diverse23.05.201357

Nytt nummer.

Skal konkurrere mot en Verdensmester

Intervju10.04.2013158

Simen Tveter skal konkurrere mot en verdensmester på Oslo Grand Prix.
Christian Egner ble Europamester i Athletic Fitness.

Tren armer med verdensmesteren

Intervju12.05.2014637

Christian Egner - Verdensmesteren

Diverse23.05.201357

Skal konkurrere mot en Verdensmester

Intervju10.04.2013158

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!