Gikk ned 31 kg og skal vise muskler på NM

Intervju04.10.2016Rita Immerstein424

Trine Sakslund-Tøsse hat gått ned 31 kg, sliter med leddgikt og skal vise muskler i Womens Physique på NM.

Trine Sakslund-Tøsse er debutant under årets NM og har lagt en absolutt imponerende arbeidsinnsats bak seg så langt. Fra å streve med å komme seg gjennom hverdagen har hun i dag en langt bedre helse og en vilje til å stadig gjøre det bedre for seg selv. Les mer om den viljesterke debutanten her;

Hun er bosatt i Ålesund, er gift og jobber som PT-Trainee hos Stamina. Den 29 år gamle debutanten kommer opprinnelig fra Hammerfest, men har bodd i Ålesund nå i 13 år. Hun har to jenter på 4 og 8år. Trine veier akkurat nå 52 kilo fordelt på 153 cm og hun stiller for Kaliber Gym FKK og hun har ingen spesielle tidligere meritter å vise til.

Stod i fare for å bli uføretrygdet

Trine, som beskriver seg selv som en svært livlig liten frøken, har bokstavelig talt gått fra å ligge på sofaen til å bli en debutant i Womens Physique i løpet av 2 år.

- Jeg har en enorm lidenskap for trening og kosthold. Learning by doing er absolutt ett motto jeg følger. Siden jeg har leddgikt var livet mitt helt annerledes for 23 måneder siden. Da besto livet av å stå opp, kjøre mann og barn dit de skulle og tilbake på sofaen og hvile og pleie sykdommen med medisiner etter doktorens ordre for å takle ettermiddagene sammen med familien. I oktober 2014 bestemte jeg meg for at dette ikke var noe til liv for en 27-åring, forteller hun og legger til: Å bli uføretrygdet føre jeg ble 30, var rett og slett ikke ett alternativ. Det å bruke 4 år på sofaen og bokstavelig talt råtne vekk og bli tykkere og tykkere er ikke ett liv.

Drev med mye research

Trine ville se bra ut naken igjen, føle seg vel, komme seg tilbake i arbeid og gjøre noe med livet sitt.

- Jeg var jo alltid i aktivitet før sykdommen tok kontroll over livet. Holdt på med Brazillian Jiu Jitsu og elsket og gå tur med hundene og være ute. Derfor så begynte med å forske i artikler på internett og leste meg opp på hvordan jeg kunne bli bra, om det var det mulig og hva som måtte til. Nå har jeg lagt igjen utallige timer på mitt andre hjem Stamina Moa, og 31 kg med fettmasse. Jeg har med andre ord blitt mitt eget forskningsprosjekt og jeg prøver hele tiden å finne ut hva som fungerer, hvor tungt eller lett jeg skal trene, hvilken teknikk jeg skal benytte og hvilke metoder jeg bør bruke, sier Trine og smiler fornøyd.

Livet er forandret

I dag er Trine som person en som elsker og være med på utfordringer, tar de gjerne med ett smil. Hun er slettes ingen «dolle» men liker at ting ser bra ut og at jeg tar meg skikkelig ut.

- For øvrig så er det godt å ha energi til å leke med barna, bake og lage mat. Jeg elsker å lage mat som alle kan spise og gjøre det så lett som mulig for selskaps mat kan fort litt hverdagsmat for å si det sånn. Det å tilbringe kvelder og later morgener med ungene er noe av det beste jeg vet, sier Trine.

 

Klar for første konkurranse

Siden dette er hennes første konkurranse er spenningen til å ta og føle på for Trine. Hun er særdeles spent på, hva det vil si å oppleve dette selv.

- Jeg hadde aldri trodd at dette skulle kreve så mye av en. Målet mitt er å kunne nå første plassen og med tanke på hva jeg begynte å jobbe med for 31kg siden, er jeg meget fornøyd. Har absolutt ikke noe å klage i forhold til formen, dette er jo min første konkurranse og blir neppe den siste.

- Når jeg valgte Womens Physique var det rett og slett for at når jeg først ville stille skulle jeg jaggu meg gjøre det hardeste også. Mye var for å vise at det er mulig å få til mye om viljen og kunnskapen er tilstede. Og siden jeg slettes ikke er noen «dolle» passet rett og slett ikke Bikini- eller Bodyfitness for meg.

- Det som er mest utrolig med denne sporten er viljen til å jobbe mot ett så spesifikt mål over så lang tid. At selv om hvor hardt og vanskelig det er, for det er det virkelig etter mange måneder på diett og hard trening, så klarer man det. Å se hvordan kroppen forandrer seg uke til uke, motivere andre som faktisk synes det å gå over «dørstokk-mila» er vanskelig. Det er dessuten utrolig hvor mye mat og trening former kroppen vår i akkurat den retningen vi ønsker, forteller Trine med et smil.

Gjør det beste ut av det!

Trine vet at kroppspress alltid har vært tilstede og det vil alltid være der, men hun mener at det kommer faktisk opp til en selv (ofte) om man vil gjøre noe med det.

- Klart vi blir påvirket av andre vi ser opp til, men vi må ikke glemme oss selv opp i det hele. Viljestyrke er selve drivkraften, og som hver dag bidrar til at man kommer seg ut døren og gjør noe med dagen. Akseptere at ikke alle dager like, men at vi kan gjøre det beste ut av det, forteller Trine som sitt råd til andre. Mye av det som driver meg er nemlig viljen til å vise at alt er mulig. Å leve med leddgikt gir store utfordringer til hvor på smerteskalaen man ligger hver dag. Det er et spørsmål om hvor langt kommer man i dag og viljen til å fullføre det man begynner på. Jeg har troen på at med en riktig motivator så finnes det ingen stoppesteder, bare nye veier, forteller hun smilende og engasjert.

Elsker sjokolade

En typisk dag starter med havregryn og epler og deretter fortsetter gjerne dagen med kylling og søtpoteter og grønnsaker. Trine spiser også og mye cottagecheese med bær.

-«Sjokoman» er det vel kanskje noe som heter, så akkurat nå for tiden er det nesten umulig å ikke ha med i hverdagen. Gleder meg enormt til å kunne nyte en god melkesjokolade med god samvittighet, sier hun med et stort smil.

- Når det gjelder treningen så kjører jeg en god mix med 2-3 muskelgrupper om dagen. Da er for eksempel rygg og biceps, bryst og triceps og quads og abs som hoved fokus. Jeg passer på at alle muskelgruppene får kjørt seg på en uke, og holder hviledagen min absolutt hellig. Da skjer det ingenting som gir noen form for høypuls altså, ler hun.

Skulle ønske at flere satset

Trine tror at flere må tørre å ta steget ut mot bygging. Mange tror at damer blir seende ut som menn, noe som faktisk ikke er sant i det hele tatt ifølge henne.

- Det er nok også lettere og følge mainstream i Bikini- og Body fitness, som ikke krever like mye av deg som utøver. Det er jo synd om denne grenen som var begynnelsen skal dø helt ut. I år på NM er vi kun 4 damer til sammen i Physique-kategorien, noe jeg skulle ønsket var ett mange doblet tall. Håper at det vil komme flere i denne kategorien mer og mer etter hver, smiler Trine håpefullt. Selv drømmer jeg om å kunne stille til VM og bli best i det jeg gjør komme så langt det er mulig. Jeg vil gjerne fortsette å motivere andre, og så lenge helsen min spiller på lag med meg, er det denne bransjen jeg kommer til å være i lang tid. Dette er rett og slett hverdagen min, legger hun til med et stort smil helt til slutt.

Treningsforum takker for intervjuet og ønsker Trine lykke til i NM og videre i fremtiden!


Rita Immerstein 

Rita har mer enn 20 års erfaring fra sportssenterbransjen og er sertifisert aerobic-, trx- og grid instruktør og deltar aktivt i fitness- og kroppsbygger konkurranser. Hun har master i helsefremmende arbeid, ernæringsutdanning og solid erfaring med diett og styrketrening.

Henriette Ottesen deltok første gang for 20 år siden. Da vant hun i kroppsbygging!
Denne koreanske kvinnen Yeon Woo Jhi har konkurrert en rekke ganger.
Christine Risjord deltar i Womens Physique.

Muskeldronningen Anne Lene

Intervju09.09.2014461

Anne Lene Klingberg klatrer opp og skal delta i Womens Physique.
Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!