- Favorittøvelsene er markløft, hantelroing, nedtrekk

Intervju04.10.2016Fride Skjønsberg0

Lene Christine Kværnstuen elsker å trene ryggen. Nå er hun klar for NM!

Lene Christine har vært vant til å være i aktivitet fra hun var liten jente. Håndball og ridning var i fokus, men etter vært som hun ble litt eldre ble hun introdusert for styrketrening. Under oppveksten drev hadde faren hennes et gym i kjelleren. Han har løftet 4 år på landslaget 2 ganger NM i bygging 77 og 79 6 NM i styrkeløft. Hun ble med på klubbstevner, fikk mer inspirasjon og ønsket å utvikle seg mer innen styrketrening. 

Drømt om å stille i årevis

Interessen for fitness startet for mange år siden for Lene Christine, og dette var noe hun selv hadde lyst til å konkurrere i. Hun jobbet målrettet med treningen, og plutselig en dag bestemte hun seg for at nå skal hun også stå på scenen å kjøre på!

- Jeg har hatt lyst til å stille i fitness i mange år, men ikke vært klar over hvilken klasse jeg ville passe i, eller om jeg var stor nok. Når jeg satt meg mer inn i de ulike klassene, så syntes jeg at det var den råeste. Du skal posere, men du skal også prestere i fysiske tester. Du skal gjøre dette med en reform, på underskudd! Det er vilt og rått! Også er jeg ganske konkurranselysten av meg.

- Jeg bestemte meg for at nå har jeg tenkt på dette i flere år og må snart bare ta sjansen, få noen til å se på meg og vurdere min fysikk, noe som var veldig spennende. Jeg undersøkte coacher og tok kontakt. Lisbeth Karlsen satte opp opplegg for meg med trening og kost og da var vi i gang.

 

- Målet mitt nå er NM 2016 som er om bare noen få dager! Målet er å gjøre min beste innsats frem mot dette. Etter konkurransen er målet og bli større og et hårete mål er Bodyfitness i 2017, men det tenker jeg ikke på nå, sier Lene Christine.

En helt vanlig dag

Lene Christine er en morgenfugl og har en typisk hverdag som er fylt med jobb, trening, avslapping foran pc og tid med kjæresten og venner.

- En typisk dag er stå opp ca. 6, gjøre meg klar for jobb, ta med matboksen til jobb, jobbe 7,5 timer spise også trene, dusje se litt på serier, være litt med samboer og sove så 22.30 Sånn er det i konkurranse modus. Når jeg ikke er i konkurranse modus trener jeg 5,6 dager i uken, men da er ikke dagen like strukturert, da møter jeg kanskje noen venninner før etter trening osv., sier hun.

Trener nesten hver dag

Treningen hennes går over 6 dager med både kondisjonstrening og styrketrening. Nå om dagen elsker hun å trene rygg der nedtrekk er en av favorittøvelsene. På hviledagen liker hun å gå lange turer for å kople ut.

- Jeg pleier som regel å ro som oppvarming, da får jeg tatt hele kroppen, også tar jeg noen øvelser med strikk. Programmet jeg kjører nå er over 6 dager. Har en dag med bare roing og løping moderat tempo ellers er det litt blanding av overkropp og underkropp i programmet, ikke rene bein/ overkropp dager.

 

- Favorittøvelsene mine om dagen er markløft, hantelroing, nedtrekk. Jeg føler at jeg er sterk i øvelsene og opplever god kontakt og jeg elsker å trene ryggen, sier Lene Christine.

Et godt kosthold

Kostholdet er alfa omega for å nå målene frem mot konkurranse.

- Kostholdet veldig viktig! Kostholdet er 70% er det ikke det man sier. Uten riktig kosthold når man ikke målene sine. Det er viktig å få i seg nok mat og riktig mat. Jeg er veldig glad for å ha Susanne Soydan som styrer dette for meg.

Lene Christines har et godt utvalg av maten hun spiser på dietten, men hun skal ikke legge skjul på at hun gleder til å kunne dra ut å spise favorittmaten hennes.

En dagsmenyen hennes på diett ser omtrent slik ut:
Frokost : cottage cheese og eple
Lunsj : grønnsaker, bønner kylling/tunfisk grønnsaker
Før trening: poteter, egg, pesto og salat
Etter trening ris, kylling, grønnsaker
Snack skyr eller propud

- Jeg er veldig glad i den maten jeg har på dietten jeg da, skulle bare sluppet og veid den, er mye av det samme jeg spiser til vanlig, bare at jeg spiser mye mer grønnsaker nå. Men gleder meg selvfølgelig til å kunne dra ut å spise sushi, kunne si ja til et kakestykke på bursdag og ta litt lade i helga. Må ikke glemme favoritt godteriet mitt haribo stjernemix, fugde og Snickers. Jeg bruker også kosttilskuddene kreatin, beta alanin og bcaa for energi og trykk under trening, forklarer Lene Christine.

Motiveres av fremgang

Egen fremgang er gullnøkkelen til motivasjon for å holde på med treningen og kostholdet.

- Egen fremgang, jeg vil jo alltid se forbedringspotensial i meg selv, men jeg blir utrolig motivert av andre! Hva andre får til og hvordan de ser ut Da spesielt egen coach Susann Soydan og teamkollegaer og treningsvenninne Hanne Lulu Holst , Silje Bjørnstad. De er råe damer! Sterke som få og har en sunn og god holdning. Ellers må jeg nevne at jeg syntes fysikken til Anneli Simonsen og hva hun har fått til er rått! Min far på 63 år er motivasjon som trener fem dager i uken. Han ser jeg opp til. Og trenings venninne Silje Gittulsrud Raael er en utrolig stor inspirasjon, smiler hun. 

 

Lene Christines egne tips

Hennes beste tips til å komme i gang med treningen og kostholdet.

- Ikke ta vann over hodet, ikke gjør det ekstreme. Det gjelde både kost og trening. Det finnes uendelige mange kostholdsråd! Jeg har ingen utdanning innen det fagområdet, men jeg har tro på å bruke sunn fornuft, en vet som regel at grov brød med eks kokt skinke og litt pesto eller egg er bedre enn en pølse på Statoil? Eller å velge daglige moccakaffe fremfor å ta en kaffe med sukett? Hvis man kutter ut sånne kalorier til det vanlige er mye gjort, alt med måte og alt til sin tid. Ja til lørdagskos, men lørdagskos hver dag, da går man opp da. Start med å ta kontakt med treningssenter eller se om det er gruppetrening ute i nærområdet, start med turer avtal med en venninne. Skriv det ned, så det blir bindende for deg, start gjerne med et par tre ganger i uken- la det bli en vane, en rutine for deg. Tenk på følelsen det gir deg etter du har trenet, mestringsfølelsen. Skal jeg legge meg ned på sofaen nå og bli slapp eller skal jeg trene og nyte mestringsfølelsen og den varme gode dusjen senere?

Har du noen tips til de som ønsker å skal stille i fitness?
- Du burde ha en reell interesse for styrketrening og for fitness. Det burde ikke være noe man bare plutselig finner ut av man skal gjøre. Man bør ha opparbeidet seg en god fysikk først. Du må være sta, og ha en god dose viljestyrke. Det er viktig å ha noen som støtter deg opp men du må også ha forståelse for at mange ikke skjønner det her. Jeg hadde venninner som trodde at jeg skulle opp i vekt. Du må stole på deg selv, motivere deg selv på de tøffe dagene, våge å være egoistisk, du må sette på deg skyggelapper og holde fokus. Det er meget krevende prosess. Er man villig til flere mnd. hvor dagene går til trening, matboks prepping, soving og jobb? Sette venner, kjæreste og sosialt liv til "side"? Mange tanker man må vurdere først? 

FUN FACTS OM LENE CHRISTINE

Topp 3 favoritt sanger akkurat nå?
Ain't my fault- Zara Larsen , dynamite -nause
Surburbia- killian
Beast tungtvann

Favoritt trenings tights om dagen?
I can i will

Hva har du med deg i matboksen?
speltlomper med kjøttpålegg, grove brødskiver med egg

Hva har du helst i koppen eller glasset om dagen?
Koppen fult med kaffe og glasset fylt med vann

Hva er ynglings merke på trenings sko og klær?
Reebook 

Følg Lene Christine på Instagram: @lenek_89


Fride Skjønsberg 

Fride er faglig dyktig og formidler sitt budskap på en forståelsesfull måte. Hun er utdannet personlig trener og kostveileder gjennom Active Education. Fride er lidenskapelig opptatt av kosthold og er også selv aktiv med trening.

Hanne er klar for å vise muskler

Intervju22.03.2018108

Hanne Lulu Holst stiller for siste gang - denne gangen i Bodyfitness.

Kokk skal delta i Athletic Fitness

Intervju01.09.201746

Christine er kokk og elsker å bake, men å smake på baksten må vente når hun skal delta i fitness.
Ken Nilsen skal konkurrere i Athletic Fitness.
Du ser Katinka Berget i Oslo konserthus, 8-9. Oktober.

Hanne er klar for å vise muskler

Intervju22.03.2018108

Kokk skal delta i Athletic Fitness

Intervju01.09.201746

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!