Henriette er 18 år og stiller i Bikinifitness

Intervju05.10.2016Joachim Marhaug0

Henriette Gruer er bare 18 år gammel og skal delta i Bikinifitness.

Foto: Jørgen Orlin

Henriette Gruer på 18 år skal delta i Bikinifitness for andre gang. I fjor fikk hun 4. plass i Bikinifitness Junior.

Navn: Henriette Gruer
Bosted: Hønefoss
Alder: 18 år
Høyde: 164 cm
Vekt: ca 54,5kg i sceneform
Arbeid: Ekstrahjelp hos Circle K
Sivilstatus: I et forhold
Sponsor: Ingen enda (åpen for sponsorer)
Klubb: Team Fitness4u
Meritter: 4. plass Bikinifitness jr. 2015

Henriette kommer fra et lite sted kalt Jevnaker. Hun ser på seg selv som en sprudlende og positiv person med en stor lidenskap for trening og kosthold, og det som fascinerer henne mest av alt er kroppen - nettopp derfor elsker hun å utfordre den.

Klar for NM

Henriette synes det å komme seg gjennom en konkurranseoppkjøring er en seier i seg selv og har ingen store forventninger til NM.

- Jeg velger å gå inn i konkurransen uten noen store forventninger. Målet mitt er å stå på målstreken viten om at jeg har gjort alt jeg kan og skal 100%, og at jeg ikke kunne gjort noe annerledes. Bare det å komme seg igjennom en tøff konkurranseoppkjøring er en seier i seg selv, så jeg velger å være stolt uansett utfall. Men selvfølgelig - alle vil stå på toppen, smiler Henriette.

Ble hektet

Henriette deltok i fjor også og da var hun kun 17 år , men synes dette gav mersmak.

- Det var nok allerede da jeg gikk av scenen på NM 2015 at jeg kjente jeg var bitt av "basillen" og visste jeg ville prøve meg igjen. Så at jeg skulle tilbake denne høsten har vært i tankene mine siden da, og jeg begynte på ny konkurransediett i starten av juni.

- Det som helt klart gjør dette til noe spennende og helt spesielt er å virkelig kjenne på sine egne grenser og å pushe både hode og kropp til det ikke er mer igjen å gi. Som sagt er jeg veldig fascinert over hva kroppen er i stand til bare med å spise og trene riktig mot et mål - så det å se resultatene komme er vel kanskje det som er mest spennende av alt, da dette gir en stor motivasjonsboost til å pushe enda hardere, forklarer Henriette.

Henriette begynte med styrketrening på cirka samme tid som da hun startet sitt første år på videregående - cirka rundt 3 år. Det var ikke før i mars-april 2015 hun kontaktet sin nåværende coach, Mette Ulseth, og begynte å trene målrettet mot konkurranse.

- Tidligere har jeg gått litt på friidrett og jeg har alltid vært glad i å turne. Ellers var jeg innom håndball på barneskolen, noe som aldri ble en stor suksess, ler Henriette med et lite smil.

 

Spiser rene råvarer

Som fitnessfolk flest spiser også Henriette mager og rene råvarer. Totalt sett ender hun opp med 5-6 måltider per dag.

- Dietten min består av rene matvarer som kylling, torsk, havregryn, ris/riskaker, brokkoli, salat, potet, avokado og litt bær. Mens nå mot slutten går det mest i torsk og kylling med riskaker. Under hele dietten har jeg som regel startet morgenene mine med en skål havregrøt og en proteinkilde. Ellers spiser jeg 5-6 små måltider i løpet av dagen som består av en proteinkilde og en karbokilde, med litt salat/brokkoli og kanskje litt fett fra avokado. Etter trening blir det gjerne en proteinshake med noen riskaker.

- For å være helt ærlig har jeg ikke lagt meg så veldig mye opp i hvor mange kalorier jeg har spist under dietten, da det viktigste er at man ligger i underskudd og får i seg riktig menge karbohydrater, fett og protein. Men de siste ukene inn mot konkurranse har jeg nok ikke ligget på noe særlig mer en 1300 kalorier om dagen. Hvordan dietten min er satt opp derimot, er det min utrolig dyktige coach som styrer med, sier Henriette.  

 

Proteinpulver og kosttilskudd

Henriette fyller på med litt kosttilskudd og proteinpulver ved siden av kostholdet sitt.

- Det jeg bruker av kosttilskudd er proteinpulver (whey og kasein), l-glutamin, omega 3, pwo og ZMA. Dette er tilskudd jeg har tatt helt siden jeg begynte å trene og for meg så ville en dag uten vært veldig rart. Proteinpulver er vel kanskje det jeg sverger mest til, da det gjør det lett å få i seg nok proteiner - og ikke minst smaker det helt himmelsk (spesielt på diett), smiler hun.

Hun startet på konkurransediett ganske tidlig denne sesongen føler hun. Diettstart var i begynnelsen av juni, og konkurransen er 8. oktober.

Spiser god mat på diett

Diettmat trenger ikke smake vondt! For Henriette så er fisk en sikker vinner.

- Det desidert beste jeg har hatt på dietten min denne sesongen er sammensetningen torsk, rødbeter, potet og avokado. Heldigvis er jeg en person som elsker fisk og det er mye torsk på dietten er absolutt ingenting jeg klager over, smiler hun.

- Jeg vil ikke tro jeg er den eneste fitnessutøveren som har planlagt det første måltidet etter scenen i mange uker, ler Henriette og fortsetter: - I år bærer det rett på Peppes for en deilig pizza med oreokake til dessert. Ellers setter jeg veldig stor pris på å kunne gå ut å spise med venninner og kjæreste, og familiemiddager hjemme. Så det er vel det jeg gleder meg mest til etter dietten.

Sliten på slutten

Henriette merker at kreftene er mye mer redusert nå enn før og hverdagslivet ikke er helt det samme lenger.

- Å kombinere fitness med dagliglivet og familielivet har ikke alltid vært like enkelt. Særlig når det nærmer seg den siste tiden, og energinivået synker betraktelig. For min del så har jeg hatt vanskeligheter med å lage planer, da jeg er redd for at humøret eller energien min skal ryke og at jeg finner ut av at det ikke var noen god idè allikevel. Det kan være vanskelig for andre å sette seg inn i hvordan humøret til et dietthode kan skifte veldig fort, men heldigvis har jeg veldig forståelsesfulle personer rundt meg, så det går veldig fint! Som nevnt tidligere så er det heller ikke like enkelt å kunne gå ut å spise sammen med venninner og å finne på spontane ting. Er man på diett og skal stille i fitness er man ganske avhengig av å planlegge dagene sine rundt for eksempel trening.

Treningsprogrammet

Henriette liker å trene mye. Hun har to beinøkter og deler resten av kroppen opp i de resterende 4 øktene.

- Jeg har kjørt en 6-dagers splitt under denne oppkjøringen, hvor 2 av dagene er bein/rumpe, 1 av dagene er skuldre og mage, 1 av dagene er rygg og triceps, 1 av dagene er rygg, skuldre og triceps, og 1 av dagene er bryst, biceps og mage. Dette betyr ikke at jeg må trene styrke 6 dager i uken, men at jeg følger en bestemt rekkefølge som jeg starter på nytt igjen når runden er ferdig. På diett trener jeg styrke 4-5 ganger i uken.

- Kardioen har vært veldig varierende, men jeg har kjørt på med ganske mye for å komme i form denne gangen. Jeg hadde en intens uke hvor jeg hadde 45 min. intervaller to ganger om dagen, mens de andre ukene har jeg som regel kjørt 60min morgenkardio hver dag og 40min etter styrketreningen, sier Henriette.

Hvor mye poseringstrening gjør du?
- Mye mindre enn jeg burde, for å være helt ærlig. Jeg prøver å være flinkere til å sette av tid til det nå som det nærmer seg slutten, så planen er å sette av i hvert fall 20 min hver dag frem til NM. Ellers pleier jeg å gå litt rundt i skoene hjemme for å bli mer trygg på gangen, da jeg aldri har vært noen stor fan av å bruke høye hæler.

 

Henriette er veldig glad i å trene skuldre og da spesielt highrep sidehev. Hun elsker å kjenne at det brenner i musklene, og når hun trener skuldre så føler hun det godt nesten hver eneste gang. De musklene hun er mest fornøyd med er lårene.

Resultater = motivasjonsboost

Det å se resultater er alltid motiverende, også for Henriette. Hun liker å se at all svetten og tiden på trening gir resultater.

- Det som absolutt motiverer meg mest til å stå på, er å se resultatene som gradvis kommer. Utenom det så motiverer det veldig å ha gode og forståelsesfulle personer rundt seg. En annen ting som har motivert meg veldig i år, på de tøffe dagene, har vært at jeg vet med meg selv at jeg klarer dette igjen. Og at jeg har en indre flamme som brenner for å bli større og bedre enn forrige gang.

- Jeg plukker opp inspirasjon og motivasjon litt her og der på nettet, men mitt eneste store forbilde under hele veien har vært og er coachen min, Mette Ulseth. Da jeg begynte å interessere meg for fitness fulgte jeg henne på Instagram og helt siden det har Mette vært ei dame jeg har digget og sett opp til. Hun har virkelig bein i nesa og kan sakene sine. Noe hun har vist verden flere ganger. Ikke bare er hun et forbilde for meg innen fitness, men i livet generelt. Hun har en flott utstråling og en balanse i livet som jeg virkelig beundrer, sider Henriette ydmykt.

 

- Jeg er veldig takknemlig for å bli coachet av ei som forstår meg i alle situasjoner og som motiverer og gjør alt hun kan for at jeg skal bli best mulig. Dessuten er ikke Mette bare coachen min, men har også blitt en av mine beste venninner. Vi jobber helt supert sammen, og jeg tror ikke denne opplevelsen ville vært like bra uten henne ved min side, sier hun.

Drømmer om utlandet

Henriette har en drøm om å stille i utlandet en gang og gir seg ikke før det er gjort.

- Akkurat nå så tar jeg dag for dag, og har ingen store planer for fremtiden når det kommer til fitness. Jeg er jo enda ung og har ikke dårlig tid. Jeg elsker det jeg driver med og opplevelsen rundt hele reisen er helt fantastisk. All den harde jobbingen er verdt det uansett hvordan det går. Jeg har veldig lyst til å kunne kvalifisere meg til å stille i utlandet og jeg kommer nok ikke til å gi meg før jeg har gjort det. Men som sagt, jeg er kun 18 år og har mange år på meg, men jeg har det i bakhodet hver dag, forteller Henriette.

Hvor trener du?
- Jeg trener på RAW treningssenter her hjemme i Hønefoss.

Hvordan er miljøet der?
- Jeg synes miljøet er helt supert! Her er det en blanding av alle mulige folk med forskjellige mål og jeg trener daglig med eller rundt herlige mennesker som jeg bryr meg veldig om. Det har vært viktig for meg under denne sesongen!


Henriette med Heidrun Ertsås.

Noen du vil takke til slutt?
- Absolutt! Først og fremst vil jeg takke Mette for nok et herlig samarbeid. Jeg setter så vanvittig stor pris på all støtten hun har gitt og alle de fine ordene hun har sagt til meg. På de tøffe dagene så sier hun akkurat de rette tingene for å sette hodet mitt på plass igjen, noe jeg har trengt flere ganger. Utenom det så vil jeg takke ei helt spesiell venninne som jeg ble kjent med under denne oppkjøringen, Heidrun Ertsås. Vi ble kjent over nettet, og har pratet sammen i timevis hver eneste dag, noe som har gjort at jeg ikke har følt meg så "alene" i tankene mine. Hun stiller i Bodyfitness til helgen, noe som kommer til å bli helt rått! Gleder meg masse til å dele helgen og hotell med disse to flotte damene som har gjort denne oppkjøringen helt spesiell. Helt til slutt, tusen takk til kjæresten min, Olav, som har holdt ut med meg igjennom disse månedene. Jeg har lært at det ikke er lett å være i et forhold under en konkurranseoppkjøring, men den forståelsen og tålmodigheten han har gitt meg underveis er jeg veldig takknemlig for, avslutter Henriette med et stort smil.

Vi ønsker henne lykke til på NM 8-9. oktober på Oslo Konserthus.


Nå står sporten foran et ytterligere fall på grunn av eksklusive eneretts avtaler og medier som blir stengt ute.
Michelle Dale Claussen har tatt to 2. plasser i år. Se supertøff treningsvideo av henne!

Oslo Grand Prix 2018

Fitness07.04.2018313

Oslo Grand Prix er tidenes muskelshow. Se video, bilder og resultater.

Norges sprekeste sykepleier

Intervju06.04.201884

Denne spreke sykepleieren tok førsteplass i Bikinifitness. Cecilie Holm er i toppform!

Oslo Grand Prix 2018

Fitness07.04.2018313

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!