Katinka Lie Berget skal debutere i Athletic fitness

Intervju05.10.2016Fride Skjønsberg0

Du ser Katinka Berget i Oslo Konserthus, 8-9. Oktober.

Katinka Lie Berget har alltid vært aktiv og drevet med forskjellige idretter opp gjennom årene, men nå er det å stille som debutant i Athletic fitness som er målet.

- Jeg har drevet med forskjellig idretter siden jeg var liten, fra fotball og håndball til dans og ridning. Det var håndball jeg drev med lengst men som jeg sluttet med for et par år siden. Etter det fortsatte jeg å trene jevnlig men manglet et mål med treningen. Har alltid hatt et øye til fitness men var ikke før i år jeg turte å kaste meg inn i det og tok kontakt med Espen B Andersson som nå er min coach fram mot NM. Jeg valgte Athletic fitness fordi jeg liker å være sterk og det var nettopp det som gjorde valget mitt! Det at du ikke bare skal se bra ut men også kunne prestere styrkemessig, sier Katinka.

De harde fakta
Navn: Katinka Lie Berget
Bosted: Lier
Yrke: Vekter
Høyde: 168
Alder: 22 år
Sponsor: Tar imot tilbud
Klubb: Atlas fitnessteam

Må holde styrken på topp

Hun har lært utrolig masse om trening, kosthold og hva som fungerer for henne.

- Som debutant er dette helt nytt for meg og jeg har allerede lært masse om trening og kosthold. I oppkjøring mot AF er det spesielle at det gjelder å holde på styrken i tillegg så kostholdet blir nok litt tilpasset det at man trenger litt mer energi. Fra januar til jeg begynte med spesiell oppkjøring til konkurranse har jeg hatt minimalt med kondisjonstrening og hatt fokus på å bygge muskelmasse. Spist godt og trent godt. Nå i oppkjøringen har det blitt mer og mer kondisjonstrening og jeg prøver å variere litt. Noen ganger går jeg mye i godt tempo, andre ganger løper jeg, men jeg liker godt å løpe intervaller for å få opp pulsen og svette litt. Det blir også mye ro-intervaller. Jeg finner meg selv i treningen, det er en viktig del av meg. Jeg føler meg alltid bedre når jeg drar fra treningssenteret og har gjort en innsats for å nå målene mine. Hverdagen blir ikke den samme uten, sier Katinka.

Motivasjon med progresjon

- Motivasjonen min er å bli litt bedre hver uke, om det er trening eller kosthold. Jeg lærer noe hele tiden. Og ha mål som skremmer meg litt og kjenne at jeg er litt nærmere hver uke. Jeg synes det er utrolig gøy og inspirerende å se fysisk sterke utøvere, overall sterke, rene og sunne mennesker. Mennesker som har en progresjon. Jeg blir alltid veldig motivert etter team-samlinger med Atlas fitnessteam hvor vi er en god gjeng med flotte utøvere i forskjellige grener, sier hun.

Treningsprogrammet

Nå trener Katinka seks økter i uken fordelt på fire fullkroppsøkter, og 2 restitusjonsøkter med kondisjonstrening i fokus.

- Jeg har treningsprogram fra min Coach Espen B. Andersson. Jeg har seks økter i uken hvor to av de har mer fokus på kondisjon og "hvile" for musklene. De fire andre øktene kjøres styrke med litt overvekt av overkropp. Jeg jobber turnus så jeg må variere litt på "hviledagene" så blir litt sånn som det passer. Jeg var tidligere mer glad i beinøkter men ettersom jeg har trent mer overkropp og blitt sterkere har jeg fått sansen for dette. Jeg har fått er hat/elsk forhold til markløft, elsker øvelsen fordi den gjør så mye for meg, får virkelig kjenne at hele kroppen jobber og at ryggen virkelig tar nytte av det. Men ja det er forferdelig tungt noen ganger, sukker hun.

 

Styrkeløft neste år?

Kanskje får du se Katinka i en styrkeløft konkurranse neste år
- Jeg har ikke bestemt meg 100% for neste mål innen trening enda, men jeg vet at etter NM blir fokuset mitt på styrke og jeg har lyst til å prøve meg litt innen styrkeløft. Jeg er fortsatt ikke sikker på om athletic fitness er helt min greie så vi for se hva det blir til neste år. Men et sted må jeg begynne, forklarer Katinka. 

Variasjon i matplanen

Hun er flink til å variere maten, prøve ut både nye matvarer og oppskrifter så det ikke blir for ensformig. Denne jenta elsker sunn og næringsrik mat, men legger ikke skjul på at hun er svak for pizza og pasta heller.

- Er glad i norsk og italiensk mat. Jeg er svak for junkfood. Og er som regel pizza eller burger jeg ville skeiet ut med. Jeg elsker pasta carbonara. Nå på diett er det lett for å bli ensformig men prøver å variere litt da smak er viktig for meg. En typisk dag består av havregrøt, egg og speltlomper, har egentlig to måltider hvor et er rødt kjøtt og et er med hvit kjøtt med potet og ris til, men jeg pleier å dele opp i tre måltider så jeg spiser litt oftere. Og grønnsaker så klart. Og mager kesam med masse bær. Jeg er glad i kaffe så drikker mye av det og mye vann og sukkerfri saft. Jeg tygger for mye tyggis og er veldig glad i salt lakris så blir mye sukkerfri pastiller. Er ikke så avhengig av brus som mange andre men har blitt litt cola zero. Jeg er veldig glad i god og sunn mat som jeg har på dietten men har blitt litt ekstra glad i kesam/cottage cheese med bær, siden det blir som en dessert nesten.

De små tingene i livet, og smaken av det gjør henne lykkelig

- Mat gjør meg lykkelig, ler Katinka før hun fortsetter: - Jeg har lært å sette mer pris på de små tingene i livet, det er de som utgjør hverdagen din. En perfekt feriedag for meg hadde vært å sove til jeg våkner av meg selv, spise en god frokost. Kanskje gå en liten tur eller komme seg ut blant andre mennesker. Igjen spise en god lunsj, være med vennene mine og ja igjen spise mer god mat. Jeg er ekstremt nysgjerrig av meg, men det tror jeg er en god egenskap.

Du kan følge med på Katinka her
Instagram: katinkalieberget
- På instagram deler jeg mye mat og trening og forhåpentligvis nye perser i styrke etter NM så følg med.

 


Fride Skjønsberg 

Fride er faglig dyktig og formidler sitt budskap på en forståelsesfull måte. Hun er utdannet personlig trener og kostveileder gjennom Active Education. Fride er lidenskapelig opptatt av kosthold og er også selv aktiv med trening.

Hanne er klar for å vise muskler

Intervju22.03.2018108

Hanne Lulu Holst stiller for siste gang - denne gangen i Bodyfitness.

Kokk skal delta i Athletic Fitness

Intervju01.09.201746

Christine er kokk og elsker å bake, men å smake på baksten må vente når hun skal delta i fitness.
Ken Nilsen skal konkurrere i Athletic Fitness.
Lene Christine Kværnstuen elsker å trene ryggen. Nå er hun klar for NM!

Hanne er klar for å vise muskler

Intervju22.03.2018108

Kokk skal delta i Athletic Fitness

Intervju01.09.201746

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!